שמעתי לאחרונה כי יש שמועה על נוסח עתיק לומר בתחנון שאין אנחנו עזי פנים לומר לפניך ספרדים אנחנו ולא חטאנו
רציתי לדעת האם ידוע למישהו האם נוסח זה יסודו בהררי קודש או סתם שמועה ????
ואם כן באיזה סידורים זה מופיע ?????
כי יש בדברים אמת כי אנחנו הספרדים באמת צדיקים מעבירים על המידות
וכל זה בזכות כקש"ת מרן מאור ישראל שליט"א
נשלח ב-23/9/2009 21:32
בוכרים אנחנו ולא חטאנו אבל....
אנחנו גם קצת אשכנזים אז אולי טיפה חטאנו.....
נשלח ב-20/9/2009 22:13
אחרי ארבעים יום.....
שאנחנו הספרדים אומרים סליחות והאשכנזים רק איזה שלושה ימים אז בטח ש"ספרדים אנחנו ולא חטאנו" רק צריך להישמר להישאר בטהרתנו, מטפחות רבותי ולא פאות!!!!!!
נשלח ב-2/9/2009 21:19
נוסח זה צחוק????
רבותי חילול הקודש אתם עושים אוי ואבוי לנשמתכם בגיהנם חלילה!!!!!
נענע כוזברה מה זה??????
תיכף תגידו פטרוזיליה....
יש נוסחה עתיקה כזו זה ברור, השאלה האם היום נוהגים לאומרה??? שמעתי שהיום כדי שלא יקנאו בנו האשכנזים פסקו מלאומרה!!!!!!!!
נשלח ב-1/9/2009 23:37
מה קרא לך אדון נענענענענע ???? עכשיו שמעתי משהו מסעיר משכונת הבוכרים שהרב כדורי לא מת!!!!! עשו את זה בכוונה כי הוא רוצה קצת שקט ועוד 15 שנה ככה הוא יעשה קאמבק סתם זינגול הכניס אותי ללחץ ... אבללללללללל מה עם הנוסח יאכוסבררררהה ???
נשלח ב-12/8/2009 14:43
ספרדי שמקבל כיסא ומעמד שוכח מכל מי שעזר לו בהתחלה השכנזי קודם עוזר למי שעזר לו
לא דורך ועובר המסר הוא לכל אלה שנהיו בגללנו חכים שרים רבנים וכו... תזכרו את הקטנים
שחילקו פליירים והדביקו מודעות כל הלילה שעברו מבית לבית ושכנעו באמת ובתמים את הבוחרים למה לבחור אז תגידו אתם אך השכנזים לא יצחקו עלנו אך אנכנו מתנהגים בננו
נשלח ב-5/8/2009 21:36
מחילה רבנו
מחילה רבנו אבל זקני העירקיים שעלו לפני מאה שנה כמו סבי זקני חכם עזרא נענע זיע"א לא מקור בעיניך? ואפילו אם חטאנו, יש לאומרו.
השאלה לא אם חטאנו או לא, אלא אם צריך להגיד!!!!!
נשלח ב-5/8/2009 21:32
מחלוקת אם אפשר להוסיף
רבותינו אמרו כל המוסיף גורע ולכן נכון שזה אמת שאנחנו ספרדים ולא חטאנו אבל בעייה להוסיף
נשלח ב-5/8/2009 20:03
מחילה מכת"ר
מחילה מכבודו, אני מקוה שזה לא אחמדינגאד עצמו אבל למה לזלזל? משפחת נענע משפחה מכובדת בקרב הספרדים הירושלמים, את המנוח רבי עזרא לא זכיתי להכיר אבל שמעתי שלמד קבלה יחד עם הרב כדורי ולפי הגיל זה מסתדר אם נפטר לפני שלושים שנה בערך בגיל מאה ותשע אז היה ביחד עם הרב כדורי שכידוע נפטר בן 116.
הזהרו בגחלתן!!!!!!
גם רבי ראובן נענע מחבר "אוצר המעשיות" היה מאותה משפחה, הצדיק הספרדי הראשון שחיבר ספרי מוסר וקריאה לנוער והציל הרבה מלרדת לטמיון, יהיה זכרו לברכה, רוח אלוקים תניחהו בגן עדן, אמן.
במשפחתנו מדורי דורות היו שאמרו על פי נוסחים עירקיים עתיקים, צדיקים וספרדים אנחנו ולא חטאנו!!!!!
שאלתי פעם את דודי זקני המרוחם הזקן הכשר רבי עזרא נענע זצוק"ל (למי שעוד זוכר בירושלים של שכונת הבוכרים של פעם), אבל כבר לא היה בזיכרון צלול, וחבל על דעבדין ולא משתכחין...נפטר בן 109!!!!!)
נשלח ב-3/8/2009 21:07
אולי תסביר לי יא אורן אחד מה הקשר מוישה מכלוף לכאן? אההה? עושה צחוק מעבודה? ובכלל למה מספר סתם סיפורים על הרנטגן? הוא בכלל עובר לירושלים... שיהיה לו בהצלחה.
נשלח ב-3/8/2009 20:34
.....
נשלח ב-3/8/2009 20:33
מוישה מכלוף
נשלח ב-3/8/2009 20:32
נדמה לי ששמעתי שבנתיבות יש רבנים אולי המקורבים לרנטגן שאומרים כך אבל רק בצומות ובתעניות