| נשלח ב-30/6/2009 21:34 |
|
| |
מה אתם אומרים על המשפט הבא
משפט בליטות התיבשות העץ נובעת משורשיו והזדקנות האדם מכפות רגליו
(לדעתי עץ מזדקן ללא קשר לשורשים שלו מתי שמגיע זמנו זה נכון שהתיבשות העץ יכולה להגרם מהשורשים {ואולי גם לגרום לעץ להחליש ולמות יתר מהר}יכול להיות שתהליך הזדקנות בעץ זה נובע מתהליך של התיבשות אבל עדין שורשים בעץ הן מקור מחיתו ולכן אין קשר לכפות הרגלים הקשר היחיד שנראה {שהוא גם לא מובן מאיפו ההכרח לומר אותו} הוא שהדבר שמעמיד את האדם משפיע אבל איך זה קשור לזקנה זה צריך להקשרלהחלשות האדם שאולי תגרום להזדקן יותר מהר כמו כל דבר שמחליש)
תוקן על ידי מק585 ב- 30/06/2009 21:32:39
תוקן על ידי מק585 ב- 30/06/2009 21:36:23
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 17:22 |
|
| |
אכן, לא ענין קלוריות נדון כאן, כפי שציין יעקב, מדובר על אנרגיות אחרות, אבל, לא סולריות וכד' אלא של משאבי אדמה ארציים ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 23:43 |
|
| |
ההגדרה שנכתבה לגבי כף הרגל כ'מרכז עצבים' אכן אינה מדויקת, אבל בשונה מארידיולוגיה שמאפשרת אבחון בלבד, דרך כף הרגל ישנם אופציות טיפוליות [כמעט ולא מאבחנים ע"י רפלקסולוגיה, אלא לאחר אבחון (דרך הלשון למשל) מטפלים דרך כף הרגל], מה שמוכיח על קשר ממשי עם שאר חלקי הגוף העיקריים.
ישנם עוד אנרגיות חוץ ממזון, כמו אוויר, שמש, חום, ועד.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 23:00 |
|
| |
חבר'ה, האדם לא מקבל שום יניקות מכף הרגל, ובוודאי ששם לא נמצא מרכז העצבים של הגוף. האדם מקבל את המזון שלו מהמעיים, ומרכז העצבים שלו נמצא, כמובן, במוח. הסיבה שאדם שיש לו רגל שטוחה הולך עם מדרסים היא משום שאחרת ההליכה תכאב לו, וזה לא מוכיח שום דבר על חשיבות הרגל. מה שכן, לפי תורת הרפלקסולוגיה אפשר לדעת על חוליים שיש בגוף מאיבחון כף הרגל. אבל גם זה לא אומר שיש משהו בכף הרגל. זה בסך הכל ראי שדרכו אפשר לראות את מצב הגוף, כמו שבאירידיולוגיה מאבחנים על פי מראה העין, וזה לא אומר שמרכז העצבים של האדם נמצא בעיניים.
חזןגדול, לא שמעתי על הלכה כזאת. מה המקור שלה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 14:07 |
|
| |
אני לא מבין גדול בפיזיולוגיה או רפלקסולוגיה ושאר חכמות חיצוניות אבל אם אתם רוצים משהו מהמקורות על זה שאדם יונק אנרגיות מהאדמה דרך כפות רגליו קצת, אז יש לי לדמות לדין שאסור בשבת ללכת מתחת אילן בגלל שהוא יונק מהאדמה דרך גוף האדם וכשהאדם יזוז הוא מפסיק את היניקה.
ולסיום: "כי האדם עץ השדה".
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 00:25 |
|
| |
הנביאה, אכן מסתבר שלא דקדקתי בדברייך, קבלי את התנצלותי.
אשמח בכ"ז לאסמכתות מהמקורות, כיוון שכאשר מדובר על "אנרגיות פיזיולוגיות" הציטוטים שכן מוכרים לי בעניין אינם ממקורותנו, ומקורות אלו כן מערבבים בין הפן הפיזי והרוחני כמו שכתבתי, דבר אשר למיטב ידיעתי סותר כללים בסיסיים ביהדות.
הגיוניי, דבריך וודאי נכונים לגבי רפלקסולוגיה וכדו', אבל ניתן לומר כך גם על אברים נוספים כמו עמוד השדרה והמוח, [אולי יש עוד, אינני פיזיולוג], מה שלא מוכח, זה עניין יניקת אנרגיות מהאדמה דרך כפות הרגליים [ שאיני חולק על כך שהן מרכז עצבים חשוב בגוף האדם].
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2009 02:36 |
|
| |
תוקן על ידי הגיוניי ב- 03/07/2009 2:33:38
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2009 02:31 |
|
| |
| הנביאה כתב: |  | |
כפות הרגליים כן אחראיות באופן זה או אחר ליצירת אנרגיות ע"י יניקה מהאדמה, מהקרקע.
כיום טחו עיננו ורגשותינו מלחוש זאת, כיון שאנו נועלים נעליים המבודדות את כפות רגלינו מהאדמה ורב דרכינו סלולות באספלט.
|
|
מדויק!
כידוע פיזיולוגית שכפות הרגלים הם מרכז העצבים של כל הגוף וזאת הסיבה שכף הרגל בנויה במבנה קמור ומי שאצלו כף הרגל ישרה הולך עם מדרסים. (בלי להזכיר שיש מומחי רפואה שיכולים לרפאות כמעט כל כאב בגוף דרך טיפול נכון בכף הרגל)
ואם ככה אפשר להבין שהזדקנות האדם מתחילה מכפות הרגליים כמו שהזדקנות העץ מתחילה מהשורשים.
תוקן על ידי הגיוניי ב- 03/07/2009 2:30:43
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 19:57 |
|
| |
אילו דקדקת בדבריי היית מוצא את הדגשה לענין הפזיולוגי דווקא ולא לרוחני.
לא מן הנמנע שהאחד משפיע על השני, ברם, זו ההבחנה הבסיסית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 15:19 |
|
| |
במזרח הרחוק למשל מאמינים בחיבור לאדמה כמצב היותר חזק ומושלם של האדם, האמונה האלוהית שלהם לא משתמשת במושגים כמו "האלוהים בשמים" אלא יש להם כל מיני אלילים בדמות פסלים/חיות/רוחות. הגישה היהודית נראה לי אומרת כל הזמן להתקדם למעלה לא להישאר מקורקע וזה גם מתבטא בביטוים : 'דרגות' 'עליה רוחנית' וכדו'. אצלם אין באמת רוחניות, הרוחניות שלהם היא החיבור המקסימלי עם הגוף [ונכון ש"נפש בריאה בגוף בריא", אבל אצלם לא זו המטרה] , לעומת זאת יהודי לא יסתפק בשלווה ושקט של מצב 'מת' אלא הוא צריך להתקדם ולעשות בשביל להשתפר ולהיות במצב 'חי'. לכן אילולא אמרו ההפך הייתי מניח שזה פתגם סיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 14:06 |
|
| |
יעקב, מדוע חשבת כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 10:14 |
|
| |
הנביאה, אם תוכלי לצטט מקורות, כי תמיד חשבתי שהגישה ביהדות חולקת על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 09:28 |
|
| |
כפות הרגליים כן אחראיות באופן זה או אחר ליצירת אנרגיות ע"י יניקה מהאדמה, מהקרקע.
כיום טחו עיננו ורגשותינו מלחוש זאת, כיון שאנו נועלים נעליים המבודדות את כפות רגלינו מהאדמה ורב דרכינו סלולות באספלט.
ישנם סימוכין לענין במקורותינו.
עם זאת, מקור חיותינו [הנשימה - הנשמה] אינו מן הארץ כי אם מן השמיים, כך שהיניקה מהאדמה היא לענין אנרגיות [פיזיולוגיות - ארציות] ולא לעצם החיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 22:35 |
|
| |
השאלה היא אם הם עדיין חזקים למה שיפסקו לינוק (גם אדם זקן עובר תהליך הזדקנות)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 22:05 |
|
| |
אוקיי, עץ מזדקן בקשר ישיר עם שורשיו. ברגע שהם מפסיקים לינוק מהאדמה (גם אם הם חזקים עדיין) העץ מתייבש.
כפות הרגליים לא נראות לי כ''כ קשורות להזדקנות האדם, (למרות שידוע שהן משפיעות על הרגשתו)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 21:59 |
|
| |
המשפט צוטט בדיוק (הייתי רוצה קצת להתפלסף מאשר לנסות לברר את מקור המשפט [שהרי ודאי לא כזה אכפת למשיהו אם נגיע לאמת בהבנת משפט לטני})
|
|
|
|
|