| נשלח ב-30/6/2009 08:20 |
|
| |
המהפכה הצרפתית?
נשיא צרפת לדעתי הוא מאוד חוצפן הוא יוצא נגד ליברמן שמתבטא נגד הערבים אבל הוא שוכח בצרפת עוד מעט
היא מדינה ערבית ואין מקום לשמאלנים במציאות כזו.
ולחשוב שסבא שלו היה איש חרדי הוא נכד למתבולל
בכיר במשרד החוץ: דברי סרקוזי בלתי נסבלים
דבריו של נשיא צרפת נגד שר החוץ, אביגדור ליברמן, ממשיכים לחולל סערה. בכיר במשרד החוץ בירושלים הבהיר בשיחה עם ynet שישראל תתעלם ולא תבקש הבהרות: "זו התבטאות בוטה ואומללה. הוא ידוע בלשונו משולחת הרסן"
רוני סופר
));}
זעם רב במשרד החוץ על הדברים החריפים שאמר נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, לראש הממשלה, בנימין נתניהו, על שר החוץ, אביגדור ליברמן, במהלך הפגישה ביום רביעי שעבר בארמון האליזה. "זו התבטאות בוטה ואומללה, של מי שכבר ידוע בלשונו משולחת הרסן", אמר ל-ynet בכיר במשרד החוץ בירושלים.
סרקוזי לא חסך מילים קשות מליברמן, והמליץ לנתניהו: "אתה צריך להיפטר מהאדם הזה. תוציא אותו ותכניס את לבני. איתה ועם ברק אתה יכול לעשות היסטוריה. תמיד הייתי מקבל שרי חוץ ישראלים, את ציפי לבני אהבתי מאוד לקבל כאן באליזה, אבל עם זה (ליברמן) אני לא יכול". במהלך דבריו אף נופף בידו.

זה התחיל בחיוכים (צילום: AFP)
נתניהו השיב: "בשיחות פרטיות הוא נשמע אחרת". סרקוזי השיב: "בשיחות פרטיות גם ז'אן מארי לה פן (הלאומן הגזען) הוא אדם נחמד". ראש הממשלה ניסה לגונן על שותפו הפוליטי: "ליברמן הוא לא לה פן, אין מקום להשוואה". סרקוזי חזר בו ואמר כי אינו רוצה להשוות בין האישים.
בצמרת משרד החוץ הוכו בתדהמה. בכיר במשרד: "הדברים של נשיא צרפת נגד שר החוץ ליברמן, אם אכן נאמרו על ידו, הם דברים משולחי רסן וחסרי אחריות. הם התערבות בדמוקרטיה של מדינה אחרת. אלה דברים בלתי נסבלים. אין בכוונתנו לפנות לצרפתים באופן רשמי. אנו מתכוונים להתעלם לחלוטין. אני בטוח שאם ישאלו את אזרחי ישראל מי הם רוצים שימנה את שר החוץ שלהם - אלה לא יהיו הצרפתים".
במשרד החוץ הצביעו של שורה של ציטוטים של סרקוזי, שהובאו במקור בעיתון ליברסיון בצרפת, לאחר שהשתלח באישים פוליטיים שונים, ובראשם בנשיא ארצות הברית, ברק אובמה. הדברים נאמרו בארוחת צהריים לא פורמלית שבה השתתפו 24 איש באליזה. בין היתר, לדברי גורמי משרד החוץ, אמר סרקוזי כי אובמה "אינו עומד בסטנדרט של קבלת החלטות ויעילות".
סרקוזי, כך ליברסיון, אמנם שיבח את אובמה על הכריזמה הרבה והאינטליגנציה הגבוהה,
אך אמר ש"בנושאים שונים אין לנשיא ארה"ב מעמד". על ראש ממשלת ספרד, חוזה לואיס זפטרו, אמר: "הוא אינו איש אינטליגנטי כל כך". ארמון האליזה אמנם הכחיש את הציטוט הנוגע לזפטרו, אך נמנע מלהכחיש את הציטוטים האחרים.
במשרד החוץ ציינו כי סרקוזי גם מתח ביקורת קשה בעבר על קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, בעיצומו של המשבר הכלכלי: "אנחנו בהחלט בחברה טובה, כאשר נשיא צרפת תוקף גם את שר החוץ של ישראל אביגדור ליברמן. עלינו להתעלם לחלוטין מדבריו", אמר הבכיר.
בלשכת ראש הממשלה נתניהו אמרו אמש בתגובה: "ראש הממשלה אינו מתייחס לתכני שיחות שהוא מנהל, עם זאת מביע ראש הממשלה נתניהו הערכה רבה לשר החוץ".
תוקן על ידי המשקיף ב- 30/06/2009 8:55:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 20:28 |
|
| |
חבל על הזמן! זה מתקשר לאשכול קודם שפתחת "מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו..." שמאלנים, מתבוללים מכל הכיוונים... שהקב"ה ירחם עלינו!!!
"איפה משיחנו שיגאל אותנו ממכת הצפרדעים הזו" אהבתי! וממכת הדם נשיא ה-44 של ארה"ב (גמטריא דם)... אפשר להלביש כל מכה על הרבה משונאינו...
לגבי מה יקרה לו מחר.. אולי גם הוא, כמו קלינטון ישבור יד ימין, או אולי תדבק לשונו לחיכו...
לגבי הסרטון על המצב הדמוגרפי בעולם - אין לי מילים!
(המשקיף-אולי כדאי לפתוח אשכול רק על זה..)
ראיתי את זה מזמן והראתי להרבה אנשים, אם אין אמונה, ממש אפשר להכנס ללחץ מהמצב שעתיד להיות! שמעתי מחילוני שאמר, אומנם בצחוק, שצריך להתאסלם..! לפי הדברים, המצב הוא בלתי הפיך! לכן לנשיא אובמה יש אנטרס גם משפחתי וגם מדיני-בטחוני להתרפס לפראי האדם האלו!
אבל אני לא דואגת לכמות הרבה של המוסלמים בעולם, הרי יש שאומרים ששני שליש מהעולם ימותו, נכון? עכשיו מובן מי...
ישועת ה' כהרף עין!!
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 19:44 |
|
| |
אכן גלות
איפה משיחנו שיגאל אותנו ממכת הצפרדעים הזו
חושב שהוא מנהל אותנו לך תדע מה הקב"ה מתכנן לו מחר
בעצם אני יודע הודיעו היום זרוע ארגון הטרור העולמי אל-קאעידה בארצות המגרב איימה לנקום בצרפת, על רקע הצהרות נשיאה, ניקולא סרקוזי, כי כיסוי הראש המוסלמי "בורקה" אינו רצוי בארצו.
בימים אלה מתנהל בצרפת קמפיין במטרה לאסור על נשים מוסלמיות לעטות את הבורקה, תלבושת המכסה את גופן מכף רגל ועד ראש
ויש גם את זה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 19:17 |
|
| |
וואה מדהים סרקוזי צאצא של יהודי לך תבין את זה
לגבי דעתי על דבריו של סרקוזי
זו חוצפה שאין כדוגמתה מעולם לא שמענו היתבטאות כזו בעבר
אבל בצדק הרי אף פעם לא היה גבר שמנהל את משרד החוץ תמיד היו שם נמושות ועכשיו יש מישהו שיודע ליצג את העם הישראלי
גם אם יש לי השגות כאלה ואחרות על ליברמן תכל'ס הוא עושה עבודה כמו שצריך עם עמידה על עקרונות
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 18:57 |
|
| |
תראי מה היה השורש של סרקוזי איך סבא מתבולל עושה נזק לישראל
כתבה מתוך שופר
| ספר חדש שיצא לאור ביון: סבו של נשיא צרפת סרקוזי היה... ראש בית מדרש לרבנים בסלוניקי |
מחברי הספר התחקו אחר שרשיו המשפחתיים של נשיא צרפת הידוע בהשקפותיו הפרו-ישראליות ומצאו כי אבי-סבו, אהרן מלח', היה מנכבדי הקהילה היהודית בסלוניקי שביון, הקהילה היהודית המפורסמת בשמירת השבת הקפדנית שלה שהביאה להשבתת הנמל הבינלאומי בעיר מידי שבת בשבתו.
היו לו שמונה בנים, אחד מהם, מרדכי מלח', היה תכשיטן ידוע בסלוניקי שאף כיהן בפרק זמן מסוים כנציג יהודי בפרלמנט היווני. יחד עם אשתו ריינה הוא הביא לעולם שבעה ילדים. אחד מבניו של מרדכי, אהרן מלח', התגלגל לצרפת בגיל 14 ונטש לחלוטין את זהותו היהודית. אהרן למד רפואה, התגייס לצבא צרפת והשתתף במלחמת העולם הראשונה ולאחר מכן פתח מרפאה מצליחה בפרברי פריז שהפכה אותו לאדם אמיד מאד. את החוט האחרון שקשר אותו ליהדות הוא ניתק בשנת 1927 שעה שנישא לגויה. על פי דרישת הוריה הוא טבל תחילה לנצרות ושינה את שמו ל'בנדיקט'.
כמו יהודים מתבוללים אחרים גילה גם בנדיקט מלח' כי הבריחה מזהותו היהודית לא תגן עליו מצפורני הנאצים. הוא נמלט מפריז ומצא מסתור בכפר קטן במזרח המדינה שם שהה עד סיום מלחמת העולם השניה. מחברי הספר בדקו ומצאו כי לפחות 56 מבני משפחת מלח' שנותרו ביון נרצחו בתקופה זו בידי הנאצים.
לבנדיקט-אהרן נולדו שלשה ילדים, אחת מהם, אנדרי מלח', היתה אמו של ניקולאי סרקוזי. סרקוזי הצעיר גדל בבית סבו שנהג לספר לו ספורים מילדותו בסלוניקי, אולם רק לאחר מות הסבא בשנת 1972 גילתה לו אמו את מוצאו היהודי. במהלך בקור ביון בשנה שעברה כיבדה הקהילה היהודית את סרקוזי בטקס מיוחד שנערך בשגרירות צרפת באתונה במהלכה הוענק לו אילן יוחסין משפחתי ובו צלומים של אבות אבותיו כפי שהם מופיעים בפנקסי הקהילה. לדברי המשתתפים בארוע סרקוזי התרגש מהמחוה ואמר כי הוא חש קשר נפשי עמוק לשרשיו היהודיים.
סרקוזי עצמו הוא כמובן גוי גמור, אבל אולי יש בהסטוריה המשפחתית יוצאת הדופן שלו כדי להסביר את גישתו האוהדת למדינת ישראל העומדת בנגוד חריף לעמדתם המסורתית של מנהיגי צרפת.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 17:07 |
|
| |
אצטט את חבר הכנסת ד"ר מיכאל בן ארי שאמר בחלק מדבריו: "ראש הממשלה היה חייב להבהיר שלא כל אוכל צפרדעים יפגע בריבונות ישראל"
(קישור לכתבה המלאה: http://www.inn.co.il/News/News.aspx/191244)
עזוב את הדברים של הנשיא השפל, בקרוב כל המרצעים יצאו מכל השקים! כולם שונאים אותנו, חלק בגלוי, חלק בנסתר.. אני לא מחדשת דבר...
מה שמפריע לי זו החולשה שהיהודים מראים! ההתרפסות לערלים האלו! אם רק היינו מאוחדים באמת, אם היתה הנהגה אחרת... ואם, ואם ואם... מה שבטוח, זקוקים להרבה רחמים!!!
|
|
|
|
|