בית פורומים חבלי משיח

סיפורים לשבת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/6/2009 14:07 לינק ישיר 
סיפורים לשבת

שמור את יום השבת  

לרגע הזה חיכינו והתפללנו. היינו מוכנים לעבור את הסבל והתלאות ובלבד לזכות להגיע אל חופי הארץ.
נתפסנו בידי האנגלים והוגלינו לקפריסין. אחרי כל זאת אפשר לשער את הרגשתנו כאשר האנייה הגיעה
סוף-סוף לנמל חיפה. ובכל-זאת, לתדהמת הכול, נשארנו על האנייה ולא הסכמנו לרדת.

לרגע הזה חיכינו והתפללנו. היינו מוכנים לעבור את הסבל והתלאות ובלבד לזכות להגיע אל חופי הארץ. נתפסנו בידי האנגלים והוגלינו לקפריסין. אחרי כל זאת אפשר לשער את הרגשתנו כאשר האנייה הגיעה סוף-סוף לנמל חיפה. ובכל- זאת, לתדהמת הכול, נשארנו על האנייה ולא הסכמנו לרדת. 

את הסיפור אתחיל בכ"א באייר תש"ה, יום השחרור ממחנה גונסקירכן באוסטריה. בחסדי ה' שרדתי מן התופת, יחיד מכל משפחתי. אנו, הניצולים, היינו חולים וחלשים, בודדים ועזובים. רבים החלו לחזור לארצות מוצאם, בתקווה לפגוש בני-משפחה או להשיב לעצמם רכוש אבוד. היו שביקשו להגיע לאמריקה, 'ארץ החלומות'. בליבי בערה שאיפה להגיע לארץ-ישראל.

לא קלה הייתה הדרך. יצאתי מהמחנה חולה וחלוש, ונזקקתי לאשפוז של כמה שבועות בבית-מרפא מקומי. כשהתאוששתי מעט יצאתי לזלצבורג, שם היה מחנה-פליטים. ממנו המשכתי לאיטליה, ברכבת עמוסת חיילים איטלקים, ששבו לבתיהם משדה-הקרב. כעבור כמה שבועות הגענו לרומא. כבר הגיעו ימי החגים (תש"ו), וזו הייתה הפעם הראשונה, מאז פרוץ המלחמה, שזכיתי להשתתף בתפילות ראש-השנה ויום-הכיפורים בבית-כנסת. 

ארץ-ישראל עדיין הייתה רחוקה. את חודשי החורף עשינו בסנטה, שבדרום המדינה. שם גם חגגנו את ליל-הסדר ואף  זכינו לביקורי אישים חשובים, ובהם הרב יצחק-אייזיק הרצוג, הרב הראשי לארץ-ישראל, והרב בנימין מינץ, ממנהיגי פועלי-אגודת-ישראל, והם עודדו אותנו בחום לעלות לארץ. מיד אחרי חג-הפסח נרשמתי לעלייה. נשלחתי עם כמאה צעירים למחנה-הכשרה. רוב בני הקבוצה לא שמרו תורה ומצוות, ואני וחבריי נאלצנו להתעקש על מטבח כשר במחנה.

בחודש מנחם-אב התחלנו סוף-סוף במסע לארץ-ישראל. במוצאי שבת חזון עלינו על משאיות של 'הבריחה', והובאנו למחנה קררה. לאחר כמה ימים הצטרפה אלינו קבוצה גדולה של כשמונים בחורים שומרי מצוות, בהנהגתו של ר' לייבל קוטנר. 

ר' לייבל היה חסיד גור שאיבד את רעייתו וילדיו במחנות. בכל-זאת לא איבד את שמחת-החיים ואת המרץ ומאור-הפנים. הוא היה מנהיג במלוא מובן המילה, ודאג לכל צרכינו הגשמיים והרוחניים. יצאנו לדרכנו באישון ליל, בסירות קטנות, והן הובילו אותנו לעומק הים. שם טיפסנו בסולמות-חבלים על אוניית 'ארבע חירויות', שהפליגה ארצה. הנסיעה באנייה הייתה קשה ומתישה. שנים-עשר יום ארכה הדרך; יותר מאלף בני-אדם על אנייה שנועדה לכמאתיים איש בלבד.
כשהגענו
למרחק של כעשרה ק"מ מתל-אביב, כבר המתינו לנו האנגלים. כמה עשרות בחורים נועזים קפצו למים. את רובם לכדו האנגלים (שניים מהם הצליחו לשחות לחוף ושניים אחרים טבעו). החל "קרב" בינינו לבין האנגלים. אנחנו השלכנו עליהם קופסאות שימורים ושאר חפצים והם התיזו עלינו זרנוקי מים. כצפוי, האנגלים גברו והועלינו על אנייה צבאית שהפליגה לקפריסין. לא אשכח את הבכיות הנוראות, כשחופי הארץ התרחקו והלכו מעינינו. 

בקפריסין נכלאנו ב'מחנה 60', תחת עינם הפקוחה של האנגלים. גם שם הקים ר' לייבל קוטנר, עם קבוצת מונהגיו, בית-כנסת ובית-מדרש, עם תפילות כסדרן ושיעורי תורה לרוב. מדי חודש שחררו האנגלים כשבע-מאות וחמישים איש, במסגרת כאלף וחמש-מאות הסרטיפיקטים שאישרו ליהודים. גם תורנו הגיע. ביום שישי י"ז בשבט (תש"ז) עלינו על האנייה בדרכנו לארץ-ישראל. השמחה הייתה עצומה. באונייה קיימנו את תפילת ליל-שבת וסעודת שבת חגיגית מתוך התרוממות-נפש עילאית.  

בשעה עשר של בוקר שבת-קודש פרשת יתרו נכנסנו לנמל חיפה. נוסעי האנייה מיהרו לרדת ממנה, אולם המנהיג שלנו, ר' לייבל, קם והודיע כי הירידה מהאנייה כרוכה בחילול שבת, ועל-כן עלינו להישאר בה עד צאת השבת.

האנגלים חשדו שזו תכנית סודית של מרי וחתרנות כנגדם. הם איימו עלינו ואפילו ניסו להפחיד אותנו שהאצ"ל והלח"י עלולים למקש את האנייה (בהיותה אניית צבא אנגלית)  ולפוצצה, אולם אנחנו עמדנו על שלנו. "כשיופיעו שלושה כוכבים ברקיע, נרד מן האונייה", הבטיח להם ר' לייבל. 

ואמנם כך היה. נשארנו על האנייה, סעדנו עליה סעודת שבת, למדנו ושרנו זמירות. אחר-כך התפללנו מנחה, אכלנו 'סעודה שלישית' והתפללנו ערבית. אפילו 'הבדלה' עוד הספקנו לעשות על האנייה, ומיד אחר-כך ירדנו ממנה. מהאנייה הובלנו בשיירה - טנק מלפנים וטנק מאחור! - אל מחנה-המעצר בעתלית. שחרורנו הסופי היה רק כעבור חודש, בכ"ד באדר (תש"ז). סיפור סירובם העקשני של כמאה צעירים שומרי מצוות לרדת מן האנייה האנגלית בשבת, הכה גלים בכל הארץ והופיע בעיתונים. המעשה קידש שם שמים ברבים והרים את קרן השבת בקרב הציבור הרחב. 

רבים מחברי הקבוצה הוסיפו לשמור גם בארץ על קשר חם עם ר' לייבל קוטנר, מחשובי חסידי גור, שהתגורר בתל-אביב ונפטר בשיבה טובה לפני כשנתיים.

מאתר "צעירי אגודת חב"ד

תוקן על ידי 3ברית ב- 03/07/2009 12:11:05

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2009 15:23 לינק ישיר 
לרכב אל הזריחה

את רואה את הבחורה הזו? מחר היא כבר לא תהיה פה" אמר הרופא לאחות והצביע על נועה, אופנוענית מדופלמת והייטקיסטית צעירה, שעברה תאונת אופנוע קטלנית ושכבה בטיפול נמרץ במצב אנוש. לקח לה כמעט שנתיים, שתי תאונות ולא מעט ניסים גלויים, כדי להבין שמישהו מדבר איתה משמים.

"היה זה יום שבת חמים של חורף. את הטיול תכננתי בקפידה בשבוע שלפני. 'פורום האופנועים' לים המלח. העמסנו על הרכב הבודד שהצטרף את הבשר והשתייה, המנגל והתוכניה. הקבוצה שלנו התאספה בשעה היעודה באחד המחלפים בת"א. פתאום שמתי לב שמגפי הרכיבה שלי נשכחו מאחור. למזלי, אחד החברים רק יצא מנתניה והותיר לי מספיק זמן לזנק ברכיבה מהירה הביתה לרמת השרון, ולהביאם".

נועה רגב (30, השם המקורי שמור במערכת), טכנאית מחשבים בחברה ידועה, משכורת מעולה, דירה מקסימה, כלב ושותפה. "כל מחסור גשמי שיכולתי לחשוב שאולי יש לי היה רחוק בצורה קיצונית מהמציאות בשטח", היא מתארת.

"עכשיו הייתי רכובה במגפי הרכיבה שלי חזרה לאזור המפגש. משם נסענו כולנו לירושלים לאסוף את שאר חברי הקבוצה בדרך לים המלח. בירושלים פגשתי ידיד מהקבוצה, חוזר בשאלה מבית דתי-לאומי. הבחור החליט יום אחד לנסות את הצד השני ואני "אימצתי" אותו כמו כלב נטוש ו"עזרתי" לו בדרכו החדשה. האופנוע שלו היה במוסך והוא ביקש שארכיב אותו לים המלח 'כיוון שלא רצה לנסוע באוטו המאסף. כמובן שהסכמתי, למרות חוסר הנוחות. כבר התרגלתי להרכיב אנשים. כך יצאנו מירושלים".

נועה נחשבה ל"אופנוען נאמן". היא עברה בהצלחה את כל שלושת הקורסים ברכיבה מתקדמת והייתה מאחת הבנות הראשונות שעברו את הקורס השלישי.

"עצרנו מול אחד החופים והתקשרנו לאמא שלי, שבדיוק החלה תהליך של חזרה בתשובה. לפני השבת דיברתי איתה והיא אמרה שהיא עושה שבת בים המלח באחד המלונות. לא הצלחתי לזכור באיזה מלון היא ולכן התקשרתי לשאול כדי שאוכל לבקר אותה. מכיוון שהייתה רק בתהליכים של חזרה בתשובה לפעמים היא ענתה לפלאפון ולפעמים לא - הפעם לא. כעסתי נורא והתחלתי להמטיר עליה קללות נמרצות. עד שאני פה לידה, היא לא עונה לי...".

חושך. תחושה חזקה של כאבים נוראים, חוסר וודאות, ובלבול גדול, פגשו את נועה שניות לאחר מכן.

"איזה יום היום? איפה אני? רק כאב! אני פוקחת עיניים... הבזק של אור, עולם של כאב.. אני לא נושמת...

במקום נפלטת צעקה אילמת, יבבה נוראית ממעמקי הבטן בלי אוויר. מדהים איך אנחנו שוכחים שאוויר הוא לא מובן מאליו - נאבקת לנשום וסוגרת עיניים" היא משחזרת, "פותחת את העיניים - מעליי רוכנות שתי דמויות, רעש עמום וכאב... סוגרת... פותחת. מעלים אותי לאמבולנס, שואלים אותי לשמי, משתהה עם התשובה... גיל?... לא בטוחה... מקובעת באלונקה... מישהו מחדיר לי עירוי, זה כואב. פתאום, צעדי הליכה מתקדמים אלי. לא יכולה לזוז - מרותקת למיטה, צווארון פילדלפיה וגופי קשור. לדבר איני יכולה ואת האוויר אני מקבלת דרך מכשיר. אני מתפתלת מכאבים, מנסה לצעוק אך כלום לא עוזר".

כל אחד נפרד ממני בדרכו

בינתיים, בים המלח מושארת הודעה במשיבון של אמה: "סמדר, מה שלומך? זה אייל, נועה עברה תאונת דרכים אבל אל תדאגי הכל בסדר. היא בטיפול נמרץ ב'סורוקה'". במוצאי השבת, כשאמא שלה תשמע את ההודעה במשיבון היא תבין ש"טיפול נמרץ" ו"הכל בסדר" לא ממש מסתדרים יחד. "היא מצאה את אבא שלי בביה"ח, מחייך חיוך קל ומאולץ, ולידו אחי. הרופא פותח: 'תראו, בתכם קיבלה חבלה לא פשוטה היא שברה את ארובת העין, בקעה את בית החזה, שברה את האגן, שתי חוליות שבורות, סדקים לאורך שאר החוליות, קרע בכליה וקרע גדול בכבד. כל זה לא היה מדאיג אילולי הכבד בקרע שכזה אמור להתחיל לדמם. באם הוא יתחיל לדמם הכל אבוד. אני לא יכול לספור אפילו על כף יד אחת מקרים של אנשים שיצאו מזה בחיים', הוסיף והלך".

"אמא שלי איבדה את היכולת לחשוב, היא הסתכלה על אבא שלי שפניו הלכו ואיבדו צבע. אבא שלי שתמיד שמח ומחייך פתאום הרצין.

משפחתה של נועה אובדת עצות, מרימה טלפון לכל מי שיכול לעזור. במקביל, מתחיל סבב ביקורי משפחה. "אחד אחד הם נכנסים, כל אחד נעצר בתורו, כולם נכנסים בשקט ולכולם אותו מבט של חרדה ורחמים בעיניים. אני לא מאחלת לאף אחד לעבור את זה. אני לא ממש מודעת למה שקורה ואחד אחד כולם עוברים וכל אחד נפרד בדרכו. בשקט. רק במבט".

"אמא שלי נזכרה ברב גדול שמעביר שיעורים לחוזרים בתשובה בתל אביב, הרב מרדכי שיינברגר שליט"א, היא משיגה את המספר ומצלצלת אליו. הוא שומע את כל מה שקרה והוא מיד ענה לה. "תשנו לה את השם לחיה. כן, חיה נועה" ומנתק. היא מיד קוראת לאבא שלי שמה לו כיפה על הראש ומארגנת מניין מתפללים. הם עומדים בבית הכנסת של בית החולים 'סורוקה' ומוציאים ספר חדש. שמי החדש מוכרז בתקווה וברעד מבין שפתיו של אבי - חיה נועה!".

הרופאים מגדירים זאת כנס רפואי. פתאום הכל החל להתאחות. בלי ניתוח, בלי כלום. האיברים חזרו מעצמם לתפקוד. למחרת הועברה חיה נועה לכירורגית, שבוע אחרי כן יצאה ברגל מבית החולים. מאוחר יותר חברים יספרו לה שביום הראשון שהגיעה לטיפול נמרץ היה סבב של רופא ואחות. הרופא נעצר ליד מיטתה ואמר לאחות: "זאת, מחר לא תהיה פה". "למחרת, בהשגחה פרטית, כשהחברים שלי באו לשאול לאן העבירו אותי שוב התקיים הסבב והרופא נעצר ליד המיטה שלי ואמר לה "רואה?! אמרתי לך שהיא כבר לא תהיה פה!". עכשיו היא זו שפנתה אליו ואמרה לו "נכון! היא כבר בכירורגית א'". חבריי מספרים שהוא החוויר ומיד עלה למחלקה שלי לראות בעצמו את הנס". שבוע אחרי שהעבירו אותה לכירורגית, השתחררה הביתה. חודש מנוחה אצל אמא וחזרה לדירה ברמת השרון. עוד חודש בבית וחזרתי לעבודה, חודש אחרי כן כבר חזרתי לרכב על האופנוע".

לא כמו ב'מטריקס'

יש אנשים שצריכים לעבור תיקונים קשים כדי לחזור בתשובה, אומרת נועה היום, והיא יודעת על מה היא מדברת. תשעה חודשים לאחר התאונה הקטלנית, היא חוותה אחת נוספת, גם כן על האופנוע ושלא באשמתה. היה זה יום לאחר יום כיפור. תמיד במשפחתה היו צמים ביום כיפור, אבל גם רואים טלוויזיה.

באותו ערב יום הכיפורים רבה נועה עם אמה ולאורך כל היום היא הסתגרה בחדרה עם אחיה והם העבירו את הצום בצפייה בסרטים. "כל אותו היום אמרתי לאמא שלי שאני לא סולחת לה".

למחרת מצאה את עצמה נועה שוב, בטיפול נמרץ. "שכבתי בבית החולים, הסתכלתי לשמים ואמרתי: 'תשמע, אני לא מאמינה שאתה שם אבל בכל זאת, אני אבקש סליחה מאמא שלי'" מגחכת היום נועה על נועזותה אז. היא ביקשה סליחה אך חייה כמעט ושבו שוב למסלולם.

ביום מן הימים החלה להבחין בריקנות המתמשכת האופפת את חייה. "הרגשתי שנורא נורא חסר, אתה פותח מקרר, סוגר, מדליק טלוויזיה, מכבה. מתקשר לחברים, אחר כך מנתקים. ריקנות". נועה ואחיה יצאו לחיפוש יחד. "בסוף אח שלי מצא איזשהו ספר 'שיחות עם אלוקים' של גוי נוצרי שיש לו ג'וק שהוא יכול לנהל דו שיח עם ה' יתברך. בהתחלה התלהבנו אבל אחר כך גילינו סתירות רבות. התחלנו להרגיש שמשהו לא בסדר. היו לנו המון שיחות פילוסופיות סביב הנושא הזה. הגענו לשתי מסקנות – שיש רק אמת אחת ואנו חייבים למצוא אותה, וגם שאי אפשר להטיל ספק בכל דבר כמו ב'מטריקס'. חייבים לחיות את החיים. מתוך הספר של הגוי הזה הגענו לזה", היא צוחקת.

במהלך סמינר של 'ערכים' הרגישו שמצאו את שחיפשו. "בלילה של הסמינר אני ואחי דיברנו איזה עשר שעות שיחה. אחרי השיחה הזו הגענו למסקנה בלתי מתפשרת שיש רק ה' בעולם. ככה חזרנו בתשובה, הלכנו לישון חילוניים וקמנו שומרי תורה ומצוות".

היה זה ליל ראש חודש אלול. "התקשרתי השבוע לאחי ואיחלתי לו מזל טוב לכבוד יום ההולדת שלנו, נולדנו מחדש בראש חודש אלול" מספרת לי השבוע נועה, נשואה אם לשתי בנות במשפחה דתית למהדרין, מאושרת מתמיד. "החיפוש מבחינתי הסתיים ופינה את מקומו לעבודה על המידות שלי. להיות טובה יותר, להתחזק בעבודה הרוחנית, לקיים מצוות ולדעת שריבונו של עולם איתי בכל אשר אפנה. סוף סוף הגיע השקט הפנימי המיוחל כל כך".

(באדיבות שבועון מעייני הישועה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2009 16:23 לינק ישיר 

שלום לכולם, יש אתר מצויין באינטרנט שמאפשר לעלות סיפורים וש קטגוריה גם לסיפורי שבת
האתר נקרא אתר סיפורים : ונתן לכתב בו ולהגיב על סיפורים של אחרים
http://www.tale.co.il
מומלץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2009 17:25 לינק ישיר 

סיפור ומדרש אישי לשבת קודש

עידו הרטוגזון 

סיפור על יהודי אחד בעל תשובה שיצא מביתו בערב שבת לשול בעיר גויה וזרה. כשהגיע לבית הכנסת עשה דוואן יפהפה, השתחווה מול האל במלוא כוונה, השתטחה כל נפשו איתו כשהשפיל קומתו לפניו וביטל כל שאיפה ותשוקה מלבד זו שאליו וזיכה אותו הדבר ברצון של שמיים. ובבטאו מילות התפילה הבוקעות משפתיו התכוון לדברי תורה אך ורק, ובלבד לשבח השם רצתה ושאפה עצמותו בכל נימי מאודה. ואף מחשבה זרה אחת על דעתו לא עלתה בזמן תפילתו ואף לא לרגע קצר, אלא כמו חדרה רוחו לגופי המילים המונחות בכפו, והכיר רק את אלוקיו שלפניו הוא עומד ולא חדרה אליו כלל הכרת הדברים המקיפים אותו אלא דימה והוא יושב בינות צדיקים בהתוועדותם והוא מתפלל איתם. והתיירא והתבייש לו בינו לבין עצמו שאין הוא בקומתם של צדיקים אלו על מנת לעמוד ולהשלים להם  מניין. וכשאמרו 'יתגדל וישתבח שמה רבא' ענה 'אמן' בצניעות אך בכוונה מלאה כמבקש להשליך מלוא יהבו על עניין מסויים. וכל תחושת גופו נעלמה לו, ונדמה היה לעצמו כנמצא במקום של קולות ומושה ניצוצות ממעמקי מאורות הטומאה; ומרקד ומטלטל לו גופו קדימה ואחורה בשמחה דבקה בעובדו את השם יתברך.  

ולאחר שהסתיימה התפילה פגש בחזית בית הכנסת ברב הקהילה, והזמין אותו זה לארוחת ערב שבת בביתו וחזרו בחבורת חסידים לבית וזימרו שם יחדיו בדבקות זמירות לשבת. והיו הדרדקים מתרוצצים מסביב לשולחן הסעודה, מזמרים וקוראים בקולי קולות וחיוך של חדווה פרוש על פניהם. וניבטת אליהם מהקיר דמותו של הרייבע, עיניו מזרות האש יקדו וחדרו כל אחת מנשמות הנסובים לשולחן. וחדרה הכרת האלוקים של הרייבע המת דרכה אליהם שנאמר 'צדיקים במותם נקראו חיים' ומילאה את לבבות הישובים כולם בדבקות. והיה מספר להם רבם סיפורי חסידים, והיו פותחים בספרי קודש ומעיינים, והיו מדברים בדברי הלכה, ובדברי דבקות, ושאר דברי תורה וחיים. והיה הלילה מעמיק מעטה אפלתו עליהם מבחוץ ובתוך הבית דולקים ומאירים הנרות, נוצצת השבת המאירה פניה לפניהם, מלהטת גרונם בדברי אלוקים חיים ונוטעת בתוכם דבריה אמת. וחלפו השעות ונרדמו זה כבר הקטנים, שקעו קולותיהם העייפים והצרודים משירי השבת לתוך כרי המיטות הלבנים, והייתה זוגתו של הרב שרועה מותשה על אחת הספות שבחדר ובעוד ממשיכים אלה דיוניהם, והיא מעיינת בספרי קודש ומזמרת שירים לשבת.

והחלו החסידים להתרומם מעל שולחן הסעודה כביכול מבקשים הם לקום ולפנות חזרה לביתם אך נמשכת נפשם להיוותר במקום דברי התורה. ולאחר שנפרדו מקהל החסידים נותר היהודי ביחידות עם רבו ושוחחו השניים על אמונה שבלב, ועל דברים כמוסים שבמצווה ודברים כמוסים של תפילה והיו השניים מדברים פה אל פה ולב אל לב, לא הסתירו דבר איש את רעהו. ובשעת לילה מאוחרת יצא אותו יהודי את ביתו של הרב ועשה דרכו חזרה לקיטונו שבצדה השני של העיר. וחלף בדרכו ברחוב הומה האדם שמשתעשעים בו היו רבים מבני העיר הזרה בערב יום השישי בהתהוללות שיכורה והתעורר בו לפתע יצר הרע והאמין שחשב מחשבה זרה. ובמקום להביט במחשבתו ולהעמיק בה, כי היה רואה שאין בה זרות כלל, אלא קרובה היא ללבבו ולשם, החיש פסיעותיו וצועד היה מבוייש ברחובות המובילים אל ביתו. והחל לרדת עליו מטר, מבקש היהודי רחמים על נפשו ומזרז צעדיו עוד יותר ובגדיו נרטבים ומזדהמות נעליו משלוליות שדרכו בתוכן ומצטער היה, כי נפגעה נדמתה לו השבת וכאובה ממחשבה זרה שפגעה בו.  

ובקיטונו של האדם עומדת מראה. נכנס לחדרו והביט בדמותו הניבטת  המראה ולא הכיר עצמו כלל פתע בקפוטה השחורה ובפניו אליו מעטורי הזקן ובעיניו שהציצו אליו פתאום בזרות מאיימת. והפך בעיניו באחת למין דבר שכזה, זר מכל זר. ולא עוד אלא שלא הייתה רק הדמות ועצמותה זרים בפניו, אלא הפך הוא זר לעצמו. והביט בדמות הזו שראה בראי ושרגעים קודם שכנה בה נפשו בשלום, כאילו אין דבר בינה ובינו. ונבעת מפניו מבטו במראה שראה את עצמו כי לא יכל עוד לשאתו, כי חש לפתע כהיה זר המביט בעצמו, ולא יכל לשאת את מבט הזר בו, לא יכל לשאת את שנראה לפתע לעצמו כדבר מוזר שאין לרדת לשורש מעמקי כוונתו, כדבר תועה ואבוד בים נוראי וסחוף. לא הרהיב עוז עוד לשלוח מבט ולא שיתבונן בו מבט. ובהסבו מבטו מדמותו האמין להרף עין כי בכך יחדול גם להיות הוא עצמו ויהיה חופשי מדמות ומקום. ורצה לפתע להמלט מתוך דמותו וחפצה נפשו לפרוח לה מקרבו וחששה, כי נראה לה אובד ופחדה שיפול כאין נשמה בו. ודומה היה לעצמו לפתע כטובע במבול של מחשבות זרות ומניף הוא ידיו להכות במים ולחלצו מתוככם והיו מכותיו רק מעוררות ומקימות עליו את הגלים וטיפות מחנקות מציפות וממלאות את גרונו ואת פיו. ונמלטה ממנו נשימתו בצוללו למעמקים שם לא יראה ולו קרן אור בודדה. ובאימתו הרבה נחפז למיטתו כמחפש לו שם מקום מפלט אחרון וקרס עליה כגוסס ולא הספיק לו כוחו אף לבקש רחמים או להרים תפילה ונפל ממקום עומדו לשינה עמוקה. 

והנה כשהקיץ למחרת טרם פקח עוד עיניו, היה לו לרגע כלא ידע מיהו ולא דברים שעברוהו בליל אמש, ולרגע קצר ובאחת חסר קץ הרגיש אבוד בזמנו כאילו נמצא בכל הזמנים כולם ובכל הדמויות כולן, ולא ידע אם היה ילד או קשיש, איש או אישה, אדם או חיה או אבן זרוקה בשדה. והנה ללא שידע אף את שפתיו נתמלטו מהן מבלי משים המילים והיה מלחש לפניו 'מודה אני לפניך מלך חי ה אמונתך.' ולפתע נזכר בכלוקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה, ר שעבר עליו ובמקום מרה שחורה שמלאתהו אמש נמלא לפתע ברגשי הכרת תודה ובהביטו בשעונו הבחין כי הגיע עליו זמן תפילת שחרית.

מדרש אישי
פרשה השבת על היהודי חסותה הטובה והניחה לו ירושלים קטנטנה שבתוך גולה עצומה של העיר הזרה. והיהודי דבק ומאמין באמונה שלמה. וביוצאו חזרה ממשכנה של שבת הוא פוגש במחשבה זרה. מכיוון שלא הכיר לקלפה מקליפותיה והאמין לראות בה דבר זר, לא ידע מה יעשה בה וחשבה לטומאה, ומכיוון שכך הופל מכס דבקותו ונאלץ להחיש צעדיו, וירד עליו מטר וברגע קריעת נפשו מהשכינה כמו נקרעת דמותו מהמציאות האלוקית ונחשפת בפניה אמיתת העיר הזרה. ובקיטונו של האדם עומדת מראה. זו המראה שהאדם עומד בפניה ונדמה לעצמו כזר. שם חוזה היהודי בעצמו עטוף בקליפות. ולא ראה עד לקליפות עצמו, והביט בעצמו כהביט אדם זר בו, שרואה בגדים שחורים ופנים זרות ועיניים אפורות. וזה שיש לומר, כיוון שחשב אותה לזרה חושב הוא עתה עצמו גם לזר. והיהודי בעל תשובה ותשובתו רכה בימים. ובאותו רגע שאין הוא יכול לשאת עוד את זהות עצמיותו, שאין הוא מכיר עוד אותה, כי הכיר רק קליפות, הוא מבקש ומדמיין כי ניתן לברוח מדמות עצמו ומקרבתו של מקום. אך הרצון להמלט מחריף עוד יותר את מצבו כאילו היה הכל סביבו מחשבות זרות בלבד וים זרות ונדמה לו המאיים לבלעו בחיים. הפחד מהמיתה מסתיים בנובלת מיתה, שינה, המיתה הזמנית.

ובהתעוררו נמצא הוא במצב דומה לזה של גיבור החיפוש אחר הזמן האבוד: רגע היקיצה, כשאין שהנשמה עדיין מכירה את עצמה. אך הנה לשאלתו מליל אמש ניתנת לו תשובה יש מאין, כי עוד לפני שנזכר במכאוביו ושמחותיו, לפני שידע מי הוא ומה ענייניו בעולם, ידע הדבר האחד:  תודתו, חובתו ומקומו בעולם מול השם ית'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2009 12:16 לינק ישיר 
ללכת שבי אחרייך..

אם אקום עוד יום ככה, לא יהודיה, כגויה ששומרת תורה ומצוות, עדיף לי לא לקום בכלל", כך מספרת תמר פולר, זמרת צעירה מרומניה שהחליטה להתגייר. רות המואבייה גרסת תשס"ט.

הדיינים בבית הדין לגיור פוגשים מדי שבוע עשרות אנשים המבקשים להתגייר, אך לא בכל יום הם פוגשים זמרת צעירה מרומניה, יפיפייה, שהייתה בעברה נוצרייה אדוקה, ועתה מתחננת בפניהם להיות יהודייה, כי מבחינתה זה או להתגייר או למות. אחרי שתמר פולר (לשעבר אנדריאה) שרה בפניהם את "שמע ישראל", גם הדיינים הקשוחים ביותר לא יכלו להישאר אדישים.

תמר פולר (25) נולדה ברומניה בשם אנדריאה. מגיל צעיר הייתה מוכשרת וחכמה והייתה נוצרייה אדוקה. "מאוד האמנתי בנצרות" היא מספרת, "שמרתי את המצוות, התפללתי ולמדתי. יכולתי להרוג מישהו בשביל הדת".

לא הייתה לה ילדות קלה. אביה עזב אותה ואת אמה כשעוד הייתה קטנה, ואמה ניסתה לעשות הפלה ולא ללדת אותה, אך לא הצליחה. "כל החיים אמא שלי האשימה אותי. כילדה הייתי מאוד עצובה, הרבה פעמים רציתי להתאבד. מגיל קטן הייתי הולכת ואומרת לעצמי שיש כל כך הרבה אנשים שעוברים ברחוב הזה, ואף אחד לא יידע מזה שהם עברו פה. ידעתי שאני רוצה לעשות משהו גדול בעולם".

אנדריאה חשבה שתטביע את חותמה בעולם באמצעות המוסיקה, שכן, ניחנה בקול יפה ובכישרון שירה מיוחד. אך מי שמכיר את סוף הסיפור שלה, כבר יודע שהקב"ה תכנן לה תפקיד הרבה יותר משמעותי ממוסיקה לעשות בעולם. 

כבר בצעירותה היא התחילה לשיר ולהתפרסם כזמרת מוכרת ברומניה וסביבתה. "הופעתי הרבה בטלוויזיה, היה לי טוב - כסף, קריירה, פרסום, הייתי מצטיינת באוניברסיטה, אבל כל ערב הייתי מגיעה הביתה ובוכה. הרגשתי לבד, שהמקום שלי לא פה", היא מתארת.

ויכוח סוער על האונייה

באחד הימים, כשהייתה בת 20 לערך, פנתה אליה אמה וסיפרה לה על אודישנים שנערכים עבור תפקיד כזמרת באוניית נופש. אנדריאה לא רצתה ללכת, אך משפחתה שכנעה אותה. היא נבחנה - והתקבלה מיד. האונייה של אנדריאה הייתה צריכה לשוט למיאמי, אך ברגע האחרון שינו את היעד דווקא לישראל, והיא נשלחה לאוניית נופש ישראלית. "לא ידעתי מה זה ישראל ואיפה זה בכלל במפה, לא ידעתי מה זה יהודי, אבל לא הייתה לי ברירה. הגעתי לפה, הייתי לבד ובכיתי הרבה".

באונייה נפגשה לראשונה עם שבי. בחור מוצלח, ספורטאי בוגר השייטת, שנולד למשפחה חילונית בבת ים, וחזר בתשובה על אף התנגדותם הנחרצת של הוריו. לאחר מכן, חזר בשאלה והחל לעבוד כקצין בטחון באוניות טיולים בחו"ל. כשהיא פגשה בו לראשונה, היה שבי חילוני, אך למרות זאת, כשראה שחבר שלו והזמרת הנוצרייה מתווכחים על איזו דת היא הנכונה - היהדות או הנצרות, ושם לב שיש לה טיעונים מנצחים לטובת הנצרות שהשתיקו את חברו היהודי, נכנס לוויכוח שלהם והחל לתת טיעונים חותכים בעד היהדות. "חבר של שבי עיצבן אותי, הוא דיבר נגד הנצרות, ופתאום שבי נכנס לתמונה ודיבר איתי על הדתות. היה לנו ויכוח כמעט כל הלילה. לא היו לי יותר תשובות".

אנדריאה ושבי התחילו להתקרב". הוא לימד אותי את השיר "שמע ישראל" של שרית חדד וכתב לי את הפירוש למילים, ולימד אותי לומר "ח" מהגרון - עד שהצלחתי", היא נזכרת בחיוך במפגש ששינה את חייה.

אנדריאה ושבי היו חברים עד ששבי החליט שהם לא יכולים להיות ביחד, כי היא לא יהודיה. אנדריאה לקחה את זה קשה, והחליטה להתגייר. "תמיד אמרתי לו שאני עושה את זה אבל עד הנקודה שיגידו לי שאסור לי לשיר, כי אני לא מוכנה לוותר על המוסיקה". אנדריאה החלה בתהליך של גיור, ובד בבד המשיכה להופיע, בין היתר הופיעה באותה התקופה כזמרת ביום הולדתו של נשיא קזחסטן.

גויה שומרת מצוות

"פעם אחת שמעתי הרצאה של הרב יצחק פנגר בנושא הדתות. הוא דיבר נגד הנצרות, נתן הוכחות ועיצבן אותי מאוד. חיפשתי באינטרנט ומצאתי שכל מה שהוא אמר על הנצרות - זה נכון", נזכרת אנדריאה. "הייתי בהלם, מיד התקשרתי לאמא שלי וסיפרתי לה. היא אמרה שהיא יודעת את כל זה אבל היא מאמינה בנצרות רק בגלל שכולם מאמינים".

אנדריאה החלה להתפלל ולהתחבר ליהדות. היא החליטה שהיא הולכת על זה עד הסוף, וכבר לא בשביל שבי - אלא בשביל עצמה.

מאז החלה אנדריאה מסע מפרך בן קרוב לארבע שנים כדי להגשים את חלומה – להיות יהודייה כשרה. כשלא הסכימו לגיירה היא החלה לבכות: "אמרתי להשם - עכשיו כשאני יודעת שאתה אמת והכל אמת, איך אני אמשיך לחיות ככה, לא יהודיה?!"

בעקשנות ובמסירות נפש עצומה השמורה לגרים, היא עברה תהליך ארוך של גיור ובכל פעם סירבו לגיירה מחדש. "בכיתי לרבנים שייתנו לי ללמוד, כי אני באמת רוצה".

היא החלה ללמוד תורה במדרשת "מכון אורה" בירושלים, ושבי למד ב"מכון מאיר" והם החלו להתחזק בשמירת תורה ומצוות.

אחד הדברים שנתן לה כוח להמשיך היה חלום מיוחד שחלמה. "ראיתי בית שמביאים אליו קורבנות, ואני עם יונה לבנה ביד. אמרתי לעצמי בחלום שאם היונה תעלה איתי, סימן שתפילותיי התקבלו". כשהיונה עלתה איתה, היא הבינה שהשם קיבל את תפילותיה.

כשנה שלמה הם היו דתיים לכל דבר ושמרו על צניעות, שבת, ברכות וכו', אבל עדיין לא הייתה יהודיה. "היה לנו מאוד קשה וחשבנו אפילו להיפרד. יום אחד אמרתי לרב שלי שאם אקום עוד יום ככה, לא יהודיה, כגויה ששומרת תורה ומצוות - עדיף לי לא לקום בכלל. חשבתי שאני לא עומדת בזה יותר".

גיירו את נשמת רות המואבייה

למחרת כבר היה לה מבחן בבית הדין. היא ענתה את התשובות הנכונות והרבנים הורו לה לקום ולומר "שמע ישראל". אנדריאה, זמרת בנשמה, פחדה לומר את זה במנגינה מול הדיינים, אך בכל זאת - עשתה את זה בשירה, מכל הלב. היא שרה את "שמע ישראל". שבי, שעמד בצד, בכה 'והדיינים, שגיירו כבר אינספור אנשים, התרגשו מאוד וגיירו אותה. "הם אמרו לי שהם מרגישים שהם גיירו כעת את נשמת רות המואבייה".

בו בעת, שינתה אנדריאה את שמה לתמר וחיכתה לטבילה במקווה שתכריז עליה רשמית כיהודיה כשרה. "זה היה שבוע של מתח גדול, פחדתי שהדיינים יתחרטו". לאחר שבוע, טבלה תמר במקווה. "התחלתי לבכות ולהתפלל ורעדתי. כשיצאתי מהמקווה הרגשתי שקיבלתי אוויר. הרגשתי אחרת לגמרי".

תוך שלושה שבועות - חתונה

שבי ותמר לא בזבזו זמן וקבעו להתחתן פחות מחודש לאחר מכן. לפני החתונה חזרה תמר לרומניה לשבוע כדי לקנות את שמלת הכלה ולפגוש את המשפחה. "חשבתי שאני מתה שם" היא מספרת, "איך לא אוכל מהאוכל של אמא שלי שהיא לא יהודיה והוא לא כשר? אמא שלי הייתה בהלם. לא יכולתי לשבת בבית בלי מזוזה. חלמתי על היום בו אחזור לישראל ואניח ידי שוב על המזוזה".

כשאמה הנוצרייה הגיעה לארץ לחתונתה, היא בכתה כשהגיעה לכותל. "עכשיו היא לא שומרת שום דבר של הנצרות" מספרת תמר בשמחה, והיא מאוד מתעניינת איך תוכל להתגייר. היא כבר לא נכנסת לכנסייה, קוראת תהילים ומתפללת הרבה".

לאחר כשלושה שבועות התחתנו שבי ותמר כדת משה וישראל. "הייתה חתונה מאוד מיוחדת" היא מספרת לי יותר משנה לאחר מכן, ועדיין בהתרגשות גדולה. "אפילו חילוניים הרגישו משהו מיוחד בחתונה הזו. התחתנו כדת וכדין, עם הפרדה וכשרות והרבה שמחה".

הם גרים במבשרת ציון ותמר, בחורה עם הרבה שמחת חיים וחן רב, עובדת ב"יד ושם" ומלמדת באולפן לגיור. "אנחנו חיים חיים מלאים של תורה ומצוות, הולכים לשמוע שיעורי תורה, לומדים יחד. היום, במקום טלוויזיה 32 אינץ, יש לנו ספריית קודש גדולה. שינינו את החיים שלנו לגמרי".

(באדיבות שבועון מעייני הישועה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > סיפורים לשבת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext