בית פורומים הנה ימים באים

עוד גזען

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/6/2009 12:43 לינק ישיר 
עוד גזען

הודעה שראיתי באחד הפורומים והחלטתי להביא אותה לכאן בשם הניק חברמן100

חובה לכל אחד להפנים את המסר החשוב הזה.

ראשית כל, אני מודה לכל אחד שטרח לכתוב איחולים חמים לרגל שמחת אירוסי. כעת זה לא רלוונטי...

שנית, ארצה לספר לכל אחד ששומע שידוכים, סיפור אישי מתוך כוונה שהדבר יספק כיוון מחשבה נוסף.

הודעה זו נכתבה בלשון זכר אך אמורה לשני המינים כאחד.

היות ואני אשכנזי עם מום קל ומתקשה למצוא את הזיווג המיוחל, לאחר 6 שנים של סבל בחיפוש אחר בחורה שתתאים לי, ידוע שיש ספרדים יותר מאשכנזים, נפגשתי לרוב עם ספרדיות. לבסוף מצאתי את הזיווג המתאים לי, בחורה שבאה ממשפחה ספרדית, עם אותה הבעיה כמו שלי. ברצוני להדגיש שלפני סגירת הוורט, סיכמתי איתה שבענייני הלכה חייבים ללכת לפי הצד של החתן, אם החתן הוא אשכנזי, הבית יתנהל לפי המסורת שלו וזו גם הסיבה שאישה משנה את שם משפחתה לשם משפחת בעלה, ובעניינים רוחניים היא הולכת אחריו בהתאם. על כן עליה לנהוג במנטאליות אשכנזית, ולהקפיד בתפילות בנוסח אשכנזי, ולהקים משפחה אשכנזית. שלא תשתמש במוצרי מזון בכשרות של הרבנים הספרדיים (הרב עובדיה יוסף, מחפוד, יורה דעה), והמנהג הידוע לקניית סט תכשיטים כמתנות לאורך כל תקופת האירוסים ולא לתת לה כל התכשיטים באירוסים עצמם לפי הנוהג ספרדי. היא הסכימה למלא את בקשתי וסגרנו בשעה טובה . למרות שההורים סיכמו ביניהם שהאירוסין ייערכו לא יאוחר משבוע לאחר הוורט, היא רצתה לערוך אירוסים שבועיים אחרי הוורט בניגוד לרצון משפחתנו, הדבר קומם אותי! הרי אשכנזים נוהגים לעשות אירוסים מיד אחרי סגירת וורט, והם משום מה רצו לעשות אירוסים אחרי שבועות, כלומר שבועיים רווח. מחוסר ברירה הסכמנו איתם, ולאחרי מכן הלכנו לקנות סט תכשיטים. היא בחרה סט תכשיטים לפי שביעות רצונה לקראת האירוסים. כעבור יום היא התעקשה לקבל את סט התכשיטים לאירוסים עצמם בהתחשב בכך שהיא ספרדית, תוך התעלמות מוחלטת מהסיכום המפורש שהיה בינינו בעניין!!!.. מה הייתה תשובתי? הסכמתי לבקשתה כדי להימנע מוויכוחים מיותרים וקטנוניים. בנוסף, כשעלה נושא חבישת הפאה בחתונה, היא התעקשה שלא לקבל על עצמה את דעת ההלכה שיש לחבוש פאה בחתונה, אלא ללכת עם שערה הטבעי כי היא טענה שזהו יומה האחרון שתוכל ללכת ללא כיסוי ראש.

3 ימים לאחר הוורט היא ביקשה ממני את מס' הטלפון של אחותי הבכורה עבור אביה, כדי שיתאם איתה זמן לקניית המתנות. אחותי הופתעה מאד מדבריו של אביה שרמז שהם נעלבו מאד שלא באנו עם זר פרחים או שי צנוע לרגל סגירת הוורט למרות שלפי האשכנזים הדבר לא מקובל. מה עוד שהדברים לא נסגרו סופית, לשם מה מתנות? אך הוא התעקש כי לפי ספרדים נותנים מתנות גם בוורט. התקשיתי להאמין שהוא אמר את הדברים האמורים לאחותי. לא אהבתי את היחס המגוחך של אביה. היו עוד סיבות שאין כאן המקום לפרטם.. הסאה גדשה. התייעצתי עם הרב שלי וכמובן ששוחחתי עם הוריי והגענו להחלטה הנכונה שעלי לבטל שידוך בהקדם האפשרי לאור הנסיבות האמורות לעיל. סיכמתי עם הבחורה בצער רב שעליי לבטל שידוך, ונדברנו בינינו שאין לאף אחד מאיתנו קפידא והמחילה היא הדדית ובלב שלם. הוריה שמעו על כך ונבהלו, התאכזבו. אביה התקשר שוב לאחותי והתחנן שלא אעשה זאת למענו כי הוא אהב אותי בתור הבן ורוצה שאנשא לבתו, אך הבהרתי לו בצער שאלה הן פני הדברים. הוא קיבל את זה בצורה קשה, והודיע לי חגיגית שאינו מוחל לי.

למרות שביטלתי שידוך, הוצעו לי הצעות נוספות . דחיתי בנימוס בשל היותן ספרדיות.

חברים היקרים, האמינו לי שאני כותב לכם הודעה תוך כדי שמחה ואושר שעשיתי כראוי.

חזרתי לחיי הרווקות, חזרתי לשינה טובה כמו אריות, חזרתי לאכול בשביעות רצון, חזרתי ללמוד בשקט בלי מחשבות מתרוצצות במוחי, חזרתי לעבוד בשקט בלי לחץ.

לכל אלו שלא ידעו שביטלתי שידוך, ומי שעדיין אוחז בלברך אותי מעומק לב לרגל אירוסי, אני אומר לו שאשמור את הברכה החשובה הזו להזדמנות הנכונה.

חשוב לי להבהיר שאין בכוונתי לרדת על ספרדים, מאחר והמנטאליות ספרדית שונה מהאשכנזית..

חשוב שכל אחד ישקול פעמיים לפני שהוא מתארס עם בחורה מעדה אחרת.

לסיום, הניק הזה יצא מכלל שימוש. המעוניין לשלוח לי הודעה, יש לשלוח הודעה במייל עפ"י הפרופיל שלי.

נ.ב. איני זקוק לעידוד ותמיכה..אני שלם עם החלטתי. כמו שאומרים, "עדיף עכשיו מאשר אח"כ".

כל הצעה או שידוך יתקבלו בברכה.

http://bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2634540&forum_id=771

כל טוב.

ממני

חברמן100

על פרשת השבוע:
http://bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2634519&forum_id=20388

תוקן על ידי המשקיף ב- 05/06/2009 17:58:47

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2009 17:59 לינק ישיר 

חברה ברי לא כתב את המילים האלו הוא הביא את זה בשם אחד חברמן100

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 17:09 לינק ישיר 

ברי_עוז
אפשר להיפגש עם ספרדיות ועדין להיות גזען אפשר אפילו להתארס ולהתחתן איתן ועדין להתנהג באותה גישה מתנשאת. גם היא מתחתנת איתך ומקבלת על עצמה את מנהגי אשכנז היא לא אמורה למחוק את הזהות שלה. ועל פרטים קטנים וטפשיים כמו אירוסין  ופרחים ותכשיטים ושאר ירקות יכלת להתפשר אם רצית אותה באמת. ואת המסקנות שלך לגבי נישואין עם עדות אחרות שמור בבקשה לעצמך! יש הרבה זוגות כאלו נשואים באושר ב"ה.
!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 13:45 לינק ישיר 

גם לפני השואה התחתנו
זה עזר להם...
כסילים עורו נא... עורו עורו לפני בו יום ה'

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2009 12:15 לינק ישיר 

התנצלות מקר לב בפני הניק ברי_עוז. כמובן שהוא לא גזען. בקריאה שניה של הודעתו, הבנתי את טעותי. ושוב סליחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 21:20 לינק ישיר 

נו.. עד שהייתה התאמה התבטל השידוך אייי כמה חבל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 18:55 לינק ישיר 

קראתי את מה שהבחור כתב ולא ידעתי אם לצחוק או לרחם, בסוף הלכתי על לצחוק.
לדעתי אין כאן נושא של גזענות בכלל, יש כאן נושא של בחור שאין לו מושג וחצי מושג איך בוחרים אשה.
(וכנראה גם לה לא היה מושג איך בוחרים בעל ככה שזה לפחות הדדי - ובזה לפחות היתה בינהם התאמה..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 16:39 לינק ישיר 

נו...צריך לברך כל בוקר שלא עשני "חרדי"...איזה חארטות יש
אצלכם, מתנות,וורטים,ושאר ירקות...הבורות של הספרדים ומולה
ההתנשאות של האשכנזים מובילה למצב המגעיל הזה...חבל.

אני לא הבנתי מהכתבה שהבחור גזען הוא הרי אמר שיצא עם ספרדיות
רוב הזמן...אולי הוא לא אהב את המנטליות של הספרדים ואת זה אפשר
להבין...גם אני לא אוהב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 14:26 לינק ישיר 

הנושא של מתנות לכלה הוא מוגזם, היום בכל שידוך ההורים פושטים את הרגל במגזר החרדי.
יש משפחות שעובדות כל החיים כדי לממן את ילדהם, פשוט אם לא תלך בדרך הזאת, לא תקבל שידוך טוב.
מצער

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/6/2009 14:01 לינק ישיר 

כן מרתיקה טעתה היא חשבה שאתה דיברת בכתבה
מי שכותב את הדברים זה ניק בשם חברמן100
הוא הניק חברמן 100 הוא המתנשא הוא רוצה להפוך אותה לאשכנזיה
טוב שתלך בבית לפי דרכי האשכנזים אוקיי
אבל גם שתתפלל בסידור אשכנזי נו אוקיי
אבל בגלל מתנות של תכשיטים בגלל שהיא ביקשה אותם באירוסין או שיביאו מתנה כשבאים לווערט מה יש בזה בשביל זה מבטלים שידוך ועוד הוא לא מציאה אז מה אתה ממהר לבטל שידוך כל כך מהר
מה הקשר מרתיקה קשר חזק ביותר להראות את המחלוקת הקיימת בעם ועם כזו שנאת חינם משיח וודאי לא יבוא צריכים להרבות באהבת חינם אויי גלות גלות גיוועלד הצילו
ישכוייח ברי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 13:56 לינק ישיר 

אני חצי ספרדי וחצי אשכנזי ורק הבאתי דברים שהבחור הביא מתוך כעס על דבריו, ואני לא מתנשא על אף אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/6/2009 13:34 לינק ישיר 

מה הקשר של הסיפור הנ" לפורום. ולגופו של עניין. לפי עמדת הכותב הוא נשמע מתנשא. אחרי קריאת סיפורו לא נראה לי שהיו שם דברים מהותיים לבטל שידוך. מתי לתת תכשיט או מתי לשלוח פרטים זה דבר זניח. צריך להגיע להסכמה בדברים מהותיים. בתי נשואה לספרדי למרות שאנחנו אשכנזיים ואין ולא היתה שום בעיה עם זה. לא עם מנהגים ולא עם דברים אחרים. הניק ברי-עוז נשמע מתנשא מאוד ונראה שיש לו בעיות פסיכולוגיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 13:30 לינק ישיר 

מדובר בבחור חרדי שכתב את הידיעה, רק ספרדיה מוכנה לקחת אותו עם המוגבלות שלו וזה מצער.
במגזר הדתי לאומי אין את הבעיות הללו שיש שידוך והזוג מסכמים על החיים ביחד הנושא של עדה לא משחק תפקיד.
כל אחד יצליח בחיי הנישואים שלו אם לפני החתונה הוא יבין מה המשמעות של חיי נישואים ומה המטרה בהקמת בית יהודי כשר ומה זה בדיוק בית יהודי.
רק לאחר זאת יכולה להיות לו הצלחה.
אותו בחור לא היה מצליח בשידוך הזה בחיי הנישואים כי הוא חושב רק על עצמו, ובחיי נישואים צריך קודם כל לבטל את עצמך למען השני ורק אז תראה הצלחה ותגדל בתורה.
לא משנה מה העדה של בחורה ומאיפה היא , בחור לפני חתונה צריך לשאול את עצמו 2 שאלות , האם הבחורה הזו מתאימה לחנך את ילדי? האם אני מוכן לסבול בשבילה?
רק לאחר שהוא יענה על השאלות הללו כן הוא יצליח בחיי הנישואים שלו ולא משנה מה העדה של הבחורה.
אני גם ב"ה נשוי לתמניה ואף פעם לא יחסתי חשיבות לנושא העדה, בכל עדה יש אנשים נעימים ולא נעים ואם אתה אדם נוח ויודע לוותר , אתה שווה הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > עוד גזען
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext