בית פורומים הנה ימים באים

החבר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2009 17:08 לינק ישיר 
החבר

החבר

ברי עוז – שנה ראשונה

זה יום מיוחד בשבילי , אני מסיים היום שנה ראשונה של כתיבה והפצת עלון של פרשת השבוע וכרגע אני מרכז את כל הדפים שכתבתי וכורך אותם, אני לא יודע עם ב"ה יצא ספר , אבל אני כורך את הדפים לבני משפחתי ונותן כרגע את המבוא לספר.

קוראים לי ברי עוז ואני בן 34 הקב"ה זיכה אותי לחזור בתשובה לפני 9 שנים, לא גדלתי בבית של שומרי תורה ומצוות ולאורך החיים ובמיוחד בשירות הצבאי בלבנון זכיתי לראות ניסים מבורא עולם, לאחר כל ההשגחה הפרטית הזאת התחלתי להבין שיש בורא לעולם והתחלתי להתקרב ליהדות ולשמור תורה ומצוות.

בשבוע אחד ניצלתי 3 פעמים ממוות בטוח מה שגרם לי לשאול האם יש בורא לעולם? ואכן זכיתי שבורא עולם יזכה אותי ללכת בדרכיו, שירתי ביחידה מובחרת ברצועת הביטחון בלבנון בשנים בהם צהל עדיין שלט בדרום לבנון היית אמור להיכנס בשירה ללבנון , השירה בוטלה ונאלצתי לישון במלון צפון בקריית שמונה ישנתי עם עוד חייל בחדר בחור דתי שבבוקר לאחר שהוא התפלל הוא הציע לי להניח תפילין , ואני שנים רבות מאז הבר מצווה לא הנחתי תפילין , הסכמתי בתנאי אחד שהוא יקפל את התפילין בחזרה (מרוב שלא זכרתי אייך מקפלים).

וכדי לנהל שיגרה מבצעית אחת לפרק זמן הינו מכניסים שיירות של אספקה תחמושת ומזון למוצב שלנו מהארץ, לאחר בדיקת ציר התנועה ממטענים השיירה הייתה נכנסת.

באותו יום שטוף שמש שהשמים היו נקיים מעננים לאחר הכנסת השיירה הותקפנו במארב ע"י כוחות החזבאללה, הם הסתתרו היטב במרחק רב מאיתנו וירו לעברנו טילי נ"ט רבים,  פשוט לא היה לנו מה לעשות הינו נתונים להתקפה קשה ולא יכולנו לעשות דבר כלי הנשק שלנו לא היו יעלים כנגד המרחק  של האויב וגם המסוקים שהוזנקו לעזור לנו לא יכלו להפסיק את הירי לעברנו, דבר שמנע מכוח החילוץ עם הרופא להגיע אלינו כדי לטפל בפצועים ולחלץ אותנו.

פשוט לא ידעתי מה לעשות הרגשתי חסר אונים ולא משנה מה  הרמה הצבאית שהשגתי  בקורסים השונים בצה"ל  היא לא עזרה כדי לחץ אותנו מהשטח, ואז הפשוט הרמתי את הראש למעלה והסתכלתי לשמיים ואמרתי "בבקשה שזה יפסיק כבר ",

כמה רגעים לאחר מכאן הירי נפסק וכוח החילוץ הגיע אלינו וחילץ אותנו לארץ, מעולם לא התפללתי ולא ידעתי לאן לפנות וברגעים של משבר. וברגע כזה העיניים היו נשואות לריבונו של עולם , ברוך השם היום אני כבר מתפלל 3 תפילות ביום ויודע מה היא כוחה של תפילה במיוחד שהיא באה מהלב ובשפה פשוטה , כי התפילה הכי גדולה שיש זו תפילה שבאה ממעמקי הלב. " קרוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראהו באמת" (תהלים ,קמה).

ועוד באותו שבוע יצאנו לפעילות מבצעית נוספת בה חיכה לנו במארב ששכבנו בו שרשרת של מטענים שלא התפוצצה, לאחר כל הניסים הללו לא היית יכול להיות אדיש להשגחה הפרטית שבורא עולם שמר עלינו.

והבנתי שלמעשה הנחת התפילין באותו שבוע שמרה עלי .

לאחר השירות הצבאי התחלתי לשמור תורה ומצוות הדבר לא היה קל ופשוט לאדם כמוני , אבל היום אני יודע שאין דרך חיים אחרת.

בתחילת הלימוד של כל בעל תשובה בהתחלה הוא לומד את פרשת השבוע והלכה ומשם מתקדמים הלאה.

מיד שבוע היית לומד את הפרשה ומסכם אותו , בשנה האחרונה הפצתי את הפרשה במייל וגם הדפסתי והפצתי בביתי הכנסת.

אנו נמצאים בתקופה מאד לחוצה  ולאנשים אין זמן בחיים, ישנם עלונים רבים של פרשת השבוע ומדרשים יפים אבל לא כולם מצליחים להספיק לקרוא וללמוד את הפרשה.

לכן אני מסכם את הפרשה בצורה קצרה וברורה שתתאים לכל רמה גם למי שאינו שומר תורה ומצוות וגם לאברך הלומד כל היום.

חלק מהדברים ידועים וחלק הם חידוש לרבים והכול מסוגנן בסגנון הייחודי שלי במטרה ישירה להעביר את המסר שהפרשה רוצה ללמד אותנו בצורה קלה וברורה.

חשבתי על שם לספר והדבר לא היה פשוט, ובחיים זוכים לפעמים לעזרה מכיוונים אחרים, בראש השנה האחרון דרשתי דברי תורה לראשונה בבית הכנסת "עץ-החיים" ביהוד, שליח הציבור אמר לפני תפלת ערבית של ראש השנה נשמע דברי תורה מפי "החבר" ברי עוז.

וזה אני  פשוט חבר שלכם, אני לא רב ולא מתיימר להיות רב או מחפש כבוד לעצמי, אני עושה את השליחות שלי בעולם הזה ואני אומר (כותב) לכם את הדברים מכל הלב ואומר אותם ממש כמו "חבר " ויהי רצון שנזכה ב"ה לשנים רבות ולביאתו של משיח צדיקנו במהרה.

שלכם "החבר" ברי עוז.

[email protected]

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2009 16:28 לינק ישיר 

אגב הסיפור פורסם גם כאן
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2681727&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2009 11:33 לינק ישיר 

תודה עמי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2009 15:35 לינק ישיר 

ברוך בואך עמי הצדיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 14:29 לינק ישיר 
חזק וברוך

בס"ד

עצה טובה לידידי.

כידוע לך גם אני חוזר בתשובה
תנסה מלבד זיכוי הרבים האדיר שאתה עושה להשתמש בכשרונותיך
מימים עברו להגדלת התורה וההאדרה

סיפור קצר על עצמי.

בעברי החולני(או חילוני..מה שתבחר), הייתי ספר נשים וגם מתכנת מחשבים
היום אני ספר גברים ברובע החרדי באשדוד ומשתדל ועושה הנחות לאברכים ובני תורה
וגם בונה תוכנות אשר חלקם לצבור החרדי בחינם
כמו למשל :
חידושי התורה שלי
http://www.mytora.webs.com

שם ואופי
http://www.amizrien.webs.com

ומידי יום אני מחפש עוד דרכים כדי להשתמש בעברי לזיכוי הרבים
ולמה זה טוב ?
אם ויבוא ביום הדין שאלה על העבר שלנו לפני שחזרנו בתשובה
יבואו המעשים האלו של ההווה ויעמדו כמליץ טוב עלינו
ואם לא, להפסיד לא נפסיד בשום מצב.

חודש טוב ומבורך

עמי זריהן

בכל-מכל-כל 

יוצר התוכנה : "חידושי התורה שלי" ועוד..

יוצר התוכנה : "ניהול ועד בית" ועוד..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2009 15:57 לינק ישיר 

תודה לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2009 16:44 לינק ישיר 

על זה נאמר ה' עוז לעמו יתן....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2009 15:28 לינק ישיר 

ב"ה

לברי זו לא פעם ראשונה שאני קורא את גילגוליך ומתרגש מחדש

לצערי באותה מלחמה חוותי חויות קשות מאוד כולל חברים שנפלו לידי ממש ולא כאן המקום לספר

חזק וברוך לך בדרכך זו והמשך לזכות אותנו לקראת כל שבת

תודה רבה על המאמץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2009 15:07 לינק ישיר 

לידידי היקר והחביב עלי ברי עוז
אתה משמח אותנו כל שבוע ברוך ה' בדברי התורה שלך
לנו הזכות לארח אותך כאן
ונשמח לשמוע ולקרוא את דבריך הנעימים
לנועם היקר
המשך בשמירת העיניים שכידוע זו היא מעלה גדולה מאין כמוה וכל הצדיקים לא באו למדרגתם אלא בזכות שמירת העיניים
מקובלני מהבאבא מאיר ע''ה אביו של יבדלח''ט
מורנו הרב רבי דוד חי רביחצירא שליט''א
כאשר אדם עובר ברחוב ורואה פריצות ועוצם עיניו מראות ברע
יבקש בקשה ותתקבל בעזר''ה
מה הסברא
מכיוון שהוא עוצם עיניו לכבוד ה' לכן מכיוון שהוא עשה רצון ה' גם ה' יעשה רצונו
על מה שאמר התנא בטל רצונך מפני רצונו
שעצמת עיניים אפילו שרצית והרצון של היצר הוא שתסתכל
וביטלת רצונך מפני רצונו
לכן גם הוא יעשה רצונך
יום טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2009 14:28 לינק ישיר 

תודה לכולם על התגובות גם במייל
[email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2009 13:28 לינק ישיר 

אני רוצה להודות לחברי המשקיף שנותן לי במה כל שבוע לפרסם את מאמרי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2009 17:17 לינק ישיר 

אשריך - לא כל אחד מקבל רמזים ומבין אותם עד כמה שישיו עבים
זכית !

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > החבר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext