בית פורומים הנה ימים באים

****פרשת שופטים***

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/8/2009 16:17 לינק ישיר 
****פרשת שופטים***

בלעדי ל הנה ימים באים

בס"ד

שבת קודש ב' אלול תשס"ט

היום 28 ימים לפני ראש השנה:

"הייתי מתגלגל אלפים פרסאות בעפר ובאשפה לזכות לשעה כזאת על הציון הקדוש"

דברי התורה שבגליון מוקדשים

לרפואת הרב חיים בן בלנקה

"שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך"

אדם צריך להיות שופט ושוטר של עצמו.

אחרת הוא תקוע. אחרת הוא לא משתנה.

הוא לא גדל, הוא לא צומח,

הוא נשאר עם המחשבות הלא טובות שלו, עם הדכאונות, עם הכעסים,,

ה' ירחם איזה חיים יש לו.

אבל ה' לא רוצה אותנו ככה. הוא לא רוצה שנהיה רגע אחד באותו מקום.

כל הזמן צריכים לעלות, ממקום למקום, מדרגה לדרגה.

לכן ה' אוהב כל כך את הדין. כי כשאדם דן את עצמו, נותן לעצמו דין וחשבון על מעשיו והתנהגותו, מנסה להבין את השורש של הדברים, מה מסתתר מאחורי הכעס שלו, או הקנאה, העצבות והדכאון, כשאדם מתבונן בצורה כזו על חייו, שהוא עושה עבודה פנימית, הוא משתנה. הוא מתקרב אל ה'. הוא נהיה אדם טוב יותר.

אמר רבי לוי: למה הדבר דומה? למלך שהיו לו בנים הרבה והיה אוהב את הקטן יותר מכולם, והיה לו פרדס אחד,
והיה אוהבו יותר מכל מה שהיה לו. אמר המלך: נותן אני את הפרדס הזה שאני אוהבו מכל מה שיש לי, לבני הקטן שאני אוהבו מכל בני. כך אמר הקב"ה: מכל האומות שבראתי איני אוהב אלא לישראל, שנאמר: "כי נער ישראל ואוהבו" (הושע יא). מכל מה שבראתי איני אוהב אלא את הדין, שנאמר: "כי אני ה' אוהב משפט" (ישעיהו סא).
אמר הקב"ה: נותן אני מה שאהבתי לעם שאני אוהב. הוי: "שופטים ושוטרים" (מדרש רבה).

אדם צריך לבדוק את עצמו כל הזמן. האם הוא איש אמת, או אולי חלילה מפורסם של שקר, שמנסה להראות שהוא יותר ממה שהוא באמת. האם אני עושה לשם שמים, להגדיל את כבוד ה' או אולי חלילה להגדיל כבודי.

"מי שהוא רוצה להיות עובד ה' באמת, אזי מחויב תמיד להשגיח על מעשיו, לא די שלא יעשה חלילה מעשה לא טוב, אלא אפילו המעשים הטובים שעשה, תפילתו ולימודו, ימשמש היטב אם היו בדחילו ורחימו כראוי, ואם הם זכים וצלולים בלי שום מחשבת פסול או פניה (מאור ושמש).

זה בעצם מה שעושה יהודי כשהוא מתבודד עם ה'. ה' אני כל כך רחוק ממך. תרחם עלי, תעזור לי לתקן,
תעזור לי להתגבר, כי אני כל כך רוצה אותך. וה' מרחם. וה' עוזר. ה' לא עוזב אותנו.

"ה' אוהב אותנו. אהבת נפש הוא אוהב אותנו. כמה אהבה שה' נותן לנו. הוא "בוחר בנו באהבה". זה שה' רצה אותנו, לקח אותנו, זה היה בחירה מתוך אהבה. זה לא היה ככה כמו בשידוכים רגילים שאומרים: תראי, תקחי אותו,
אין ברירה, זה השידוך, תקח אותה, אל תשים לב, אחרי הנישואים תראו, תרגישו טוב, יהיה ניסים, יהיה נפלאות,
זה היה שידוך מאהבה ממש. אי אפשר לתאר את זה בכלל, איזה סוג של אהבה זה היה, שמוכנים להיכנס לכבשן האש בשביל הקב"ה.

נכון, היו צרות נוראות, היו עקידות ורדיפות, יש הסתרת פנים שהיא מאד מאד כואבת, אבל יש הבדל גדול מאד בין הכלל לבין הפרט. בכלל יכול להיות צרות נוראות, הסתר פנים, אין גשמים, היו מלחמות, היו שואות, היו דברים נוראים בעולם. אבל תמיד היתה בחירה לפרט לא להיות בשואה הזאת. לא להיות בהסתר פנים הזה. לא להיות שייך לזה.

כלל ופרט. רבים ויחיד. כל קריאת שמע, שהיא יסוד היסודות של התפילה, ושל היהדות, ושל הקשר, ושל הברית שכרתנו עם הקב"ה, של החיבור, אז שמה בקריאת שמע יש לשון רבים ולשון יחיד, מעורבבים.

כוח הרבים זה כוח עצום, אנחנו לא יכולים בשום אופן בלי הרבים. אך יש גם כל אחד לחוד.  בינו לבין עצמו.
איפה שלא רואים בכלל. הרהור תשובה של יחיד, איזה כוח יש לו. מה הוא יכול לעשות.

ויתור

בכל מקום שאדם מוותר על איזה משהו, לא חשוב מה, זה יכול להיות ממתק או שזה איזה דיבור שהוא חייב להגיד לשני, אחרת הוא לא יירגע, או שיש ויתורים יותר גדולים, בחיי המשפחה, עם הילדים. כל ויתור פינה מקום,
עשה חלל, שייכנס בו האור האלוקי. עשה חלל לקדושה. פינה מקום לקדושה. ויתור זה התקדשות.   מה זה קדושה? מה זה שאדם מתקדש? הוא מוותר על זה ומתקדש, ומוותר על זה ומתקדש, הוא פורש מזה ומתקדש.

דברים שהוא צריך, דברים שהוא חייב להגיד לשני, הוא לא יוותר והוא יענה לו, והוא יגיד לו, זה לא יכול להיות
שהוא לא יגיד לו. או – אני צריך להבין את התשובה הזו עכשיו. אני לא מבין אז אני אפתח ספרים, אז אני אלך לרבנים, אבל אולי ה' רוצה שתוותר?

לא כל דבר צריך להבין. רוב הדברים הכי נפלאים בעולם, כל הסודות הכי נפלאים בעולם, שהם התיקון של הנשמה שלנו, שהם הסודות של הגאולה, הם לא מתגלים לנו, הם סוד, ואנחנו לא יכולים לדעת אותם בכלל.

באותו רגע שהאדם מוותר הוא פינה מקום לאור האלוקי, לקדושה, להיכנס בקרבו.

וכך עם ישראל, וכל אדם באופן פרטי, כל עוד שאדם חי, כל עוד שהנשמה בקרבו, כל רגע ורגע, הוא עם הלא תעשה, הוא עושה יותר מאשר עם העשה. הויתור זה הקדושה. לא הקדושה שעכשיו נלך ונצעק ברחובות, כשאתה לא עושה, כשאתה מוותר, פתאום נכנסת לשם קדושה.

עוד ויתור ועוד ויתור ועוד קדושה ועוד קדושה. עד שנתמזג עם הקב"ה. וזה מה שהקב"ה רוצה. שנהיה קדושים.

להרגיש את הזולת

הרחמנות הכי גדולה היא על מי שהחיים שלו נפלאים. שהכל טוב לו בחיים. מי שהכל טוב לו בחיים, יש לו בעיה קשה מאד. אם אדם טוב לו, שיפחד. אם אדם הכל הולך לו למישרין, שיפחד. כי זה לא העולם. כי העולם זה לא שהכל יהיה טוב. אם אדם רואה שכל כך טוב לו, אז הוא לא ילך בכוח לעשות שיהיה לו רע, אבל הוא ילך לאנשים שרע להם,
ידבר אתם, ישמח אותם, אם יש מישהו שקרה לו משהו, שהוא בצרה, לא משנה איזה סוג של צרה, רואים על הפנים שלו שהוא קצת עצוב, שצריכים לחזק אותו, שלא ישאר בארמון שלו ויתענג בעונג שיש לו, הבן  הזוג הנפלא מפנק, הילדים הנפלאים מפנקים, שתילי זיתים סביב לשולחנך. נכון שזה הברכה שדוד המלך ברך, אבל עד שדוד המלך
הגיע לברך כזו ברכה, כמה הוא בכה וכמה הוא עבר תלאות כדי להוציא את המילים האלה מהפה ולהגיד  כאלה מילים. הרי המזמור הזה נמצא בסוף התהילים. מי שבאמת הכל זורם לו והכל נפלא לו שירגיש את הסבל של הזולת. שילך
לראות איפה יש דברים קשים. כי הקב"ה יוצר אור ובורא חושך עושה שלום ובורא  את הרע.

כך כתוב בישעיה. ואנשי כנסת הגדולה שינו את זה ובמקום לכתוב בורא את הרע הם כתבו בורא את הכל. היה להם קשה שיהודי שמתפלל, יראה שה' בורא את הרע. אז הם שינו וכתבו את הכל. בורא את הכל. כי הכל כולל גם את הטוב וגם את הרע, אבל הפסוק היה במקורו בישעיה – בורא את הרע.

וזה קשה לקב"ה לברוא את הרע כי כולו טוב. אבל הוא צריך לברוא רע, כי בלי הרע הזה אנחנו לא מגיעים לשום דבר.

פנים מאירות

אדם עושה פרצוף, הוא גונב את הבריות. כי הבריות רוצות לראות פנים מחייכות. אתה נכנס לבית המדרש ולא מחייך לאנשים כי עכשיו לא ישנת כל הלילה, אתה גזלן, זה לא מעניין את אף אחד שלא ישנת כל הלילה. אם לא ישנת כל הלילה, לך תישן, אל תצא החוצה. אם אין לך חיוכים, אל תצא החוצה. יש אנשים שהולכים עם פנים כאלה קשות והם לא מרגישים  מה הם עושים. נתנו לך פנים שתחייך לאנשים סביבך, אתה יודע מה שכל אחד עבר? הוא יראה חיוך אז מה זה יעשה לו. אתה לא מחייך כי אתה עכשיו חושב שהשני צריך לחייך קודם. אתה לא מחייך כי אולי השני כועס.  שהוא יחייך אני אחייך אליו. אדם לא יודע כמה בני אדם הוא מחייה ממש כשהוא הולך עם פנים מחייכות,
וכמה בני אדם הוא ממית ח"ו כשהוא הולך עם פנים אחרות.

ביטול הישות

בחסידות יש עבודה אחת. עבודה על  הנשמה של כל המידות הרעות וזה לבטל את הישות. עבודה לכל החיים. אם אדם מודע לזה, אז כל דקה הוא עושה את העבודה הזאת, גם כשהוא עובר מחדר לחדר בתוך הבית שלו.

אדם צריך להיות בעולם הזה אמצעי לגלוי אלוקות. שהוא יהיה כלום. שיראו אותו ככה, בענוה ובשפלות,
שיראו שהוא מייצג אלוקות. כשיראו אותו יגידו – יש אלוקים בעולם. שאפילו גויים ירוצו אחריו ויגידו יש אלוקים.

הוא לא יצטרך לדבר ולא לתת דרשות, גם לא ללכת ברחובות ולצעוק שָׁבֶּעס, הוא לא יהיה צריך להגיד שום מילה.
יראו אדם שהוא לא גוף, שהוא לא גשמיות, שהוא בלי רצונות והשקפות ובקורות וחָשָקִים. שכל הרצון שלו הוא הרצון של  ה'.

ככל שאדם רוצה יותר רחמים, כך הוא צריך לוותר על הישות שלו, כי אם הוא לא מוותר עליה אז איך ה' יתן לו שפע? הרי הישות שלו תופסת את כל המקום, היא מסתירה את אור ה'.

פרנסה זה אור, זה שפע אלוקי. ה' רוצה להוריד לנו שפע אבל אין מקום לאור הזה. הכל סתום בישות שלנו.

ה' מסביר למשה כיצד אמוּר אהרון להדליק את הנרות במשכן. ואהרון? לא שינה! כפי שה' אמר, כך עשה!
זהו שבח לאהרון. שלא שינה. ואנחנו? יש לנו מחשבות משלנו, תכניות משלנו, סגנונות משלנו, ואנחנו משנים.

כשאנו משנים, זה אני. זה חורבן העולם. זה ההיפך מאין. זה יש. ישות.

אנחנו פונים לה': ל"יש" שלנו חסר כסף, תביא לנו כסף. ל"יש" שלנו חסרה הצלחה, תביא לנו הצלחה.

ומהי הישות הכי נוראה? כעס.

אני אמרתי ככה, למה עשיתם ככה? אני בעל הבית על העולם, אני חושב ככה ואתם לא מקבלים את הדעה שלי?

הגוף שלנו זו חציצה לאור האלוקי. הגוף, הארציות, הגשמיות.

אתה צריך להיות "ונחנו מה". מה אנחנו, כלום אנחנו. ואם אתה עוד לא יכול, תהיה מחובר לצדיק שאמר "ונחנו מה".

צריך למעט את עצמנו כמו שהלבנה מיעטה את עצמה. כדי לתת מקום לשני. לבטל את הישות זה לעשות הכל לכבוד ה'.

אשה מבשלת ביום חול ואומרת שזה יהיה לכבוד עבודת ה'. וכשהיא מבשלת ביום ששי היא אומרת שזה לכבוד שבת קודש.

היא אומרת עם ילדיה קריאת שמע בלילה ומודה אני בבוקר, הכל כדי להכניס בליבותיהם יראת שמים.

לא כדי שיגידו שיש לה ילדים צדיקים.

כשאחד מבני הזוג רוצה שהשני יהיה אחרת, זה בדרך כלל כי הוא בתוך האֶגוֹ של עצמו.  אפילו שהוא לא מעיר הערות, רק מתפלל על השני, גם זה מֵעמדה של התנשאות.  אני הצדיק, אני המתפלל ואַת עם החסרון. או אני הצדיקה,
אני המתפללת ואתה כל היום עם מחשבים. צריך לכבד את הדרך שבן הזוג צריך לעבור בעולם הזה ולדעת שאנחנו
לא יודעים ולא מבינים כלום. לא לחשוב על הכבוד שיהיה לנו אם הבעל יהיה תלמיד חכם או האשה תהיה צדיקה והילדים יהיו הכי מוצלחים בחדר.
לחשוב על הכבוד של ה'.

כשאני כלום, אז לא כל כך אכפת לי מה אומרים עלי ומה חושבים עלי. וזו המדרגה הגבוהה והנפלאה ביותר,
המדרגה שרבנו רצה שנגיע אליה, המדרגה של לא להיות נצרך לבריות. שלא יהיה אכפת לנו מאף אחד שמדבר עלינו.

שלא נצטרך למצוא חן בפני אף אחד כדי לקבל ממנו כבוד, או פרנסה, או חיוכים. שלא נהיה נצרכים לבריות.
שנדע שהכל זה מה', לא מאף אדם.

לבטל את הישות זו עבודה כל כך קשה. עבודה לכל החיים. וגם לדורות הבאים, שאולי יצליחו איפה שאנחנו לא זכינו.

כי אנחנו פה, במציאות, אנחנו עושים, אנחנו מצליחים. הישות שבתוכנו אומרת: אתה רואה? הצלחת!אתה רואה? התפללת יפה! אתה רואה? השקעת בילדים ובזכות זה הם מוצלחים. ואנחנו צריכים לומר לעצמנו כל הזמן: זה לא אני, זה לא אני, זה הכל ה'. זה רק ה'. עבודה קשה, אבל אין אנו יכולים לפטור את עצמנו ממנה.

שהכל יהיה לשם שמים. שאני לא אעשה שום דבר בשביל עצמי. כי זו השמחה הכי גדולה. ומתי האפשרות להרגיש את זה חזק? בהתבודדות. כשאדם עומד לפני ה' ושותק. התבודדות זה כשאתה מרגיש בשתיקה, בלי לדבר בכלל, שאתה בכלל לא בכיוון. כי בעצם, הכיוון הוא לעשות מה שה' רוצה. הכיוון הוא לקדש את ה' בעולם. הכיוון הוא שהכל יהיה לשם שמים, שאני לא אעשה שום דבר בשביל עצמי. אז מצויין: התפללתי, ואמרתי תיקון כללי,
ותהילים של יום, אולי אפילו אמרתי שמות צדיקים, ולמדתי, ועזרתי קצת בטיפול בילדים ושמחתי את אשתי.

השאלה – מה ליווה אותי כל הזמן כשעשיתי מה שעשיתי.

שאני ברוך ה' מתפקד, שאני בסדר.

התבודדות זה – היכן אני בעולם, איפוא אני בתיקון של העולם שלך, השם.

מה אני תורם לך כדי שתתגלה מלכותך בעולם, עד כמה אני עושה בשביל הכבוד שלך ולא בשביל הכבוד שלי.

כשאדם עומד בהתבודדות בשתיקה, נותן לכל המחשבות הזרות לעבור, ופתאום נשבר לו הלב והוא פורץ בבכי,
לא על מה יהיה אתי, אלא על - מתי אזכה לעשות משהו לכבוד ה' ובכלל לא לכבודי, או אז הוא מתקרב לאמת.

גם כשאדם רוצה להיות צדיק, זה בשבילו במידה מסוימת. יש תאווה להיות צדיק. יש תאווה לבקש מדרגות.
אבל המדרגה הכי גבוהה היא לא לבקש כלל מדרגות. רק להודות.
רק לבקש לעשות מה שאתה רוצה. רק לשמח אותך.

האדם יש לו כזו עזות של הגוף וכזו עזות של חכמות, חושב שהוא יודע. כמה שנים שהאדם חי פה, אז הוא עדיין כל פעם מגלה כמה שהוא צריך עוד לחיות כדי לכוון בעוד תפילה אחת ובעוד איזה נסיון אחד של חיים לוותר, ועוד איזה דבר לראות שהוא טעה ועוד איזה דבר לתקן כדי לשבור את העזות של הגוף. זה כזה דבר קשה, כי אני הרי צדיק, ואני הרי חכם ואני הרי מתפלל, אבל אדם יכול לבנות בנין שלם לא על המגרש שלו. אדם יכול לבנות בנין שלם וכל היסודות שלו עקומים. אנחנו כל הזמן עושים שגיאות. עשינו, פעלנו, פתאום מתגלה לנו שמה שעשינו זה פגע באנשים, זה נהיה יותר גרוע, הזקנו בזה, הרסנו, כי היתה לנו נגיעה. היתה לנו ישות. כי עוד לא הגענו. אבל להקב"ה יש לו סבלנות. הסבלנות שלו היא אינסופית ועצומה ונפלאה. הוא רוצה שנשיר ונרקוד ונשמח, אף על פי שאנחנו עדיין
לא שלמים. שהרי העבודה היא אינסופית. ה' ברא את היש (יש לי יש לי יש לי) והוא רוצה שנכלה את היש.
שנתקרב לתכלית, שנצעק כל היום ה' הוא האלוקים".  (באור פני מלך חיים)

"שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך"

איזה שערים? העיניים, האוזניים, הפה, האף. צריך לשים בכל פתח כזה שוטר, שלא יתן לכל דבר להיכנס או לצאת.

הפה למשל.

צריך שמירה מיוחדת. שלא יצאו ממנו לשון הרע, ורכילות, וכעס, וליצנות, ושקר, ושום דיבור רע אחר.

שקר זה לא רק ההיפך מהאמת. שקר זה גם אי דיוק, הגזמה קטנה, ניפוח קל של הדברים. וזה בכלל לא קל העבודה הזאת. שקר ואמת משמשים אצלנו בערבוביה. תחשבו רק על יום אחד. כמה שאלות נשאלנו ולא דייקנו בתשובה.
בכמה שינינו. בכמה התחמקנו. ועל כמה ענינו במפורש דבר לא נכון. ואם כל זה רק ביום אחד, אז כמה יש בשבוע... בחודש... כמה אנחנו משקרים לעצמנו. כמה אנחנו לא מודעים למקום האמיתי שלנו. והתרופה? צדיק האמת.

רבנו: "כי כאשר הצדיק האמיתי נתפרסם ונתגדל בעולם, אזי כל מי שמתקרב אליו, ונכלל בו,

נפתחין עיניו ויכול לראות. והעיקר להסתכל על עצמו, על כל  המידות, איך הוא אוחז בהם (ליקו"ת סז).

זה לגבי מה שיוצא מהפה. ומה לגבי מה שנכנס? אנחנו אוכלים הרבה יותר ממה שהגוף צריך. מתי צריך לאכול? כשמרגישים שאנחנו חלשים, לא כשרעבים כי הרעב מטעה. אכילה היא זמן של קירבה עצומה להשי"ת. אדם מרגיש שהוא חלש והאוכל מחיה אותו. פתאום הוא  קיבל חיים. ממי? מהקב"ה . אכילה יכולה להיות רגע של דביקות מאין כמוהו. אבל יכולה להיות גם ח"ו מעשה בהמה. ה' הוא שממשיך כוח וחיות לתוך הפרוסה, לתוך המאכל, והכוח הזה מחיה נפש כל חי. "כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם, כי על כל מוצא פי ה' יחיה הדם".

אומר הבעל תולדות יעקב יוסף, תלמיד הבעש"ט, שקדושת האכילה היא ראש לכל הקדושות.

"שורש הקדושה היא קדושת האכילה, כי קדושת המאכל הוא ראש כל הקדושות כי עצם האכילה היא מעשה בהמה, אלא שמוטל על איש ישראל לקדש עצמו באכילתו, ואז אדרבא אכילתו נעלית מאד כדוגמת המלאכים, כמו שנאמר בזוהר (זוהר חדש פז:) כל האוכל בקדושה ובטהרה ובנקיות נדמה למלאכי השרת".

העיניים. עיניים טובות זו המדרגה הכי גבוהה שיש. עיניים שמסתכלות למעלה, לשמים, למקום הכי יפה בעולם, ולא מסתכלות לצדדים כדי לראות מה יש לאחרים, או כדי לגלות את הפגמים שלהם. דוד המלך, שהיה יפה עיניים,  ראה רק טוב בכל אחד מישראל. והחדיר בכל אחד כזו אהבת ישראל. לא האשים אף אחד. אפילו לא את בנו שרודף אחריו. זה לא הבן אדם. זה הכל מה'. וכך יצר בעצמו את הרוח הצפונית שהעירה אותו כל חצות לילה. הוא יצר את תכלית הטוב (כל הנקודות הטובות שראה באחרים) בתכלית ההסתרה, בצד צפון שהוא צד קר, בלי שמש ובלי חום,
וגם מצפון תפתח הרעה.

האף. ארך אפיים. סבלנות. כמה זה חסר לנו. ללמוד להמתין. לא לדחוק את השעה. כי מי שדוחק את השעה,
השעה דוחקתו (ברכות סד). החיים יכולים להיראות אחרת לגמרי אם לומדים להשתחרר מהלחץ הזה.

"וכמו שה' כל כך  אוהב אותנו ומאריך אף אתנו, כך גם אנחנו צריכים להאריך אף עם כל מה שקורה לנו. עם הילדים, עם בן/בת הזוג, עם הפרנסה, עם השכנים, עם עצמנו, עם כל מה שלא הולך לנו, עם כל  הכשלונות שלנו, עם כל המכות שאנחנו מקבלים מכל מיני כיוונים, עם הלב שנהיה פתאום אבן ולא מרגיש כלום, צריך שתהיה לנו סבלנות כי אם רוצים שלקב"ה תהיה סבלנות אתנו, אז צריך שתהיה לנו סבלנות עם עצמנו, עם הסובב אותנו".(באור פני מלך חיים)

רק סבלנות. העולם הזה הוא עולם חסר. ועם כיסופים, וגעגועים, ורצונות ובכיות, ועם סבלנות, גם אתה תזכה.
בצורה כזו או אחרת. צריך לזכור שאי אפשר להשיג הכל ברגע אחד. אחרת זה רבוי אור , זה לא המדרגה שלי, זה יפיל אותי למרה שחורה ח"ו. לכן אני לא מאשים את עצמי על מה שעוד לא השגתי, אבל גם לא פוטר את עצמי .

לא עליך המלאכה לגמור ואין אתה בן חורין להיפטר ממנה.

אף זה לא רק ארך אפים, סבלנות, אף זה גם יראת שמים. "והריחו ביראת ה'".

לדעת שמסתכלים עלינו.

יהודי צריך לשים לב לכל פרט בהתנהגות שלו. לאכילה שלו, לשינה שלו, ללבוש, לדיבור, להליכה, לכל דבר.

אומר רבי נתן שכל יציאה מהבית זה להתקרב אל התכלית ולקרב אחרים אל התכלית , ע"י שמדברים אחד עם השני, ע"י שמתבוננים ולומדים אחד מהשני. כולנו משפיעים. כל דבר משפיע. גם החיוך שלנו. כל הבריאה כולה הוא מקבל ומשפיע מקבל ומשפיע. לכן צריך להתנהג ביראת שמים. לזכור שמסתכלים עלינו.

האזניים. במלחמה על שמירת העיניים אסור לנו לשכוח את האוזניים. לפעמים מה ששומעים זה הרבה יותר מסוכן ממה שרואים. אסור לתת לרעל לחדור אלינו. לילדים שלנו. בשביל זה בראו לנו שני תנוכי אוזניים, שבשעת סכנה נדחוק שתי אצבעות חזק פנימה. לא להקשיב לשיחות של אחרים. בעידן הטלפונים הניידים זה לא דבר פשוט.
אך אין ברירה. אני חייב לשמור על עצמי. לשמוע כמה שפחות את הבלי העולם הזה וכמה שיותר דברים שבקדושה.

ללמוד להקשיב לחבר. להקשיב לבת הזוג כשחוזרים הביתה אחרי יום עמוס אירועים שעבר עליה. להקשיב לילד הקטן. לכבד אותו. הוא בן אדם קטן. ואם תכבדו אותו הוא יכבד אתכם, הוא יכבד גם אחרים.

והמחשבות. זה גם שער. כמה כוח יש למחשבה. חושבים טוב על מישהו, מעלים אותו למעלה. גם פותרים את כל הבעיות שיש לנו אתו. חושבים רע ח"ו, מורידים אותו למטה.

לחשוב על ה'. לחשוב על דברים שבקדושה. סיפר הרב אליעזר בן דוד שכשהוא היה בארגנטינה פגש אותו שם גוי שכשראה את הרב התחיל לרעוד. שאל הרב: "מדוע אתה רועד?" אמר לו הגוי: "אתה יהודי!" השיב הרב: "כן אני יהודי. אבל למה אתה רועד?" ענה הגוי: "במדינה שאני בא ממנה אין יהודים ולא ראינו יהודים. אבל קראתי עליכם בתנ"ך שאתם הבנים של הקב"ה וזו פעם ראשונה בחיי שאני רואה את הבן של הקב"ה ברחוב. אני רוצה להגיד לך:
אני אדם פשוט, אני מסתובב ברחוב ואני יודע מה שאני חושב בשעה שאני הולך ברחוב. מעניין אותי כשבן של מלך הולך ברחוב, על מה הוא חושב"? הרב התבייש ואמר לעצמו: הגוי יודע יותר טוב ממני איך אני צריך לחשוב ואנחנו בנים של הקב"ה לא חושבים על המעלה שזכינו לה והולכים כשאר האדם ברחובות וכל מחשבותינו קטנות שבקטנות...

הכל מתברר במחשבה. כל העבודה של שופטים ושוטרים עושים עם המחשבה. איפה אני לא בסדר, מה ראוי ומה לא, מה לכבוד ה' ומה לכבודי ח"ו, מה אמת ומה שקר, מה ה' רוצה ממני במה שקרה, ומה השליחות שלי בעולמו של הקב"ה.

וככה לאט לאט משתנים. מתקרבים אל התכלית. מתקרבים אל ה'. הופכים להיות בני אדם קצת יותר טובים.

תפילה

תעיר אותי אבא. אל תתן לי לישון. אל תתן לי להרגיש זקן. גם אם הזָקָן כבר הלבין. זכה אותי להרגיש כמו שהרגשתי בימים הראשונים. לפרוץ בבכי כשאני קורא את סיפור העקידה בתפילה בבקרים,  לצעוק אליך בכל הכוח כשאני בתוך הרכב, בנסיעה, והחלונות סגורים. צעקה שאומרת:  אני רוצה אותך יותר מכל דבר אחר בחיים. לא לוותר על נסיעה מאורגנת לקברי צדיקים, כל ערב ראש חודש, לרוץ מציון לציון, ולחזור מאוחר בלילה עם חיות ורעננות כאילו קיבלתי במתנה חיים חדשים. לבלוע עוד ספר ועוד ספר, ולרוץ לפגוש את הרבנים המחברים. לא לוותר על שום לילה עם המלך בשדה, לקפוץ למעיין גם אם המים קפואים. תן לי חיות, תן לי התלהבות , תן לי כיסופים אליך, וגעגועים.

זכה אותי להרבות בשירים וריקודים, לסגור את הדלת בכל הזדמנות, ולרקוד לכבודך בכל המרץ, בחדרי חדרים.
כי כשרוקדים ושרים, נשארים צעירים ולא מאבדים את הזכרון, כמו שקורה להרבה אנשים מבוגרים.

זכה אותי אבי הטוב שבשמים לשמור הרבה יותר את העיניים. להיות להם אדון, ולא עבד, כי זו כזו שמחה גדולה כשמצליחים. ושהשמחה הזו תהיה אבא רק לכבודך. כי מגיע לך. כי אתה כל כך טוב אלי שאין לי מילים.

אין כמעט יום שאני לא מתפעל מהרחמנות שלך, מהאהבה שלך, כי דברים שיכלו לקחת הרבה זמן ולהיות לא נעימים, עוברים כל כך מהר ובקלות ואפילו בנעימים. ואז מיד נזכרים שאת הנס הזה רק אבינו הטוב שבשמים יכול לעשות. ומרגישים אז כל כך הרבה אהבה אליך, ואומרים תודה אמנם בלב, אך עם כל הלב.

זכה אותנו להרגיש חתן וכלה לנצח. לגָדֵל, להתפעל, לומר מילים טובות, להשאיר פתקים על השולחן, לקנות פרחים ומתנות והכי הכי חשוב, להיזהר לא לפגוע ואף פעם, אבל אף פעם, לא להעיר הערות.

תעיר אותנו אבא. אל תתן לנו לישון שנזכה לרצות אותך, שנזכה לאהוב אותך, שתהיה אצלנו תמיד במקום הראשון.

שבת שלום, מנחם אזולאי.

ניתן לקבל את דבר התורה לדואר אלקטרוני באמצעות שליחת מייל לכתובת: [email protected]

תרומות נחוצות אפשר להעביר לחשבון בנק הדואר 20685668 להערות ובקשות: 02-5374711  

לזכרון עולם של נשמות הקדושים

נפתלי הרץ זצ"ל בן שמעון יבדלח"א נתן שלמה זצ"ל בן אהרון יבדלח"א

הילד נחמן ז"ל בן נפתלי הרץ זצ"ל * הילד נתן ז"ל בן נפתלי הרץ זצ"ל * הילד נפתלי ז"ל בן דוד-חי יבדלח"א

ת.נ.צ.ב.ה

יש רשות לצלם, להפיץ, ולעשות בחומר כל שימוש לזכוי הרבים

לע.נ. שרה-פייגא בת ר' מרדכי ז"ל ת.נ.צ.ב.ה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2009 11:20 לינק ישיר 

זה כבר שבוע שלישי ברוך ה' הוא שולח לי את זה לאימייל תשלח לו אימייל הוא ישלח גם לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2009 10:32 לינק ישיר 

זה מדהים בדיוק באתי להעלות את הפרשה הזו לפורום חילקו אותה אצלנו בבית כנסת
מנוסחת בצורה מאוד יפה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > ****פרשת שופטים***
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext