| נשלח ב-18/8/2009 02:02 |
|
| |
הספירה לאחור התחילה...(?)
"הבניה בהתנחלויות הוקפאה"
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק ושר השיכון אריאל אטיאס
סיכמו על הקפאה בפועל של בנייה חדשה ביהודה ושומרון עד סוף השנה, כולל
בגושי ההתנחלויות. הגורמים המעורבים העריכו כי הקפאה זמנית של הבנייה
תאפשר התחלת הליך מדיני שבמהלכו תכיר הקהילה הבינלאומית בריבונות ישראל
בירושלים ובגושי ההתנחלות הגדולים.
אחד השרים אמר ל-ynet כי "צריך להבהיר לאמריקנים שהמצב הזה לא ימשך
לנצח. אנחנו גם מקפיאים בנייה בפועל וגם רבים עם האמריקנים. נדבר עם
האמריקנים - נגיד להם לא מקפיאים, אלא ממתינים, כדי לתת סיכוי למהלך".
**
להזכירכם שרק לפני כמה חודשים נתניהו נאם את 'נאום בר אילן', וכולנו 'נשמנו
לרווחה', אלא שבמקביל לנאום התרחשו מהלכים שהיום אנחנו רואים את
התוצאה שלהם: הקפאת הבניה בהתנחלויות, ושמועות שנחתם הסכם חשאי
עם אובאמה להעביר את שטחי יו"ש לידי הפלשתינאים.
להזכירכם תחזית שנכתבה פה לפני הבחירות : בחודש ניסן 2010 מהפך שלטוני (מרמז
על כך שנתניהו יופל). מלחמה. (איזו מלחמה זו תהיה ? לא ידוע. האם בין אחים ? האם
עם ישמעאל ? האם עם איראן ? - נחכה ונראה).
תוקן על ידי 3ברית ב- 18/08/2009 16:34:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2009 20:31 |
|
| |
המצב לא רק מדאיג הוא מפחיד !!!
פגיעה ביו"ש פירושה פגיעה בכל שטחי ארץ ישראל.
בנימין נתניהו, המרחק בין השומרון לכ"ס : 10 דקות נסיעה בלבד. בציר כ"ס כביש 55 ישנם שני ישובים ערביים גדולים ועויינים: קלקיליה וג'לג'וליה . אל תיתן לאומות עולם להתל בעם היהודי !! הבחירות נתנו לך רוב יהודי גדול לחזק את שטחי א"י , אל תשכח מי בחר בך !
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2009 20:23 |
|
| |
"להתעורר לפני שיהיה מאוחר" !!!
"להתעורר לפני שיהיה מאוחר"
חבר מרכז הליכוד, נתן אנגלסמן, מודאג ממדיניותו של נתניהו, "מתחיל כאן הליך שלילי שיביא אסון על יו"ש", אמר.
פרסום ראשון: 08/09/09, 12:45
עוזי ברוך
לפעול מבפנים. הליכוד
פלאש 90
חבר מרכז הליכוד, נתן אנגלסמן, מביע דאגה עמוקה ממדיניותו של בנימין נתניהו בסוגיית הקפאת הבנייה ביהודה ושומרון, "אני קורא לכולם להתעורר לפני שיהיה מאוחר. לפי שעה, כפי שהדברים נראים כעת, אני לא אופטימי וחושש לעתיד ההתיישבות ביהודה ושומרון", אמר לערוץ 7.
"עוד חצי שנה אנחנו עלולים למצוא את עצמינו במצב שכבר לא ניתן לעשות דבר", אמר אנגלסמן והדגיש "אני לא חושד בנתניהו כי הוא הולך להוביל אותנו לגירוש כזה או אחר אך ברגע שהוא מתחיל בתהליך שלילי הדבר יכול לצאת משליטה", אמר.
"אני מבחין בתחילה של תהליך רע שיוביל אותנו, אפילו שלא ברצונו של נתניהו לאסונות", אמר אנגלסמן, "אני מציע לציבור להתעורר יום קודם ולחשוב מה לעשות. אני פועל לשנות את המצב מבפנים. אין לי כוונה להתנגח עם ראש הממשלה אך כעת על הציבור להתפקד לליכוד כדי להשפיע מימין על התנועה".
אנגלסמן מסביר "אין לטעם לשבת על הספסל ולקלל את השופט... יש לרדת אל המגרש ולמסור לחלוץ כדורים טובים", אמר אנגלסמן.
תוקן על ידי 3ברית ב- 08/09/2009 20:19:39
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2009 11:21 |
|
| |
לקראת דיון בהקפאה: רה"מ נערך לקרב מבית
אנשי רה"מ מתכוונים לפתוח את מפקד החברים ולבטל את תקופת הצינון כדי לדלל את כוחם ההולך וגובר של אנשי פייגלין והמתנחלים בליכוד
שינוי שמציעים מקורביו של ראש הממשלה בחוקת הליכוד אמור להגדיל את מספר החברים ולאפשר לרבים מהם להצביע כבר בחודשים הקרובים - כנראה במטרה לחזק את כוחו מול מתנגדיו.
חברי הכנסת "המורדים" ופעילי ליכוד המתנגדים להקפאת הבנייה בהתנחלויות אוספים בימים האחרונים חתימות על מנת להביא את תוכניתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לדיון במרכז הליכוד.
אלא שנתניהו מודע לכך שבמרכז הליכוד ובקרב המתפקדים יש ייצוג נכבד לתושבי יהודה ושומרון
ולאנשיו של איש הימין משה פייגלין, ומעוניין להימנע מהעימות שנתגלע בין ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון למרכז בתקופת אישור תוכנית ההתנתקות. לכן, פועלים במקביל בימים אלו גם אנשיו של ראש הממשלה, כדי לפתוח מחדש את המפקד ולאפשר לחברים חדשים להצטרף לליכוד.
בסביבתו של כץ מכחישים
"אם לא נפתח עכשיו את המפקד, אנשי פייגלין יכולים להתחיל להשתלט על סניפים", הסביר אתמול שר בכיר המקורב לנתניהו. "יש לנו חשש מאוד כבד שהפייגלינים ישתלטו על סניף ירושלים. אם הם יצליחו, הלחץ על חברי הכנסת יהיה אדיר. כל אחד חושב על הפריימריז שלו, ואז נתניהו יכול לאבד שליטה על הסיעה".
הסיבה לפעילות סביב המפקד היא שבתקופה הקרובה אמורה להיבחר מחדש ועידת הליכוד, המרכז וסניפי המפלגה. כוונתם של אנשי נתניהו היא לפתוח את המפקד לתקופה קצרה של חודשיים עד שלושה, וכך לבצע מפקד נרחב.
התפתחות מעניינת, נראה לאן כל זה יוביל.... - המשך הכתבה
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/939/155.html
תוקן על ידי 3ברית ב- 08/09/2009 11:17:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2009 19:56 |
|
| |
האם הקפאה זמנית ?
הנה כתבה ממעריב, אני מקווה שנתניהו יכחיש !
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 11:10 |
|
| |
גם בירושלים. לא יאומן ! מה קורה פה. קראתי היום ב-INN שגם בפסגת זאב הכל מעוקב.
תושבי פסגת זאב לרה"מ: הסר הקפאת הבנייה
תושבי פסגת זאב שיגרו מכתב לבנימין נתניהו בו הם מוחים על הקפאת הבנייה גם באזור מגוריהם, "לפרסם מיידית את המכרזים המעוכבים".
פרסום ראשון: 23/08/09, 10:24
עוזי ברוך
בניה. אילוסטרציה
פלאש 90
גם תושבי פסגת זאב סובלים מהקפאת הבנייה אותה מובילים ראש הממשלה בנימין ושר הביטחון, אהוד ברק. במכתב ששיגרה יעל ענתבי, מחזיקת תיק התחבורה בעיריית ירושלים ונציגת תושבי פסגת זאב, היא מציינת כי "מינהל מקרקעי ישראל פרסם בחודש יולי 2008 שלושה מכרזים לבניית דירות בשכונת פסגת זאב בירושלים. חלק מהמגרשים נמכרו ליזמים וחלקם האחר לא נמכרו מכיוון שהמחירים שהוצעו לא תאמו את הערכת השמאי ולכן יש צורך לפרסם מכרז חדש. לפני מספר שבועות החלו עבודות הפיתוח בשטח לצורך בניית הדירות במגרשים שנמכרו במכרז הנ"ל", כתב ענתבי.
"מזה זמן שהיה צורך בפרסום חוזר של המכרזים למגרשים שלא נמכרו במכרזים מלפני שנה. אולם, בבירור שערכתי במשרד השיכון נמסר לי כי עדיין לא נקבע מועד לפרסום המכרז. באופן לא רשמי נאמר לי כי ההחלטה מוקפאת בהוראה מגבוה. בימים אלה כאשר מצוקת הדיור בירושלים רבה והאוכלוסייה משוועת לדירות חדשות, לא יעלה על הדעת שלא לפרסם את המשך המכרז הכולל כ- 800 יחידות דיור. מה גם שעבודות הפיתוח כבר מבוצעות".
"אני מאד מקווה כי אין לעיכוב קשר ללחץ האמריקאי, לאור הכרזתך כי אין ולא תהיה הקפאת בניה בירושלים, אלא רק מדובר בהתנהלות לא יעילה של השירות הציבורי. כנציגת שכונת פסגת זאב במועצת עיריית ירושלים, אני דורשת להורות למשרד השיכון ולמינהל מקרקעי ישראל לפרסם מיידית את המכרזים המעוכבים".
*******>document.write(ReplySendPrint(0,193401,"תושבי פסגת זאב לרה\"מ: הסר הקפאת הבנייה",1));>
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2009 21:35 |
|
| |
יש איזו תזוזה בתוך הקואליציה וגם אי-נחת שגוברים והולכים. האיחוד הלאומי שתמך לאורך כל הדרך בנתניהו וגם תלה בו תקוות - מתחיל לבטא אכזבה. לא לשכוח שח"כ בן ארי מהאיחוד הלאומי שיש מאחוריו ציבור גדול בקרב המתנחלים, גר בעצמו ביו"ש ורואה את ה"קפאון" שמשפיע לא רק מבחינת בניה אלא... אנשים מרגישים חוסר וודאות גדולה והדבר נראה בשטח.
בינתיים בממשלה - קראתי בNEW1 שיש התחלה של מרד בליכוד, השרים יולי אדלשטיין (שביקר לאחרונה במאחזים), כחלון וארדן החליטו לצאת בגלוי נגד ההקפאה, ונראה שהולך להיות "חורף חם" בממשלה ובהתנחלויות.
נמשיך מעקב.
שבוע טוב ומבורך לכל בית ישראל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 21:20 |
|
| |
מה קרה שהם רצים להכחיש מה שאמרו ? פוחדים ? מעמידים שני פנים ,פן אחד לאמריקאם ופן אחד ליהודים ובסוף נקום בבוקר עם החלטת ממשלה .
טוב ראיתי שאפילו אובמה אומר מה שהם אמרו אתמול . בבקשה:
אובמה: הקפאת הבנייה בהתנחלויות - צעד בכיוון הנכון
נשיא ארצות הברית ברק אובמה בירך על ההחלטה להקפיא בפועל את הבנייה בהתנחלויות, ואמר כי הוא חש מעודד מההתקדמות שהוא רואה בשטח בין ישראל לפלסטינים.
בתום פגישה עם נשיא מצרים חוסני מובארק בבית הלבן, אמר אובמה כי מדובר ב"צעד בכיוון הנכון".
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 16:51 |
|
| |
בניגוד להכחשות לשכת ראש הממשלה
בפועל - ההתנחלויות נמצאות במצב של הקפאת בנייה עמוקה.
למרות שבנאום בר-אילן המפורסם נתניהו הבטיח בנייה לגידול טבעי בהתיישבויות - קיימת הקפאה עמוקה ואין בניה חדשה.
הידיעות הסותרות מצד גורמים בממשלה, לצד שמועות שיש כבר הסכם חסוי בין נתניהו לאובמה להעביר את כל יו"ש לידי השלטון הפלשתינאי, מעוררות חרדות וחוסר וודאות לגבי עתידה של יו"ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 16:36 |
|
| |
מלשכת ראש הממשלה יצאה הכחשה לידיעה שפורסמה בראש האשכול, כלהלן:
אין ולא היה סיכום בין ראש הממשלה, שר הביטחון ושר הבינוי והשיכון על הקפאה של התחלות הבנייה ביהודה ושומרון", כך נאמר בתגובת ראש הממשלה שהועברה היום (ג') ל"חרדים". במשרד ראש הממשלה רואים בחומרה את הביקורת אותה סופג ראש הממשלה נתניהו בשל הפרסום על סיכום על המשך הקפאת הבנייה היהודית בשטחים.
על פי הפרסום באתר ynet, סיכמו ראש הממשלה עם שר הבטחון אהוד ברק ושר השיכון אריאל אטיאס, כי הבניה תוקפא בשלב זה. שר השיכון, הפועל לפי הפרסום בניגוד לעמדת יו"ר ש"ס אלי ישי, הגדיר את המהלך "מדיניות המתנה" מול האמריקנים. הוא הציע זאת כדי להוכיח את נכונות ישראל לקדם את התהליך המדיני.
בימין התקבלה הידיעה בזעם. ראש העיר אריאל רון נחמן אמר הבוקר כי "אם ראש הממשלה יוביל את מדיניותם של ציפי לבני, עמיר פרץ וטליה ששון - ימי הממשלה הזו יהיו ספורים". פעיל הימין ברוך מרזל אמר בראיון ל"חרדים" כי בכוונת הימין "לרדוף את אטיאס בכל מקום". הוא כינה את שר השיכון "שמאלני ידוע ומשת"פ".
מש"ס נמסר ל"חרדים" בתגובה, כי "יו"ר ש"ס אלי ישי ידע על פגישת שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס. אין בסמכותו של שר השיכון להחליט על הקפאת הבניה. הדבר הוא בסמכותו הבלעדית של ראש הממשלה".
מלשכתו של שר הבינוי והשיכון נמסר בתגובה ל"חרדים", כי"מאז שהוקמה ממשלת נתניהו פועל ראש הממשלה להגיע להבנות עם ממשל אובמה שמציג עמדות נוקשות ואף מתכחש לחלק מההבנות שהושגו בין אולמרט לממשל בוש לגבי הבניה בגושי ההתישבות ובגידול הטבעי.
"על שולחנו של שר הבטחון מונחות מספר בקשות ליציאה במכרזים בגושי ההתישבות ביו"ש. ברור שלאורך זמן לא יהיה ניתן להמשיך במצב זה לאור הגידול הטבעי וצרכי ההתיישבות. במשרד הבינוי והשיכון מעריכים שאחרי נסיעתו של ראש הממשלהבשבוע הבא הדברים יתבהרו יותר".
תוקן על ידי 3ברית ב- 08/09/2009 20:21:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 14:12 |
|
| |
עוד מלחמה?! לא עברנו מספיק??
|
|