| נשלח ב-23/6/2009 11:41 |
|
| |
אריסון נביאה או זקוקה לפסיכיאטר?
|
אשת העסקים שרי אריסון כתבה בספרה, כי חוותה "תקשורים" ו"מסרים" על עתידות. האם יש לכך מקור בקדושה? (איצטלה)
|
 |
|
|
|
|
|
|
******* language="" type="text/">
function img_over(imgName)
{
var obj = (imgName);
imgOn = "images/" + imgName + "_1.gif";
obj.src = imgOn;
}
function img_out(imgName)
{
var obj = (imgName);
imgOff = "images/" + imgName + ".gif";
obj.src = imgOff;
}
function ShowSmallWindow(src, width, height)
{
window.open(src, "message","toolbar=0,scrollbars=1,resizable=1,width="+width+",height="+height+",Left=100,Top=50");
}
>
|
יש מספר דרכים לדעת מה צופן לנו העתיד, מלבד הדרך הפשוטה - לחכות לעתיד ולראות מה קורה.
הדרכים מתחלקות לשני צדדים, ניתן לדעת את העתיד בעזרת קדושה יתירה, ולהבדיל, בעזרת טומאה רבה. כל יהודי שזכה לדרגות גבוהות, יתכן שידע דברים שנסתרים מעיני אחרים, ומאידך - התורה אסרה לחלוטין לנסות לגלות עתידות בעזרת כוחות הטומאה.
כוחות הקדושה מתחלקים לנבואה ולרוח הקודש. לנבואה אין מי שזוכה בדורות שלנו, אבל רוח הקודש יש בכל דור, גם בדור הזה. בעלי רוח הקודש לפעמים יודעים דבר מסויים שעתיד לקרות, או דבר שקרה בסתר. כיצד הם יודעים? מי שזכה מבין.
האם סביר להניח ששרי אריסון זכתה לרוח הקודש או לנבואה? כותב השורות משוכנע שלא.
יש עוד דרך לדעת את העתידות - בעזרת כוחות הטומאה. בהם יש מחלוקת גדולה בין הרמב"ם לבין שאר הראשונים. דעתו של הרמב"ם היא, שאין ממש בכוחות הטומאה, ואין באמת דרך מעשית לדעת לפיהם מה צופן העתיד, או כל נסתר אחר. והתורה אסרה לנחש ולעונן ולהעלות באוב, ועוד איסורים בגלל כל הטפשים שחושבים שיש בזה משהו, אבל באמת אין שום דרך לדעת באמצעים אלו שום דבר.
לדבריו של הרמב"ם, אין לאריסון שום דרך לדעת את העתיד באמצעות כוחות הטומאה, כך שאם איננה נביאה כנראה שהיא הוזה.
ברם, רוב הראשונים חולקים על דעתו של הרמב"ם, ודעתם היא שודאי יש דרך בעזרת כוחות הטומאה לדעת עתידות, אלא שהתורה אסרה עלינו לדעת דברים על ידי כוחות הטומאה, ורק בדרכי הקדושה - עם רוח הקודש או נבואה, אפשר לדעת מה יקרה, וגם מי שזכה לנבואה ולרוח הקודש, לא כל דבר שהוא רוצה הוא יודע אלא רק מה שגילו לו. לשיטה זו, יתכן שאריסון משתמשת בכוחות הטומאה.
כך שלמעשה ישנם שלוש אפשרויות - או שהיא נביאה, או שהיא משתמשת בכוחות הטומאה, או שהיא זקוקה לפסיכיאטר דחוף.
ונסיים בדברי ספר החנוך (מצוה תק"י), "אבל מכל מקום אין כח בהם (בכוחות הטומאה) לעולם ולא אפילו בשדים, לדעת העתידות הרחוקות. ולא יעלה אל המעלה הגדולה הזאת זולתי נביאי אמת, וגם בעתידות הקרובות לא ישיגו בהן הקוסמין כל האמת אבל יתקיימו דבריהם ברוב. ובענין הזה בעצמו אין כל האנשים שוים בו, אבל יש מהם שיש להם יתרון גדול בענינים אלו, כיתרון בני אדם בגבורה וענינים אחרים קצתן על קצתן". |
http://www.kikar.net/article.php?id=1456
מה שיוצא מהכתבה הזאת שכל המתקשרים מתקשרות למיניהן הן או נביאות בעלות רוח הקודש מה שקשה להאמין
או משתמשות בכוח הטומאה
לי נראה שזה לא שחור לבן ויש גם אפור באמצע
אבקש מידיד ניפ נאפ לבאר את דעתו על הכתבה ועל מתקשרים בכלל והאם יש דרך שהן לא נביאות ובכל זאת מהקדושה
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 23:11 |
|
| |
בהחלט שיהיה לך ערב טוב ומבורך ושתזכי לכל הברכות הכתובות בתורה
ושרק טוב ישיג אותך כל הימים אמן
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 21:34 |
|
| |
| המשקיף כתב: |  | לפי מה שהבנתי מדבריים קרה משהו מאוד מצחיק
את אמרת לי שאני לא יכול לפנות לרב כדי שיאמר לי האם התקשורים שלה הם מהקדושה או לא
ואת החלטת לפי איזה שהם ברומטרים שאינם ידועים לי שהתקשורים שלה הם מהקדושה
זה לא תרתי דסטרי
בעברית האם זה לא סותר
אם רב לא יכול לומר לי אם התקשורים שלה הם מהקדושה או לא אז מצטער גם את לא יכולה
וסליחה על שאני חולק עלייך
אבל בשבילי יש רק דעת תורה וזה קובע מה שאני יחשוב
נראה הזוי אכן זו דרכה של תורה.
ופניתי לניפנאפ מכיוון שיש לו רקע בדברים האלו והוא יכול לאבחן
אם היא מהקדושה או לא
על פניו בלי אבחון של אדם שמכיר מתקשרים
אבחון שלי
היא לא מהקדושה נקודה
אדם שלא שומר שבת ואוכל טריפות
ורוקד עם כל דבר שזז (והמבין יבין)
לא יכול להיות מהקדושה
מחילה וסליחה ממך מראש
לך צברית יש רק בבעיה אחת והיא לא באשמתך את רגשנית מאוד
ואני להבדיל ממך
שכלי מאוד
כך הקב''ה יצר את האשה רגשנית ואת הגבר שכלי
ולכן השילוב ביניהם הוא שילוב מנצח
אז אני מבין שהתרגשת מהאשה ומדמותה
ואני לא כל כך קונה מהר דברים כמו שהספקת להכיר אותי
למרות שיש לי גם צד רגשי ולפעמים יותר מדיי
אבל פה הפעלתי את השכל וגם אני מסכים הפעלתי גם
את הדיעה הקדומה שלי על האשה |
|
ערב טוב המשקיף
אני לא מצפה שיעשו לי אנליזות, אבל אם מישהו מרגיש שהוא רוצה לעסוק באנליזות - אין בעיה, זה לא בהכרח
קשור אלי.
אמרתי את דעתי בידיעה שאני רק בשר ודם, עיני רואות רק מה שהן משיגות וכך גם הדעת שהשם נתן לי.
כך לגבי דעתם של אחרים - מותר להגיד "לא יודע/ת, אני חושב/ת" (זו גם גדולתו של אדם להודות שהשגותיו
מוגבלות).
איש מאיתנו לא יכול לדבר על קדושה וטומאה ב'מסרים' ששרי אריסון מדברת עליהם, אגב, אני לא חושבת שהיא
אוכלת נבלות וטרפות - היא יהודיה כשרה וטובה ומלאכים יש רק בשמים.
אני לא "מתרגשת" מנשים תודה לאל, וגם לא "מתרגשת" מדמויות. הדברים של שרי אריסון דיברו אלי הרבה
יותר מדברים של דתיים רבים שיותר משהם באמת "מדברים וחושבים" - הם מצטטים.
ערב מבורך.
תוקן על ידי 3ברית ב- 23/06/2009 21:32:06
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 21:12 |
|
| |
על פניו כמו שהמשקיף ציין, אדם שלא נמצא בקדושה ואינו שומר תורה ומצוות, אם הגיע למצב שמתקשר, אז כמובן שהדברים שהוא מקבל (בהנחה שהוא מקבל מסרים), הם מעורבים טוב ורע, וכנראה שהרע גובר...
בדרך כלל המסרים באים על ידי מלאך או ע"י רוח, אבל אותו המלאך או הרוח מעורבבים מטוב ורע, ולכן גם המסרים שהם מקבלים יש בהם גם אמת, אבל גם הרבה שקר.
כשאומרים שהמקור הוא לא מהקדושה, אין הכוונה (לרוב) שהאדם עושה איזה טקסים של כישוף בשביל לקבל את המסרים האלו, אלא הכוונה היא שהמסרים מעורבים טוב ורע והרע גובר על הטוב.
כדי להגיע לדרגה של "תקשור" כפי שנקרא היום נקי ומהצד של הקדושה, צריך הרבה יגיעה וזיכוך כפי שמסביר רבי חיים ויטאל בספרו "שערי קדושה".
זה שאנשים רחוקים מתורה ומצוות "זוכים" לתקשורים, ולגילויים כאלו ואחרים, כבר אמר התנא דבי אליהו: "מעיד אני עלי שמים וארץ, בין גבר בין אשה בין יהודי ובין גוי, הכל לפי מעשיו רוח הקודש שורה עליו". זאת אומרת כל אדם בפוטנציאל יכול להגיע לזה, תלוי הרבה במעשיו, ובעיקר מאיזה שורש נשמה אותו אדם.
בסופו של דבר קשה לאמוד את הדברים, כי הצורה בה המסרים באים מצד הטומאה, עובד בצורה כזו, שבהתחלה המסרים הם אמיתיים בכדי שיאמינו להם, ואחר כך בדברים שקשה לאמת אותם אז באים המסרים השיקריים.
בכל אופן כך הם הדברים בכללות, לגבי אותה האישה שרי ארינסון, איני מקיר אותה, ומן הסתם בגלל שהיא רחוקה מתורה ומצוות המסרים לא מגיעים ממקור קדוש אפילו אם אמרו לה דברים שהתקימו...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 19:57 |
|
| |
לפי מה שהבנתי מדבריים קרה משהו מאוד מצחיק
את אמרת לי שאני לא יכול לפנות לרב כדי שיאמר לי האם התקשורים שלה הם מהקדושה או לא
ואת החלטת לפי איזה שהם ברומטרים שאינם ידועים לי שהתקשורים שלה הם מהקדושה
זה לא תרתי דסטרי
בעברית האם זה לא סותר
אם רב לא יכול לומר לי אם התקשורים שלה הם מהקדושה או לא אז מצטער גם את לא יכולה
וסליחה על שאני חולק עלייך
אבל בשבילי יש רק דעת תורה וזה קובע מה שאני יחשוב
נראה הזוי אכן זו דרכה של תורה.
ופניתי לניפנאפ מכיוון שיש לו רקע בדברים האלו והוא יכול לאבחן
אם היא מהקדושה או לא
על פניו בלי אבחון של אדם שמכיר מתקשרים
אבחון שלי
היא לא מהקדושה נקודה
אדם שלא שומר שבת ואוכל טריפות
ורוקד עם כל דבר שזז (והמבין יבין)
לא יכול להיות מהקדושה
מחילה וסליחה ממך מראש
לך צברית יש רק בבעיה אחת והיא לא באשמתך את רגשנית מאוד
ואני להבדיל ממך
שכלי מאוד
כך הקב''ה יצר את האשה רגשנית ואת הגבר שכלי
ולכן השילוב ביניהם הוא שילוב מנצח
אז אני מבין שהתרגשת מהאשה ומדמותה
ואני לא כל כך קונה מהר דברים כמו שהספקת להכיר אותי
למרות שיש לי גם צד רגשי ולפעמים יותר מדיי
אבל פה הפעלתי את השכל וגם אני מסכים הפעלתי גם
את הדיעה הקדומה שלי על האשה
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 17:58 |
|
| |
| המשקיף כתב: |  |
|
אשת העסקים שרי אריסון כתבה בספרה, כי חוותה "תקשורים" ו"מסרים" על עתידות. האם יש לכך מקור בקדושה? (איצטלה)
|
 |
|
|
|
|
|
|
<><> >
|
יש מספר דרכים לדעת מה צופן לנו העתיד, מלבד הדרך הפשוטה - לחכות לעתיד ולראות מה קורה.
הדרכים מתחלקות לשני צדדים, ניתן לדעת את העתיד בעזרת קדושה יתירה, ולהבדיל, בעזרת טומאה רבה. כל יהודי שזכה לדרגות גבוהות, יתכן שידע דברים שנסתרים מעיני אחרים, ומאידך - התורה אסרה לחלוטין לנסות לגלות עתידות בעזרת כוחות הטומאה.
כוחות הקדושה מתחלקים לנבואה ולרוח הקודש. לנבואה אין מי שזוכה בדורות שלנו, אבל רוח הקודש יש בכל דור, גם בדור הזה. בעלי רוח הקודש לפעמים יודעים דבר מסויים שעתיד לקרות, או דבר שקרה בסתר. כיצד הם יודעים? מי שזכה מבין.
האם סביר להניח ששרי אריסון זכתה לרוח הקודש או לנבואה? כותב השורות משוכנע שלא.
יש עוד דרך לדעת את העתידות - בעזרת כוחות הטומאה. בהם יש מחלוקת גדולה בין הרמב"ם לבין שאר הראשונים. דעתו של הרמב"ם היא, שאין ממש בכוחות הטומאה, ואין באמת דרך מעשית לדעת לפיהם מה צופן העתיד, או כל נסתר אחר. והתורה אסרה לנחש ולעונן ולהעלות באוב, ועוד איסורים בגלל כל הטפשים שחושבים שיש בזה משהו, אבל באמת אין שום דרך לדעת באמצעים אלו שום דבר.
לדבריו של הרמב"ם, אין לאריסון שום דרך לדעת את העתיד באמצעות כוחות הטומאה, כך שאם איננה נביאה כנראה שהיא הוזה.
ברם, רוב הראשונים חולקים על דעתו של הרמב"ם, ודעתם היא שודאי יש דרך בעזרת כוחות הטומאה לדעת עתידות, אלא שהתורה אסרה עלינו לדעת דברים על ידי כוחות הטומאה, ורק בדרכי הקדושה - עם רוח הקודש או נבואה, אפשר לדעת מה יקרה, וגם מי שזכה לנבואה ולרוח הקודש, לא כל דבר שהוא רוצה הוא יודע אלא רק מה שגילו לו. לשיטה זו, יתכן שאריסון משתמשת בכוחות הטומאה.
כך שלמעשה ישנם שלוש אפשרויות - או שהיא נביאה, או שהיא משתמשת בכוחות הטומאה, או שהיא זקוקה לפסיכיאטר דחוף.
ונסיים בדברי ספר החנוך (מצוה תק"י), "אבל מכל מקום אין כח בהם (בכוחות הטומאה) לעולם ולא אפילו בשדים, לדעת העתידות הרחוקות. ולא יעלה אל המעלה הגדולה הזאת זולתי נביאי אמת, וגם בעתידות הקרובות לא ישיגו בהן הקוסמין כל האמת אבל יתקיימו דבריהם ברוב. ובענין הזה בעצמו אין כל האנשים שוים בו, אבל יש מהם שיש להם יתרון גדול בענינים אלו, כיתרון בני אדם בגבורה וענינים אחרים קצתן על קצתן". |
http://www.kikar.net/article.php?id=1456
מה שיוצא מהכתבה הזאת שכל המתקשרים מתקשרות למיניהן הן או נביאות בעלות רוח הקודש מה שקשה להאמין
או משתמשות בכוח הטומאה
לי נראה שזה לא שחור לבן ויש גם אפור באמצע
אבקש מידיד ניפ נאפ לבאר את דעתו על הכתבה ועל מתקשרים בכלל והאם יש דרך שהן לא נביאות ובכל זאת מהקדושה
|
|
|
כיוון ש'הודאתה' של שרי אריסון הביאה לכל מיני חכמולוגים להביע דעתם המלומדת, ארשה לעצמי להתייחס למה שכתוב
כאן וגם להביע דעה.
אני לא מכירה את שרי אריסון אישית למעט מה שקראתי וראיון ששמעתי (מופיע בפורום שלי), אני לא חושבת שיש רב שיכול
להתייחס לדבריה של יהודיה לגבי המסרים שהיא מקבלת ולהחליט אם מקורם מהקדושה או הטומאה, בטח לא להביא
נימוקים מפסוקים תורניים אלה או אחרים, שהרי נפש האדם כל כך אוקיינית ועמוקה שיש בה רבדים על גבי רבדים, החלק
המודע לוקח מהתת מודע ואין ידע היום לאיש לגבי מה שקורה בעולם הנשמה פנימה גם אם היא מבטאת את עצמה בצורה
זאת או אחרת, לכל היותר מי שמנסה לעשות אנליזה - צריך לדעת שיותר משהוא מתייחס לתופעות ששרי דיברה עליהם, הוא
בעצם מתייחס לגבולות הראייה של עצמו.
בגבולות הראייה של עצמי כמי שלמדה ועסקה באבחון פסיכוטכני שנים רבות, וגם קצת נגעתי בענין של 'נבואה' על סמך
כלים מעשיים (לא מסרים), כשקראתי ושמעתי את שרי אריסון, עשיתי הפרדה מוחלטת בין העולם החומרי שלה לבין העולם
הרוחני, התמקדתי בעיקר בנפש הרוחנית שלה והגעתי למסקנה ששרי אריסון היא יהודיה מדהימה, קשה מאד למצוא רמה
רוחנית כל כך גבוהה אצל אדם ששקוע בחומר והיא - לא.
בראיון היא דיברה בראש וראשונה על אמונה בבורא עולם והתייחסה לנקודות שמראות על אמונה חזקה מאד, שלא כל
אדם דתי מחוזק בהם, האמירה לפיה כל מה שקרה לה בחיים כולל מה שקיבלה בתוכם, היה מאת בורא עולם ככלים כדי
לבצע את תפקידה בעולם הזה. והמשך - כל אדם מקבל את הכלים (כל אחד לפי יעודו בחיים) כדי לממש את התפקיד
שהוא צריך לבצע - מי שלומד מידות יודע כמה הדברים האלה אמיתיים, עוד יותר- מי שיש לו אמונה שלמה ואמיתית בבורא
עולם צריך לדעת שהיא דייקה בדברים האלה.
לפחות בענין הזה רואים מודעות אישית חזקה מאד, שגם באה לביטוי במלים שלא כל אחד יודע לבטא. מעבר לכך, אם
החשיבה הזאת קשורה באמונה שלמה באלוקים, איך אפשר לדבר על טומאה ?!
דבר נוסף - מידת האמת - בראיון היא מדברת על 'שלמות פנימית', אדם צריך להכיר ביכולות הפנימיות שלו כמו גם
ההשקפות, הדעות, הראיות, הרצונות, וכל מה שקשור בעולם הרוח הפנימי ולשאוף להיות שלם עם מה שיש לו שרק
זה יביא לאיזון ורגיעה.
במשך שנים יעצתי לאנשים על בסיס כלי האבחנה הנמצאים בידי, וגם על פי מה שלמדתי וגם על פי מה שקראתי בספרי
מוסר, תמיד היעוץ היה סביב המוטו "תהיה אמיתי עם עצמך, כי ברגע שתסלף ותשחק משהו אחר - זה יפריע ויגרום
למתחים פנימיים שיקרינו החוצה". התורה מדברת על מידת האמת, שרי אריסון דיברה על אמת פנימית - ד' הוא אמת,
על פי ר' לוצטאו זצ"ל - מידת האמת היא המידה הגבוהה ביותר אותה ד' אוהב, ודרכה אפשר להתקרב לד'.
ממה שזכור לי היא התייחסה ל'פקדון' שניתן מאת ד', וגם הזכירה אותו כ'זמני', היא לא רואה בכסף שיש לה איזה בטחון
לכל החיים, ההיפך, היא רואה בו כלי שיאפשר לה להעביר את ההשקפות שלה לאחרים, ואין בזה שום פסול, רק קינאה
וצרות עין רואה בכסף שלה מכשול לעולם הרוחני הקיים בה. ייאמר ששרי אריסון תורמת מדי חודש מיליוני שקלים לנזקקים,
כלומר, מידת החסד קיימת בה וכך גם מידת הצניעות. היא לא הזכירה שהיא תורמת את הכספים, הדברים האלה ידועים
ואוזכרו בפורומים ביחס אליה כאשה נדיבה מאד שרגישה לחלשים ולנזקקים ולא אוחזת בכספים שיש לה רק לתועלתה
(וזכותה להנות מהכספים האלה - היא הרוויחה אותם ביושר).
ולבסוף לגבי נושא 'הנבואה' - אין אדם אחד שיכול לערער על דבריה או לקטלג אותם או לקטרג עליהם. שרי לא אומרת
ממי היא מקבלת מסרים, אלא אמרה שאלה דברים שהיא מרגישה בפנימיות שלה, היא מכנה את זה 'מסרים' , זה ממש
כמו שאני אגיד שהתחזיות שלי על בסיס מפה אסטרולוגית הם מסרים מד', ואוי לי אם אומר את זה, מיד יקומו חבורות
אנשים ויגידו שאני לא נורמלית, אז שרי לא נזהרה והשתמשה במלה 'מסרים' בלי לפחד, אבל הוסיפה אני יודעת שאנשים
שלא רואים כמוני יכולים לפרש פירושים שהקשר בינם לבין מה שאני חווה - לא קיים.
מה שאני חושבת, ששרי אריסון ניחונה ברמת אינטואיציה גבוהה מאד עד כדי 'ראייה פנימית מקדימה' שבה היא רואה
בעיניים פנימיות מה שעומד לקרות, והיא מדגישה שלא לפרטי פרטים - אלא מאמתת ובודקת, היא מדברת על תחושות,
התחושות האלה נבדקו והתאמתו לפחות בכמה מקרים. התחושה לגבי גאולה היא תחושה שקיימת אצל כל אחד מאיתנו,
וגם היא מרגישה כך - ואני שמחה שכך היא מרגישה.
מכל הדברים האלה ועוד שנשמעו בראיון אני אישית מתרשמת ששרי אריסון היא אשה מדהימה, יראת שמיים אמיתית,
אוהבת ד', צנועה מאד, אשה טובה ואשת אמת. בין זה לבין ההתנהלות שלה בבנק - אין קשר, יכול אדם להיות בעל עסק
ולהחליט שבעסק שלו צריך לפטר עובדים - זה לא מעיב על המידות הפנימיות שלו.
בורא עולם נתן לה הרבה מתנות ואני חושבת שהוא גם אוהב אותה מאד - יכולת ראייה, צניעות, חכמה, עוצמה פנימית.
היא חושבת שעליה לבטא יכולת זאת כי זה התפקיד שניתן לה, התורה אומרת שכל אחד צריך להעביר לאחרים את
החוכמה הקיימת ברשותו וזאת חובה. כך היא עושה.
אני אישית חושבת שלאור כל הנתונים המרשימים הקיימים בה, הרי התקרבות לתורת ישראל תעשיר את עולמה הפנימי,
תגבש את העושר הרוחני הקיים בה, ומה שהיא יכולה לתת היום ליהודי הפשוט - יעלה ויתעצם עד מאד .
הדברים יועתקו גם לפורום שלי. בברכה.
תוקן על ידי 3ברית ב- 23/06/2009 17:57:52
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 16:58 |
|
| |
בימינו המשקיף...הכל יכול להיות!!!
יכול להיות שהיא לומדת שיעורי קבלה והדברים השפיעו עליה...
הקבלה מדברת הרבה בנושא הגאולה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 13:35 |
|
| |
בס"ד!
את השאלה הזו הייתי מפנה לכל אלו שהיא פיטרה אותם בכדי שהיא תוכל להתעשר יותר.
תוקן על ידי המשקיף ב- 23/06/2009 19:44:08
|
|
|
|
|