| נשלח ב-9/8/2009 16:35 |
|
| |
תורתו אומנותו ?? עד מתי הסאגה הזאת תימשך ??
בס"ד
רבנו הרמב"ם בפירושו על המשנה מדבר על כל השיטה המעוותת הקיימת בכל מגזרי הדתיים של הפיכת התורה כמקור הכנסה:"קרדום לחפור בו"! (הבאנו את זה בעדכון מקולו של משיח לפני כמה ימים)
ומענין בדיוק ראיתי היום "במקרה" מכתב שפורסם ברשת: מכתב ששלחו נשים לרבנים,
--עד מתי נמשיך לעבוד כ"כ קשה והבעל ילך ללמוד?.. הם שואלים... !
ועוד מאיפוא בא הכסף לכוללים, מממשלות כופרות בכספי דמים של גירוש יהודים כאתננן על שתיקת החרדים....
מתי ההצגה הזאת. תסתיים.. הולכים לכולל. יושבים במזגן, מנשנשים שותים קפה, ומתפלפלים ...... האישה כורעת תחת העומס, האם זו דרכה של תורת אמת...
או שזו דרכה של תורת קורח תורה שמטרתה ליצור עוד פוסקים \רבנים, רבנים שבין השאר יתנו הכשרים: לפאות, לבידור, למלונות, (כמובן כדי לעשות סדר פסח.. ללא שרויה כמובן!)... רבנים שימשיכו וינציחו את הגלות, כדרך מוריהם ואבותיהם... האם זו הדרך....?
קיראו מה אומר הרמב"ם (תגדילו את המסך כדי לקרא) דברים חזקים ביותר!!!
פניה לכיכר השבת:עד מתי נעבוד ובני זוגנו יילמדו בכולל?
| |
3 נשות אברכים פנו ל"כיכר השבת" בבקשה להעלות לדיון שאלה שלדעתן מטרידה רבבות נשים בציבור החרדי. מיוחד
ניצן ארליך י"ט אב תשס"ט 15:16 09.08.09
לא את דגל המלחמה אנו מבקשות היום להניף. שכן לא נשות מלחמה אנו. כל הווייתנו בעולם התורה משחר נעורינו. זו השקפתנו וכך אנו מחנכים את ילדינו. כך גם נמשיך לעשות הלאה.
ועם זאת, אנו נפגשות, בינינו לבין עצמנו, ועם נשות אברכים רבות אחרות, וחשות כי מתחת לפני השטח, האדמה רוחשת במרמור. כשל כוח הסבל.
אנו קמות עם בוקר מוקדם ליום עבודה קשה מנשוא. מלבישות את הילדים ומכינות אותם לדרכם. זה לגן, זה ל"חיידר, זה לישיבה וזאת לסמינר. הבגדים הם אלו שקיפלנו אמש, אחרי שאתמול אחר הצהריים, כששבנו מן העבודה שלנו, עסקנו בניקויים. בכיבוסם. בגיהוצם.
עלינו להספיק בבוקר להכין ארוחות לכולם וגם סנדוויצ'ים לדרך. גם לבעל. רבות מאתנו גם קונות בעצמן את כל המוצרים. אנו מנקות את הבית. אנו קנייניות הבגדים ותצרוכת המשפחה. כל הבית עלינו. וכאשר אנו יוצאות בבוקר לעבודה, כבר סיימנו רבע יום עבודה מתיש בבית. ואת מה שלא עשינו בבוקר נעשה כשנשוב. נמשיך בעבודה עד לרגע שבו אנו נופלות ממוטטות.
יש לנו את מלוא ההערכה לבני זוגנו. הם לומדים בכוללים וגאוותנו עליהם. הם בני תורה אמיתיים. אך לא כולנו, ובעצם רוב רובנו, לא זכינו בבעלים שהפכו לראשי ישיבות, לפוסקי הלכה מובהקים, או לכאלו ש"דם הלימוד" זורם בעורקיהם מבוקר עד לילה.
אנו, שלושתנו, נשואות יותר מ-10 שנים. אילו היו בני זוגנו ראשי ישיבות או פוסקי הלכה בולטים, היינו בשמחה, נוטלים עלינו את המשימה הקשה של החזקת הבית, לעולם. אך הם אינם כאלו. האם לא הגיע הזמן לקבוע, למשל, שלאחר עשור של לימודים יתחלקו עמנו בהחזקת הבית?
אנו קורסות. נושאות בשלוש משרות. בהחזקת הבית השוטפת, בחינוך ילדינו ובעבודה במשרה מלאה בחוץ. הכול יודעים מה כבר מביא הביתה הלומד בכולל. והמצב הורע עוד יותר בעקבות המשבר הכלכלי והקיצוצים. לנו כמו לרוב חברותינו המצויות במצבנו, יש משפחות ברוכות ילדים. אין לנו עוזרות בית ואנו גם העוזרות של עצמנו. אנו נאלצות בכאב רב לגייס את בנותינו הבכירות לסייע לנו, וילדות אלו, עוד לפני שהתחתנו, הן כבר נושאות בעול, שאליו ייכנסו עוד יותר לאחר נישואיהן.
מתוך תוכנו, בלב כואב, עולה השאלה: עד מתי נעבוד ובני זוגנו יישבו וילמדו?
אנו מאד רוצות שילמדו, אך מתי, אחרי כמה שנים, צריך להגיע הרגע שבו יהפכו לשותפינו האמיתיים בגידול המשפחה?
האם זו הייתה דרכה של תורה גם בימים עברו, שעול פרנסת הבית והחזקתו כולו ייפול על האישה? האם אין זה שינוי של הדור-שניים האחרונים? פעם כמעט כל נשות האברכים עבדו בהוראה. היו לנו הרבה חופשות. סיימנו מוקדם ויכולנו לשוב הביתה לפני ילדינו. היום מרביתנו עובדות במלאכות הדורשות תעצומות נפש ושעות רבות של מאמץ מתיש. ורק אז אנו שבות ומתחילות במשרה המלאה, השנייה. שהיא אצלנו, בעצם, הראשונה.
אילו רק יכולנו, היינו נכנסים לבתיהם של מרן פוסקי הדור ומעלים את שאלתנו. אך באין לנו את האפשרות הזאת, נותרה לנו רק הדרך של העלאת השאלה לרבים. אולי באופן זה היא תגיע ותביא להתעוררות.
בשם רבבות חברותינו, המצויות במצבנו: תש כוחנו. אנו על סף קריסה. המצב הנוכחי לא יכול עוד להמשך. שנו אותו. בטרם תבוא התפרצות, שכולנו חשים כי היא הולכת ובאה!
מקור: http://www.*********/article.php?id=3690
|

תוקן על ידי shay98 ב- 10/08/2009 12:09:37
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 12:04 |
|
| |
אני מאשים!!!אני מאשים!!!מכתב זעקה מאברך חשוב אני אברך חרדי מהמגזר הליטאי, מציג כאן כתב אישום חמור !!, המופנה כנגד ההנהגה הליטאית בכללה, וכנגד כל ההורים בפרט. המצב הנהוג כיום הוא שכל ילד באופן אוטומאטי עובר מסלול לימודים המתחיל בתלמוד תורה, ישיבה קטנה, ישיבה גדולה, ובסביבות גיל 22 אחר הנישואין עוברים ללמוד בכולל עד גיל שיבה, זהו מסלול ברור ללא סטיות, ומי שחורג ממנו [למעט יציאה לעבודה במשרה תורנית] יוצא ומורחק מהקונצנזוס החברתי המקובל. בדור שבו אנו חיים היוקר האמיר, ומרבית האברכים הלומדים בכוללים, עוד לפני שהתחילו לחתן ילדים, כבר מסובכים בהלוואות ונמצאים בחובות באופן מתמיד או בגלל המשכנתא או בגלל שכירות או בגלל ארנונה או בגלל שאר צרכים חיוניים. ובמצב זה אין כמעט מי שמסוגל ללמוד בצורה אמיתית ולהיות שקוע באוהלה של תורה. אם פעם היו אומרים שאחרי שמחתנים ילד ראשון נגמרים החיים וכבר לא באמת ממשיכים ללמוד, אז אימרו מעתה; מהיום הראשון שאחרי החתונה נגמרו לנו החיים!! כמה חבל שעשרות אלפי צורבים צעירים חייהם הרוחניים נגדעים בגיל כה צעיר, כמה כואב לראות את האברכים שיכלו להיות ענקים בתורה, עסוקים בנסיונות לגמור את החודש במקום להתעלות ברוחניות. כלו בדמעות עיני על שבר בת עמי, לראות איך נטמנים בזה אחר זה כשרונות וכוחות נפלאים ושוקעים במלחמת הישרדות על מעט ממון כדי לכלכל את ביתם. כמה עצוב להסתכל בעיניים הכבויות של אותם אברכים המסולאים בפז ששאיפתם הרוחנית נמוגה והתחלפה לזעקה נואשת למעט רווחה כלכלית. [כמובן שישנם יחידי סגולה שלמרות הקשיים והסבל מצליחים לשכוח את הצרות ולעסוק בתורה באמת להיות שקועים כל כולם בעומקה של הלכה. וירבו כמותם בישראל שמהם אנו חיים. אבל אני מדבר על הכלל כמש"א חז"ל (ברכות ל"ה ע"ב) הרבה עשו ולא עלתה בידם]. אם פעם חשבנו שצריך לשמור את הילדים בתוך מסגרת שיש שם רק לימוד תורה ורוחניות ללא צל צילו של ענייני עולם הזה, במטרה לגדל דור של תלמידי חכמים וגדולי תורה שיהיו שקועים בתורה ובעבודת ה', וההורים יחד עם העוסקים בצרכי ציבור יטלו על שכמם את העול הכלכלי. כיום מתברר שדבר זה כבר אינו אפשרי, ולמרות שהנשים יוצאות לעבודה, ולמרות הכוללים הרבים, והגמחי"ם הרבים, אין אפשרות להתפרנס בכבוד, כי הכוללים קורסים תחת הנטל והמלגות מופחתות והתשלומים מתאחרים, כי שוק העבודה מוצף והמשכורות נמוכות מאד, כי הדירה עולה הון עצום ואין ביד ההורים לשלם בקושי מחצית דירה. וכך יוצא שבמקום לגדל דור של אברכים ששקועים בתורה ובעבודת ה', גדל כאן דור שעסוק כל כולו במלחמת הישרדות נואשת על מעט רווחה כלכלית. לכן מוכרחים לשנות גישה ולקיים את דברי חכמינו ז"ל במסכת קידושין (כ"ט ע"א ובעוד הרבה מקומות) שחייב אדם ללמד את בנו אומנות, וכל שאינו מלמדו אומנות כאילו מלמדו לסטות. והובא כל זה להלכה ברמב"ם (פ"א מהלכ' ת"ת ה"ב) ובערוך השולחן (קנ"ו ס"א). ורק לאחר שיהיה לאברכים מקצוע ותהיה להם היכולת להתפרנס בכבוד, יש להקים מסגרות של כוללים שלא בשעות העבודה, כדי שיהגו בתורה באמת ויהיו שקועים בה בכל מוחם וליבם. ונראה כולנו ברכה בעמלינו, אמן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 22:35 |
|
| |
לאמנון היקר והנדיר, כתבתי תשובה ארוכה הנשפכת מהלב. ונמחקה באורך פלא. אכן הללו אפיקורסים ואין בזה חולק.ואינני מדבר שיש מצווה שמדינת ישראל תקום ע"י הפושעים והמתיוונים הללו, עוד מהכרזת בלפור על ההכרה בנתינת מקום לעם היהודי בארץ ישראל, ראה בכך רבינו בעל הסולם כסימן להחשת גאולתינו, וכמו כן שהכריזו על המדינה אמר אכן הרגשתי מעט יום טוב, ומה עוד שתלשו ליהודים בפולין במלחמת העולם ה1 אמר זה סימן שמוכרחים לעלות לארץ ישראל, לא די בכך שארגן קבוצה סודית שתעלה לארץ ישראל טרם פרוץ השואה שחזה, עקב הזנחת לימוד פנימיות תורתינו הק'. אינני סבור כלל שהמלכות הזלה השולטת בארצינו הק', שבהם נמצאים כל ראשי הכפירה וראשי כתות הערב רב, שסימנם נג"ע ר,ע וששותפים עימם גם גדולי התורה וראשי הישיבות לצערי הרב, וכל אדמו"ר ורבי איכפת ליה מכבוד עצמו וקהילתו ולא מכב' השכינה. והדברים הללו הנני מביע מהם סלידה ושאט נפש שאין לתאר על גודל חורבן ושממות השכינה הק' , ושלהקב"ה אין בית, וכולם פותחים חצרות וקהילות ושולטים על דעת הציבור שלנו, ומטרתם הראשית לא לשם ה' יתברך, אלא למען עצמם, להגדיל כבודם וזהבם וחיי תענוגות. וזה עיקר חורבנינו וכבר זעקו על זה הנביאים הקדושים. אני חריף פי כמה ממך משלטון המרד הכופר בארצינו הק', וכואב ליבי מאד על הולכת שולל של מליונים, שהפכו את החומריות הכסף והזהב לאלוהים שלהם, וזה רוב רובו של הציבור החרדי, הסבורים שה' נמצא עימם אולם אינו שם. כי להקב"ה אין בית כבר 2000 שנה. ושוב ניתנה לנו ההזדמנות לגאולתינו אולם חסרה לנו שלימות ההשגה והדעת שהיא בעצם השגת פנימיות התורה חכמת הקבלה בה יפקון ישראל מהגלות. וביום הגלות תורת האר"י כמעט כיום אשר נתנה תורה מסיני.כדברי בעל הסולם. שוב, לא אסתיר את שמחתי, כל פעם שהנני רואה את דבריך היקרים והאמיתיים המזעזעים אמות הסיפים , טוב שזכינו. ומהדיבורים ניכר על רום השכל והנשמה השוכנת בגופך בריך רחמנא דלא השבית לנו גואל. בברכה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 21:17 |
|
| |
ב"ה
עדיאל לא שללתי כלום, כשהזכרתי את ד.ב.ג בראשונה זה היה משום שיש לו חלק נכבד בסאגה הנקראת "תורתו אומנותו" ואי אפשר להתעלם מכך, כי נכון שגדולי הדור ועסקניהם בתקופת קום המדינה אשמים בכך, אך כדי ליצור את עגל הזהב לא מספיק כוחו של אהרון הכהן הקדוש אלא את לחיצת ידם של ראשי הערב רב מצד הטומאה סטרא דשמאל.
בהמשך הבאתי מקור חלקי למה שביקש 'אמתאשלג'.
באשר לדבריך על היות ד.ב.ג בחיר השם להקים מדינה, לא התייחסתי עד כה לחיוב או לשלילה...
אבל יואיל כבודו להראות לי איפה יש מצווה להקים מדינה ככל הגויים ומדינה בכלל, ואיפה מצוין שמסובב הסיבות מוסר לאפיקורסים מפתחות בכינונה של מדינה אם קיימת אחת כזו בלקסיקון הארץ ישראלי שלו ושל חכמיו.
להזכירך יהודים חרדים שומרי תורה ומצוות חיו כאן הרבה לפני שהיתה מדינה ולא היתה שום מניעה להמשיך להעלות יהודים גם ללא שלטון ד.ב.ג שר"י שמנע ממליוני יהודים לעלות כדי לא להרוס לו את צביונה של המדינה שלו.
זה שהקב"ה ממליך מלכים מאומות העולם דבר ידוע, אבל זה שהקב"ה ממליך אפיקורסים מבני עמינו ונותן להם מפתחות כדי לזהם לו את בבת עינו ארצו הקדושה לא שמעתי על כך.
אין לי עסק בנסתרות וכשאני רוצה להבין את רצון השם מדוע דברים קורים כביכול נגד תורתו הקדושה אני מעיין בדברי חז"ל ומוצא דברים מעניינים כגון : "כל המחניף לרשע סופו נופל בידו, ואם אינו נופל בידו נופל ביד בניו, ואם אינו נופל ביד בניו נופל ביד בן בנו" (סוטה מא:)
עדיאל, אתה יודע כמה רבנים החניפו לד.ב.ג ובכלל לרשעים מבני מינו ועד היום מתחנפים לשוליתו שימון פרס ?
תיכף נאמר שפרס נשיא כי השם 'בחר' בו מסיבותיו....
ואז אבוי על כל מי שמקללו... שנאמר נשיא בעמך....
דרך האמת שזורה בדברי חז"ל ולא באקסיומות של כיוון שהמציאות נראית X זה בגלל שהקב"ה בחר שתהיה X, אנחנו ובעיקר מנהיגינו כולל כל הרבנים שהכרת ואי פעם תכיר בוחרים שתיראה X.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 19:13 |
|
| |
אמנון עדיין זה לא שולל את העניין שדווקא הנ"ל נבחרו להוליך את העניין של הקמת המדינה, וככלל לתת אפשרות ליהודים לחיות בארץ ישראל, גם הרצל היה בעל רעיונות אנטישמיים, אך נראה שבסוף ימיו שינה את דעתו. לגבי הטענות על רכבת קסטנר ושיתופיי פעולה של יהודים עם האס אס. הדברים הללו מפורסמים מאד. גם היום יש שיתוף פעולה ישיר עם מכחישי השואה, ושיש לזה לגיטמציה עקיפית ע"י גדולי תורה ומורי הוראה הנותנים יד להם. ההנהגה הערבית החל מאבו מאזן וכלה ברג'וב הינם פושעים נאלחים שיזמו פעולת טרור ורצח יהודים. והייתכן שייתנו להם יד והכרה?
פנימיות תורתינו הק' מלמדת אותנו לשנות את צורת החשיבה שלנו, שהיא החיצונית והטכנית ולהעמיק בעומקם של תהליכים רוחניים . ועל פי זה אני מדבר. אכן בן גוריון אפיקורס, וכמו כן השאר המה פורקי עול אבל מסובב הסיבות מסר להם את המפתחות בכינונה של מדינה ויש להעמיד את הדברים במקומם. ואין זה שייך זה לזה כלל לומר שאין זה נעשה במציאות. אכן כבר דרשנו על כך שזה סוד הכתוב שפחה כי תירש גבירתה. אולם הדברים הללו סיבתם ארוכה מאד מדוע נעשה כך, ואין המקום הזה להאריך.
בברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 13:41 |
|
| |
דוד גרין (בן גוריון) ימש"ו
יש המון מקורות ידידי...
את מעשי קסטנר אתה מכיר, היה שליח של בן גוריון.
גם אייכמן עצמו, ידיד ורע לקסטנר, הצביע על הזהות בין הפנאטיות ה"ציונית", לבין זו הנאצית:
"... התרכזתי עתה במשא ומתן עם העסקנים הפוליטיים היהודים בבודפשט... ביניהם ד"ר רודולף קסטנר, הנציג המוסמך של התנועה הציונית. ד"ר קסטנר זה היה אדם צעיר, כבן גילי, עורך דין קר כקרח, ציוני פנאטי. הוא הסכים לסייע בשידול היהודים שלא יגלו התנגדות לגירושים – ואפילו לקיים את הסדר במחנות האיסוף – אם אעצום את עיני ואאפשר לכמה מאות או כמה אלפי יהודים צעירים (חילונים פעילי תנועת שמאל) להגר באורח בלתי ליגאלי לארץ ישראל. היתה זו עיסקה טובה, תמורת שמירת הסדר במחנות. המחיר... לא היה גדול מדי, לדידי.
"... סמכנו איש על רעהו בשלימות. כאשר היה במחיצתי, נהג קסטנר לעשן כאילו נמצא בבית-קפה. בעת השיחה נהג לעשן סיגריה מבוסמת אחת אחר השניה, אותם היה מעלה מנרתיק-כסף ומצית במצית עשוי כסף. בגינוניו המהוקצעים ובהתאפקותו, עשוי היה בעצמו להיות קצין-גסטאפו אידיאלי...".
("וידויי אייכמן" – כפי שפורסמו בכתב העת "לייף" ב-28 בנובמבר וב-5 בדצמבר 1960, "כחש").
ב"נ ואי"ה אולי אביא עוד מקורות אבל נראה לי שאנו גולשים לנושא אחר,
והתגובה הקודמת לשלי מעניינת ואקטואלית יותר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 11:17 |
|
| |
אני מאשיםאני מאשים!!!מכתב זעקה מאברך חשוב אני אברך חרדי מהמגזר הליטאי, מציג כאן כתב אישום חמור !!, המופנה כנגד ההנהגה הליטאית בכללה, וכנגד כל ההורים בפרט. המצב הנהוג כיום הוא שכל ילד באופן אוטומאטי עובר מסלול לימודים המתחיל בתלמוד תורה, ישיבה קטנה, ישיבה גדולה, ובסביבות גיל 22 אחר הנישואין עוברים ללמוד בכולל עד גיל שיבה, זהו מסלול ברור ללא סטיות, ומי שחורג ממנו [למעט יציאה לעבודה במשרה תורנית] יוצא ומורחק מהקונצנזוס החברתי המקובל. בדור שבו אנו חיים היוקר האמיר, ומרבית האברכים הלומדים בכוללים, עוד לפני שהתחילו לחתן ילדים, כבר מסובכים בהלוואות ונמצאים בחובות באופן מתמיד או בגלל המשכנתא או בגלל שכירות או בגלל ארנונה או בגלל שאר צרכים חיוניים. ובמצב זה אין כמעט מי שמסוגל ללמוד בצורה אמיתית ולהיות שקוע באוהלה של תורה. אם פעם היו אומרים שאחרי שמחתנים ילד ראשון נגמרים החיים וכבר לא באמת ממשיכים ללמוד, אז אימרו מעתה; מהיום הראשון שאחרי החתונה נגמרו לנו החיים!! כמה חבל שעשרות אלפי צורבים צעירים חייהם הרוחניים נגדעים בגיל כה צעיר, כמה כואב לראות את האברכים שיכלו להיות ענקים בתורה, עסוקים בנסיונות לגמור את החודש במקום להתעלות ברוחניות. כלו בדמעות עיני על שבר בת עמי, לראות איך נטמנים בזה אחר זה כשרונות וכוחות נפלאים ושוקעים במלחמת הישרדות על מעט ממון כדי לכלכל את ביתם. כמה עצוב להסתכל בעיניים הכבויות של אותם אברכים המסולאים בפז ששאיפתם הרוחנית נמוגה והתחלפה לזעקה נואשת למעט רווחה כלכלית. [כמובן שישנם יחידי סגולה שלמרות הקשיים והסבל מצליחים לשכוח את הצרות ולעסוק בתורה באמת להיות שקועים כל כולם בעומקה של הלכה. וירבו כמותם בישראל שמהם אנו חיים. אבל אני מדבר על הכלל כמש"א חז"ל (ברכות ל"ה ע"ב) הרבה עשו ולא עלתה בידם]. אם פעם חשבנו שצריך לשמור את הילדים בתוך מסגרת שיש שם רק לימוד תורה ורוחניות ללא צל צילו של ענייני עולם הזה, במטרה לגדל דור של תלמידי חכמים וגדולי תורה שיהיו שקועים בתורה ובעבודת ה', וההורים יחד עם העוסקים בצרכי ציבור יטלו על שכמם את העול הכלכלי. כיום מתברר שדבר זה כבר אינו אפשרי, ולמרות שהנשים יוצאות לעבודה, ולמרות הכוללים הרבים, והגמחי"ם הרבים, אין אפשרות להתפרנס בכבוד, כי הכוללים קורסים תחת הנטל והמלגות מופחתות והתשלומים מתאחרים, כי שוק העבודה מוצף והמשכורות נמוכות מאד, כי הדירה עולה הון עצום ואין ביד ההורים לשלם בקושי מחצית דירה. וכך יוצא שבמקום לגדל דור של אברכים ששקועים בתורה ובעבודת ה', גדל כאן דור שעסוק כל כולו במלחמת הישרדות נואשת על מעט רווחה כלכלית. לכן מוכרחים לשנות גישה ולקיים את דברי חכמינו ז"ל במסכת קידושין (כ"ט ע"א ובעוד הרבה מקומות) שחייב אדם ללמד את בנו אומנות, וכל שאינו מלמדו אומנות כאילו מלמדו לסטות. והובא כל זה להלכה ברמב"ם (פ"א מהלכ' ת"ת ה"ב) ובערוך השולחן (קנ"ו ס"א). ורק לאחר שיהיה לאברכים מקצוע ותהיה להם היכולת להתפרנס בכבוד, יש להקים מסגרות של כוללים שלא בשעות העבודה, כדי שיהגו בתורה באמת ויהיו שקועים בה בכל מוחם וליבם. ונראה כולנו ברכה בעמלינו, אמן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 10:02 |
|
| |
מה שהיה היה, לגבי בן גוריון הוא סך הכל כלי. כמובן שאנו צריכים להעריך רבות את האפשרות לחיות בארצינו הקדושה, ושלצערנו הרב והעצום מסובב הסיבות סיבב זאת דווקא ע"י פורקי עול.ובהדי דכבשי רחמנא למה לך.
לגבי הטענה שבן גוריון שיתף פעולה עם הגרמנים זה טענה חריפה וצריכה מקור. ידוע לי שלא פעלו מספיק כדי לתת משקל מובהק להקמת המדינה בפני ועדת האו"ם והשלטון הבריטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2010 23:45 |
|
| |
בס"ד אור ליום ג יד טבת התשע"א אכן מי שחושב שילמד תורה עם נגיעות של תקציב המדינה וחושב שהוא מקיים את העולם ועליו העולם עומד שימשיך לחלום חלומות באספמיא ,יש חשיבות גדולה מאד ללימוד תורה שמביא לתורה לשמה ולא כל הזמן להישאר בתורה שלא לשמה ולחשוב שיגיע פעם לתורה לשמה .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2010 22:41 |
|
| |
העזות פנים שלא ראינו כדוגמתה בעבר ע"י מחללי השם הקוראים לעצמם 'אברכים' הנושאים פניהם לעטיניה של פרת פרעה הטמאה וזועקים "הלעיטני" מן הירוק הזה, היא הרגל שאשם ביסודו דוד גרין (בן גוריון) שר"י שלאחר ששיתף פעולה עם מלאכת השמדת יהודי אירופה אותם ראה כ'אבק אדם', התעוררו בליבו אי אילו נקיפות מצפון ביזאריות של חובב טבע שמאלני על שהכחיד מורשת קוזאקית מפוארת, אגב מאותו סוג מצפון שריחם גם על ערבים ורואה אגב בהם ובחרדים מקשה אחת, וגם רחמים אלו לא באמת יסודם אלא נבעו מתוך שאיפתו להנצחת שלטון השמאל ופשעיו בעזרת הגוש החרדי הפוליטי דאז, ע"י נתינת אתנן פוליטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 18:32 |
|
| |
בס"ד אור ליום ד יז כסלו התשע"א ידידי היקר כנראה שהעם לא השכיל להבין את הבעיה האמיתית שלנו שמתנתקים מהיהדות מהקב"ה ותורתו וזאת הסכנה הגדולה לא ממשלת ימין ולא שמאל יושיעו אותנו כבר ניסינו ואין פיתרון אלא לעסוק בתורה ובמלאכה לא כוללים ולא ישיבות שמקבלות כסף שמגועל בדם של יהודים זה אתנן זונה וחילול השם ברבים והנסיון להעיף את חיים אמסלם מש"ס יוכיח שרק מי שהוא רמאי ונוכל בש"ס ומרמה ומועל בכספי ציבור נקרא "זכאי" ומי שלא מיישר קו עם מסלפי התורה של ש"ס אחת דינו לעוף ממפלגת ש"ס שמביאים את כל האסונות הכבדים על עם ישראל באיצטילא תורנית של כת הערב רב .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 14:16 |
|
| |
הדברים ידועים בעליל שבעלי החורבן וההרס במדינת ישראל, מחנכים את העם לחשוב שנכון לחיות בתוך המרכז, כגון תל אביב וכד', במקום שיתפשטו לכל שטחי ארצינו הקדושה. ולגור בחבלי ארצינו הק' בשומרון וביהודה. וכך לתת לאנשים להקים משקים חקלאיים ולחיות בצורה חיים נכונה, ללא הזדקקות לקנות אוכל בסופרים, ששולטים עליהם רשתות מזון ולחזור לימי קדם, לייצר גבינה וחלב ביתי, וביצים וירקות. וכד' ללא שום צורך להסתמך עליהם ולהקים יקב וכד'. אולם מדינת ישראל יודעת שכל כוחה היא לשלוט בתעמולה כבדה וחריפה, בלבבות האנשים שכל בעיותנו הם "הערבים" "הסכנה האירנית" וכו' והאמת שהבעיה היא שעם ישראל מנותק מה' יתברך, ומשועבד רק לעצמו ולהנאתו, ואינו רואה רק את עצמו, ולכן אין שום גאולה עדיין. הגם שיש פתח לגאולה. ועיקר מלחמתנו הוא נגד הערב רב הלזה, שמטרתו להרדים את העם, ולשטוף את מוחו בדעות שיקריות, ומזויפות. אכן יבוא היום שנשכיל השאלה מתי זה יהיה, ובאיזה צורה. אם ברחמים או בדין.!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 01:21 |
|
| |
השבוע כתב על כך משה גרילק בטור שלו במשפחה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 18:31 |
|
| |
בס"ד אור ליום ד י כסלו התשע"א יישר כח ידידי אכן זיכוי רבים גדול יש ברשת כאן בפורום ובפייסבוק עם דברי תורה וחיזוק באמונה וישועת ה' קרובה לבוא וצדקתו להיגלות אמן כן יה י רצון .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 16:22 |
|
| |
בס"ד
תודה , יישר כח גדול ...
מתוך: מסכת אבות - "בני בנימין"
אמר רב ששת כל מלמד תורה בעולם הזה, זוכה ומלמדה לעולם הבא שנאמר ''ומרווה גם הוא יורה'' כלומר מי שמרווה את תלמידיו בדבר הלכה גם הוא יורה לעולם הבא.
* מאריכין לו ימיו ושנותיו כההוא מעשה דרבי פרידה שהיה שונה לתלמידו ארבע מאות פעמים ופעם אחת חזר עוד ארבע מאות פעמים, יצתה בת קול ואמרה רצונך באריכות ימים או שתזכו אתה ודורך לחיי העולם הבא?? אמר לה הקב''ה תנו לו זו וזו.
* ''הון ועושר בביתו וצדקתו עומדת לעד'' (תהלים קיב, ג) זה הלומד תורה ומלמדה, ע''ז שלמד זוכה להון ועושר בביתו, שאין הממון כלה, ''וצדקתו עומדת לעד'' על שטרח ללמד לתלמידים, שאין לשכרו קץ.
* ''וימת שם משה עבד ה''' (דברים לד, ה). מלמד שמי שמרביץ תורה ברבים זוקפים את כל תורתם ומעשיהם הטובים של תלמידיו לזכותו כאילו עשה הוא את כל אלה, ואפילו לאחר מיתתו, כ''ש בפרק החמישי משה זכה וזיכה את הרבים- זכות הרבים תלויה בו. והרי הוא מוסיף להיות עבד ה' גם אחרי מותו, ודבר זה מרומז בדברי התנא באבות אם אין אני לי - מי לי וכשאני לעצמי-מה אני, כלומר אם אין אני רק לי עצמי, לא לומד רק לעצמי אלא גם מלמד את האחרים- מי לי כלומר כל מי שעושה מעשים טובים, נזקפים הם לזכותי כאילו אני עשיתים. אבל כשאני לעצמי אם עושה אני רק לעצמי בלבד ואיני נותן דעתי על אחרים, אז מה אני?? מה כוחי ומה גבורתי לפעול בתקופת חיי.
* כתב הרב מעם לועז: ואם נוהג טובת עין ואינו כובש תורתו אלא מלמדה לאחרים מספיקים בידו ללמוד עוד וללמד לאחרים, שיעשה כמעיין המתגבר, שאינו חסר מאומה מכל מה ששואבים ממנו. ונמשלה המצווה לנר והתורה לאור, וכשם שהנר הוא דולק ואפילו אלף אלפים נרות מדליקים ממנו אינו חסר, כך כל מי שיתן למצווה אינו מחסר מנכסיו, ואם במצווה כך - על אחת כמה וכמה לתורה שנמשלה לאור מאיר. ואם שומע לעצת היצר הטוב ואינו כובש חוכמתו אין הוא נחסר אלא יתחדש ויוסיף על לימודיו, ותהיה לו סייעתא דשמיא ללמד אחרים.
* ההבדל בין האדם הלומד לעצמו ובין המלמד לאחרים יובן עפ''י משל:
שר אחד נסע למדינה רחוקה והיה עליו לעבור מדבר גדול אשר אין שם מים,
מה עשה ?
הטעין חמורים בחביות של מים שיהיה לו ולאנשיו לשתות.
לימים הצטרך שר אחר לנסוע דרך המדבר ההוא, שאל את הראשון מה עשית??
אמר לו הטענתי חביות מים על חמורים,
אמר לו השר אני לוקח עימי צבא אדיר ואיך יספיקו להם כמה חביות??
מה עשה ?
לקח עימו חכמים הבקיאים באדמה ומריחים מים, ולקחו עימם כלי חפירה, והם חפרו בארות בכל מקום שבאו לשם.
ההבדל בין שני השרים:
שהראשון הכין מים לעצמו בלבד,
ואילו השני חפר בארות מים וכל הבאים אחריו רוו מים וברכוהו על כך.
זה ההבדל בין הלומד לעצמו, לבין המלמד לאחרים שגורם שירבה הדעת לדורי דורות.
* כתב אליהו הנביא זכור לטוב בספר תנא דבי אליהו על הפסוק (ישעיה נח, ז) ''הלא פרוס לרעב לחמך''.
אין רעב אלא הרעב לדברי תורה,
ואין לחם אלא תורה,
שנאמר (עמוס ח, יא): ''הנה ימים באים נאום ה' אלוקים, והשלכתי רעב בארץ, לא רעב ללחם ולא צמא למים כי אם לשמוע את דברי ה'''
מכאן אמרו: אם יש אדם שהוא מבין בדברי תורה, יפרנס מתורתו גם כן לאחרים,
כדי שתרבה חכמתו לו, ומוסיפין לו עליה,
וכל העושה כן אינו נמנע מן הטובה העתידה לבוא על ישראל בימי בן דוד.
ועליו הכתוב אומר ''ושם דרך אראנו בישע אלוקים'' (תהלים נ, כג),
דרך זו תורה שנאמר ''בכל הדרך אשר ציווה ה' אלוקיכם תלכו'',
ואין ישע,
אלא בימות המשיח
שנאמר: ''קרוב צדקי יצא ישעי'' (ישעיה נא, ה).
בינ"ו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2010 21:51 |
|
| |
בס"ד אור ליום ב ח כסלו התשע"א יישר כח ידידי אכן ישנם היום הרבה תלמידי דלא מעלי שמהם נפיק חורבא .
|
|
|
|
|