לאחרונה, בעקבות כמה הופעות של הרב יצחק מאיר יעבץ בתקשורת, עלתה בקשה בכמה פורומים לדיון ענייני ומסודר, בו הוא יענה על שאלות של מי שחפצים להבין את צעדיו ומחשבותיו. הנהלת הפורום רואה לנכון לפתוח כאן את הדיון הזה, באשר הנ"ל הינו חבר קבוע בפורום.
נבקש מהמשתתפים לכתוב באופן מכובד וענייני.
תגובות בלתי הולמות, ימחקו או יצונזרו.
נקוה שהדיון יביא תועלת וירבה כבוד שמים.
אתם מוזמנים לשאול את שאלותיכם ולהפנות את מי שמעוניין.
"החרדים קורבנות. אנחנו לכודים, רבים רוצים להתגייס"
רב יצחק (שם המשפחה שמור במערכת) לא שש להצטלם לעיתון. כיפה שחורה לראשו, זקן טיפוסי מכסה את פניו. הוא היה יכול להיות אילוסטרציה מצוינת לנושא הכתבה. אבל עוד לפני שאני מספיקה לפתוח בתמרוני שכנועים, מתערבת בשיחה נציגת דובר צה"ל שאורבת לנו על הקו. "יצחק יכול להצטלם רק עם פנים מטושטשות מהגב", מבהירה החיילת, מתעלמת מתואר הרבנות. הסיבה לכך לא קשורה לרקע המורכב שממנו הוא מגיע. הסיבה למגבלות החשיפה של הרב יצחק, שגדל בבני ברק, למד בישיבת פוניבז' ואחר כך גם בישיבת בריסק שבמאה שערים, היא שהיום הוא הרב הצבאי בבסיס ההדרכה של חיל המודיעין. שושואיסט. סרן בדרגתו.
נשלח ב-9/3/2012 12:35
חכם לעצמו
תודה על הקרדיט. לא ידעתי על זה.
מ למערכת
תודה על ההגנה. כמה עלי לשלם?
נשלח ב-19/1/2012 00:34
למותר לציין כי האנטישימי הקטן היושב ליד אוזני לוחש לי כי גישתך הפרימיטיבית והפרובנציאלית יונקת מהגישה לפיה כל עובד מכס חרדי אמור להעביר את כל החרדים במסלול הירוק וכל שוטר תנועה חרדי אמור להעניק פטור גורף מדוחו''ת תנועה לחובשי כיפת קטיפה שחורה. ולו זו בלבד, אלא שנאמר לי שהוא פועל בשליחות גדולי הדור המתנגדים לפרוייקט שח''ר.
נשלח ב-19/1/2012 00:29
נראה שמקורה של הציפור הקטנה הלוחשת באוזניך ארוך פי כמה וכמה מרמת משכלה. ולהבדיל מאסתר המלכה וליזסתרא, מה יכול הרב יעבץ לעשות? והנחש החמוד שלי המונח לי בין ברכי סינן לי בארסיות כי הרב יעבץ לא הסכים עם גישתו של הרב פרץ ואף ניסה להניאו.
נשלח ב-18/1/2012 21:02
ציפור קטנה, לחשה על אוזני. שהרב יעבץ ,הוא עוזרו של הרבצ"ר פרץ, מי שחיסל את פרויקט השח"ר. ואם נכונים הדברים, ולא עשה הרב יעבץ, דבר למנוע זאת. יאמר עליו "מי יודע אם לעת כזאת הגעת למלכות". אוי לה לאותה בושה,או לה לאותה כלימה.
נשלח ב-13/3/2011 02:22
איך נפלו גיבורים מכיר אותו מהחיידר צריך רק לקוות שכשירצה לחזור יוכל לעשות זאת
נשלח ב-3/2/2011 05:05
חכם, כשאתה אומר "נורמלי" למה אתה מתכוון? בכל אופן אל תפיל על הגרי"מ יעבץ את כל העולם כולו.
נשלח ב-25/1/2011 23:59
בסופו של יום מוצא אני את טענות ימ"י חלשות מאוד. בתשובה לשאלה האם יש חובה לציית לגדולי ישראל הוא מביא לחיוב אגרת של החזון אי"ש ולשלילה מעשיה עם הרב פרבשטיין והרב ברודיא לזה יקרא משכיל. אחר בקשת המחילה מהרב יעב"ץ אסכם כך אופי הטענות הוא מתוך המיינסטרים החרדי אפילו הסגנון השנון בא משם אין אני רואה פה מהפכה אינטלקטולית יותר אני חש פה בצימאון למשהו אחר, ובתחושה של פיספוס , של מישהו שרוצה להיות נורמלי.
נשלח ב-14/12/2010 02:53
קרדיולוג היקר
הנה כמה תובנות לפי בקשתך
1.חברה שאין אצלה שום ביקורת עמצית אלא ההפך הוא הנכון שהיא בטוחה בכך שהכל אצלה כשורה ומכיון שברור לה איפה שהיא מייצגת את האמת האבסולוטית עלי אדמות היא גם חושבת שכל מה שאי אפשר לפרש שום דבר כטעות כי הכל בגדר הלכה למשה מסיני שלא ניתנת לעירור, זוהי חברה חולה.
ואתן לך כמה דוגמאות כמשל בעלמא
א. ידוע שגדולי ישראל (מלבד החפץ חיים) לא נתנו הוראה לברוח מאירופה טרום השואה אלא נהפכו היו מהם שדיברו שיש להישאר באירופה, עד היום אין בציבור החרדי רבים שיעיזו לומר כי היתה כאן טעות טרגית של גדולי ישראל, שיש ללמוד ממנה להבא. כאשר הציבור שלנו צריך להתמודד אם השאלה הזו הפרשנות הרווחת היא שגדולי ישראל כנראה ראו שעדיפה שואה גופנית על פני שואה רוחנית כי מי שיעלה לארץ היה עלול ליפול ברוחניות. ומדוע זו התשובה האופינית לציבור שלנו? כי מי שמאמין שחייבים להישמע לגדולי ישראל ושלא יעלה על הדעת שהם יכולים לטעות שהרי ועשית ככל אשר יורוך מוכיח זאת מני וביה ממילא לא קיימת אפשרות שהמנהיגים הרוחנים יטעו כביכול.
זו אחת הראיות לכך שיש חולי בחברה שלנו כי חברה נאורה יודעת שהגם שאנו מצווים להישמע בקול חכמים בהחלט יתכן שהם עלולים לטעות כיוון שעל אף היותם גדולי תורה הם עדיין בגדר בני אדם בלבד ולא בגדר מלאכים כמו שהרש"ר הירש בפירושו ל"ויגדלו הנערים" מדהים בעוצמת דבריו ואומר. 'בשום מקום לא נמנעו חכמינו מלגלות חולשות ושגיאות, קטנות וגדולות במעשי אבותינו הגדולים, ודווקא על ידי כך הגדילו תורה והאדירו את לקחה לדורות'. עי"ש
זו נקודה שכיום היא בחולי נורא בציבור החרדי אם אני הייתי מעיז לומר כדברים שכתב הרש"ר הירש הרי היו סוקלים אותי באבנים שכן התפיסה כיום היא תפיסה נוצרית שהגדולים אינם טועים לעולם ושיש לדמותם למלאכים ממש כך שקיים איסור לביקורת עצמית.
אך האמת היא ההפך הגמור כמו שכתב הרש"ר הירש שאנו מצווים ללמוד מן הטעויות הרבות ואף מן הגדולים ביותר הלא הם אבותינו הקדושים שזהוי הגדלות האמיתית לא להסתיר ולא לטייח שום טעות כדי שהבאים אחרינו ידעו לתקן את הטעון שיפור לכן עלינו להיות בעלי ביקורת עמצית ולהביט ניחוחה על הדברים מבלי לפחד, זכורני כי באחד התוכניות של הרב ניוגרשל עלה מאזין שאמר כי הרב טיכטל אמר שגדולי ישראל אכן טעו בכך שלא נתנו הוראה מפורשת לפני השואה לקום ולברוח, מיד החל הרב ניוגרשל להגביע קולו בתוכחה ולומר אייך אתה מעיז לומר דברים כאלו על גדולי ישראל מי הוא זה הרב טיכטל הלזה לעומת האדמור מבלז והאדמור מגור וכל גדולי ישראל! אבל צר לי ידידי, הרב טיכטל צדק ואילו הרב ניוגרשל סובל מהבעיה שמובאית לעיל כי המרצה נכבד לא מבין שהאמונת חכמים שלי לא צריכה להיפגע הגם שגדולי ישראל עלולים לטעות, ההסתכלות על הדברים היא פשוטה בעיני, צריכים לשמוע לגדולי ישראל על אף שהם עלולים לטעות כי חייבת להיות הנהגה כי אילולי זאת אנו עלולים להגיע למצב של אנרכיה ועל אף שהם טעו לעיתים, אני לומד בשקיקה את דברי תורתם המחכימים ואין דבר זה פוגע באמונה שלי מכיוון שאני מצווה ללמוד מן הטעויות שלהם, אבל חברה שחושבת שועשית ככל אשר יורוך אומר שאין טעויות מיד כשיש טעות כל האמונה שלה מתעררת וזהי חברה חולה ללא ספק.
יתירה מכך היו רבים לפני השואה שקמו ונמלטו לא"י, ומעשה שהיה כאשר הגיע ר' אהרון מבלז לת"א נכנס אילו אחד מן החסידים שנמלט מאירופה על אף ששמע מר' אהרון עצמו שלא לברוח, ובראות המשב"ק את האיש נכנס אל הרבי ואמר הנה נמצא פה אותו אחד שאמרת לו שלא ללכת לא"י והוא לא שמע לך, השיב לו הרבי אולי הוא לא שמע לי אבל את חיו הוא הציל, והדברים מדברים בעד עצמם.
אתן עוד כמה טעויות של הציבור החרדי שלא רוצה לבקר את עצמו ועל אף הטעויות שום טעות כזו לא מצליחה לפגוע באמונה שלי כמו שכתבתי לעייל
2. המלחמה כנגד העיברית שנחלה כישלון חרוץ והוכח שהיתה טעות ( לא כך חושבים רוב הציבור אבל אני כן) שכן העיברית ניצחה וסחפה רבים וטובים אל פורקי העול, כאשר העזתי לומר את מחשבתי זו מיד משהו מהמשפחה מחא כנגדי ואמר אייך אתה מעייז לדבר כך כנגד ר' חיים זוננפלד אלא שלפי מה שכתבתי אינני מדבר נגדו אלא לומד מן הטעויות של העבר כמצווה ממני. ( לימים גיליתי כי אף ר' חיים זוננפלד עצמו הודה כי זו היתה טעות להילחם כנגד העיברית, בספר האיש על החומה)
3. הפרשייה האחרונה בישיבת "המתמידים" שבה נחשפה רשת של זיופים כדי להוציא כספים מהמדינה במירמה היא עוד הוכחה לחולי בחברה שלנו שכן בשום עיתון לא הוזכרה הפרשייה (חוץ מקו עיתונות שנחשב בציבור הרחב כעיתון פסול) דבר שמוכיח על חולי נוראי שכן חברה שלא מוכנה להתמודד עם כישולנותיה אין לה זכות קייום ואייך יש לנו זכות להוכיח את האחרים כאשר את עצמינו אנו מרמים
רציתי לכתוב עוד אך מפני השעה פרשתי לשינה אולי אמשיך בפעם אחרת.
נשלח ב-13/12/2010 19:52
אכן מטבע הדברים דיונים מעין אלו גולשים למחוזות אחרים.
המהפך שעבר הרב יעבץ מרתק מדי מכדי לדון בו למקוטעין אם הרב יעבץ מעונין אני מוכן להרים
את הכפפה ולנסות לעניין מולי"ם מפורסמים בהוצאת ספר שבו ישמיע ר' יצחק את משנתו הסדורה
(אני מתכווין לספר ראיונות בסגנון של מכאל ששר למי שמכיר)
נשלח ב-11/7/2010 06:15
ושאלה להרב מאיר מי אתה ? בן כמה אתה ? אתה רב או ר' מאיר ? ובזכות מה אתה מפורסם כאן ?
אפשר למלאות את כל המספרים בדברים קונקרטיים אותם צריכים לתקן ? אשכול מלא מלל, ללא מיקוד. הבעיה הזאת משותפת לכל הדיונים בפורומים מעין אלו. חוסר מיקוד בנושאים ספיצפיים.
תנו לי מגילת יסוד של החרדי או הדתי, או החרדתי או החרדלי, או איך שלא תקראו לו.
מדוע יש מכם הסבורים שהחברה החרדית היא חברה "חולה" ? תנו דוגמאות ברורות ומבוארות.
ולחילופין, אם אין לכם רשימת דברים בהם אתם חלוקים עם הציבור החרדי, תנו לפחות כמה דברים מהותיים וברורים. לא אקבל טענות מעורפלות בשלל סיסמאות בצורך בשינוי, וכמה שחברה החרדית לא טובה וכד'.
נשלח ב-5/2/2010 10:24
שלמה, לגבי עיכוב הגאלה הלוואי והיה מי שיודע... לגבי השאר אתה חוזר על דברי בניסוח אחר. ובלצ"גא
נשלח ב-4/2/2010 14:30
וכפי שאמר לי יהודי חכם. המהפכן טוען שהוא מחזיר עטרה בת אלפים שנה ליושנה, ואילו השמרן משמר את מאה השנים האחרונות.
נשלח ב-4/2/2010 13:39
מה זה אוטנטיות בכלל?
לדעתי, בתקופתנו נוצרת תרבות שתהפוך לאוטנטית עם הזמן , יחד עם חיזוק החיבור של העם לארצו, ליתר חלקיו, לתורתו ולאלוקיו בצורה "הגאולית" של חיבור זה.
תרבות זו אמורה להתבסס על מה שהיה בטרם הגלות כפי מה שידוע לנו ובתוספות הנובעות ממציאות החיים כיום, תוך רצון לעלות בדרגה רוחנית.
שימור התרבות הגלותית מעכבת לדעתי את המשך תהליכי הגאולה (וסליחה שאני הקטן מדבר על עניינים שברוח, אבל הליכים אלו מופיעים כאן בצורה גשמית לחלוטין). ולכן, מי שחושב שאוטנטיות כשלעצמה יש בה עניין, אפילו אם זו משמרת תרבות גלותית, שיערב לו. אני לא בעסק...