בית פורומים א חרדים ספרדים

מי הרשה לכסא רחמים להדפיס את ספרי הבן איש חי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2009 03:39 לינק ישיר 
מי הרשה לכסא רחמים להדפיס את ספרי הבן איש חי?

השבת נתקלתי בהוצאה חדשה של הבן איש חי – בהוצאת כסא רחמים.

כפי הידוע נכדי הבא"ח שבלונדון לא נותנים (בלשון המעטה) להדפיס את ספרי זקנם. מרכז הספר שילם הון עבור הוצאתו, וגם זה בהסתייגויות מרובות. הרב עובדיה מנסה שנים (מידיעה איתנה) לקבל את אישורם להדפיס את ההליכות עולם עם הבא"ח ולא עולה בידו, הם כועסים עליו שחלק עליו, ולא סתם כועסים – אלא כעס עיראקי שלא נמוג גם אחרי שישים שנה ועברתם שמרה נצח.

אני יודע גם שהם תבעו את פלדהיים שהדפיסו חלקים מספריו.

אז איך הרב מאזוז הצליח להדפיס בלי בעיות?

גם להגיד שהוא שילם להם זה לא מסתבר, הוא לא בעל אמצעים כזה גדול.

אז מה היה שם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2009 13:26 לינק ישיר 

לפי הודעתך למעלה, מרן היה מעונין להדפיס את ספרו הליכות עולם בצמוד לבן איש חי (כשקניתי את הליכות עולם, אכן אינטואיטיבית חיפשתי היכן מיקמו את פסקי הבן איש חי, תמהתי מאוד כשלא מצאתי, ניסיתי לברר אך לא שמעתי שמרן ביקש מהם).
ככל הנראה מרן לא היה מעוניין להתנצח מול היורשים (ואולי הוא גרס שמדין תורה הוא כן צריך לקבל אישור מהם).
ייתכן שהיורשים מאשרים להרבה להוציא את הספרים של הן איש חי לאור רק לא למרן שמזוהה בציבור כפוסק שחלק על הבן איש חי, דבר שבטעות יסודו - מרן לא היחיד שחלק על הבן איש חי ויתירה על כך מרן רק מחזק את הנהיה אחר פסקי הבן איש חי (כעין מעשה הראב"ד על הרמב"ם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2009 01:07 לינק ישיר 

מסתבר אכן שלפי החוק  אין בעיה. אך נכדי הבא"ח לוחמים נגד כל מו"ל ולכן עד עכשיו מרכז הספר היה בלעדי.

אני שואל למה כאן הם שתקו.

אה, ועוד הערה אם מישהו מכסא רחמים נוכח כאן.
הגרפיקה בספר מאוד מזעזעת. הרבה בלגן מול העינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 19:26 לינק ישיר 

זכרתי משהו כזה יש"כ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 18:31 לינק ישיר 

א.   ע"פ החוק הישראלי (שהוא מבוסס על החוק המנדטורי ושתקף בחלק לא קטן מהעולם), זכות יוצרים תקפה עד 70 שנה ממות המחבר.
ב.   במקרה והנדון מתרחש בכמה מדינות שבכל אחת מהן תקופת זכות היוצרים אחרת, הולכים לפי התקופה הקצרה ביותר מהמדינות הנ"ל.

לענייננו, הבן איש חי זכותו תגן עלינו ועל כל עם ישראל, חי, פעל וכתב את יצירותיו בעיראק (עם גיחה קטנה לא"י), יורשיו חיים בלונדון ומדפיסי ספריו והמעוניינים חיים בא"י.

הבן איש חי נפטר בי"ג אלול שנת התרס"ט 1909, דהיינו, כבר עברו 70 שנה.

ככל הנראה החוק הישראלי זהה לחוק הבריטי לעניין תקפות זכויות יוצרים וכנראה גם בעיראק, לכל היותר משתמשים בנוסחה של התקופה המינימאלית (שהיא כמו שכבר כתבתי בישראל 70 שנה).

ע"פ כל זאת, כמדומה לי שניתן להשתמש חופסי בספרי הבן איש חי ללא בעיית זכות יוצרים, מה שסותר את פתיחת האשכול הנ"ל.

ייתכן, ואני מסייג עצמי, שיש עוד נידון בחוק שלא שמתי את ליבי אליו שנותן הארכה לזכויות היוצרים אצל היורשים העיקריים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 18:10 לינק ישיר 

רוטל אני אנסה לברר לך, אך כך זכור לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 16:55 לינק ישיר 

יש לך מקור לזה?
לי זכור 70 שנה מהמחבר בלבד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 11:52 לינק ישיר 

אם אני לא טועה, תפוגת זכויות על ספרות כתובה היא, 70 שנה אחרי מות היורשים הראשונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 11:35 לינק ישיר 

חושבני שלישועה סאלם יש מכתב בחתימת הרבה רבנים האוסר להשתמש בהוצאה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 09:04 לינק ישיר 

האם הזכויות הם לנצח?
למיטב זכרוני יש תקופת תפוגה לזכויות.
על פי החוק גם פטנט רום פג לאחר 25 שנה.
איני זוכר כרגע כמה מן זה על פי דין תורה, אבל אני זוכר שראיתי באיזה ספר שהזכויות מוגבלות בזמן.
ומאז פטירת הבא"ח עברו 100 שנה לכן אולי כבר אין זכויות יוצרים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > מי הרשה לכסא רחמים להדפיס את ספרי הבן איש חי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext