בית פורומים פורום הפילוסופיה

אינטליגנציה רגשית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2009 17:45 לינק ישיר 
אינטליגנציה רגשית

מה זה ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 07:48 לינק ישיר 

לא הבנתי את שאלתך. אם אדם פחדן יהיה אמיץ פעם אחת ועוד פעם, ועוד...הוא יהפוך אמיץ יותר ויותר. זה משפיע על תחושותיו, הוא כבר לא יפחד מכל דבר קטן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 23:52 לינק ישיר 

הראיה כתב:
נראה לענ"ד שאינטיליגנציה רגשית היא יותר זורמת, תחושתית, לא באה מיתוך מחשבה כיוון שכבר נבנתה על ידה בכח ההרגל, כבר הפכה למרכיב באופי...דעתכם...?

כדאי שתסביר אם אתה מתכוין למה שאופק ואני אומרים או שאתה אומר משהו אחר. וגם אני לא מבין בדיוק למה אינטליגנציה רגשית חייבת להיות קשורה לכח ההרגל, כי אם זה היה רק דבר שהוא מורגל אז לא היה שייך ללמוד או להתחיל להתנהג ככה כי עוד לא התרגלנו ואם מלמדים את זה, זה אומר שגם מי שלא מורגל בזה יכול להיות לו אינטליגנציה רגשית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2009 09:34 לינק ישיר 

לא הגדרת בצורה חדה.

אדם תקשורתי וסוחף צריך לדעת לחוש את הקהל, צריך בשביל זה אינטואיציה. וכן אדם נחמד צריך להרגיש מה טוב להגיד ומה לא...וכו'...

נראה לי שהגדרתינו הייתה נכונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2009 01:31 לינק ישיר 

נראה לי שיש בלבול גדול בנושא הזה, זה שקוראים לזה אינטליגנציה רגשית זה דבר אחד אבל זה לא בא לומר שההבדל בין זה לאינטליגנצה הרגילה הוא שזה שכל וזה רגש.
אינטליגנציה רגשית היא לאו דוקא שכל ולאו דוקא רגש, לא אינטואיציה ולא מודעות עצמית. הרעיון של הדברים הוא שפעם היו בטוחים שמי שיש לו מנת משכל יותר גבוהה הוא אמור להצליח בחיים יותר, עד שהתפתח הענין של אינטליגנציה רגשית והבינו שיש עוד כישורים תועלתיים לחיים חוץ משכל זה יכול להיות אלף ואחד דברים, אדם נחמד, תקשורתי, סוחף, ריטוריקן ועוד תכונות רבות שיכולות להיות באדם שאין לו הרבה איי קיו שכלי וזה לא מחייב עודף רגש או אינטואיציה אלא פשוט כישורי חיים נכונים, הוא יכול להצליח בחיים הרבה יותר מבני אדם חכמים שאין להם את זה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2009 00:27 לינק ישיר 

מסכים במידה רבה אך אופק צודקת גם היא במידה מסוימת.

אינטיליגנציה רגשית אכן כוללת מודעות עצמית. שהאדם מודע למה שהוא מרגיש(!) - כמו שכתבה אופק...זה לא סתם רגש, אלא אינטיליגנציה רגשית - האדם מודע למה שהוא חש.

אכן פועל על פי רגש, אך מודע לרגש הזה.

נראה לי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 23:42 לינק ישיר 

אני מסכים איתך, דעתי ג"כ שזה דבר בלתי מוגדר, וכמעט להפך ממה שאמרה אופק, האינטלגנציה היא פרטנית ומוגדרת בכללותה לעומת האינטואיציה שהתרגום המילולי זה תחושת בטן, זה לא דבר מוגדר או מוסבר, רגש כזה או אחר, אלא תחושה כמו מצפן איך לנווט בין האנשים מבחינה רגשית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 21:19 לינק ישיר 

נראה לענ"ד שאינטיליגנציה רגשית היא יותר זורמת, תחושתית, לא באה מיתוך מחשבה כיוון שכבר נבנתה על ידה בכח ההרגל, כבר הפכה למרכיב באופי...דעתכם...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 17:05 לינק ישיר 

יפה, הוספת פה הבחנה בין אינטואיציה שהיא יותר נקודתית לאינטליגנציה שזה משהו כללי יותר, לא מספיק חשבתי על זה אם זה נכון או לא אבל ממבט ראשון זה נשמע נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 17:03 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:

לדעתי המסקנה הסופית היא שאינטליגנציה רגשית לא רק שמוכרחה שתהיה בה אינטואיציה כמו שכתבת אלא שהאינטואיציה בלבד היא האינטליגנציה הרגשית, מעבר לזה, זה כבר האינטליגנציה הרגילה.    

אני נוטה להסכים..
חלק גדול מאוד מאינטליגנציה רגשית ההוא לדעת להגדיר איך אני מרגיש עכשיו, להצביע נקודתית על רגש ספציפי.
להכיר מכלול של רגשות זה אינטלגינציה רגילה.
לדעת להתאים רגש למצב זו האינטליגנציה הרגשית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 16:53 לינק ישיר 

אופטיפייק כתב:
מסקנת ביינים: אינטלגנציה רגשית מוכרחה שיהיה בה אינטואיציה.

זה מסקנתה הביניים שלך, בסדר גמור. לא הגיע הזמן כבר למסקנה הסופית? לדעתי המסקנה הסופית היא שאינטליגנציה רגשית לא רק שמוכרחה שתהיה בה אינטואיציה כמו שכתבת אלא שהאינטואיציה בלבד היא האינטליגנציה הרגשית, מעבר לזה, זה כבר האינטליגנציה הרגילה.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 00:02 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:
הנביאה, אם המשוררת לא פירשה את כונתה נחליט אנחנו על מה לדון פה... ובכל אוםו תודה למחשבת לב על זה שחסכה לעצלים את דרכם לגוגל...
אני חושב שאם יש פה משהו להתעכב עליו זה השם המוזר "אינטליגנציה רגשית", אינטליגנציה היא בכלל בתחום השכל, רמת האיי קיו של האדם, ואיך בדיוק זה מתחבר לרגשות??  

"לפי המודל, אינטליגנציה רגשית משלבת את תחומי האינטליגנציה והרגשות על ידי התייחסות לרגשות כמקורות מידע שימושיים העוזרים לנו להבין ולנווט בסביבה החברתית. "

מקורות המידע השימושיים האלה שעוזרים לנו לנווט בסביבה החברתית הם מקורות שכליים או רגשיים?? איך בדיוק הצליחו לעשות עירבוב בין השנים??

נראה לי שלנביאה יש קצת יותר אינטיליגנציה רגשית בכדי להבין שאכן לא לכך התכוונה המשוררת, ואף שלא הבהריה זאת.

ואם אין לכם אינטילגנציה רגשית, מן הראוי שלא תנסו להסביר מה היא - כל אדם שיש לו אינטיליגציה שכלית יבין למה...(בהנחה שאת זה אכן יש לכם, אחרת אתם חסרי משמעות... סתאאאם!!!! נסחפתי...מקווה שלא תיקחו קשה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2009 00:04 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:
שההגדרה שנתת מהחיים נראה לי יותר תואמת את המונח "אינטואיציה" מאשר אינטליגנציה רגשית, אני צודק? 

הסבר קטן על איך הענינים עובדים אצלי-
שואלים אותי מה זה אינטלגנציה רגשית?
קול קטן בתוכי שואל: "מדובר בידע יבש? וקול עמוק עונה: לא!
ואז אותו קול עמוק ממשיך להתנהל (ודורס את הקול הקטן מטבע הדברים..) :אז את מי את מכירה שאינטלגנט רגשית?

הסבר ביינים: יש בלאגן. קונוטציות, השלכות וכד' .
הבהרה הכרחית: ההגדרה אינה אובייקטיבית... :)

וכו' וכו' וכו' ...

מסקנת ביינים: אינטלגנציה רגשית מוכרחה שיהיה בה אינטואיציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 10:10 לינק ישיר 

אתה כותב נכון, אבל התכוונתי למחשבה ספונטנית, לא להגיון. ההגיון הקר יכול להתגבר על הרגש עם נשנן אותו לאורך זמן כמו בטיפולי CBT

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 01:40 לינק ישיר 

אסטרו_נט כתב:

מחשבה גורם לרגש, ורגש להתנהגות.

עם החצי השני של המשפט אני מסכים אבל לא עם החצי הראשון, הרגש לא בא ממחשבה או יותר נכון לא המחשבה היא זאת שמביאה את הרגש, הרגש יבוא דוקא מהתחברות ספונטנית למקרה המרגש, ההגיון הקר יכול רק לצנן את הרגש אך לא להוסיף לו.
אבל נכון, הרגש גורם להתנהגות כמו שהמחשבה גורמת להתנהגות וכמובן שאפשר לאבחן ע"י ההתנהגות את מידת הרגש או המחשבה שהביאה לאותה התנהגות.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 20:05 לינק ישיר 

מחשבה גורם לרגש, ורגש להתנהגות, מהסיבה הזו ניתן לאבחן על ידי אחד מהם את שני הנותרים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > אינטליגנציה רגשית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext