בויכוח על תקציב תנועות הנוער, הוזכרו תנועות הנוער החרדיות שאף פעם לא קיבלו תקציב מוניציפאלי.
באילו תנועות מדובר? האם "אבות ובנים", "מתמידים", "ישיבת בין הזמנים" וכד' ניתן להחשיב כתנועות הנוער?
נשלח ב-30/8/2009 09:45
מי שמבקש מימון לתנועות נוער חרדיות שלא יתפלא אם מתקצבים "ישיבה" רפורמית .
גרינברג כנראה מכיר טוב תנועות נוער משליחותו הציונית בפנמה או הודות לרבנית גרינברג מחנכת דגולה במוסד דתי לאומי ברמב"ש ..
תוקן על ידי דל_רמבש ב- 30/08/2009 9:48:55
נשלח ב-30/8/2009 10:29
דל, מתחת לחגורה, לא נאה ולא יאה, להיכנס לחייו האישיים של שמוליק.
נשלח ב-30/8/2009 10:48
הגיע הזמן שאבות ובנים יתוקצבו ע"י העיריה
ואם צריך סיבה אז כ"תנועות נוער"
נשלח ב-30/8/2009 10:52
אני מסכים, אינני רואה סיבה משוע תנועות נוער יתוקצבו וארגון "אבות ובנים" לא יתוקצב, כמובן שאז זה ידרוש מארגון "אבות ובנים" להתנהל לפי כללי מנהל תקין (לא שאני טוען שהיא לא) ולהיות שקופים בקשר להכנסות ולהוצאות.
נשלח ב-30/8/2009 12:23
מחשבות ,
ההערה שלך בדרך כלל במקום זה לא חים אישים מדובר באיש ציבור היהודי מתפרנס לא רע מהציבור שלנו . אף אחד לא מנסה ברצינות לפטר את אשתו ואנשי הסוכנות בפנמה התייחסו יפה מאוד למשפחת גרינברג .- הוא לא יכול בנסיבות כאלו להלחם בציבור הדתי לאומי ולמנוע או להקטין תקציב לתנועות הנוער .
תנועת נוער זה דבר מוגדר בחוק ובנוהל וכולל אפילו את צא"י ובתיה . אבל אבות ובנים זה לא קרוב אפילו . צריך וחשוב לתקצב אבות ובנים מתקנה תקציבית גדולה ומכובדת של שיעורי תורה או תרבות תורנית ( במקום חוברות שאיש לא קורא עם שמו באותיות זהב של העסקן המסור הי"ו בפונט 64 ) . להכניס אבות ובנים לגדר של תנועת נוער זה היפך השכל הישר .
נשלח ב-30/8/2009 13:19
בדקתי הבוקר את הנושא עם גרינברג והוא מבהיר.
תנועות נוער פירושם, רק לתנועות נוער המאושרות כחוק, ונקראות תנועת נוער.
והם בתיה (הגדולה שבהם), תודעה, דגל ירושלים, אל המעיין, וצא"י (בעבר).
"אבות ובנים" זה לא תנועת נוער ולא לזה התכוון גרינברג.
תנועות הנוער החרדיות שהוזכרו כאן, לא קיבלו מעולם כסף ותיקצוב מהעיריה.
בעוד שהצופים, הנוער העובד והלומד, בני עקיבא ואריאל, כן קיבלו.
זו הייתה הבקשה וגרינברג התכוון להוסיף גם את אלו.
נשלח ב-30/8/2009 13:35
שאלה - התנועות נוער שלנו בקשו תקציבים ולא קבלו או אף פעם לא בקשו ורק בוכים על זה עכשיו שלא קבלנו? ואם בקשו ולא קבלו, מה היתה הסיבה (לטענתם) שלא נתנו התקציבים המגיעים לנו?
נשלח ב-30/8/2009 13:45
בואו נשאל בכנות - מהי הפעילות הריאלית של בתיה וצא"י בבבית שמש ?
נשלח ב-30/8/2009 14:16
תודה, מבט.
נשלח ב-30/8/2009 21:47
simple מבט-התנועה החרדית היחידה המוכרת ע"י משרד החינוך היא בנות בתיה. פעם רק תנועות נוער "ציוניים" או "ממלכתים" קבלו תקציבים ממשרד החינוך. שיצחק לוי מהמפד"ל היה שר חינוך הוא יצר מעמד של תנועת נוער "אחרות" כדי שהתנועות החרידיות יוכלו לקבל תקציב, אבל כדמדומני שהעיריות אינם חייבות לקבל את הקרוטיונים החדשים. לא ברור לי אם העירייה יכולה לממן התנועות החרדיות אחרות (חוץ מבנות בתיה) כיון שאלה לא עומדים בתנאי משרד החינוך השנה.
נשלח ב-30/8/2009 23:00
דל, גם לאיש ציבור "שמתפרנס לא רע מהציבור" יש חיים פרטיים.
אינני בקיא בפרטים אך לא ראיתי מאיפה לקחת ששמוליק נלחם בציבור הדת"ל בכך שהוא רוצה שיתקצבו גם את תנועות הנוער החרדיות (אם ישנן כאלו).
על דעותיו של מוליק בקשר "לתנועות נוער חרדיות" מותר לך ואתה צריך להתווכח אבל לא צריך כל פעם כשיש ויכוח לנגח אישית.
דל, אני נהנה (באמת) לקרוא את הגיגך אך מותר להודות שקצת נסחפת?
מוזר לי כאיש תנועת טוב להגן על שמוליק אבל כשצריך צריך.
נשלח ב-30/8/2009 23:48
מחשבות , יש צדק מסוים בדבריך . ואם אגן על עמדתי רק אעמיק את הטעות .
בכל מקרה הוא פגע בציבור שלנו בכך שיהיה עיכוב ועדכון בהקצבות לתנועות נוער .
זה דבר חשוב מאוד בציבור שלנו והרבה בחורי ישיבות ובני תורה בציבור שלנו חייבים זאת להתלהבות ולגאוה התורנית שקיבלו בתנועת הנוער .
נשלח ב-31/8/2009 08:12
בזה אני מסכים איתך במאת האחוזים.
אין ספק (למי שלא רוצה להיות ציני) כי תנועות הנוער (אלו ששומרים על גדרי ההלכה) של הדת"ל עושים עבודת קודש בחינוך, הייתי שמח לו היו גם תנועות נוער בציבור החרדי, תנועות נוער כאלו יכלו לסייע רבות לנוער החרדי הנושר, ונוער החרדי שאיננו לומד בישיבה ומשתעמם.
שמןליק אומנם עושה את עבודתו בכך שהוא מנסה להשיג תקציבים לציבור החרדי, אך לא נכון שזה יבוא על חשבון תנועות הנוער של הדת"ל.