בית פורומים החרדים והאינטרנט

החרדים והחילונים מקנאים זה בזה -מי צודק?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2009 09:17 לינק ישיר 
החרדים והחילונים מקנאים זה בזה -מי צודק?

מאמר חזק!!! כאן http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1486305

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/5/2009 13:58 לינק ישיר 

בס"ד יום א ח סיון התשס"ט
אלו שמנסים ליצוק תוכן לחיים ורוצים לחיות בתאוות ותענוגות של הרצון לקבל לעצמו הנאה ותענוג אין להם שום סיפוק בחיים ,מותר לאדם יהודי בחיי קדושה וכמו שאמרו רז"ל "קדש עצמך במותר לך" סנהדרין דף נג ע"ב וכמ"ש הרמח"ל ז"ל במסילת ישרים פרק יג בביאור מדת הפרישות וז"ל :
" האדם לשיהיה צדיק ומכאן ולהלאה הוא לשיהיה חסיד. ונמצא הפרישות עם החסידות הוא כמו הזהירות עם הזריזות, שזה בסור מרע וזה בעשה טוב. והנה כלל הפרישות הוא מה שאמרו ז''ל (יבמות כ): קדש עצמך במותר לך, וזאת היא הוראתה של המלה עצמה, פרישות, רוצה לומר, להיות פורש ומרחיק עצמו מן הדבר, והיינו, שאוסר על עצמו דבר היתר, והכונה בזה לשלא יפגע באיסור עצמו" וכו' עכ"ל לעניינינו

תוקן על ידי shay98 ב- 31/05/2009 13:55:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 13:28 לינק ישיר 

בס"ד יום א ח סיון התשס"ט

החרדים והחילונים מקנאים זה בזה -אז מי צודק??  

פורסם במדור  מחשבות והגיגים
 חג השבועות זה לא עוגות גבינה, זה לא שפיכת מים אחד על השני, זה חג מתן תורה. בא נברר מה התורה נותנת לאדם? מה כל כך שמח בקבלת התורה? למה באמת ראוי לקבוע על זה חג? אז נבין באמת את מהות החג.

יש חרדים מסתכלים בקנאה על החילונים שכיף להם, ויש חילונים מסתכלים על החרדים שהם מאושרים.

אספר לכם סיפור אישי, בשנות העשרים לחיי עוד בהיותי רווק, הלכנו מספר בחורים מהישיבה כדי לעזור בהכנת עצרת עם דרשות רבנים חשובים, האירוע התקיים באמפיתיאטרון בבת ים השוכן ממול לחוף הים. אני עומד ותולה את הברזנט, והנה ממול עיני עוברים זוג -חבר וחברה- מחובקים. בתור בחור צעיר שלא היה עם חברה, חלפה בראשי מחשבה "ואוו, איזה כיף להם, אלה עושים חיים!". לא עברו מספר שניות והזוג מתקרב אלינו, ואז הבחור מפטיר מולנו "תגידו לי, איך אתם החרדים כל הזמן מאושרים ומחייכים, ואני כל הזמן רק אוכל את עצמי". אתם מנחשים לבד מה ענינו לו במקהלה באופן ספונטאני.

סיפור אמיתי אמיתי של חרדי אשר החליט לשתף אותי בסיפור חייו, אני מאמין שיש עוד סיפורים כאלו, ההבדל שזה יותר מוקצן מהסיפורים הרגילים, ועוד שלחרדי זה היה האומץ להשתפך לפני:

"גיל הטיפש עשרה בחיי עבר לשנות העשרים לחיי, סערות החיים הובילוני אל מחוזות אחרים מן הישיבה. העולם החילוני נראה נוצץ ומלא בכיף חיים, בחורות בשפע, סקס מצוי, פורנוגרפיה, וכו' וכו'. אבל אי אפשר לחיות כחרדי וללכת למקומות הנ"ל אז הייתי חי בזהות כפולה, מצד החיצוניות נראה חרדי, פונגיון שחור לבן, אבל מצד המעשים הייתי חלוני גמור. האינטרנט, הצ'טים הובילוני להכיר בחורה חילונייה. דיבורים, מפגשים, הגענו למיטה, "חברים". פיסגת חלומותי מתגשמות ולכאורה אני צריך להיות מאושר עלי אדמות. אבל בדיוק אז כשכבר אני מגשים את חלומי רב השנים, הרגשתי משהו מוזר. כל פעם בסיום 'האקט' היתה לי הרגשת אכזבה נוראה. חשבתי לעצמי: 'עשיתי את כל הדרך הארוכה הזאת רק בשביל להגיע להנאה הזו?! באמת?? זה לא מה שדמיינתי!!'. כאילו מישהו עבד עלי. הייתי בוגר כדי לעשות חשבון נפש אמיתי, הרי אני לא מוכן להתחתן איתה או אחרת דומה לה, הכרתי אותן באמת, מה האלטרנטיבה? איזה שאבאבניקית!! גם זה לא בא בחשבון, הרי אני כזה ויודע בדיוק מי הן ומה הן. הקיצר, תפסתי את עצמי לידיים, נס שמבחינה חיצונית הייתי נראה חרדי, זרקתי את כל השטויות, לימוד תמיד היה הצד החזק שלי אז השקעתי את עצמי בלימוד".

אני מכיר אותו, היום אברך זה נשוי ואב לילדים. עבר דרך ארוכה להגיע בחזרה הביתה.

משפחתי כולה חרדית מתגוררת בישראל, משפחתה של אשתי בארה"ב, או יהודים חילונים למהדרין או גויים [כשמתרחקים מהדת אז מגיעים מאד רחוק]. אנחנו משפחה מהעשירון התחתון, בילדותי השירותים היה בחצר מחוץ לבית משותף לכל דיירי החצר!!! טלפון הגיע לביתנו מאד מאוחר!!! אשתי הוריה מהעשירון העליון. הבית שלהם יותר נכון האחוזה שלהם 2 קומות מעל 10 חדרים, בחניה שוכבות 3 מכוניות יוקרה!!

שבת אחת לאחר סעודת שבת בבית הורי יצאנו לסיבוב, והנה דמעות בעיני אשתי.

אני: למה את בוכה? נזכרת ברמת החיים שהיתה לך?

אשתי: לא, אם רציתי הייתי ממשיכה לגור שם. אני מקנה במשפחה שלך, איזה כיף לאבא שלך! כולכם יושבים יחד ושרים וכל אחד אומר פירוש על התורה, הכל מלא תוכן, ואצלנו.......

אני שלא באתי משם לכן לא ירדתי את ההרגשה ה"מוזרה" שלה, רק האמנתי בהיות ואשתי היתה בשני העולמות לכן  יודעת היא מה היא שחה.

ביקרתי בארה"ב ואז הבנתי, ראיתי אנשים עם כל טוב העולם הזה ואין להם שמחת חיים!!! עצוב נורא!!

אז באמת למה? למה? למה? 

הרמח"ל [=רבי משה חיים לוצאטו] בספרו "מסילת ישרים" מביא משל, בת מלך התחתנה עם כפרי, הכפרי התאמץ בכל כוחו לשמח ולרצות את אשתו אהובתו. קם בעוד לילה, הכין פיתה מהטמבון, מסק זיתים והכין שמן זית לתפארה, קנה במיטב כספו את הזעתר היקר ביותר, הגיש את הכל בכלים היקרים ביותר שהיו לו והגיש לאשתו. אבל אשתו עם פרצוף ט' באב (על הפנים).

מה לך יקירתי -פונה הכפרי לאשתו- הרי הבאתי לך את הטוב שבמאכלים, למה נפלו פנייך?

התשובה מובנת מאליה, כל מאכל ומשקה שייתן כפרי זה לבת המלך אין זה מתחיל למושגים ולרמה לה התרגלה. 

הנמשל: הנשמה ירדה מגנזי מרומים, כולה רוחנית. וכי מה היא הנשמה? חלק אלוה ממעל, כלומר, חלק מהקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו. אז באמת אתה חושב שהיא תהנה ממכונית יקרה, בחורות יפות, קרירה??!! זה לא מדבר אליה, זה לא בשבילה. ואז הנשמה רעבה כי היא מצפה לאוכל האמיתי שלה שהם התורה והמצוות והמעשים טובים. לכן האושר הוא רחוק רחוק מאותם שלא שומרים תורה ומצוות. ישנם שמעסיקים את עצמם יום ולילה כדי שלא יישמעו את צער הנשמה, ולכן אינם מרגישים זאת, אבל אושר אמיתי (לא כיף והנאות) מהם והלאה.

יצא לכם פעם להתנדב או להציל חיים, בקיצור לעשות משהו רוחני?

אז נכון הרגשתם סיפוק ושמחה כזו לכמה ימים יותר מהביקור במועדון???

עכשיו אתם יודעים את התשובה-למה זה כך??

חג מתן תורה-שבועות שמח

מנשה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > החרדים והחילונים מקנאים זה בזה -מי צודק?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext