הסכנה הגדולה הטמונה ברשת המקוונת, הוציאה משלוותם אם כל גדולי הרבנים. לאחרונה אף הצטרפו להם כל גדולי הדור הספרדים לזעקה נגד האינטרנט, שרבים חללים הפיל.
בימים האחרונים פורסם בחוצות קריה את דבר זעקתו של מרן הגר"ע יוסף שליט"א נגד האינטרנט, בזה הלשון: "האינטרנט הוא אבי אבות הטומאה ורבים חללים הפיל, כל ישראל ערבים זה לזה ולכן כולנו חייבים לעשות ולהציל, צריך לפעול בנחישות רבה למנוע הפירצה".
לקריאתו של מרן אף הצטרפו גדולי הדור הספרדים. את קריאתם של הגאון רבי שלום הכהן שליט"א, והגאון רבי משה צדקה שליט"א מצאנו בקונטרס "דורשי תורה" (קובץ שיחות שנמסרו ב"כנס בני התורה", שע"י איגוד בני התורה דורשי ה').
"הורים רחמו על בניכם! אל תורידו אותם לטמיון!", כך זעק הגאון הגדול רבי שלום הכהן שליט"א, ראש ישיבת "פורת יוסף" וחבר מועצת חכמי התורה, והוסיף: אאמו"ר הגה"צ רבי אפרים הכהן זצ"ל היה אומר תמיד, אדם שיוצא לרחוב, יוצא לשוק, הוא חושב שהוא ממלא את השק שלו רק בפירות וירקות, אבל לא יודע שעל כל 'לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם' ממלא את השק שלו בעבירות, ואם שומר את עיניו יודע איך ללכת ברחוב, אז חוץ ממה שמביא פירות לכבוד שבת, מביא איתו גם שק מלא מצוות... ואת החשבון הזה כל בן תורה צריך לעשות. כל אדם ירא שמים, כל מי שמניח תפילין בבוקר צריך לעשות את החשבון הזה, שהרי כל יום הוא קורא בבוקר ובערב "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם".
"הרבה תלמידים דיברו איתי, אמרו, בסדר אנחנו נזהרים, אמרו רבותינו לא להשתמש בפלאפון אנו לא משתמשים, אבל כשאני הולך לבית בבין הזמנים, ההורים מבקשים שיהיה לי פלאפון, אמרתי לו: "אל תיקח!!", איפה כתוב שאם ההורים אומרים לך לעשות עבירה צריך לשמוע להם? לצערנו אנו עומדים בניסיונות גדולים, יש הורים שלא מבינים, הורים רחמו על בניכם אל תורידו אותם לטמיון!"
"היום בעוונותינו הרבים, היום יש כאן בעיר הקודש ירושלים, מקומות רבים שפתחו להם אינטרנט והולכים ופותחים סניפים ועוד סניפים. אמר לי מישהו, הוא עבר ליד מקום כזה, וראה שנמצאים שם בני ישיבות כולם בלי מגבעת, יש כאלה עם חליפה, ויש כאלה שהורידו גם את החליפה אבל ציציותיהם נמצאים, ולא כאותו אחד במנחות (מד.) שהלך לדבר עברה וציציותיו טפחו לו על פניו והחזירו אותו בתשובה, אלה הציציות לא טופחים על פניהם ונכנסים לראות כל הדברים האסורים. זה נקרא שיתקדש שם שמים על ידך? זה שיתאהב שם שמים על ידך, או שהוא נקרא מחלל שם ה' שאין לו כפרה בעולם הזה?!"
גם הגאון רבי משה צדקה התייחס לנגע האינטרנט בקובץ "דורשי ה'", להלן לשונו:
"כיון שהאדם עוזב את הישיבה, אז 'לפתח חטאת רובץ', בימים אלו שלצערנו הרחוב מלא בטומאה, התקנה היא לעשות כתלמידי רב הונא, להרבות בספרי מוסר, להרבות בקדושה, וכך אנו מבטלים את כוחם של הגויים. 'לפתח חטאת רובץ' נאמר על כל הדורות, אבל בדורינו זה המצב הוא נורא ואיום, לא רק חטאת אחד אלא חטאים רבים. ולדאבוננו היצר נכנס גם בקרב מחנינו, בקרב בחורים שלומדים תורה בקדושה ובטהרה, אם פעם אחת נתפתה לחבר ללכת לסכנת מוות לאינטרנט וכו' רח"ל, אוי לו ואוי לנפשו, כמה תיקונים יצטרך לתקן, איך יחזור עוד פעם לשבת ליד הגמ', איך ידבר עם אביי ורבא, איך ידבר עם רש"י ותוס', היתה לו נשמה גדולה שהיתה יכולה להתעלות עוד ועוד והוא במו ידיו רצח את נשמתו, כמה צריך לחזור בתשובה ולהתרחק מהחברים הרעים בלב ובנפש, 'לא תגורו מפני איש', יאמר לו אתה חבר שלי עד כאן, אם אני יודע שאתה הולך למקומות אסורים תתסלק ממני לא רוצה לראות אותך, יש לך מחלה מדבקת, אתה רוצה להרוג אותי. וק"ו שיש להזהר ביותר מהמחשבים והעיתונים, ומללכת לכל המקומות שיש בהם פריצות, כי איך אפשר להבריא את הגוף ולסכן את הנפש?"
למותר לציין, שגם באתר שלנו "צעירי ש"ס", רבו השיקולים אם להקימו או לא, אך לבסוף עפ"י הוראת היתר מיוחד, האתר קם אך ורק לאנשים שבכל מקרה עוסקים ברשת המקוונת לצורכי עבודתם דרך האינטרנט הכשר, וח"ו לא באנו להכשיל את הרבים במקום שכבר זעקו על כך גדולי הדור.
|