בית פורומים א חרדים ספרדים

בעניין התרחקות מניאוף..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/6/2009 20:40 לינק ישיר 
בעניין התרחקות מניאוף..

ב"ה יתברך נדבר קצת מעניין ניאוף,ומדוע כה קשה לשבר דווקא תאווה נוראית זו...

קדושים יקרים,אמת שכבר דיברנו רבות וגדולות אודות עניינים אלו ויודע אני שקשה הדבר לקריאה(היינו קשה לנשמת האדם החוטא,חס ושלום לקבל דברים אלו אל ליבו)וזאת משום שאלו דברים הגנוזים מעולמות עליונים ולהם השפעה רבה על הנשמה הטהורה ואלו הדברים:

רבים מאנשים(בד"כ נערים) שיצא לי לדבר איתם תמיד הראו רצון להתחזק ולהתקרב להשם-יתברך,אך לקראת סוף השיחה כמעט,ניתן לומר באופן שיטתי,נוהגים אלו להגיד:"תשמע דניאל,הכל טוב ויפה,התורה אמת,יש בורא לעולם והכל נכון,אבל ישנה בעיה אחת שמסרבת לנטוש את הנשמה בצורה תמידית ובכל פעם שאני מנסה להתחזק זה מגיע מחדש,וזוהי תאוות הניאוף וכל עניין הבחורות,כלומר אני יכול לעמוד בהכל:להניח תפילין,לשמור שבת,לא לצאת למסיבות,אבל ברגע שאני רואה איזה דמות של אישה יפה או שעולה במחשבתי תמונה מסוימת מתחיל היצר להפיל את נשמתי עמוקות ואז אני יורד".

צריכים, בחור ובחורה, לזכור שאין שנאה לקדוש ברוך הוא,מלך מלכי המלכים,כמו השנאה לעניין ניאוף היינו לפגם הברית,והתסכלויות אסורות,חס ושלום,חוסר צניעות וכו',אך יש לציין מהרה כי בנוסף לא שייך לגדל תינוק בחדר מבלי להוציאו 20 שנה ולצפות שיהיה בעל "דרך-ארץ",אלא עלינו לחנכו ועליו לשפר מידותיו אט-אט, ולפיכך אין הקדוש ברוך הוא בא בטרוניה עם בריותיו ולא קיימת צפייה מאדם שפוגם בברית באופן שיטתי,יומי,להפסיק "במכה" את הכל,גם אין מצפים מאישה שפתאום תסגור את גופה ותחליט ללבוש שמלות,ובכל זאת הדבר העיקרי הוא לקיים השתדלות נמרצת ככל האפשר וקפיצה בלתי פוסקת על גבי מדרגות הקדושה המחברות אותנו להשם יתברך הקדוש והנורא.

הבינו יקירים קדושים יודע אני שקשים הדברים ו"קל להגיד",אך ככל שנראה לבורא יתברך (האב היקר של כולנו)שאנו משתדלים להתחבר אליו-יתברך,ומשתדלים להתקדש ככל האפשר לאותו הרגע,כך ימשכו עלינו אורות עליונים מיוחדים ונפלאים המסייעים להצלחה בכל המישורים ואין שיעור והשגה לדברים אלו(כמובן שהכל תלוי ברמת ההשתדלות).

רבינו הקדוש והנורא רבי יעקב עדס שליט"א מספר:"יש לי חבר עני מרוד ויום אחד שיצאנו מביתו שמתי לב שהוא לא נועל את הדלת ושאלתי:מדוע אתה לא נועל? -השיב לו החבר העני:תראה אצלי יש עוני גדול,בביתי אין מה לגנוב ובגלל זה אף אחד לא נכנס,אז אין צורך לנעול"
---ובאם נתבונן על הלקח הגדול נבין שאין היצר הרע(כוחות הרע)מתמקדים "שרירותית" על עניין הקדושה והטהרה(היינו מקשים את חיינו דווקא בעניין פגם הברית,צניעות,והתסכלויות אסורות),אלא משום שאותם כוחות רעים,הם למעשה מלאכים וכידוע לרובנו,למלאך ישנה "ראייה רוחנית" והוא יודע מה הכי שווה בשמים,היינו היכן היהודי הכי יסבול צער ומכאן הוא מחליט "לפרוץ לבית העשיר"היינו מתמקד תמיד להכשילנו,חס ושלום,בענייני קדושה וטהרה כי שם יש לו את הכי הרבה "רווח". וכל אחד שיבין הדברים הנוראים אל ליבו ימאס בתאווה הנוראית במידי מתוך הבנה שהכל עניין של כוחות רעים שמשדלים אותנו בדבר,אך ניתן לנצחם אם רק נחליט להלחם!!!

לסיום נביא מספר המידות (רבינו נחמן הקדוש מברסלב):"תאות ניאוף אינו נרחק מן האדם.אלא ע"י הרחקת ראות העין והמחשבה" ונפרש בהרחבה:רבינו הקדוש מביא כי אין לאדם יכול להתקדש ו"לוותר",לנצח את התאווה הנוראית,אלא ע"י שלא יסתכל בדמיונות,פרצויות ונוסף ישמור שלא לחשוב מחשבות של שטויות והבלים.
***שימו לב ככל שאדם ישמור עצמו בדברים (הלא פשוטים)הללו ויכוון לחבר את הנשמה לבורא יתברך ודאי שירגיש עלייה רוחנית בעצימות נוראית שלא ניתן להסביר ולשאר (והלוואי שנזכה להמנות מן אלה המצלחים לשבר יצרם הרע והנורא).

יהי רצון שנזכה כולנו להתקרב להשם יתברך,מתוך רצון וכיסופים להתקדש לפניו יתברך---מי יתן ונזכה לראות פני משיח צדקינו בקרוב(תחזיקו עוד קצת שלא תגידו שלא אמרנו...)

להצלחת כל ישראל הקדושים והמיוחדים ולרפואה,הצלחה של רבי יעקב עדס שליט"א השם ישמרהו ויחיהו...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 15:05 לינק ישיר 

מה זה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > בעניין התרחקות מניאוף..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext