לאחרונה התוודעתי לתופעה ההולכת ומתפשטת כמו שפעת מקסיקו.
חשוב לי לציין שאין לי דבר וחצי דבר נגד האדמו"ר מגור שהוא בנם של קדושים וקדוש עליון ומנהיג ישראל...
טענותי הם נגד אלו המתיימרים להיקרא חסידיו.
שוב אדגיש, אני לא מכלילה ח"ו, וחלק גדול מחסידי גור הם אנשים נורמטיבים שמטיבים עם הזולת ותורמים לחברה ככל יכולתם.
אני כן מתכוונת לאותה קבוצה גדולה שלצערי לא נמצאת בשולי המחנה שלקחו לעצמם תפקיד להיות סגנו של אלוקים...
אז נכון ש..,
שלפעול למען תחבורה כשרה זה דבר לגיטימי.
שלפעול למען אי פתיחת חנויות בשבת זה דבר לגיטמי.
שלפעול למען צניעות הנשים זה דבר לגיטימי.
שלפעול למען אינטנרט כשר זה דבר לגיטימי.
ועוד ועוד...
אבל הבעיה היא שאת כל התפקידים הלגיטימיים האלו לקחו על עצמם אותם חסידי גור שהזכרתי במבוא.
וכאן עולות השאלות הבאות:
מי שמכם להיות סגנו של אלוקים?
לא כבד לכם כ"כ הרבה תפקידים?
למה מי שלא הולך בדרך שאתם מכתיבים צריך להיות מושמץ?
אתם מנהלים את המדינה?
אם אתם בכל זאת מעונינים להכתיב מה טוב ומה לא טוב, מה כשר ומה לא כשר, מה צנוע ומה לא צנוע,תכתיבוו זאת אצלכם בחסידות, למה אתם חושבים שכלל ישראל חיייב לסור למרותכם ולקבל את דעתכם?
אני מעונינת מאוד לשמוע תשובות עניניות ולא מתלהמות.
נשלח ב-17/8/2026 22:54
תוקן על ידי רגועה ב- 17/08/2026 22:56:46
נשלח ב-26/5/2009 09:08
רjjה כתב:
רגועה, מבלי להכנס לתוכן המלל... שעם חלקו אני מסכימה ועל חלקו אני חולקת.
שמרת את גור בכותרת קנטרנית לזמן מכובד בכותרות...גם כן סוג של מגיע לך שאפו...
מדובר פה סך הכל בכישרון לתזמן תגובה ברגע האחרון, שתקפיץ את האשכול מבירא עמיקתא לאיגרא רמא
(לאלו שאינם מבינים ארמית : מבור עמוק לסולם גבוה)
נשלח ב-25/5/2009 19:01
רגועה, מבלי להכנס לתוכן המלל... שעם חלקו אני מסכימה ועל חלקו אני חולקת.
שמרת את גור בכותרת קנטרנית לזמן מכובד בכותרות...גם כן סוג של מגיע לך שאפו...
נשלח ב-25/5/2009 18:45
גם לי אין.
נשלח ב-25/5/2009 17:56
אין לי שמץ לחסידות גור
נשלח ב-25/5/2009 17:47
רגועה כתב:
חסידי גור יקרים,
כל נסיון להפוך את הדיון על פיו ולהעלות אותי כניק לדיון לא תצלח.
אני לא פוליטיקאית, ורחוקה מפוליטיקה כרחוק מזרח ממערב, תוכלו לזהות זאת גם בסגנון כתיבתי.
לכן אני נהנית שיש מי שעשה את העבודה ונכנס לעומקם של דברים וחידד אותם לפי צרכי הפוליטיקה העכשווית, וע"כ אני מודה לך שי קאהן על תגובותיך המהממות.
מי שנפגע מעצם העלאת נושא זה לדיון ראוי לו שיעשה בדק בית אצלו ויחשוב למה חסידי גור מפרנסים כל כך הרבה עמודי פורום וכל כך הרבה דיונים ואשכולות נפתחו בשנה האחרונה בלבד בענינם.
לדעתי הסיבה לכך נעוצה בעצם החשיבה הגוראית ש"הכל שלנו ומה שאנחנו נקבע זה מה שיהיה", ואין צורך לחזור על תהיותי בתחילת האשכול הזה.
במהלך היום נזכרתי בעוד מספר דוגמאות מן העבר, ואני מביאה אותם לטובת אותם ניקים כועסים שלא מבינים בכלל על מה אני מדברת.
1. כשאסרו בגור את עיתון משפחה היו אלו חסידי גור שהעלימו את העיתונים מכל הקיוסקים בבני ברק. - מה אתם מעלימים? אסור לקרוא אל תקראו - מה אתם, פושעים וגנבים?
2. כשפורסמה כתבת תחקיר על חסידי גור באחד מחינמוני בני ברק היו אלו חסידי גור שטרחו לאסוף את העיתונים מכל תיבות הדואר באישון ליל.- מה יש, כבר אסור לכתוב עליכם מילה - פוחדים מהאמת?
3. בשבוע שאסרו בגור (איזה עוד רב אסר...?) לקנות בשפע שוק, עברתי ליד שפע שוק ברחוב השלושה בבני ברק, וראיתי איך חסידי גור שהתקהלו במקום פורצים לעבר הלקוחות שיצאו משם בזעקות שאבעס שאבעס, - לא רוצים אל תקנו מה אתם צועקים על מי שרבם לא אסר עליהם.
ישנם דוגמאות נוספות אבל אני חושבת שהמסר שאני רוצה להעביר ברור...
אגב, רק לאחרונה הוזכרה כאן בפורום ידיעה על איזה מבנה בחיפה שחסידות בלז קיבלו מהעירייה וחסידי גור החילטו שגם להם מגיע ופעלו באלימות (לא מוצאת כרגע, אבל היה כאן אשכול ארוך על זה.) להפריע את הפעילות במקום.
לסיכום,
אני לא הנושא.
חסידי גור, אתם הנושא.
אם לא הייתי חוששת, הייתי נותנת כאן את השם האמיתי שלי אבל בגלל שיש לי משפחה שאני אוהבת אני מונעת זאת מעצמי.
תוקן על ידי רגועה ב- 24/05/2009 20:08:12
נשלח ב-25/5/2009 17:38
זה במקרה שבשם רגועה יש גם את המילה גור גם את המילים רע רעה ו -עה ( ר"ת עם הארץ) ?
נשלח ב-25/5/2009 17:33
רגועה כתב:
לאחרונה התוודעתי לתופעה ההולכת ומתפשטת כמו שפעת מקסיקו.
חשוב לי לציין שאין לי דבר וחצי דבר נגד האדמו"ר מגור שהוא בנם של קדושים וקדוש עליון ומנהיג ישראל...
טענותי הם נגד אלו המתיימרים להיקרא חסידיו.
שוב אדגיש, אני לא מכלילה ח"ו, וחלק גדול מחסידי גור הם אנשים נורמטיבים שמטיבים עם הזולת ותורמים לחברה ככל יכולתם.
אני כן מתכוונת לאותה קבוצה גדולה שלצערי לא נמצאת בשולי המחנה שלקחו לעצמם תפקיד להיות סגנו של אלוקים...
אז נכון ש..,
שלפעול למען תחבורה כשרה זה דבר לגיטימי.
שלפעול למען אי פתיחת חנויות בשבת זה דבר לגיטמי.
שלפעול למען צניעות הנשים זה דבר לגיטימי.
שלפעול למען אינטנרט כשר זה דבר לגיטימי.
ועוד ועוד...
אבל הבעיה היא שאת כל התפקידים הלגיטימיים האלו לקחו על עצמם אותם חסידי גור שהזכרתי במבוא.
וכאן עולות השאלות הבאות:
מי שמכם להיות סגנו של אלוקים?
לא כבד לכם כ"כ הרבה תפקידים?
למה מי שלא הולך בדרך שאתם מכתיבים צריך להיות מושמץ?
אתם מנהלים את המדינה?
אם אתם בכל זאת מעונינים להכתיב מה טוב ומה לא טוב, מה כשר ומה לא כשר, מה צנוע ומה לא צנוע,תכתיבוו זאת אצלכם בחסידות, למה אתם חושבים שכלל ישראל חיייב לסור למרותכם ולקבל את דעתכם?
אני מעונינת מאוד לשמוע תשובות עניניות ולא מתלהמות.
רגועה זה השם? או השאיפה? את שואלת ועונה את התשובה לבד.
נשלח ב-25/5/2009 17:32
יש אנשים שלא יכולים לסבול אמת
נשלח ב-25/5/2009 17:32
יפה הקפצת את האשכול בתי
נשלח ב-25/5/2009 17:30
יפה דרשת בני.
נשלח ב-25/5/2009 14:45
שקטים היו המים וצלולים, בא טיפש אחד, זרק אבן למים, ועלה הרפש ונעכרו המים, ואלף חכמים לא יצליחו להוציא את האבן.
וכולם סוערים ורק אחד רגוע, רגוע.
(מ. דרויש.)
נשלח ב-25/5/2009 14:30
אדם גדול,
הראשי תיבות בטוטו"ד הבנתי אבל את המילים הארמיות לא הבנתי.