| נשלח ב-24/5/2009 14:28 |
|
| |
פרנו 68 - אבסינט
אודה מאד למי שיוכל לתת לי פרטים איפה אפשר להשיג בארץ את המשקה הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 17:36 |
|
| |
משקאות נחמיה ירושלים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 14:35 |
|
| |
לזה התכוונתי במה שכתבתי לעיל, זה כמו ג'ין, טקילה, רום ו- וודקה שעשויים מזיקוק של מוצרים שאינם ענבים. הלונדון בי"ד מסתמכים על מסורת היצור של המוצר.
אגב, האבסינט של פרנו הוא כנראה מהראשונים שיוצרו והם עברו ליצר את הפסטיס מאחר והיה
איסור לשווק את האבסינט באירופה.
עדיין, אודה למי שיודע היכן ניתן לרכוש בארץ את המוצר הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 23:29 |
|
| |
לא אכנס עוד פעם לדיון העקרוני אודות המוצרים המאשורים ע"י בי"ד לונדון
לגופו של עינין דברתי ארוכות עם הרב זמלמן אודות הפרנו,וכךהוא סיפר לי
"התלבטתי ארוכות מה לעשות עם האשור של בי"ד לונדון אודות הפרנו היות שידוע שהפסטיס של אותה חברה לא מאושר(פסטיס ריקר לא מאושר) וגם גורמים כשרותים צרפתים לא התלהבו.
אל אף שמספר פעמים התכתבתי עם לונדון וכל פעם אשרו אותו בחזרה לא פרסמתי הדברים
והנה לפני כשנה ויותר אני יושב במסעדה שהכניסו אותו מוצר .ואני מתלבט עם להוציא אותו או לא,פתאום פולט לי בעל המסעדה שפרנו עולה פי ארבע מפסטיס רגיל כשלכאורה זה כמעט אותו מוצר ואותו טעם.עשיתי ליל שמורים והתברר לי בויקיפדיה שהפסטיס והפרנו נעשים מאותם צמחים .
ההבדל המהותי הוא שבפסטיס לוקחים אותם צמחים ומשרים אותם באלכוהול ובוודאי שצריך הכשר כי יש חשש שההלכוהול בא מענבים ולכן אין מאשרים פסטיס בלי הכשר.
מה שאין כן הפרנו נעשה מהדיסטילציה,זיקוק, של אותם צמחים ,ומהצמחים מופק ההלכוהול
וזה המהות של הפרנו
אחרי שהבנתי ההבדל במחיר,ההבדל בייצור החלטתי לפרסם האישור של בי"ד לונדון
הפרנו אבטינט הוא לפי הבנתי פרנו עם תוספת אבסינט"
עד כאן דבריו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 22:06 |
|
| |
הבעיה העיקרית במקרה זה היא מקור האלכוהול (חשש גדול לסתם יינם).בדר''כ הייצרנים שומרים את מלוא רשימת המרכיבים בסוד.
ושאין לך חוזה כשרות איתם הם לא חייבים לך כלום. וזה בעיה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 21:22 |
|
| |
בנוסף, הבנתי בזמנו שועדות כשרות בחו"ל כמו לונדון בי"ד סומכים על מותגים רציניים שאינם משנים את המוצרים שלהם בצורה תדירה כך שמספיק בדיקות תקופתיות למוצרים כמו וויסקי
וכו'. במוצר אלכוהולי הבנתי שהבעיה המרכזית היא שימוש באלכוהול שמופק מענבים או יישון בחביות ששימשו ליין נסך כמו חביות "שרי" וכן בעיות של שימוש במערכות קיטור. אבל ביצור מוצרים שיש להם "מסורת" או תקן בד"כ לא
טרחו להוציא תווית הכשר.
אודה לך באם תתקו אותי אם אני טועה.
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 20:48 |
|
| |
אכן, כן
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 20:10 |
|
| |
התכוונת לזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 20:02 |
|
| |
זה מה שרשמתי, אין לזה כשרות מושגחת.
אלא נכון ליום הבדיקה של בתי דין לונדון לא נמצא רכיב בעייתי, ולכן הוא ברשימה. אבל כיוון שאין לזה כשרות, יכולים לחול שינויים ואף אחד לא ידע, אלא בבדיקה הבאה. ומה קורה בינתיים.
וכבר היו מקרים מעולם, שליקן מסויים בית לונדון כתב שהוא פרווה ופתאום התברר שזה חלבי וגם סטוקים קודמים.
לכן כתבתי ,שבדיעבד אם קיבלת או יש לך , אז יש על מי לסמוך, אך לא לקנות לכתחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 17:14 |
|
| |
אני לא מבין, ברשימה של הרב זמלמן הוא מופיע כ"מאושר" ע"י לונדון בי"ד. מה המשמעות שזה רק פרווה? או שהיצור נבדק ולא מצאו בעיות כשרות בלי לשים חותמת כשרות. דרך אגב, הקישור ששמת מוביל לפרהו "אניס" שזה משקה אחר שדומה לעראק או פסטיס הצרפתי ואינו אבסינט שמכיל 68% אלכוהול.
|
|
|
|
|