בית פורומים שידוכי חרדים

בעקבות התאונה כמה תובנות שלקחתי לחיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/6/2009 12:16 לינק ישיר 
בעקבות התאונה כמה תובנות שלקחתי לחיים

אני לא יודעת אם אעלו תנושא כאן ניסת לרפרף כאן ולבדוק אם כן ולא ראיתי אז נקווה שלא{מקסימום שזה ימחק...}
 היתה לי מורה בסמינר מאד צדיקה וככה הנושא הכי מדובר זה שידוכים
ווככה גלשנו להמון נושאים שמסתעפים משידוך...
והיא דיברה בין היתר על זה שעל שידוך צריך להתפלל מגיל מוקדם כי צריך בזה המון סיעתא דישמיא
נכנסו לפרטי פרטים ובין היתר הביאו כל מיני סיפורים שקרו בחתונות שלא חשבו עליהם קודם לדוגמא :
סיפרו על אחת שהיא היתה הכי פופולארית בכיתה הכי מקובלת וכו...והיא התחתנה בתקופת החורף
כניראה שבשנה שלה הגשמים היו מרובים ולא הרבה בנות בכלל באו לשמח אותה והחתונה היתה די שקטה
למרות שהבחורה היתה מקובלת וציפו שכל הסמינר יבוא אבל משמים זה מה שניקבע ....
אז היא אמרה תראו על איזה פרטים קטנים אנחנו צריכים להתפלל ואני אומרת ק"ו על המקרה המצמרר שקרה
השבוע בתאונה
למה אעלתי כדי לעלות נקודה למחשבה נכון שאנחנו מתפללים לזיווג בזמנו בעתו שיתאים ללא עיקובים וכו וכו..
אבל צריך להתפלל על דברים שמעבר לכך בזיווג לפעמים כששידוך מתעקב אולי זה מבטל איזה גזרה שהיתה צריכה לקרות ולכן הקבה מעקב את השידוך שהצער יהיה מועט בדבר קטן ולא אח"כ שזה צער גדול...
מקווה שהצלחתי להעביר את מה שרציתי....

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2009 00:57 לינק ישיר 

אייס קפה,
נהנתי.

ותמי את כל כך צודקת ומחזקת!
צריך להתפלל על כל פרט ופרט.

וכמובן לא רק בענייני שידוכים!

ואולי כך תבין,ליטאי?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2009 02:35 לינק ישיר 

סתם, את דמות מענינית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2009 01:22 לינק ישיר 

Nיכלי, מה מפתיע?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2009 23:06 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
 אני רואה שאפחד לא ירד לסוף דעתי כאן....
התאונה שהיתה השבוע אבא של החתן נפטר.....ומה עוד שהזוג{החתן והכלה בדרכם הביתה} נסע אחריהם והחתן זיהה את הרכב של אבא שלו מרוסק הוא עצר וגילה שאביו נפטר...
אחרי זה אני הבנתי למה צריך כ"כ הרבה להתפלל על השידוך שהכל גם מסביב ילך חלק בעז"ה
והבאתי פה דוג קטנה שיכול להיות שיש אנשים שמתכב להם הזייוג וזה בשביל שזו תיהיה הצרה שלהם ולא שיהיה בנישואים צרה יותר גדולה....חשבונות שמים..

אני כבר מדמיין בעיני רוחי את הרווקות הזקנות כאן קוראות את דברייך ואומרות לעצמן "אה איזה מזל שאני לא מוצאת שידוך. אם הייתי מוצאת אולי היה קוראת תאונה נוראה למשפחה שלי"
בקיצור על זה נאמר נחמת אחיתופל.

חחחחזק!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2009 22:51 לינק ישיר 

אייס_קפה כתב:
התאונה שהיתה השבוע אבא של החתן נפטר.....ומה עוד שהזוג{החתן והכלה בדרכם הביתה} נסע אחריהם והחתן זיהה את הרכב של אבא שלו מרוסק הוא עצר וגילה שאביו נפטר...
אחרי זה אני הבנתי למה צריך כ"כ הרבה להתפלל על השידוך שהכל גם מסביב ילך חלק בעז"ה
והבאתי פה דוג קטנה שיכול להיות שיש אנשים שמתכב להם הזייוג וזה בשביל שזו תיהיה הצרה שלהם ולא שיהיה בנישואים צרה יותר גדולה....חשבונות שמים..

אני כבר מדמיין בעיני רוחי את הרווקות הזקנות כאן קוראות את דברייך ואומרות לעצמן "אה איזה מזל שאני לא מוצאת שידוך. אם הייתי מוצאת אולי היה קוראת תאונה נוראה למשפחה שלי"
בקיצור על זה נאמר נחמת אחיתופל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2009 21:10 לינק ישיר 

תמי
הופתעתי...
ומסכימה עם אייס קפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2009 23:44 לינק ישיר 

האמת שחוץ מהציטוט האחרון הדברים הם מרב ליטאי למהדרין שדיבר אצלי בסמינר :)
אבל האמת היא שנראה לי שהכוונה היא לאו דווקא להיות בחושך ולברוח לאור אלא,
להיות בחושך, לדעת שאתה בחושך- ובכל זאת להוציא מזה את המיטב, לצמוח מזה. דווקא מתוך החושך.

וזה לא הדברים שלי, אלו דברי אלוקים חיים :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2009 23:36 לינק ישיר 

כן רק שכוונתו של ר' נחמן מברסלב להיות בחושך-ולברוח לאור,
לא להתחזק ולהשאר בחושך.
אבל בהחלט אהבתי את דברייך, במיוחד שמאז תקופת השידוכים התחלתי להתעניין בספריי הברסלבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2009 23:19 לינק ישיר 

אייס_קפה
אני אצרף לך סיפור נחמד מ"בגן האמונה" שנזכרתי בו והוא קשור למה שאמרת.
הסיפור הוא על איש אחד שהלך במדבר והיה נורא עייף וצמא ורצה כבר להגיע לאיזו עיר,
כי הוא הרגיש שעוד רגע הוא מתמוטט.
אז הוא הלך והתפלל כל הזמן: אלוקים, תשלח לי חמור. אלוקים, תשלח לי חמור. אלוקים, תשלח לי חמור..
עברה שם שיירה של בדואים והם שמעו אותו מתפלל ככה, ובדיוק לילה לפני כן ילדה האתון שלהם עיר (או איך שוקראים לזה..) ולא היה להם מה לעשות איתו.
אז הם הביאו אותו לאיש ההוא ומיהרו להמשיך הלאה.
האיש היה בהלם, תכלס הוא קיבל חמור- כמו שהוא ביקש, רק עכשיו יש לו עוד משהו לסחוב על הגב.. כי על חמור תינוק אי אפשר לרכב, כידוע :)
הרעיון הוא שצריך להתפלל על הכל ובפרטי פרטים. לא בצורה כללית, הקב"ה כל כך רוצה לשמוע אותנו, שהוא מעוניין בתפילה פרטנית. מה אני רוצה בדיוק ובאיזו צורה ומאיזה כיון ועם מה בתור תוספת. אז הוא היה אומר חמור לרכב עליו והכל היה מסתדר לו יופי..
אני אהבתי את הסיפור הזה נורא :)

חסויה,
את יודעת. רבי נחמן מברסלב אומר שכל העניין בעולם הזה הוא להעלות ניצוצות, דווקא מתוך הרפש והחושך.
אחד הדברים החשובים פה בעולם, וזה על פי הרצאה ממש נפלאה ששמעתי - שדווקא בזמן שנופלים- שם הפוטנציאל לעליה הגדולה. למשל, אדם שמה זה לא בא לו להתפלל באיזה בוקר, רק לישון, או לאכול, או מה שיהיה. וברעיון הוא נמצא במצב די מבאס מבחינה רוחנית, אבל יש לו פוטנציאל אדיר לצמיחה פה. כי אם הוא יעשה דווקא ליצר הרע, יתגבר על עצמו וירביץ תפילה בכוונה- אוהו איזו תפילה זו תהיה! אוהו איך היא תרעיד את השמים!
כשנוח וכשקל וכשאנחנו במצב האופטימלי שלנו, נו, אז קיימנו מצווה. אבל כשאנחנו בתוך החושך וההסתר וקשה לנו? אז, או רק אז- אנחנו יכולים לחטוף נצח ובכמויות.
תראי, אני לא רואה את האינטרנט שאני משתמשת בו מקום טמא, כי בשבילי הוא מקום לעבודה ולחברים וזה הכל. אבל גם אם את רואה אותו ככזה- אין שום סיבה שלא תתני לו להעלות אותך. ואדרבא- זו יכולה להיות עליה שתכניס בכיס הקטן עליות אחרות, ממקומות קדושים וטובים.

ואללה, סליחה על האורך :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2009 22:35 לינק ישיר 

בדר"כ אנלא נוהגת להתחזק באנט', לא מחפשת רוחניות כאן.
כי זה נראה לי מקום טמא מדי בכדי לחזק אותי,
אבל יש דברים במה שאמרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2009 21:01 לינק ישיר 

אהה עכשיו זה ברור
יופי של תובנה
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2009 20:56 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2009 19:25 לינק ישיר 

אני לא ממש הבנתי

את מודה לה' שלא הלכת בתאונה?

זה מה שאומרים בכל יום ג"פ בתפילה על ניסך שבכל יום.......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2009 18:54 לינק ישיר 

מישהו הבין משהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2009 17:51 לינק ישיר 

איזה תאונה?
ואני לא כל כך רואה את הקשר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בעקבות התאונה כמה תובנות שלקחתי לחיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext