בית פורומים א חרדים ספרדים

אריה דרעי בדרך לשאגה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/7/2009 08:21 לינק ישיר 
אריה דרעי בדרך לשאגה

דרעי למקורביו: אני חוזר לחיים הציבוריים. זה סופי

שבע שנים בדיוק אחרי שהשתחרר מהכלא, מסתיימת מחר תקופת הקלון של יו"ר ש"ס לשעבר. "עוד קצת סבלנות", ביקש ממקורביו ואף זכה למחווה נדירה מהרב עובדיה – נשיקה על הלחי. הוא פנה לתומכיו להמתין עוד קצת. "יש תוכנית, אך תחכו עד אחרי החגים"

*--
אבישי בן חיים  | 14/7/2009 7:15 *--upper kit*הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר *-- >Article, Credits, Toolbar **-- Article, Credits, Toolbar * ******* src="http://www.nrg.co.il/online/nrg/include/js/wmv_player_small.js" type="text/"> ******* src="http://www.nrg.co.il/online/nrg/include/js/slider.js" type="text/"> *--global_section_pic* *******> *--art_global_gallery_picture*"עוד קצת סבלנות. זה שאני חוזר לחיים ציבוריים לא נתון בספק בכלל, יש לי תוכנית, אבל תחכו עד אחרי החגים", כך אמר השבוע למקורביו יושב ראש ש"ס והשר לשעבר אריה דרעי.
אריה דרעי
אריה דרעי צילום ארכיון: פלאש 90

מחר מסתיימת תקופת הקלון של אריה דרעי. שבע שנים בדיוק חלפו מאז השתחרר יושב ראש ש"ס לשעבר מהכלא, ב - 15 ביולי 2002, לאחר שריצה עונש של שנתיים מאסר בגין עבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים.

אם לא תתקבל הפרשנות המשפטית החדשה לפיה עליו להמתין עד הקיץ הבא, שכן הוא השתחרר מהכלא שנה לפני הזמן בגין התנהגות טובה, אזי מבחינה חוקית דרעי יכול לחזור כבר מחר לכהן בתפקידים ציבוריים.

כבר עכשיו השטח בש"ס בוער: הפעילים דרוכים והספקולציות חוצות כל רף של דמיון. הפרשנויות על חזרתו הקרובה של דרעי הגיעו לשיא בשבוע שעבר כשבחגיגת האירוסין של אחיינו עם נכדת הרב עובדיה יוסף, שוחח מנהיגה הרוחני של ש"ס עם דרעי באהבה גדולה, ובנוסף לסטירות החיבה המפורסמות שהעניק לו ביד רחבה - הוא אף נישק את דרעי על לחיו.
*--global_section**--<<>>***--header*
אחרי החגים

יש לציין כי מדובר בגילוי חיבה נדיר מאוד, כמעט חסר תקדים ברפרטואר המחוות של הרב עובדיה, מה שגרם לאוהדיו של דרעי לחשוב שכבר השבוע הוא חוזר. אבל דרעי מבקש מהם להמתין עוד קצת. השבוע אמר למקורבים: "ההחלטה שאני חוזר היא סופית, אבל עכשיו זה לא העיתוי הנכון. הימים הללו הם ימי 'בין המצרים', אחר כך חודש אלול, חכו בסבלנות, אחרי החגים זה הדד ליין שלי לחזרה".

דרעי דחה את בקשת תומכיו שיחזור כבר מחר, לא רק בשל העובדה שמדובר בימי האבל הנהוגים בין י"ז בתמוז לבין תשעה באב. בין היתר הסביר כי אינו רוצה שתאריך תום הקלון המשפטי יהיה

*************** id="5" tabindex="-32768" marginwidth="0" marginheight="0" src="http://www.nrg.co.il/cache/banners/ban_m.php?vnum=111&vpage=657&loc=5" frameborder="0" width="300" scrolling="no" height="100"><*
התאריך הרשמי של חזרתו, שכן הדבר יפגע בטענה כי הוא זכאי: "אם אני חוזר בדיוק בתאריך של סיום הקלון זה עוד ייראה כאילו אני מקבל את ההרשעה שלי ואת הקלון".

דרעי הדגיש באוזני המקורבים כי יש לו תוכנית חזרה מסודרת, אך סירב לפרט אותה. רק אמר: "תשכחו ממחאה, אנחנו לא הולכים להיות תנועת מחאה, המטרה היא להיות גשר. גשר בין ישראל הראשונה לשנייה וגשר בין דתיים לחילוניים. אלו שתי המטרות שאני הולך להתעסק איתן: הנושא החברתי - להיות הקול של ישראל השנייה, אבל לא מתוך מחאה אלא בקול חיובי. והנושא של האחדות בעם. שמנו קו על העבר".
*--global_section**--<<>>***--header*
עשור מחוץ למערכת הפוליטית

דרעי, רק בן חמישים, סוגר בימים אלה עשר שנים מחוץ למערכת הפוליטית. למרות זאת, שמו עדיין ממשיך להכות גלים במערכת הפוליטית והתקשורתית, כמו גם בכל חתונה או שמחה משפחתית אליה הוא מגיע.

מי שנחשב לנער הפלא המזרחי של הפוליטיקה הישראלית והיה מהאנשים החזקים במדינה ומהקרובים ביותר לראשי הממשלה יצחק רבין ובנימין נתניהו בתקופת כהונתם בשנות התשעים עלה לארץ ממרוקו בשנת 1968 בגיל תשע. הוא נשלח ללמוד במוסדות חינוך ליטאיים ובשנת 1984, עם הקמת ש"ס, החל לבלוט כאיש הקרוב ביותר לרב עובדיה יוסף.

לאחר כהונה כמזכ"ל ש"ס מונה בשנת 1986, כשהוא בן 27 בלבד, לתפקיד מנכ"ל משרד הפנים. העבירות בהן הורשע מיוחסות לתקופה זו. בשנת 1988, מונה דרעי לתפקיד שר הפנים. ביוני 1990 נפתחה החקירה נגדו ובמרץ 1999 הוא הורשע בבית המשפט המחוזי בירושלים בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים.

שלושה חודשים אחר כך, כשהוא נישא על גלי קמפיין "הוא זכאי", הוביל דרעי את ש"ס להישג חסר תקדים של שבעה עשר מנדטים. מיד אחרי ההצלחה הגדולה פרש מהחיים הפוליטיים. כניסתו לכלא בספטמבר 2000 לוותה בגלי תמיכה יוצאי דופן. ביולי 2002 הוא שוחרר מהכלא ומאז הוא מקדיש את זמנו לעסקים, לימוד תורה ולאחרונה גם לימוד אנגלית, זאת מתוך מטרה להשתלב בהנהגה המדינית של ישראל.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 16:45 לינק ישיר 

למה אתם לא מגיבים ? עופו לעזה!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 07:10 לינק ישיר 

מעל 1000 יהודים נרצחו מנשק שש"ס נתנו לערבים בהסכם אוסלו,
עשרות יהודים נרצחו בחברון ע"י ש"ס כתוצאה מעיסקת בראון תמורת חברון
כשהשושבין העיקרי הוא דרעי ה"כוכב נולד".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 06:53 לינק ישיר 

לא מתוק מתנחלים עולים הרבה יותר
והכי גרוע גם בחיי אדם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 22:10 לינק ישיר 

לא סתם דרעי עזר לערבים, מפלגת ש"ס כולה חרתה על דיגלה
לעזור לערבים, כי אחרי שחברה לחרדים האשכנזים הולכת לפי הכלל
האוייב של אוייבי הוא ידידי, והחרדים רואים בציונים אוייביהם כמו הערבים
וכפי שה' הפר עצת האוייבים מחוץ והאוייבים מבפנים עד עתה ,
כן יעשה בעתיד לכל אוייבי המדינה הציונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 21:58 לינק ישיר 

הצעתי לגולשים המכובדים דכאן שלא יענו כסיל - אובה כאיוולתו, יכתוב מה שירצה וישמח שמחה גדולה לעצמו על דבריו אשר כותב ברוב חכמה ודעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 21:56 לינק ישיר 

המדינה חונקת ומייבשת בשנים האחרונות את מפעל ההתנחלויות, כיום הכסף הגדול לא שם, מה גם שהם ציבור עצום שחי לפי השקפותיו הם ומגיע להם בדיק כמו שמגיע לשאר יושבי הארץ. וכיון שאשכול זה עוסק ברבי אריה והשאגה נוסיף
שמאותה סיבה רבי אריה, מנהיג שס המודח, מהרה תעלה עטרה לראשו, דאג בהיותו שר הפנים הצעיר ביותר בתולדות המדינה גם לאותם ערביים תושבי הכפרים לתקציבים עבור ביוב וכד' ועד היום זכור הוא לטובה על כך.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 21:53 לינק ישיר 

הש"סניקים עולים למדינה הרבה יותר מאשר המתנחלים,
המתנחלים מישבים הארץ עובדים למחייתם והולכים לצבא,
ווהש"סניקים רק נושרים ופושעים הממררים חייהם של הציבור
בערים החרדיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 21:46 לינק ישיר 

ולהיפך אני לא נגד ההתנחלויות שיממנו את זה מכספם ולא מכספי ציבור
כי לא מספיק שזה יוצא מהמדינה
אחר כך כל שקל שהולך לש"ס באם המפדל ואומרים שאנחנו סחטנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 21:44 לינק ישיר 

ההתנחלויות עולות לנו המון כסף שעדיף שילכו לעניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 21:42 לינק ישיר 

האיש החושש, למה בעזרת השם הולכים לייבש ההתנחלויות, אתה עויין את מפעל ההתנחלויות? זה לא חלק מארץ ישראל שמשה רוענו נתאווה ליכנס בה, אינך חייב להסכים למפעלם, אבל למה זה תאחל מפלתם? מי הביא בדעתך דעות המשובשות כאלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 21:35 לינק ישיר 

זה עוד כלום לעומת הרעידת אדמה שתהיה
יהיה טוב
בעזרת השם הולכים לייבש את ההיתנחלויות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 21:33 לינק ישיר 

רעידת האדמה כבר הייתה כאשר לראשונה שר הפנים הלך לכלא
בשירה וריקודים ועוד הוקמה ישיבה על שמו של הפושע.
לפני 2500 שנה הייתה רעידת אדמה יותר גדולה וחרב בית המקדש
בגלל אבות אבותיו של דרעי  "ראשיה בשוחד ישפוטו, כהניה במחיר יורו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 21:00 לינק ישיר 

הוא לא יחזור כל כך מהר
יאריכו לו את הקלון כמה שיותר
אני מקווה שלא
אבל שהוא יחזור תהיה פה רעידת אדמה שעוד לא נראתה כמותה
יהיה מהפך
בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 18:06 לינק ישיר 

לאובה שבי בלול בשקט!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 21:27 לינק ישיר 

ואני לא נימנה על חסידי דרעי כלל.
לתומי,חשבתי שמרן מחליט.
בבחירות האחרונות הבנתי כיצד העסק מיתנהל וכיום אני תוצך נילהב של דרעי ומתפלל שיזכה שוב ב-ג-ד-ו-ל..!!

אבל בקשה לי אליו:
לך עם ברסלב ותיזכה לפופולאריות בעם!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > אריה דרעי בדרך לשאגה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext