| נשלח ב-12/6/2009 13:19 |
|
| |
התבשרנו על ועדה חדשה
אז אחרי הועדה למען השבת, למען טוהר מחנניו, למען הכסף, למען משמרת הקודש והצניעות, הועדה של חזי לעניני שערות, ועדת רבנים לעיניני תקשורת, ועדת איכלוס, ועדה לכשרות הנסיעה הציבורית
התבשרנו היום על ועדת הצביון היהודי
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=10097&cat_id=1 זהו יום משמח ביותר שהנה סוף סוף עוד יהודי מצתרף לממשל הפנאטי-איראני שלנו
ובקרוב יהודים אל יאוש! ועדה לעניני גרבים ועדה לעניני מחיצות ועדה לעניני מסעדות וועדה לעניני צלמים ותזמורות ועוד היד נטויה
הכל מותרין לכם הכל שרויין לכם אין כאן לא כסף, לא נידוי, ולא שיסוי, לא דין ולא דיין. אבל יש כאן סטיה מלוכה וכניסה לצינעת הפרט וכשם שעושים העסנים מהחלונות הגבוהים כך יהיו מותרין לאזרח כל הארץ היושב מובטל בלי שטאלע ומחפש משמעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2009 14:55 |
|
| |
מתי יאמרו שם קידוש לבנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2009 14:39 |
|
| |
מתוך טור של יצחק נחשוני באתר "בחדרי חרדים"
סטארט-אפ: מלון ב'צביון העם היהודי' על הירח
לאחרונה הקים 'איש עסקים' בני-ברקי שידו ועסקו בכל, גוף שהוא קורא לו בשם היומרני "הוועד לצביון העם היהודי". הבוקר כבר לא בטוח ש'הוועד' קיים, הוא לפחות לא עצמאי, אבל אם בכל זאת יצליח ב'משימתו' הראשונה לבדוק כל חדר בבית מלון לפני שנכנסים אליו, ואולי גם אחרי (אם כבר שיבדוק עבורי בבקשה, גם את מספר המגבות, הסבון והשמפו) כולנו בבעיה.
אם יפגע בכל בתי המלון שעושים מאמץ על להתאים עצמם לציבור החרדי, המקפיד על הכשר למהדרין, לא יהיה גם לו לאן לנוס מפני כל מה שנערם עליו. חייבים לדאוג לו.
מצאתי.
התקשורת מדווחת ש-4 בעלי עסקים ישראלים, המונעים מכח 'חיידק' אבל גם מאינטרסים כלכליים, בדיוק כמו אותו 'מזכיר ארגון', פיתחו רכיב טכנולוגי ששולב בלווין מחקר שעומד להישלח היום על ידי נאס"א לירח. תפקידו של הלווין הזה הוא לבצע מיפוי תלת מימדי מדויק לירח ולבדוק אפשרות להקים עליו 'בית מלון' ו'מוסך'.
אז למה ש'הוועד לצביון העם היהודי' לא יחבור אליהם לניסיון, ויקים את המלון שם על פי הכללים שהוא מבקש להכתיב לנו כאן?
זה עוד עשוי להתגלות כ 'סטארט-אפ' אמיתי.
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=10237&cat_id=1
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2009 19:47 |
|
| |
כידוע אנן יתמי דיתמי ואין לנו כח לתקן שום תקנה, אבל בגזירות יפתח בדורו כשמואל בדורו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2009 19:17 |
|
| |
מישהוא קרא את הכתבה על הועדה האמורה? מסתבר שיש כמה יהודים חשובים שחושבים שזו "גזרה" ואני לתומי חשבתי שמדובר בהלכה שממש אסור מדאורייתא או לפחות מדרבנן לשהות בכזה מלון, והנה מדובר שזו "גזרה" מה דעתכם אולי יש עוד ועדות כאלה שאוסרות מה שאינו ממש איסור?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 18:42 |
|
| |
יהודים יקר, יתכן שכך נהג רב שהוא גם מורה דרך אבל יש מספיק דוגמאות הפוכות לגישה ההפוכה. אם זכרוני אינו מטעה אותי מסופר שיהודי היה בא לחזו"א ושואל כל דבר אפילו פעם שהיה לו בעיה בצנרת המים בא לשאול את הרב ובעיני זה הפך המושג של להיות יהודי. וגם היום מעודדים בעלי תשובה לשאול כל מיני שאלות עד שזה מגיע לשאלות בדבר צבע המכונית או הריפוד של הכסאות בבית ( כך שמעתי מאנשים אמינים), לדעתי יש סוג מסויים של רבנים שזה נוח להם שצאן מרעיתם יתנהגו ממש כמו צאן בלי חשיבה עצמית. לגבי הועדות, מעבר לפירסום הדברים, יש שלב שבו מי שלא הולך לפי הועדה כבר לא מתקבל לכל מוסד חינוכי וכבר לא יתקבל לכל כולל ואכמ"ל אבל נוצרת מערכת שליטה באמצעות כל מיני מלשינים ש"לפלוני נייד לא כשר" ואלמוני היה "במלון לא כשר" השלב שאח"כ הוא שהועדות מקבלות תשלום (דמי בטלה...) כדי לבוא ולבדוק ולאשר את "הצביון הרוחני הנאות" ונותנים תעודה שכוחה יפה עד פסח הבא והתשלום מתגלגל אליך הצרכן שמשחק לידים שלהם. ועוד נכד יקנה דומישפחתי באלעד. זה לא נגמר רק בהמלצות זו דרך של שליטה (=כבוד) וכסף (=תאוה)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 18:32 |
|
| |
יהודים אילו היה מדובר בגוף צרכני היה מקום לדבריך, אך אותן וועדות מנסות לאלף את הצבור תוך כדי שימוש בכל השוטים, הן לאלו ההולכים למלונות והן לאלו המחזיקים ומפרסמים אותם. לכן, חוששני שאתה מנסה לתפוס את החבל בשתי קצותיו. אי אפשר מצד אחד לאסור על כל מה שזז ומאידך לצפות לגבהות השכל והרוח. יתכן מאוד שלגבהות השכל והרוח יש מחיר והשאלה היא מה עדיף.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 15/06/2009 18:29:28
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 17:50 |
|
| |
פצעי, שניכם צודקים.
אך למיעוט הבנתי אין קשר בין אותם 'וועדות' המנסות להשיג את האינטרס של הפרט על ידי יצירת גוף העוסק בנושא מסויים (כגון אדם הנמנע מלהשתמש באתרי אטרקציה המחללים שבת. כיחיד - קשה להשיג את המידע, כאשר יש עמותה/וועדה זה פשוט יותר ) - לבין נמיכות השכל והרוח הקיים בדורינו, לזה אחראים הפעם דווקא הרבנים.
על הרב עמיטל לדוגמא (באמונתו - סיפור חייו של הרב עמיטל. אלישיב רייכנר, הוצאת ידיעות) -מסופר שהוא פשוט סירב לענות לשאלות בהם היה לדעתו על התלמיד/שואל לקחת אחריות ולחשוב לבד.
וכך על רבני הדור לנהוג: לתת בידי השואל כלים להבין מתי הוא אמור לשאול ומתי לא. אך מה לזה ולוועדות - לא הבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 17:32 |
|
| |
לא התכוונתי לזלזל ח"ו בשום רב ואם זה היה נשמע כך אני מתנצל על כך
אבל בן ציון היקר
תאמר לי מה אנחנו ילדים קטנים שכל דבר צריכים לומר לנו אייך צריך לפעול ולהתנהג
אם כל הכבוד הגיע הזמן להפסיק ולגדל כאן דור של טמבלים שלא יכול לחשוב כלום והוא נהפך למרובע בכל דבר בעוד עשרים שנה מי שלא יקנה נייר טואלט וחומרי ניקוי ללא השגחה וללא אישור ועדה רוחנית לא יהיה ראוי לבוא בקהל ככה זה מתחיל מהכניסה המטורפת לכל פרט בחיינו הגם שלכאורה יש בחלק מן הדברים צדק אבל אין צורך בלהקים ועדה על כל דבר די יהיה בזה שיכתבו על כל נושא הדורש שימת לב של הציבור כתבה בעיתון וידע הציבור להיזהר
הועדות האלו מביאות לתוצאה בה אנשים לא יהיו מסוגלים לחשוב בכלום הכל יחליטו עבורם אנשים אחרים האם יש לך רעה חולה מזה ועדה זה דבר שצריך לקום רק במקום צורך מיוחד מאוד מאוד אבל מה שקורה היום זוהי מחלה ממארת
ואתן לכך סיפור מהרב וולבה ששופך אור לאן מובילה התופעה הזו של סתימת מחשבת המוח אצל האנשים וגידולם בתור רובוטים אורגניים
המשגיח הרב וולבה נשאל:
מה תפקידם של המשגיחים, מה הם יצרו?
תשובה :
הם יצרו בחורים, הם עיצבו אישיות. הם חינכו לעצמאות! כשהסבא מסלבודקה ביקש לייסד את ישיבתו, שאל את רבו, רבי ישראל סלנטר, מהו תפקידו. "להחיות רוח שפלים ולהחיות לב נדכאים", אמר ר' ישראל. את זאת הם עשו. הם רוממו את הבחורים, הם גיבשו את השקפת עולמם, הם לימדו אותם לחשוב בעצמם!
היום באים אליי בחורים בשאלות, הם רוצים שאני אחליט עבורם בשאלות של חיים, בקביעת עתידם וגורלם. הם אינם מסוגלים ליטול אחריות, אינם יכולים לקבוע עמדה. זה מדאיג, זה נורא! בחור צריך לשאול דעת תורה לאחר שיגבש לעצמו עמדה, ידע את הצדדים, וכשישמע דעת תורה יוכל להבינה, ולכוון את דרכו בעתיד לאורה. בחור שרוכש עצמאות במחשבה, רוכש עצמאות גם במעשה. הוא אינו מחקה אחרים, אינו פוזל לכל עבר, לא מעניין אותו מה אומר פלוני ומה עושה אלמוני. הרי זהו הסעיף הראשון, בשולחן ערוך: "ואל יבוש מפני המלעיגים" ... כך ימצא אדם את דרכו בעבודתו, במעשיו, בעולמו.
כך נבנה אדם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 14:40 |
|
| |
1.אתה באמת כופר בכך שהרשות ביד כל אדם לבחור?
ואני בתומי עדיין מאמין ש"הכל צפוי והרשות נתונה"
2.ציבור הם אוסף של אנשים בוגרים שאמורים לבחור אני לא חושב שציבור כ"ציבור" הוא גוף
שבוחר אלא זו תוצאה של בחירת כל פרט שבו.
3.אם השתמע שהרבניםהם המונעים ע"י קנאה וכו' אז לא לזה התכוונתי, רק לבימינו יש אינפלציה בתואר "רב" וגם ה"רה"ג" כך שקשה להבדיל לעיתים בין הרבנים לעסקניהם.
4. עוד ענין - שלי לא ברור תמיד מי מוביל את מי ורק להזכירך את המשנה האחרונה במסכת סוטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 12:50 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | קטסטיבנס
בין אם אתה צודק או לא, הנחת יסוד היא שלצבור אין ואסור שתהיה לו בחירה.
|
|
באמת מוזר שגם אלוקים נקט בדרך דומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 12:48 |
|
| |
| קטסטיבנס כתב: |  |
אני חושב שהפשקווילים של מאה שערים בד"כ אומרים הפוך ממה שכתבתי לעיל.
|
|
לא הבנת את כוונתי, בלוח המודעות במאה שערים ניתן להשמיץ וכאן בפורום לא.
פצעי אוהב זלזל ב"וועדות" באופן כללי ובעסקנים העומדים בראשם ולא על רבנים העומדים בראש הוועדות למיניהם שלדבריך אף הם כמו העסקנים מונעים על ידי הקנאה התאווה והכבוד. עם כל הכאב או הזלזול ניתן לדבר סרה בישויות ולא באנשים הראויים באמת לכבוד.
תוקן על ידי יהודים ב- 15/06/2009 12:48:08
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 11:40 |
|
| |
קטסטיבנס בין אם אתה צודק או לא, הנחת יסוד היא שלצבור אין ואסור שתהיה לו בחירה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 15/06/2009 11:45:01
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 11:34 |
|
| |
אני לא חושב שכתבתי משהו שונה מ"פצעי_אוהב" פרט לזה שהוספתי את הסיבות לכך ואיך לדעתי יש להתמודד עם הועדות למינהן. אם בעיניך זה חיובי וטוב אז אדרבא שיבושם לך ואתה מוזמן ללכת אחרי כל הועדות שמקבלות אתהכשרי מרן ומרן ומרן ודרכך סלולה. אני חושב שהפשקווילים של מאה שערים בד"כ אומרים הפוך ממה שכתבתי לעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 11:17 |
|
| |
קטסטיבנס, אין בדבריך אלא השמצה זולה. ולהזכירך, פורום זה אינו לוח מודעות במאה שערים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 10:32 |
|
| |
לכותבים, להזכירכם העולם (וגם הרבנים הנכבדים והראוים שומרי צביון העם היהודי) מונע ע"י שלושה גנרטורים: הקנאה, התאוה והכבוד הועדות למיניהן וכל הסדים שבהם מוכנס היהודי החרדי בכל פעם שהוא אמור לבצע את בחירתו האישית כגון טלפונים כשרים, פאות כשרות, שפע שוק וכו' נובעות מצירוף שלושת המנועים שהוזכרו לעיל. כל "רה"ג" בועדה וההרכב שלו לשלושת המנועים. לכן לדעתי, על הציבור להתחיל לבחור בעצמו ואין צורך שכל מיני אינטרסנטים יקבעו לנו מה טוב לנו. הגיע הזמן שגם ה"רבנים הגאונים" מרכיבי הועדות השונות יתחילו לתת קרדיט ליכולת החשיבה והבחירה של כל יהודי ויהודיה באשר הם. ובמקום שידאגו לעולם הבא שלי, שידאגו לעולם הזה שלי ולעולם הבא שלהם.
|
|
|
|
|