לכאורה האינטרס של ראש העיר משה אבוטבול שרמה ג' לא תיבנה וזאת מהסיבות הבאות.
אחוז החרדים בבחירות הבאות (ללא רמת בית שמש ג') יעלה באופן משמעותי וזאת מפני הגירה שלילית של דתי לאומי וחילוני מבית שמש מול הגירה חיובית של חרדים, ההשפעה של הצעירים החרדים בני 18 שלראשונה יבוא לידי ביטוי בקלפי, 2000 יחי' דיור שנבנים כעת בקרית בלז ב' ובאיזור חפציבה, כך שנצחונו של ראש העיר משה אבוטבול מובטחת, אך אם תיבנה רמת בית שמש ג' שיוסיף אחוז יותר גדול של חרדים הדבר יגרום ליהדות התורה לאיים על כסאו, אבל כל ניסיון להביא לעצירת רמת בית שמש ג' יגרום שיהדות התורה לא תתמוך בו בחירות הבאות ולכן ראש העיר כלל לא מנסה לעצור את בניית בית שמש ג' מאחר שכל נסיון כזה תעלה לו בכסאו וראש העיר משה אבוטבול זוכה מההפקר ממלחמתם של הציבור הנאור נגד בניית רמת בית שמש ג' והפיכת בית שמש לעיר העוני
נשלח ב-7/7/2009 19:16
ידידי היקרים, ההבדל בין שמוליק למונטג הוא פשוט. גרינברג הינו מנערי גפני, ומשכך כל כולו בחור פוליטי. תן וקח, חשבונות של מי עשה ומה עשה, מי היה נגדי ולכן ועוד ועוד.. מוטג בשונה הוא לא גדל בפוליטיקה, הוא איש עסקים שנמצא כיום בטיקט יו"ר ועדת משנה לתיכנון ובניה. דגל מעניינת אותו קדחת אילולי שהעסק כעת דורש שהוא יהיה תחת דגל. ובאותה מידה הוא יתייחס לכל נושא המונח לפיתחו פחות שמונחים פוליטיים, זה גם הסיבה לחוסר מודעות שלו לפירסום אגריסבי המחוייב בעולם הפוליטי והפוליטי חרדי בפרט.. גרינברג לעולם לא יחצה את השורות כיוון שדגל גידלה אותו וקשריו במפלגה הפוליטית יינזקו בפרישה..
נשלח ב-7/7/2009 18:34
ידידי המלומדים,
מפלגת טוב הוקמה על האג'נדה של שינוי הפוליטיקה והעסקונה התככנית. הצלחתה של טוב נמדדת ביכולתה לשנות זאת. ראו נא, לא לחינם נבחר שמוליק לתפקיד הסגנות. ברור כשמש שמפלגת טוב אילצה את מנהיגי דגל לבחור דמות נקייה כשמוליק. נמצאנו למדים שהצליחה מפלגת טוב.
המשך שמוליק בדרכך במפלגת דגל התורה ותביא עוד רבים כמוך. אני בטוח שביום מן הימים אלי ישמח לנצטרף. ונאמר לפלגנות די.
נשלח ב-7/7/2009 18:26
ללא ספק שמוליק שייך ל"טוב" ומשמש לעיתים הנציג השני של טוב בעיריה ועל הטיקט הזה ילחצו אנשי מונטג בכדי למנוע ממנו את הראשות .
לטעמי הבחור פוליטיקאי מוכשר וראוי בהחלט ולכן אמליץ בפניו אם הוא מעוניין להיות ראש העיר
"רוץ שמוליק רוץ" המשך לארגן אוטובוסים ולמלא את העיתונות עם ידיעות מטעמך ואולי אפילו תזכה לראות באיחוד כוחות "מדהים" בין טוב לבין יהדות התורה דבר שיאלץ את שאר השותפים הטיבעיים ללכת עמך.
לטעמי וכמי שלא מבין רבות בענין "ההצלחה" של "טוב" היתה בהכנסתו ובמיקומו של שמוליק כראשון חברי דגל התורה לעיריה .
(אגב ההצלחה הזו עלתה לאנשי טוב ביוקר רב בכך שהביאו את הרב שטיינמן יום לפני הבחירות ולמהפך בסחף לכיוון טוב ובכך שיהדות התורה קיבלה את המקום החמישי שהיה נדמה לי לא ריאלי בכלל)
נשלח ב-7/7/2009 18:21
מחשבות יקירי, אמנם אינני נמנה על תנועתכם הלא קדושה, אבל עדיין אני רואה בכם חברים/ידידים וכו', אני נמנע באופן עקבי מלהגיב לויכוחים בעד או נגד, (אולי בגלל שאני מרגיש אורח בפורום הזה ששייך לטוב), לא משנה.
אני ס"ה נתתי חומר מחשבה לאנשים, וגם לידידי היקר גרינברג, צריך לדעת שלפעמים פירסום מוגזם (הרב גריברג עשה ומאמץ זה ובהמשך לפועלו של וכו' וכו' עיינו בעיתונים של החודשים האחרונים) של עשיה ופועלים לא מוסיף הרבה כבוד ונותן לאנשים את התחושה אולי הבן אדם פשוט יושב לכתוב מכתבים לכל העיתונים. הרי לפני שבועיים כל העיתונים פרסמו את אותו פחות או יותר. לומר שכל העיתונאים כיוונו לאותו דבר?? ולכן אני אומר לגריברג, וגם לאנשים פה, לפרסם ביתד שיש דגל בבית שמש זה חשוב זה מועיל, אבל כל שבוע פעמיים וכל שבוע רק גרינברג זה מוגזם. ומגוחך..
נשלח ב-7/7/2009 17:27
דולה, כידוע אינני נמנה עם חסידיה של תנועתו (דגל התורה) של שמוליק גרינברג. אך נדמה לי שאתה עושה לו עוול.
מדובר בבחור ישר חרוץ ועם ראש על הכתפים שלא עלה לו השתן לראש ועשה ועושה הרבה למען הכלל.
אם בעתיד הוא יהיה ראש העיר, אני לפחות אשמח.
כמובן אשמח יותר אם הוא "יחצה" את הכביש" ויצטרף לתנועת "טוב" (לא שאני רואה לכך איזה שהוא סיכוי), שם מקומו.
תוקן על ידי machshavot ב- 07/07/2009 17:36:58
נשלח ב-7/7/2009 13:42
חוכם על סמך מה אתה בונה שגרינברג יהיה ראש עיר? לפי המודעות לעיתנות שהוא מוציא? לאחר פעליות מאומצת שאתה קורא? את הלוקשים שמנסח גרינברג כל שבוע ליתד? מעבר לתשובה שלחתי מכתב וכבר.., ראית פעילות? קוי אוטובוס מפה ולשם בשביל זה צריך ראש עיר וסגן בשכר? ואולי את העבודה השחורה האמיתית עושה מונטג שגם ידרוש את שכרו בבוא העת?
יהיו מלחמות על הנושא, וגרינברג השכיל לחשוב שבזכות הרבה רעש וכתבות המצביעים יחשב שהוא עושה הכל, אבל השאלה האם בתכל'ס יוצא מזה משהו..ראש עיר מצויין אמרת? מסופקני..
נשלח ב-7/7/2009 11:30
חבר'ה
ברור כשמש שראש העיר הבא יהיה שמוליק גרינברג
והוא יהיה ראש עיר מצויין , הוא מוכשר פולטיקאי אמיתי , ראש עיר הנוכחי הוא רק רק לתקופת הבניים שבין בית שמש החילונית לבית שמש החרדית
במקרה שלו הוא מקובל גם על הד"ל וגם על אנשי טוב.
נשלח ב-7/7/2009 11:15
לפיינרך
גם זה נלקח בחשבון ולמיטב ידיעתי החלק מהחרדים שלא משתתפים בבחירות לא נולדו היום והם גם בבחירות הקודמות לא הצביעו וגם הפריעו לאחרים להצביע (ראה את ההבדלים בין הבחירות לעירייה ולכנסת ותראה שכמעט ואין הבדל וכך תוכח שלמרות כל הטענות הירושלמים לא הצביעו בבחירות לעירייה)
נשלח ב-7/7/2009 08:11
שכחת לקחת בחשבון שחלק גדול מהחרדים בבית שמש לא משתתפים בבחירות ולא נותנים לאחרים גם להשתתף.
נשלח ב-6/7/2009 17:37
בבית שמש מלחמות היהודים לא יעלו ראש עיר חילוני וזאת מפני מספר סיבות.
אחוז החרדים בבית שמש גדול בהרבה מאחוז החרדים בירושלים.
אם אחוז ההצבעה בציבור הכללי בבחירות 2003 לעירייה בבית שמש היה זהה לאחוז ההצבעה הנמוך בציבור הכללי בירושלים בבחירות 2003 אזי גם בבית שמש היה נבחר המועמד של החרדים.
בבחירות 2008 בירושלים אחוז ההצבעה בציבור הכללי היה גבוה ובהצטרף למלחמות היהודים נבחר ראש עירייה חילוני, לעומת זאת בבית שמש אחוז ההצבעה בציבור החילוני לא עלה מבחירות קודמות מכיוון שלא שייך להגיע לאחוז הצבעה גבוה יותר ולכן על אף מלחמות היהודים בבית שמש נבחר ראש עירייה חרדי.
היוצא מכל זה היות ויש ראש עירייה חרדי למרות מלחמות היהודים ואחוז החרדים בבית שמש רק צפוי לגדול אין כמעט סכויים שראש העיר הבא יהיה חילוני או דתי לאומי ואפילו עם מלחמות היהודים כאלו ואחרות בנוסף יש להפנים שבדרך כלל לא חוזרים על טעויות פעמיים.
נשלח ב-6/7/2009 17:18
אני הייתי הולך לכיוון מלחמות היהודים בירושלים שגרמו לראש עיר חילוני ברוב מוחלט של חרדים????
נשלח ב-6/7/2009 16:42
בובקעס וקרעפלעך.. גם אם יבנו הדירות הנ"ל כולל 100,000 יח"ד בג', עד הבחירות הבאות רוב הסיכויים שעדיין לא יאוכלסו הדירות. ואף את"ל יאוכלסו, מעבירי הכתובות כידוע לא מעבירים כה מהר. ואת"ל שבכל אופן יעבירו, הרי שהמריבות בין נציגי ג' יגרמו לכך שעדיין אבוטבול יהיה ראש עיר בקדנציה הבאה עד לבירור מוחלט ומוחץ של קהל היעד של בית שמש.. ועיין ערך ביתר עילית השכנה..