| נשלח ב-8/6/2009 08:17 |
|
| |
אשכול המסעדות הכשרות
תמיד חיפשתי מקום טוב, מסעדה באיכות טובה ובהכשר בית יוסף (כמובן, אני אוכל בית יוסף, משתדל לא לגעת בהכשרים אחרים) ובקושי יש, או שאנשים לא מודעים אליהם.
מי שמכיר מסעדות טובות, אז אנא שיואיל בטובו לפרט את מיקום המסעדה, הכשרות, רמת האוכל, השירות, המחיר וכו'..
לעת עתה אני יכתוב כמה מסעדות שעולות לי בראש כרגע, איך אינני זוכר את מיקומם. אודה לכם אם תוסיפו להם את הפרטים החסרים:
א. ציון הקטן - ירושלים:
השמועות בירושלים אומרות שמידי יום אברהם הנהג בא למסעדה, ולוקח צלי בקר למרן. עד כמה זה נכון, רק ה' יודע.. אבל חשוב לי אם מישהו יאמת את זה.
האוכל שם בסגנון קלאסי, שירות טוב, מיקום טוב. מסעדה זולה וטובה. נמצאת בביניני התאומים בגבעת שאול בירושלים, ליד רשם העמותות ורדיו קול חי.
ב. חביב ובניו (דאלס) - תל אביב:
אוכל בסגנון מזרחי ביתי, יש שם גם אוכל עירקאי כמו קובות, המסעדת נמצאת ברחוב הראשי של שכונת התקווה בתל אביב, אחרי השוק. המקום דומה יותר לבית כנסת מאשר למסעדה, אבל האוכל מעולה.
טיפ: אם אתם מנויים לעיתון יום ליום (פולמוס בעניין, בבקשה לא בשירשור זה), יש מצב שתרויחו 10 אחוז הנחה, שזה אומר שלא תשלמו את דמי השירות
ג. הפתיליה - פתח תקוה:
רמת האוכל מעולה, מיקום טוב (לא זוכר איפה בדיוק בפת תקוה), סגנון המסעדה מכובד, יש לפעמים מבצעים של מנה זוגית ב140 שקל (שווה כל שקל).
זהו, מספיק לי להיום.. עכשיו תורכם....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 17:01 |
|
| |
א. אין שום סיבה שכבד אווז לא יהיה גלאט מה נפשך או שזה כשר או שלא. ההתעקשות להוריד את הכבד אווז מקורה בפוליטיקה פנים כשרותית ואין קשר בינה ובין ההלכה.
לאחר חצי שנה של ויכוחים לא נותר לבעלים ברירה והוא וויתר על הכבד אווז החזירו לו את המהדרין וכשהוא הגיע לגיל 70 פרש לגימלאות וסגר. ואני אנה אני בא...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 16:00 |
|
| |
אלמברה היתה מסעדה צרפתית יקרה מאוד.
הסיבה שהגלאט ירד הוא בגלל הכבד אווז.
עיקר המטבח שלו מבוסס על כבד אווז, וכיוון שהרב עמר סירב לאשר לו להכניס כבד אווז הוא נאלץ להוריד את הגלאט
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 12:54 |
|
| |
היתה אחת ואיננה עוד . אלהמברה ביפו, לא בד"ץ בית יוסף (מחפוד )
אך אך כריסטיאן איך סגרת לנו את השער לגן עדן...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 11:27 |
|
| |
[quote]אז אתה לא מבין מה זה עממי ומה זה יוקרתי וכד' [/quote]
נו נו..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 07:46 |
|
| |
אז אתה לא מבין מה זה עממי ומה זה יוקרתי וכד'
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 23:37 |
|
| |
תלאביבי
אם יש שם גונדי, וחורשט טבה (מאכלים פרסיים), בשבילי זה אותו עיקרון כמו הקובות של חביב...
זה עממית על סטייל...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 23:08 |
|
| |
עסוק, אתה צודק לגבי השלישיה שכתבת.
אבל פה מדובר במשגיח אשכנזי, בתל אביב ולא בירושלים (מקסימום אוהד מכבי תל אביב או בני יהודה) והמסעדה היא לא מסעדה עממית.
מסעדה עממית זה חביב בתקוה לא הילולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 21:22 |
|
| |
והנה דעתי מתוך נסיוני האישי:
הפתילייה, פתח תקווה (באיזור התעשייה שליד סגולה) - הייתי שם ארבע פעמים. פעמיים נהניתי מאוד, פעם אחת קצת פחות ופעם אחת לא נהניתי (סיבכתי אתכם? תאמינו לי שגם אני לא יודע אם לנסות עוד פעם).
הבהרה נחוצה: בפעם האחרונה שביקרתי שם היתה לפני כשנה וחצי.
באור יהודה יש עוד מסעדה שכחתי את שמה בה ביקרתי פעם אחת ונהניתי מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 17:12 |
|
| |
תלאביבי
הרי כולם יודעים שספרדים, ביתר ירושלים (פלזמות) ומסעדה עממית טובה זה הולך ביחד.
אגב, יש מצב שהמשגיח הוא קרוב משפחה של הבעלים.
תמיד לספרדים יש אחיין רב..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 13:45 |
|
| |
עסוק, לא היה שום משחק והפלזמות לשמחתי היו כבויות.
קבל תיקון לגבי השעתיים, לא התכוונתי שהוא היה שעתיים במסעדה, אלא אני ראיתי אותו שם במשך השעתיים שהיתי במקום, הוא היה שם לפני שבאתי והיה גם לאחר שהלכתי.
אין לי אפשרות להעיד על הזמן שלא היתי שם, לכן כתבתי שעתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 13:38 |
|
| |
תלאביבי60
אני מתנצל, באמת שלא יפה לקרוא לך חושש, הרי יש לך דעה יציבה בכל דבר, ובחיים את לא חושש מכלום.
אגב, אם אתם שכנים, תמסור לו ד"ש.
דבר שני, הייתי שם יום לפני חג השבועות (עכשיו אתה רגוע?)
ודבר שלישי, אם הוא נשאר שעתיים תמימות, בטח היה איזה משחק באותו ערב, תאמין לי, יש להם אחלה פלאזמות..
תוקן על ידי עסוק_מאוד ב- 09/06/2009 13:38:43
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 13:31 |
|
| |
עסוק, קודם כל אני לא חושש אלא תל אביבי, נכון שחושש הוא שכן שלי אבל אני זה לא הוא.
דבר שני מהסיפא של תגובתך אני מבין שהיית שם מזמן.
דבר שלישי, מי שבא לקחת משכורת לא נמצא במשך שעתיים במסעדה, אלא בא למסעדה, אוכל ארוחת ערב עושה סיבוב לוקח את המזומנים ורץ לעסק הבא לקחת משם את המזומנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 13:08 |
|
| |
חושש,
אולי שראית את המשגיח הצמוד, זה היה שהוא בא לקחת את המשכורת החודשית שלו אחת לחודש, כי אני לא ראיתי אותו שם.
מה שכן, בפעם האחרונה שהייתי שם, המלצר ניגש אלי ושאל: "כמה היה אתמול לעומר"...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 12:05 |
|
| |
עסוק, בהילולים יש משגיח צמוד.
הייתי שם לפני יומים וראיתי את המשגיח שם.
באמת מסעדה על רמה ואוכל מצויין.
אגב לגבי הכשרות בתל אביב.
בכל המסעדות בתל אביב שיש להם תעודת כשרות של הרבנות, גם כשרות רגילה מחייבים אותם בירק של גוש קטיף (זה מההחלטות של הרב עמר בתקופה שהיה רב העיר) חוץ מהכרוב שמאשרים כרוב רגיל שצריכים להכשיר אותו. במהדרין גם הכרוב הוא רק של גוש קטיף.
לגבי הבשר, בכשרות מהדרין הבשר שמותר להכניס הוא או בדץ בית יוסף, או הרב מחפוד, או הרב לנדא. לא מאשרים להכניס בשר חלק של הרבנות תל אביב וכן לא מאשרים להכניס בשר קפוא חלק של הרבנות הראשית לישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 00:17 |
|
| |
ac22
אל תשכח שיש גם אלגאוצ'ו בהכשר בית יוסף בפתח תקווה.
לגבי האל גאוצ'ו ברח' בן גוריון שבהכשר הרב מחפוד, הייתי שם, אוכל מעולה (נו, אל גאוצ'ו.. זה לא הלו תימן), והמחיר, אוי המחיר.. צריך בשביל זה משכנתא
|
|
|
|
|