בית פורומים בית שמש

מכתב פתוח למנהלי הפורום "בית שמש"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/8/2009 18:31 לינק ישיר 

כבר כתבתי מספר פעמים,

אל תספרו לי סיפורים על אנשים שכבר נפטרו תספרו לי סיפור על אנשים חיים! אני יכול לספר לך אלפי סיפורים על אנשים שנפטרו.

אני רוצה לשמוע את הדברים מת"ח חי, או לחילופין לראות את הדברים כתוב.

הגר"ש אוירבך שליט"א אינו אוחז בדעות אחרות מאביו בעניני השקפה! זה אולי מה שהמזרחי אוהבים לספר, אבל שוב מסיפורים אחרי שנפטר! במו אזניי שמעתי מרבי עזריאל אוירבך שהם סילפו ושיקרו והמציאו דברים שלא היו ולא נבראו עם אביו. אז לצערי עליי להאמין למה שהוא סיפר ולא לכל גחמה של מזרוחניק מצוי.

נכדי הציץ אליעזר אכן לא דומים לזקנם, אבל אביהם של נכדיו היה שונה מאביו, ולא רק משום שרצה לשנות את דעתו אלא משום שאביו שלחו ללמוד במוסדות שזה מה שלימדו, אביו לא חשב שבנו הצדיק ז"ל ירד מהפסים, אדרבה הוא כיבדו מאוד, והיה משלם לו במשך כל חיו את פרנסתו, אם תרצה אתן לך עוד כמה דברים שלא ידעת אבל דיי בכך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2009 00:48 לינק ישיר 

ישיבת מיר ברחה ליפן הודות להשתדלותו של בעל "זריחת השני " זצ"ל ובהתאם להשקפתו הטהורה הוציא כמה שיותר בני תורה ליפן .
יש לי ירושה מאמו"ר ז"ל אבני מילואים דפוס שנחי שנת תש"א . אין לשער איך "זריחת השני " ממש הציל את עולם התורה ומעתיקי השמועה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2009 00:54 לינק ישיר 

הנה אני חוזר על סיפור שקרה אצלי במשפחה כבר כתבתי אותו אבל מה שלא מתאים למקוה כאילו לא קרה (אצלו)
כתבתי את זה קודם לכן פה

http://bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2666149&forum_id=3845
אבל אספר לכם סיפור שקרה עם אחותי הגדולה ואם זה לא מתאים למקוה זה כבר בעיה שלו
אחות שלי למדה בלוסטיג ורצתה ללכת ללמוד לימודי אחיות אבי הלך לר' שלמה זלמן אוירבך  (מקוה  יגיד שגם הוא מזרוחניק או שאני משקר) ושאל אותו שבתו רוצה להיות אחות
 ר' שלמה זלמן יצא מגידרו ואמר זה מצוין! אתם יודעים כמה חסד יש במקצוע הזה? שעובדים בו יומם ולילה איזה מסירות נפש יש במקצוע הזה בודאי שכדאי. ואז שאל אותו אבי אבל מה יהיה אם שידוכים? והרב השיב שיש בחורים מצוינים ותלמידי חכמים בישיבת "מרכז הרב" ואם תהיה בעיה אפשר לקחת בחור משם. בסופו של דבר לקחה אחותי בחור מישיבת כרם ביבנה שיודע היום את כל הש"ס ובתור בחור כבר ידע חצי ש"ס והוא ר"מ בישיבות של הדתי לאומי והלואי ועבודת ה' שלי ואחי החרדיים יגיעו לדרגות שהיא בעלה וילדיה נמצאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2009 07:52 לינק ישיר 

רק לשם ההבהרה, אני לא דורש מהרב יעבץ להסביר שום דבר. אני מכירו הרבה שנים ודרכו גם אם אני לא מסכים לה במאת האחוזים תמיד לא צריכה חיזוקים, לא מצידי ולא מצד מקוה.
ברור לי שכל דרכו של הרב יעבץ נובעת מיראת השמים שלו ובאי רצונו להתפשר עם האמת שלו כפי שהוא מצא מעיון בדברי חז"ל ובפוסקים מדורות כברו ומהדור שלנו, ולא מאיזו שהיא גחמה כפי שמציג אותה מקוה.
הכי היה קל להרב יעבץ להישאר כפי שהיה בבני ברק ולהמשיך ולהחזיק בדעות המסולפות של מקוה (ושלא אהיה שוב לור מובן אין כוונתי לדעות המסולפות של החרדים שמרובם אני מחזיק אלא מדעותיו של מקוה גרידא שאין לו שום אסמכתא לדברין אלא רק גיבוב של סיסמאות נבובות) ולא להיות מוקע ע"י כל חבריו ואביו, שאף פעם לא ניסו להבין את דרכו בעבודת ה' אלא ישר ירו את הסיסמאות שיורה כאן מקוה לכל עבר.
יחד עם זאת אין זה סוד שהרב יעבץ עשה שינוי בחייו, אין לי ספק כאמור שהיא מנומקת ומגובה באסמכתאות מחז"ל ומהפוסקים של דורינו ודורות עברו, ואין לי ספק שאם תתפתח דיון עיניני, והשאלות יהיו לעניין ולא לצורך הפלגנות אזי הרב יעבץ ישמח להציג את השינוי בהשקפתו כיצד לעבוד את ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2009 10:17 לינק ישיר 

דל,

השר ד"ר זרח ורהפטיג היה אחד שכל חיו ניסה להתאים את ההלכה עם חוקי המדינה. אצלך אולי זה דבר גדול מאין כמותו אצלנו זהו הרס התורה ונגד האני מאמין שזאת התורה לא תהא מוחלפת.

גם שינדלר ורבים אחרים הצילו יהודים ועזרו ליהודים לצאת מהשואה, לכן מה? אתה רוצה שאתחיל לכתוב כאן על כל היהודים שהציונים הרגו בשואה?

הבנתם את ההגיון שלו, אם הוא עזר להם לעבור ברכבת אנחנו צריכים לשנות את השקפתינו למזרחי! חחחחחחחחח איזה הגיון מזרחי יש לך!

יש כבוד,
את הסיפור כבר סיפרת, מה לעשות שאני לא מאמין לך! יש ספר שנכתב כמה חודשים לאחר פטירת הגרש"ז זצ"ל ע"י אחד מזרוחניק שאמר שהוא תלמיד של הגרש"ז ובו ציטוטים וסיפורים כמה הוא גידל ואהב את המזרחי, בספר זה נשמע כאילו הגרש"ז לא הכיר בכלל כמעט את החרדים. [אני לא זוכר את שם הספר כרגע] רבי עזריאל אוירבך שליט"א בנו של הגרש"ז טען אז שכל הספר מלא שקרים, וכמעט שאין שם דבר אחד נכון. [הדברים ידועים תברר את זה]

תשמע, גם ר'  צבי יהודה קוק סילף את כתבי אביו ולא הוציא הרבה אגרות ומאמרים,שינה מה שכתב  ואת זה לא אני אמרתי את זה כתבו חוקרים רבים מהאוניברסיטות שלכם! גש נא לבנו של הרב אברהם שפירא ובקש ממנו לראות את כתבי הראי"ה קוק , הדברים ידועים! אז עשה לי טובה אל תספר לי סיפורים!

מחשבות,
אם אתה אומר שזה מגיע מיראת שמים מי בכלל אנחנו שנאמר משהו, אני דווקא חושב שזה מגיע בגלל שלא נתנו לו כבוד, בגלל שחשב ודמיין שהוא מי יודע מה וכשלא קיבל את מה שרצה הלך וקיבץ כמה בעלי בתים המציא שיטה חדשה ועושה בה שימוש למטרת כבוד.
אין לך ספק שזה מגובה בחז"ל, גם אם זה נכון וזה לא,לידיעתך שבתי צבי גם היה מגובה בחז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 03:21 לינק ישיר 

לדעתי,במקום למחוק את האשכול,אפשר לחסום משתמשים מסוימים,יש כאן חברים אשר כל מעשיהם זה לבזות אנשים אחרים,כמו הרב יעבץ ואחרים...
מקוה,מה יש לך כל כך נגד הרב יעבץ???
באשכול אחר כבר כתבת שאתה ממש חבר טוב שלו...לא נראה לי שיש המון אמת בדבריך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > מכתב פתוח למנהלי הפורום "בית שמש"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.