| נשלח ב-15/8/2009 06:19 |
|
| |
תפילין וסידור תפילה
אינני מכיר את ההלכה ע"פ הרמב"ם אינני בקיא בהלכה,אך עם זאת עולות בי שאלות הן כאדם מאמין בתורת משה.
מפאת הדברים אשר קרו לי בדרך בחיי,אינני שומר מצוות כהלכה ,ולכן נוצרות אצלי בעיות.
למשל,אינני יודע כאשר האדם מניח תפילין,עולות בי שאלות אמיתיות,האם האדם יכול לומר את כל סידור התפילה כאשר הוא
רווק למשל,כאשר אתה כורך על האצבע ואומר וארשיתך לי לעולם וארשתיך....,כידוע,אדם רווק אינו יודע את סוד הקידושין
ומתוך כך,יכול להביא על עצמו דברי שקר ,כלומר אינני אומר שאדם רווק לא צריך להניח תפילין,אך יש לסדר לו תפילה
מיוחדת.
כמו כן,אדם שאינו שומר שבת,אך מניח תפילין,כאשר התפילה,צריכה להאמר ביושר וכנות,אינני אומר שאדם שאינו שומר שבת
לא צריך להניח תפילין,אך יש לסדר לו תפילה מיוחדת.
אינני מכיר סידורי תפילה מיוחדים המיושמים בהגות הדתית
אך אני חושב שצריך לקום אדם פוסק הלכה ע"פ הרמב"ם שיסדר סידור תפילה כיאות הן לחילוני הן לדתי הן לנשוי והן לכל דבר נצרך
כאשר אני לוקח את סידור התפילה ישנם שם דברים שאני מנסה לא להתייחס אליהם,אבל אינני בקיא בכל סידור התפילה
לכן כאשר אני מתפלל,אני מתפלל לפעמים מעין אוטומט מופעל,ולא כך לעניות דעתי צריך להתפלל.ומתוך יאוש אינני מניח
מניח תפילין כלל ולא מתפלל תפילה מסודרת.
האם מישהו ירים את הכפפה וידונו כאן בסידורי התפילה לפי כל הנוסחים של העדות המגוונות.
בתודה מראש
הנבוך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2009 16:57 |
|
| |
,מלבד זה שהתנצלתי שכתבתי כאן בשבת
אין להתייחס למה שכתבתי לשאלתו של מואדיב ובכלל לפתיח
לפעמיים אדם הוא די אוויל(אני)
ונפלתי בפח לשאלתו של מואדיב,שכן אין לי ולו לרגע קט להיות שופט.
תודה ושבת שלום.
מצטער על כל האשכול.
אין לי העדפה עדתית או מגזרית את כולם אני משתדל לאהוב.
שלום לאשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2009 07:43 |
|
| |
וסליחה שכתבתי כאן בשבת
לא אפגע ברגשותיכם,לא אכתוב כאן בשבת יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2009 07:27 |
|
| |
סליחה ,טעיתי ,ה' כינה אותי פושע.
סילחו לי.
ברוכים אתם לה',אשריכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2009 08:55 |
|
| |
האם "אנו" מתירים להתפלל עם העבריינים?
"כל נדרי"
ולמה להתיר רק ביום כיפורים זה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 19:04 |
|
| |
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 18:59 |
|
| |
מעגל, נראה לי שיש לך כמה טעויות יסוד : 1. התורה ניתנה לציבור ולא ליחידים ממילא לא שייך לשנות ולהתאים אותה ליחידים שבוחרים לא ללכת בה. (מסיבות "מוצדקות" יותר או פחות זה כבר פחות רלוונטי כרעג) 2. לתורה אין תלות במי שמקיים אותה או לא, לכן לא שייך לבטל או לשנות אותה לפי דרגת הקיום של פלוני אותה, ואדרבה עם פלוני בחר לחיות בשקר ולחלל שבת לדוגמא, ומאידך להניח תפילין (אין לי בעיה עם כך אגב) שיתמודד הוא עם הקונפליקט. 3. לגבי תפילות אף הן מיועדות בראש ובראשונה כדי לייצר קשר קבוע ובר קיימא בין הקב"ה לעם ישראל ממילא אין ענין לשנות בהם נוסח. ומכ"מ מי שחפץ להוסיף תפילה אישית כמובן רשאי לכך ויש אומרים שאף עשה מצוה. בברכת הצלחה בהמשך .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 18:34 |
|
| |
האם הבנתי בכלל משהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 18:30 |
|
| |
את זה לא הבנתי
'ר"ל לר' יוחנן כל הכלים יורדין לידי טומאתן במחשבה ואין עולים מידי טומאתן אלא בשינוי מעשה'
מה רבי יוחנן ניסה להסביר ,לא הבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 08:18 |
|
| |
ועוד דבר,הרי הוא שלח את זה באמצעות שליח,הוא לא היה בקירבה
אם הספיקה לזנות בטרם קיבלה גט(אם הספיקה לקבל)?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 07:43 |
|
| |
לגביי קידושין
כפי שנאמר ,במשנה טז לגביי רבי שמעון,ולא המדרש הוא העיקר אלה המעשה
אני סה"כ מנסה להבין
כל כל החיזור סביב האישה אינו אלה לפי הדיבר הזה אינו אלה בדיבור,כלומר חזר בו
הרי נשואה לו חזרה.
אם זכרוני אינו מטעה אותי ,אישה נקנת בכסף,או בביאה,הרי היה הוא צריך לשלם לה בחזרה?
לא?
בביאה,רק אם היא בתולה,ואת זה הוא כבר לקח ממנה(אם הייתה בתולה)
הרי הוא צריך לשם לה כסף
בכל אופן סה"כ ניסיתי להבין.
תוקן על ידי במעגלהיוצר ב- 19/08/2009 7:50:28
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 07:14 |
|
| |
ברשותך מאודיב,וזאת הפעם הראשונה שאני ניגש לתלמוד,מלבד פרקיי אבות אשר הכרתי מילדותי.
אז הבה אלמד.
מסכת אבות
א,טו [טז] רבן גמליאל אומר, עשה לך רב, והסתלק מן הספק; ואל תרבה לעשר אומדות.
א,טז [יז] שמעון בנו אומר, כל ימיי גדלתי בין החכמים, ולא מצאתי לגוף טוב אלא שתיקה; ולא המדרש הוא העיקר, אלא המעשה; וכל המרבה דברים, מביא חטא.
קידושין נט,א
מעשה איתיביה השולח גט לאשתו והגיע בשליח או ששלח אחריו שליח ואמר לו גט שנתתי לך בטל הוא הרי זה בטל והא נתינת גט ליד שליח דכי נתינת מעות ליד אשה דמי וקתני הרי זה בטל התם נמי כל כמה דלא מטא גיטא לידה דיבור ודיבור הוא אתי דיבור ומבטל דיבור איתיביה ר"ל לר' יוחנן כל הכלים יורדין לידי טומאתן במחשבה ואין עולים מידי טומאתן אלא בשינוי מעשה
תשובות ושאלות
משנה
א. טו,
מי הוא הרב בימנו?
המורה? הרופא? או כל אדם אשר יש בו חכמה ודעת?
ואל תרבה לעשר אומדות?
כיצד אדם לא משכיל וידע,יכול שלא לעשר אומדות,אם לא בכוחו האינטואיטיבי?
משנה טז
לגביי משנה טז
כל ימיי חייו הוא גדל בין חכמים? לא לימדו אותו לדבר?,האם החכמים הם באמת חכמים או שהיה בהם דופי?
קידושין
רק אנסה
ניסיתי ,לא הצלחתי להבין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 18:16 |
|
| |
.
במעגל:
האם יש מצווה להאמין? מצוות רבות מאד יש לפי ההלכה היהודית. כמה מתוכן אינן מצוות של עשיה אלא של אמונה?
וכדאי לעיין בדברי רבן גמליאל ובדברי רבי שמעון בנו, בפרקי אבות פרק א', וכן בבבלי, קידושין נט. ד"ה איתיביה ר"ל לרבי יוחנן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 13:11 |
|
| |
וסליחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 11:41 |
|
| |
מואדיב,תודה שהשבת לי,אשב ואבחן את הדברים,רק לגביי סעיף 5 יש לי תובנות כבר עכשיו
זאת לא האמונה הנוצרית
אם המעשה הוא העיקר,רצוי שימצאו מקומות עבודה(גם אני)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 20:20 |
|
| |
| במעגלהיוצר כתב: |  |
... 1. מפאת הדברים אשר קרו לי בדרך בחיי,אינני שומר מצוות כהלכה ,ולכן נוצרות אצלי בעיות.
...
2. ...מפאת כך שההלכה לא יצרה כור היתוך,אלה דירבנה שבטים,נוצר כתוצאה מזה חילון... 3. ...לא כך אצל החרדים והדתיים,הם שבטיים ואוי לו לאדם אשר יבקש מהם לאהוב את השונה ממנו.
4. החילוני העדיף לחטוא בדברים מסויימים,הוא העדיף "לגנוב" למען ליצור לו חברים חדשים
למען השפה האחידה,ולמען הרבה דברים,אם הייתי שופט,הייתי מתייחס בלשון רכה,כלפיי החילוני
שכן הוא מעדיף,את המשפט ואהבת לרעך כמוך,אך עם זאת,הוא "גונב" פה ושם.
...
5. החרדים והדתיים לא גונבים?לא מרמים,לא אומרים כחי ועוצם ידי?
ראה את כל האמונה שלהם על מה היא,ריבוי אלים,ואמונות בדימיונות שווא,אך אמונתם היא מן השפה לחוץ,כאשר אמונתם אינה אמונה כנה,והיא מושתת על דימיונות ועל אנשים קדושים
קדוש הרב הזה קדוש הרב הזה,,והם מתייחסים אליו באמת כקדוש,כאילו אלוהים בשר ודם,
מה שווה כל תורה ומצוות ללא אמונה ?
אמונה היא העיקר.
כגנב בעל כרחי,אני מצפה מהשם יתברך להבין את מצבי/נו.
מתוך כך לתת לו הלתפלל תפילות כנות.
|
|
1. כי אדם אין צדיק בארץ, אשר יעשה טוב ולא יחטא. ועדיין, מי שטוען כי כיום אינו שומר מצוות בשל נסיבות חייו בעבר, יתכן כי עליו לשאול את עצמו אם גזירה היא זו, או שמא בידיו לפעול. המצב המתמיד בו שרוי מישהו שמצד אחד חושב שראוי לו לעשות משהו שאיננו עושה, ומצד שני אינו פועל כדי לתקן את המצב, מביא לידי דיסוננס קוגניטיבי. לפעמים חיים בסתירה זו בשלום, ולפעמים לא. בכל מקרה, תעלה השאלה: האם נסיבות החיים - השייכות בעיקר לעבר - מהוות סיבה מצדקת כדי להמנע מעשות דברים מסויימים בהווה ובעתיד?
2. הגלות היא שיצרה שבטים ובידול. ההלכה, היתה ועודנה, גורם מאחד. לולא קיבלו עליהם רוב רובו ומניינו של העם את מרות ההלכה, ובד"כ בביטויה בשו"ע, כי אז לא היינו עוד עם אחד. ההלכה היא-היא המונעת מהצורך בכור היתוך. ובאשר לבעיית ההתגודדות - אין זו באשמת ההלכה, אלא טבעם של בני האדם הוא.
3. בהמשך לדברי ב-2 לעיל, הפלגנות והשבטיות הן תופעות כלל אנושיות, והן לא יחודיות לדתיים. גם אצל היהודים שאינם שומרי תומ"צ כיום, יש פלגנות בין ימין ושמאל, בין פריפריה למרכז, בין ליברלים לשמרנים וכו'. טבע האדם הוא, לא טבע האדם הדתי דוקא.
4. כדי ליצור אחדות, אין חובה לגנוב. חוששני שאתה מוציא שם רע על אנשים רבים וטובים, גם אם אינם שומרי תרי"ג.
5. לא האמונה העיקר, אלא המעשה. חוששני שנתחלפה לך הדוֹגמה הנוצרית בדתינו שלנו.
|
|
|
|
|