בית פורומים בית שמש

שאלות ותשובות עם מקוה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2009 18:02 לינק ישיר 
שאלות ותשובות עם מקוה

ידידי היקר הזמר המהולל מר אלי פרידמן פתח אשכול בנושא "מיהו מקוה" הוא העלה השערות שהוכחו בפעם המי יודע כמה שאינם נכונות.

רציתי להבהיר מספר דברים. ואנסה להיות כמה שיותר ברור וממוקד וכל זאת בלי להיחשף.

א] כמו שאתם רואים מתוך דבריי אני אכן מעורה מאוד בנעשה בעירינו, לפעמים יותר לפעמים פחות, אבל לפני 6 שנים לערך כשהצטרפתי לפורום אכן כתבתי המון חדשות מעבר לדעות שלי, כשהתחילו אנשים להתחקות ולחקור אודותיי מטבע הדברים היו הרבה דברים שלא יכלתי להתיחס אליהם, עצם הדבר שאנשים כאן מראים אובססיביות לדעת מי אני גורם לכך שהרבה דברים איני יכול להעלותם, נכון הדבר שאם רק רציתי הייתי נרשם בתור ניק נוסף אבל חושבני שאין זה דבר ראוי ועל כן לא אעשה כן.

ב] הסיבה שאיני מפרסם את שמי אינה קשורה לשום סיבה או מישהו המונע ממני לעשות כן, הדבר קשור אך ורק לכך שפירסום השם ימנע ממני להביע את דעתי ללא כחל ופחד לכך שמישהו יבוא אליי בטענות למה ומדוע אמרת עליי דבר כזה או אחר.

ג] ביום יום אני אכן חבר קרוב להרבה מן האנשים שאני מטיח בהם האשמות חריפות, ומכאן גם הידיעות שלי על מגוון נושאים אנשים וקונטרסים, יחד עם זאת דווקא משום כך לא אמנע מעצמי לומר את דעתי בצורה ברורה.

ד] אני חיי בתוך עמי ומודע למלל בציבור על שמי, אני מקבל פידבקים רבים בלי שאנשים ידעו שאני אכן הכותב. ישנם גם אנשים המקללים אותי וגם זה ידוע לי, זה כוחו של הפורום שאילולי אחשוף את עצמי לא אדע את האמת.

אשמח לענות לכל שאלה שתופנה אליי בלי האשמות ובצורה מכובדת, באשכול זה אענה בלי להתקיף ואשמח לענות שאלות מכל הגוונים בתנאי שלא יהיה נסיון לחשוף אותי או להעליל עלי שאני מישהו כזה או אחר.

בכבוד רב

אנשי טוב, אולי תואילו לגלות לנו מי הם הרבנים שלכם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2009 19:34 לינק ישיר 

ת'אמת, אחת מהשניים או שאתה לא כ"כ מכיר את עצמך (במסוגלות שלך לשנוא מי ששונה או לא מסכים איתך) או שאתה לא אומר את האמת
בכל מקרה שמחתי לעזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2009 18:29 לינק ישיר 

ת'אמת, גם אני לא חלמתי שזה יהיה כ"כ קל, אבל אין ספק שהכל בזכותך לא הייתי מצליח לבד. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2009 15:32 לינק ישיר 

מהיכרות איתך לא נראה לי שהעבודה כ"כ תקשה עליך...

תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2009 15:24 לינק ישיר 

מחשבות,

אם אתה כ"כ מתעקש שעליי לשנוא אותך אני מוכן לעבוד על הנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2009 11:11 לינק ישיר 

מקוה,

אני יודע שאתה לא שונא אותי, תתפלא אתה גם לא שונא את הרב יעבץ או את אלי פרידמן.
אני חושב שאתה פשוט מקנא בהם, רק שקשה להודות בזה...

בכל מקרה אם אתה כן שונא אותם, אזי יש לך את (כמעט) כל הסיבות לשנוא גם אותי.

מעיון באשכולות קודמים בעניין אלי פרידמן מצאתי כי ה"החטא" הגדול שמצאת אצל פרידמן זה הקמת תנועת טוב, ובכן ייאמר לזכותי (או אולי לגנותי תלוי לפי ההשקפה) כי גם אני סייעתי לא מעט לתנועת טוב.

מעיון באשכולות קודמים בעניין הרב יעבץ מצאתי כי ה"החטאים" הגדולים שמצאת אצלו הם:
1. נטייתו לציונות, וקרבתו לחוגי הדת"ל.
2. השקפתו שלא כל אחד צריך ללמוד בכולל כל חייו, אלא יש כאלה שעדיף ויש עליהם מצווה לצאת לעבוד ולפרנס.
גם כאן אני די קרוב לדיעותיו של הרב יעבץ.
1. כתבתי לך לא פעם שאני מרגיש הרבה יותר קרוב לדת"ל ירא שמיים מאשר לחרדי הקיצוני.
2. אני שותף מלא להשקפתו זו של הרב יעבץ.

ובכן אולי אתה בכ"ז צריך לשנוא אותי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2009 08:14 לינק ישיר 

מקווה הולך ע"פ חז"ל ?
הצחקת אותי באמת כל קשר בינך לבין חז"ל הוא במקרה הטוב משהו ששמעת באיזה שיעור של מישהו.
ועצה הרמב"ם בהלכות תשובה אומר שלושה שלבים לחזרה בתשובה,
הדעות שלך לא מבוססות על שום מקורות חז"ל, במקרה שלך זה קצת דומה לתקופת שבתי צבי, או הצדוקים , לא מצויין בשום מקום בתלמוד שחכמים יצאו להכפשות והשמצות כמו בדור שלנו המקום היחיד הוא זה שהכתות כמו הצדוקים והכותים תמיד יצאו להפגנות מול חכמי ישראל , כי חכמי ישראל ידעו שתורה ישראל היא אמת ואין צורך להפגין ולהילחם עליה היא תמיד תתגלה ותפרח ולכן במקומות שהיה צורך לגדור גדרים הם גדרו ולא ע"י הפגנות ומלחמות, כך גם היום התורה היא לא של האשכנזים או בספרדים היא מונחת בקרן זוית כל הרוצה ליטול יטול, אל תבוא ותגיד שלי היא כי היא לא. "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום",
יש כללים ברורים למאבק תגיד מה ההלכה מקובל השקפה קיצונית לא מקובל ,

הדעות שלך ידועות אבל לא מבוססות על כלום ולכן לצורך העניין בתור מייצג דעה חדשנית תביא מקורות.

השקעה בידע מניבה את התוצאות הטובות ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/9/2009 01:52 לינק ישיר 

מחשבות,

תתפלא אבל אני לא שונא אותך, אני רק דיברתי על אנשים ספציפיים כמו יעבץ וכמו  פרידמן, תרצה לדעת מה הם עשו פשפש בבקשה באשכולות שכתבתי על הנושא לא אכנס לנושא זה באשכול זה כהבטחתי.

אני לא מקל ולא מחמיר, אני אוהב את היהודים ככל יכלתי, מעולם לא שנאתי ספרדים ההיפך הוא הנכון.

חוכם,
עושה רושם שלא קראת את דבריי שכתבתי באשכולות אחרים משום שרוב שאלותיך מוסברים על ידי בטוב טעם.
צרם לי רק העובדה שיש לך משהו נגד הרמב"ם, דרך אגב בהלכה יש כללים מתי צריך להחשיב מישהו לרשע ומתי לא! כן אכן אנחנו צריכים לקבוע עפ"י כללים שחז"ל קבעו לנו מתי אנחונ מחשיבים אדם לרשע.
מעתה אל תקרא לי סגן קרא לי הולך עפ"י ההלכה.

אהבה,
אמרתי זאת מספר פעמים יש לי חיבור במסגרת עבודתי, אכן למחשבים אצלי יש מסלול כשר. לשאלתך האם אני חושב שזה מקום מתאים, אומר לך שתתפלא אבל כן, האינטרנט הוא כלי מאוד חזק להבעת עמדות כמו פורום כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2009 10:17 לינק ישיר 

ובהמשך לדבריו של חוכם010

אתה באמת חושב שהאינטרנט הוא המקום המתאים לפרסומי ד"ת שלך?

ואל תשאל למה אני בכלל גולש באינטרנט, אני אישית גולש במסלול ההרמטי של רימון ועושה סייג

שלא אכשל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2009 09:43 לינק ישיר 

מקווה .
יש לי מספר שאלות ולפני כן אני אישית לא רוצה ולא מעוניין לדעת מה השם שלך .
1. בשם איזה דין תורה אתה מדבר ?
2. לא ידוע לי שאיזה בד"צ או כל בית דין דנו מי הוא ישראל ומי הוא לא, בדורות האחרונים ואל תביא לי איזה רמב"ם .
3. ממתי קבלת כתב מינוי לסגנו של בורא עולם שתקבע מי רשע ומי צדיק מי ראוי לבוא בקהל השם ומי לא?
4. אתה לא מבין שלא יעזור לאנשים שכמוך כלום, אין אתם לא יכולים לראות שחור ולהגיד שזה לבן , התמימות הזאת עברה מין העולם.
5. הגיע הזמן שתלך ותחזור בתשובה על כל הצביעות שלך , על הוצאת שם רע לרבנים שאינם חרדים,

השקעה בידע מניבה את התוצאות הטובות ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/8/2009 07:59 לינק ישיר 

מקוה יקר,
1. אני שמח ששיכנעתי אותך, לא יפה להראות כחבר ובמסתרים לשנוא, הרי חז"ל כבר אמרו "הזהרו מן הצבועין...".
2. מדוע אתה כל הזמן כותב "אותם", תכתוב "אותך", כן "לפי ההלכה" אותי אתה מצווה לשנוא. כי אני הולך "נגד התורה".
אם כך יש לי שאלה נוספת.
באיזה מובן אני הולך נגד התורה? בזה שהחלטתי לתמוך בתנועת "טוב"? הרי רבנים התירו זאת מפורשות (הרב מלינוביץ למשל), תגיד האם גם באהבה (למשל אהבת הספרדי) אתה כ"כ "מחמיר" כמו שאתה מחמיר בשנאה?

תוקן על ידי machshavot ב- 31/08/2009 7:58:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2009 00:27 לינק ישיר 

אני לא שונא אותם אישית! אני מחויב עפ"י דין לשנוא מי שהולך נגד התורה. זה לא אומר שמחר אני צריך להתחיל לקלל אותם או לא לדבר איתם.

אכן, אתה צודק שבמידה מסויימת צריך להראות להם שלא נח לי איתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 22:51 לינק ישיר 

מקוה לא ענית על השאלה.
לא טענתי כי מחובתך להעיר להם, אם אתה חושב שזה אבוד מראש. טענתי היתהשזאת צביעות מצד אחד להראות להם פני אוהב "חבר קרוב להרבה מן האנשים" ומצד שני להשמיץ ולכלכך ואף להצהיר שאתה שונא אותם. הייתי מצפה שלפחות לא תראה פני אוהב, אני למשל דעותי ידועות, וכל מי שמכיר אותי יודע את הבוז שאני רוחש לאותם קיצוניים, למשל טומבק יודע את דעתי עליו ואינני מראה לו פני אוהב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 21:12 לינק ישיר 

מחשבות,

אכן שאלה טובה, ת'אמת אתה צודק! הייתי צריך לגשת אליהם ולנסות לדבר אל ליבם, אלא שבמצב הדברים בהרבה מהמקרים זה אבוד מראש, הרבה פעמים אני אכן נגש אל אנשים מידי פעם ומעיר, אבל כשא"א אי אפשר. הדרך היחידה שלי למנוע אחרים מלהיות מושפעים מהם הוא ע"י שאומר את דעתי בפורום כזה או אחר.

בהרבה פעמים אני מתייסר לפני שאני מתקיף ולפעמים גם לאחר מכן, אבל אני שואל את עצמי האם מותר לי שלא להביע את הדיעה שלדעתי הוא מה שהקב"ה רוצה שאעשה.

אהבה רבה,

נדמה לי שאין צורך שאענה לך נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 20:28 לינק ישיר 

עדיין לא הצלחתי להבין איך אתה מוכיח שאתה לא אאוטינג.

ולפי תגובותיך אפשר להגיד "על ראש הגנב בוער הכובע".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 19:49 לינק ישיר 

ידידי לפורום מקוה הנה שאלה ראשונה,
האם לא נראה לך צבוע, להיות "חבר קרוב להרבה מן האנשים" ומצד שני להתקיף ולכנות אותם אנשים ככופרים וכו' (בעבר אף הצהרת שאתה שונא אותם).
האם אותם אנשים יודעים את דעתך עליהם? או שמא אתה מחייך אליהם כשאתה איתם אבל מאחורי גבם אתה...
מחשבות

תוקן על ידי machshavot ב- 30/08/2009 19:46:02

תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > שאלות ותשובות עם מקוה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext