בית פורומים שידוכי חרדים

גזירת חתנים ליטאים-החתן רוצה דירה ב 700,000 ש"ח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2009 13:16 לינק ישיר 

מקור: http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2652987&forum_id=771

מעשה שהיה כך היה

הצעתי שידוך לבחור טוב (בחור מצויין) מבית פשוט ורגיל,  מדובר בבחורה נהדרת מוכשרת ויפה צדיקה  שכולם מהללים אותה משפחה מיוחסת אבא מגיד שיעור סבא ראש ישיבה הסבא השני רב חשוב.  המשפחה של הבחור שאלה אותי דבר ראשון מה משלמים (אפשר להבין אותם אולי יש להם בת נוספת והם באותה צרה) הם רוצים דירה לא פחות! ... האמא של הבחורה אמרה לי שמאד קשה להם הם משפחה של 10 ילדים והם מוכנים לשלם רק 70,000 דולר!!!   וכמובן שהשידוך נפל...

אמרתי לאמא של הבחור שב 70,000 או קצת יותר אפשר להתפשר קצת לקנות דירה באופקים נתיבות ולקבל כלה מקסימה
 בתגובה חטפתי על הראש....איך אתה מדבר? מה קרה לך? אתה לא מציאותי...

חזרתי לאמא של הכלה והיא שחה לי מכאב ליבה כל יום יומיים אני חווה את התחושות הללו כל השידוכים נפלו בגלל כסף כל הבחורים הטובים רוצים דירה בפרוייקט קרוב:  קרית ספר בית שמש   בירושלים או בני ברק. ישנם חברות של הבת שלי שהם פחות ממנה בהרבה שבחורים טובים משתדכים איתם וזאת בגלל שהם מוכנים לתת דירה.

כדאי לחברות נדל"ן לפתוח שירותי ייעוץ  ושמאות לחתנים ליטאים

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/7/2009 01:45 לינק ישיר 

אני לא מבינה, זה חדש לכם שבחור דורש דירה???

הבעיה היא שא"א לתקן את העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2009 22:51 לינק ישיר 

החתן לא טיפש, החברה שהוא חי בה מטופשת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2009 19:14 לינק ישיר 

לדעתי, החתן הזה פשוט טיפש. סליחה שאין לי מילה אחרת לומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2009 14:30 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/7/2009 16:54 לינק ישיר 

בס"ד

אני מזדהה עם חלק מהדברים שקריסטל כתבה, זה אכן כואב, אך זה לא כ"כ שייך לכלל הציבור אלא לחלקו

זה קשה להתגבר על העצב, אבל צריך לזכור להיות תמיד בשמחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2009 13:30 לינק ישיר 

אנשים, אתם מקצינים,
וודאי שהחיים היום זה לא מה שהיה פעם, ואם לפני דור וחצי מקרר היה אישו היום זה לא כך, וכך זה לגבי מיליון פרטים שמה שהיה הוא לא מה שיהיה [היום אף אחת לא תתקן גרביים כסמל לחיי צניעות] והרצפות של היום הם ארמונות האתמול.
השאלה העיקרית היא במה אנחנו מתמקדים, האם בשאיפה לחיים רוחניים גבוהים יותר, או ברדיפה מתמדת אחר מה שהעולם הגשמי יכול להציע לנו,
ואם זה כך, אני יכול להעיד שאני מכיר המון משפחות שהיעד העיקרי שלהם הוא חיי הרוח, ומצידי זה מספיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2009 17:51 לינק ישיר 

לא חושבת.
יש חלק ענקי מהציבור שלא חי בסטייל- גם לא איטי ועדין.

אבל אין מה להתווכח כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2009 17:49 לינק ישיר 

* רוב הציבור אם תשימי לב במגמת סטייליזם, איטית, שקטנה, עדינה, אבל בהחלט מתרחשת מתחת לפני המים...

* וכבר מזמן שזה רוב הגדול של הציבור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2009 17:43 לינק ישיר 

קריסטל, את מתארת את הסטייליסטים- החרדים המודרניים
כלל הציבור ממש לא נראה ככה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2009 17:41 לינק ישיר 

אין מילים

כאב של דור שלם.......

שחי במה יגידו במקום לבסס חיים פנימיים.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2009 17:34 לינק ישיר 

שימשיכו לדרוש, וימשיכו לתהות למה הם נשארים רווקים....

@ הכל שטויות! הזוג גר בבית באותה מידה-אין סיבה שאישה תביא יותר.

@ הבחור לא נכנס לחובות- כי הוא לומד! אם כבר הבחורה נופלת עם החובות.

@ משפחה לא "דורשת" ממשפחה שניה כסף, היא שואלת "אם זה אפשרי.."

@ לא מורידים שידוך מוצלח כאשר יש אופציה יפה וטובה למגורים נוחים וטובים.[בחיים תמיד מתפתחים הלאה..זו רק נקודתת זינוק]

@ משפחה של כמה ילדים למול משפחה של מעט ילדים-צריכים לבוא זה לקראת זה.

@ אין מושג כזה של"בן תורה מגיע..."- מהסיבה הפשוטה- המימון של הדירה הוא של ההורים ואין כל קשר לבחור. הדבר היחיד שמגיע לו- זה שכר מן השמים. לא מההורים של הבחורה.

@ לא מספיק שהאישה נקרעת ולומדת מקצוע, ומפרנסת את הבחור?! היא גם צריכה להגיע עם 3 מפתחות... לכל המתייפיפים על ישיבת הלימוד- שאחרי שנתיים כבר "מיצו" את עצמם...

@ ואת זה מזמן אמרתי- זוגייות מודל 2009 מזמן מזמן רחוקה ממה שהיא אמורה להיות. הכל מתבסס על המשולש שלא ינתק במהרה-    כסף- יופי- ייחוס.

שאלוקים ירחם עלינו, ויסלח לנו על השטויות, המחלוקות ועל שינאת החינם שבנו,
על האף הגבוה, על סטנדרטיים שבועטים בכל המושג שנקרא:"חייםש ל תורה"[ואני לא מדברת על עוני ודחקות!!]
 ושיטע בנו- קצת מידות, קצת דרך ארץ, קצת לב ורגש, קצת אנושייות ומוסרייות,     קצת!!

אני חייבת לומר שככל שעובר הזמן אני מתאכזבת יותר ויותר מהציבור שלנו...
וזה לא רק, זה לא ההתחלה וזה גם לא הסוף... זה הכל חלק מדופלם ומוסווה היטב מהצורך להתרחק מהקב"ה... וזה נשמע מוקצן-אני יכולה להוכיח את זה בקלות...

צניעות- שנהייתה רחוקה מני ים ממה שצריך להיות.
לימוד תורה- שהיום הולך ודועך, ועושים טובה, ורק בשביל השם, ומתקבלים בגלל פרוטקציות, בגלל מוצא, ונמצאים בחדר כל היום, והופכים את ה"דף היומי" לנחלת הכלל...
חיי פאר- במקום שתהא דירה יפה ונוחה ומרווחת- צריך פתאום שתי קומות מעלית בבית ובריכה, חצר רחבה ושני רכבים..איך שכסף הפך להיות המוטיב המרכזי בחיינו-ארוך חיינו ושנותינו..
חייבים לטוס פעמיים בשנה לחו"ל, חייבים 7 פאות לכל מקרה, לפקוד את הקניון 3 פעמים בשבוע, לצאת למסעדה 8 פעמים בחודש, להצגות, סרט- פעם בחודש..
חינוך- מה רע בטלוזיה בחופש? ויש אינטרנט כשר.... ועם העיתון הזה אין בעיה, והוא חייב שתהיה לו השכלה מינימלית, ואח|"כ הוא חייב שתהיה לו בגרות, ולנו ההורים הכל מותר ולילדים הכל אסור. ופתאום חצי ציבור נושר, ואם לא בפומבי אז נושר מאחורי סורג ובריח...
ומה רע בלעשן? ומה רע בלשתות? ומה הבעיה בלנהוג? ומה רע באיי פוד? ומי צריך פלא כשר? ושחור-לבן זה כבר נמאס... וגרביים-זה חם בקיץ, ומה ההבדל 10 ס"מ אחרי הברך או חמש...
דרך ארץ-מוסרייות- איך שאנשים מדברים על אחרים בשידוכים-בירורים, איך שבחורים מדברים על בחורות בחדרים, מעבירים תמונות,  איך שבחורות לועגות על הבחורים בסמינרים,  איך שאשכנזי לא מתחתן עם ספרדי, איך שאם הורים גרושים/ילד מאומץ/אח ירד מן הדרך וכו'- אז הם סוג ג'.. איך שמתחזקים, חוזרים בתשובה-לא נותנים להם להגיע במגע עם גרעין הציבור. איך זה שאפשר לסגור את הכפתור האחרון בחולצה אבל לשבת מהבוקר עד הלילה ולטחון לשון הרע על כולם.. איך שתוך שניות בקו 400 יש קללות וצעקות ומריבות....

וזה לא שיש בעיה עם כל נקודה שכתבתי, זה רק שכשזה מגיע ביחד הכל ביחד, אז נוצר-
 א גאנצר מישמש!!

אני לא אמשיך, כואב לי מדי,
עצוב לי. מדכא.
והכי הכי- פשוט לא נתפס...............

נ.ב- הדברים אינם אמורים לכל הציבור, אלא לכלל הציבור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2009 11:33 לינק ישיר 

והם מוכנים לשלם רק 70,000 דולר!!!   

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

[/quote]

אהבתי...חחח..  רק 70,000$  
וחוצמיזה מה רע באופקים? קהילה קטנה וחמודה,והעיקר דירות זולות.
אגב,רוב האשכנזים הליטאים עושים כך.קונים לבן דירה באופקים/נתיבות הזוג הצעיר משכיר את הדירה וגר בדירת קטנה בירושלים/ב"ב(בשכירות).

תוקן על ידי טיע ב- 07/07/2009 11:32:53

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2009 11:26 לינק ישיר 

חכם מי שמבקש, פראיר מי שנותן.

לחצתם כאן הרווחתי שקל! רוצים לדעת איך? פשוט לחצו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2009 00:59 לינק ישיר 

הרי הבחור טוען שכדי שיוכל ללמוד טוב הוא חייב דירה ולא להיכנס לחובות......
אם כן, התורה של החתן חשובה יותר משל האבא?????

בסוף קורה שכל אלה שהצהירו שהם דורשים דירה התחתנו עם הבנות שלא הביאו שקל.... (כמו כל ההצהרות למינהן......)

תוקן על ידי 100memt ב- 07/07/2009 1:02:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 19:49 לינק ישיר 

לצערי שום דבר לא הולך להשתנות.
בציבור הליטאי קיים מחסור חמור מאד של בחורים.
מכיון שהאוכלוסיה גודלת כל שנה ב 4% ממוצע. בחור ליטאי מתחתן בגיל 23 ממוצע. בחורה בת 19 קיים פער של 4 שניםעכשיו תעשו חשבון פשוט 4 כפול 4 שווה 16 אחוז הפרש בין בחורים לבחורות. מה שעושה שהבחורים בציבור הליטאי תמיד יהיהו על הגובה. ומה יעשה אבא שרואה את ביתו כששערה מצהיב בבית? הוא יהיה חייב להסתובב בעוד כמה גמח"ים והעיקר שמעל לשיער הצהוב /לבן יהיה פאה. הלואי שאני יתבדה ויהיה כבר איזה שהוא פתרון לתופעה האומללה הזאת.

תוקן על ידי עמלת_שורה ב- 06/07/2009 19:46:45

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > גזירת חתנים ליטאים-החתן רוצה דירה ב 700,000 ש"ח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext