| נשלח ב-11/8/2009 07:08 |
|
| |
חלומות שווא ידברו...
בחלומות מופיעים אנשים מעבר לנגד עיני. יש שאדם מסוים ישמור על צורתו החיצונית,
אך התפקיד שלו בחלום שונה מתפקידו במציאות. מי מביים את החלומות שלי ?
אני תוהה מאיפה מגיעים תסריטים מוזרים ועמוקים כל כך. העניין המוזר הוא שנראה שיש כאן שני צדדים,
הצד שיוצר ומביים את החלום, והצד ש"צופה" בו. ככלות הכל, המוח שלי מיצר את התסריטים, אך "האני החולמת"
לא מודעת למה שיקרה בסצינה הבאה. משמע, גורם ההפתעה נשארו בעינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2009 21:29 |
|
| |
לא, לא סותר, אבל ה'תת מודע' להבנתי הוא שונה מרפלקסים והזיות פסיכוטיות, הוא מה שאנחנו רוצים ומבינים, רק במקום שזה במודע אז זה בתת מודע.
והחלום הוא נוצר גם ממה שראינו במודע במשך היום שעפ"י זה הדמיון פועל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2009 21:02 |
|
| |
למה "לא רצוני" צריך לסתור לתת מודע? כמו שיש רפלקסים לא רצוניים של איברים שונים בגוף ככה יכול להיות גם רפלקסים לא רצוניים של הזיות או של דמיון לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2009 20:59 |
|
| |
אני לא יודע (במודע...) אם יש תהליך של קבלת החלטות בתת מודע, אבל אני משוכנע שהחלום הוא נוצר בתת מודע, אני לא חושב שיש כזה דבר 'לא רצוני' למי שמאמין ב'תת מודע'.
הרמח"ל בדרך ה' כותב שבזמן שאדם ישן החלק היחיד שפועל זה הדמיון, והוא מושפע ע"י מצבים משתנים של הגוף, וכתוצאה מכך נוצר החלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2009 20:42 |
|
| |
נולד לכתוב, האם הפסיכולוגים של היום הרואים באדם ישות בלתי מלוכדת מלאת סתירות האם הם מכלילים את הילדות, הבגרות והזיקנה כחלק מהישות הבלתי מלוכדת שהם רואים באדם? לכאורה זה לא קשור כי אלה רק שלבי התפתחות באדם ואין בזיקנה סתירה לילדות לא?
ועוד דבר לכאורה באמת את צודקת שהדוגמא של החלום ממחישה את הענין של התודעה אבל מה את מתכוונת שיש יותר מתודעה אחת? לכאורה כל הדברים האלה זה השלכות של תודעה אחת לא?
יעקב, אתה באמת חושב שהחלום הוא חלק מתהליך של קבלת החלטות בתת מודע?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 18:10 |
|
| |
במשך כל התקופה הראשונה של המדע (?) הפסיכולוגיה התייחסו ל"אני" כישות אחת, עקבית
והומוגנית, שמתפתחת באופן רציף מהלידה, דרך הילדות והבגרות ועד לזקנה, כך ראו כל
הפסיכולוגים הקלאסים והאחרים, והיום ישנם שמערערים על התפיסה הזאת.. ורואים את ה"אני"
כישות בלתי מלוכדת.. מורכבת, מלאה סתירה ורצונות הפוכים.
הדוגמא של החלום ממחישה לדעתי את הצורך מישות אחת בכל גוף כדי להסביר את התופעה.
כשחושבים על זה זה די מדהים. קשה להבין איך בגוף ביולוגי של תאים ורקמות יש תודעה,
ועל אחת כמה וכמה יותר מתודעה אחת.
תוקן על ידי נולד_לכתוב ב- 14/08/2009 18:07:38
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 17:55 |
|
| |
לא מבין בזה יותר מדי, אבל מדובר בעיקר על התנהגות בלתי מילולית, נוירוזות ופסיכוזות, שמתבטאים בעיקר במצבי חיכוך ואיומים בין בע"ח [הרבה מידע בעניין נמצא בספר "להעיר את הנמר"].
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 17:17 |
|
| |
יעקב,
פסיכואנליזה בבעלי חיים?[פתחתי את הראשי תיבות נכון?]
תן לי פרטים, לא שמעתי על זה מעולם!
אנא, החכימני נא!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 16:40 |
|
| |
חזןגדול, אנחנו מחליטים בתת מודע, למרות ש'תהליך קבלת ההחלטות' בתת מודע הוא כנראה קצת שונה ויותר מהיר מבמודע.
אפשרי, יש עוד מה לחלק, אני גם לא מקבל בהתלהבות את התאוריות, אבל פעם שמעתי על פסיכואנליזה בבע"ח וזה היה מדהים, כמעט מדע מדויק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 14:55 |
|
| |
אופק,
כפירתך בפסיכואנליזה היא מאוד נפוצה היום, כמעט שולטת בכיפה, אבל יש להבדיל בין 'דרכי טיפול פסיכואנליטיים' לתיאוריות מן הסוג הזה. וגם בתוך התאוריות הללו יש להבדיל בין התאוריות הצורניות,[כלומר על מבנה וצורת האישיות] לבין התאוריות התוכנית. [כלומר, על תוכנה של האישיות] לדוגמא, התיאוריות המיניות של פרויד ניתן להגדירם כהבלים, אך ה'מודל הטופוגרפי' שבנה פרויד הוא אכן מאתגר ומעורר מחשבה, גם אם הוא לא מדוייק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:14 |
|
| |
אפשרי, אפשר לומר שגירת גם אותי לקרוא את הספר כי באמת זה מוזר לי מאד מה הקשר שהמחשבה הראשונה שעולה לי בראש מהתמונה הבולטת בחלום היא תהיה הפיתרון?? ומה זה קשור לפסיכואנליזה ולכל השיטה של פרויד? וגם אופק שכופרת בפסיכואנליזה אז צריך לפחות להסביר בדרך אחרת.
ויעקב, מה אתה מתכוין שזה אנחנו ולא כח עלום או מיסתי, הרי גם אם זה אנחנו הרי לא אנחנו מחליטים מה תהיה בדיוק תמונת החלום אז יש "שתי אנחנו"???
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 19:39 |
|
| |
משהו מיסטי? ע"י כח עלום? זה אנחנו אלו שחולמים! אם אנחנו מבינים שיש תת מודע, אז הכל הוא רצוני, אפשר לקרא לזה 'הרצון של התת מודע', אבל זה אנחנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 19:28 |
|
| |
חלום הוא לא פעולה אינסטנקטיבית, בלתי רצונית?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 19:24 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | אופק מה את מתכוונת זה לא את זה המח שלך? הרי בחיי היום יום המח שלך לא יכול לצייר לך ציורים בלתי רצוניים אז מה קורה בלילה? גם מה שדמית לסופר שלא יודע מה תהיה המילה הבאה, בסדר, אבל את המילה הבאה בכל זאת הוא זה שיחליט מה לכתוב, כאן גם את המילה הבאה לא את מחליטה.
נו, גם אתה אומר שזה לא אני..
המח שלנו זה לא ה"אני" שלנו.
היה נוירולוג אחד מפורסם ששכחתי את שמו, הוא עשה ניסוי:
חיבר אלקטרודות למח של אנשים ואיכשהו גרם למח לצוות עליהם להזיז יד, כמובן שידם זזה.
ואז שאל הנוירולוג "למה הזזת את היד?"
כל האנשים ענו "זה לא הייתי אני!"
ה"אני" הוא דבר שהמדע עוד לא פיצח אך אנחנו יודעים שזו הרוח, החלק הבחירי.
|
|
בחלום אין אלקטרודות חיצוניות, אז גם ה'תת מודע' זה חלק מה'אני', רק שלא תמיד אנו מודעים לעצמנו, זה מה שנקרא מודעות עצמית, כמה שהיא תהיה גבוהה יותר יהיו פחות סתירות בין הפעילות שלנו ב'מודע' לבין הפעילות שלנו ב'תת מודע'.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 13:18 |
|
| |
אני כופרת בפסיכואנליזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 16:48 |
|
| |
יופי,
הצלחתי!
גיריתי אותך לקרוא את פרויד!
הוא מסביר שם את כל שיטותיו, לפעמים קצת מעוררות גיחוך!
לזה בדיוק קוראים פסיכואנליזה,
כדי לא להשאיר אותך במתח אסביר את ההליך כפי שזכור לי, 'יש לשים את התמונה הבולטת מן החלום למול העינים [בתודעה, כמובן] והמחשבה הראשונה שעולה לך על החלום היא המפתח לפתרונו, ולא משנה כמה המחשבה תהיה ילדותית, גסה, חסרת חשיבות'
אין לי כח להביא את הדוגמאות הקונקרטיות שלו,[תיאור של חלום ספתיפי ופתרונו בדרך פסיכואנליטית] אבל אולי אמצא קישור ברשת, זה בהחלט מעניין!
|
|
|
|
|