בית פורומים עצור כאן חושבים

כיצד לא נוצרה תנועת "הסרגה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/8/2009 09:47 לינק ישיר 
כיצד לא נוצרה תנועת "הסרגה"

בשולי הודעותיהם של נדב בוגי ור מיכי, נראה לי שבעינהן החרדים מהווים איום על היהדות (כדת וכעם), לא פחות ואולי אף יותר מהחילונות.
מביחנה תיאולוגית זה ודאי נכון , שכן החילונות די מצ'וקמקת מבחינת מה שהיא מציעה ב"שוק הדיעות",כך שהיא לא מהווה שום איום.
מבחינת קיום העם ,(ובעיקר קיום העם בארץ), אפשר לדון ,האם אורח החיים הטפילי החרדי מסוכן למדינה בטווח רחוק יותר מההרפתקנות החילונית השמאלנית בטווח הקצר.
ובכל זאת לא קמה שום מוטיבציה (בקרב הדתל"ים) לשנות את החרדים (בניגוד לישיבות "משחירות" שקיימות ועובדות במרץ במחנה החרדי).
קל לדבר על חוסר בטחון עצמי ואמונה בצדקת הדרך,אבל זה לא זה.לדתי הלאומי הממוצע כבר אין התלבטות של ממש על "חציית הכביש" לצד החרדי.
תופעה שרווחה לפני עשרים שנה (סרוגים מתחרדים), היום כמעט שנעלמה מן העולם.
ובכל זאת לא רק שמבחינה פרקטית אף אחד לא קם, גם במחינה תודעתית אך אחד לא חושב על זה.
למה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2009 10:45 לינק ישיר 

וכבר אמר מי אמר ואני מתנצל אם אני מצטט את עצמי, שתנועת התשובה הגדולה בארץ היא בני עקיבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2009 10:01 לינק ישיר 
יש תנועות הסרגה.

הם קוראים לעצם ארגון האורות, ששם לו למטרה להפיץ את תורת הרב קוק בקרב אחינו התינוקות שנשבו בשנאה לחסדי ה' וגאולתו.

אכן כמו שכבר הגדירו יפה בשירשור אין פלא שהארגון הזה קם דווקא בישיבת ההסדר ברמת-גן.

ולגבי הנושא הצדדי של השירשור, האם יש חזבתי"ם שאינם חרדים. ובכן יש! וישנם רבים רבים שכאלו. הערכה שלי שמשהו בין 10 ל20 אחוז מהציבור הדתי לאומי (אני כורך ביחד איתו גם את המודרן-אורתודוקס בארה"ב) הינם אנשים שנולדו לבתים שאינם שומרי תורה ומצוות (לצורך הגדרת קו תפר נגדיר כלא שומר תורה ומצוות מישהו שנוסע בשבת).
בפקולטה בה למדתי היו סביבי חזבתים בדירה אותה שכרתי במשך לימודי האקדמים היו חזבתי"ם. בכל מקום סביבי.
כמודמני שמוסד החזרה בתושבה הגדול ביותר בעולם הוא לא ערכים ולא שופר אלא "הלל האוס" בקמפוסים בארה"ב. כשהתחלתי לכתת רגלי לקמופוסים שונים ומשונים, נפעמתי מהכמות העצומה של החזבתי"ם שנתקלתי בהם.

שתי סיבות גורמות למחשבה שאין תנועת החזרה בתשובה, אחת היא כי אכן אין תנועה שכזו שמשלמת לאנשים כסף כדי שיחזירו אנשים בתשובה זה קורה מאליו. ושנית החוזרים בתשובה נטמעים בחברה הדתית עד כי לא נודע כי באו אל קרבנה, לעומת החברה החרדית, בה רק דור רביעי ישובו הנה, וגם זה רק לפי שיטת רבי יוסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2009 10:28 לינק ישיר 

תודה לבעלבעמיו

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=22&topic_id=2675955&forum_id=18119

http://acheret.co.il/?cmd=articles.124&act=read&id=362 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2009 10:28 לינק ישיר 

מי שכותב או כותבת כך, משהו מעורר באמונתו ובצידקת דרכו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2009 09:51 לינק ישיר 

yakovkov כתב:

...

תמהני איך מי שמגדירה את עצמה כשומרת תומ"צ, וכאחת שגדלה על ברכי החסידות, מוציאה שם רע על כל כך הרבה מגזרים בעם; החל מהחרדים (חוץ מחסידי חב"ד ו/או ברסלב) וכלה בחובשי הכיפות שבעיניה רודפים אחר תאוותיהם האסורות.

ומי יודע מה מזמן יום הדין למוציאי שם רע על הרבים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2009 09:33 לינק ישיר 

יעקב,
מי שגר בבית מזכוכית לא כדאי לו לזרוק אבנים...
         ופשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2009 01:36 לינק ישיר 

yakovkov f כתבה:
כל מזרוחניק ממוצע עובר שלב בחיים בגיל ההתבגרות בו הוא שואל את עצמו מי אני בכלל? דתי? חילוני? אין הרבה השקפה דתית בחינוך הדת"ל, יש יותר כפירה והטלת ספק בתורה. ואחרי הצומת הזו הוא מחליט:
 להתחזק ולהתחרד"ל,
להפוך לחרדי/ חב"דניק/ ברסלב
לחזור בשאלה (הצבא עוזר בהחלטה הזו)

לפי הניתוח המבריק שלך אין מזרחניקים מבוגרים כלל. כולם הגיעו אל הצומת שבו (צומת הוא זכר) החליטו להיות חרדלניקים, חרדים או חוזרים בשאלה.
מעניין, בזמן האחרון פגשתי לא מעט מזרחניקים שמבוגרים ממני בשנות דור, כיצד צלחו אלו את הצומת?

ושאלה בשולי הדברים: מה סייע להחלטתם של החוזרים בשאלה מקרב הציבור החרדי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2009 23:29 לינק ישיר 

אני מוחה- החזרה בתשובה אינה התנשאות. היא קיום ההלכה. תקראו מה שהרמב"ם כותב על תינוק שנשבה ש"צריך למשכן בחבלי עבותות אהבה" עד שירצו לקיים מצוות. זאת אומרת להאהיב עליהם את הדת. ואת זה החרדים לא עושים- הם רק משניאים את הדת, וזה שיש חוזרים בתשובה בזכות חב"ד, ברסלב וארגונים חרדיים בודדים- זה נס מהקב"ה.

בנוגע לבעלי תשובה: הם אנשים אמיתיים שחיפשו אמת וסולדים ממוסכמות חסרות תוכן, ולכן רובם חב"דניקים וברסלבים, שם אין מוסכמות חסרות תוכן אלא חיים עם תוכן יהודי אמיתי, שזה מה שהם חיפשו. בחב"ד וברסלב לכולם מותר לשאול שאלות, גם לנוער שגדל שם בפנים.
חברה שלי גדלה בבית יעקב, בבית של חסידי גור, והיום היא חב"דניקית. היא התחילה את התהליך כששאלה את מורתה: "המורה, אנחנו כל היום מתעסקות עם עובי וצבע הגרביים, מי אמר שיש אלוקים?" המורה כמובן צעקה עליה, אך כל החברות תמכו בה, באמרם שלא קיבלו הסברים על כלום.
היום היא חב"דניקית, עם גרביים באיזה צבע ועובי שמתחשק לה, העיקר שזה לפי ההלכה, וראשה מונח בתוכן של היהדות שהוא נשמתי- פנימי ושמח, במיוחד בחסידות.

בנוגע ל"הסרגה": לא נראה לי שמישהו יעיז לעזות שינוי רציני בחייו על מנת להיות סרוג, אלא אם כן זה כולל אידאולוגיה טובה של מתנחל שמאמין בארץ הקודש. כל שאר הסרוגים הם שיטה נכשלת שכל מי שמצטרף אליה הוא מטעמי תאוות היתר הנהוגה שם, ולא מטעמי חיפוש האמת. כל מזרוחניק ממוצע עובר שלב בחיים בגיל ההתבגרות בו הוא שואל את עצמו מי אני בכלל? דתי? חילוני? אין הרבה השקפה דתית בחינוך הדת"ל, יש יותר כפירה והטלת ספק בתורה. ואחרי הצומת הזו הוא מחליט:
 להתחזק ולהתחרד"ל,
להפוך לחרדי/ חב"דניק/ ברסלב
לחזור בשאלה (הצבא עוזר בהחלטה הזו)
אני מכירה את תורת הרב קוק אך הדת"ל לא קיימו אותה וכל הנסיונות שלהם להשפיע הפכו אותם למושפעים מאוד מהחילונים. הרב קוק לא התכוון שיהיו רבניות שידברו כמו רפורמיות וכל מה שהולך אצל הדת"ל.

ולכן לא נראה לי שחרדים רציניים יהפכו לסרוגים
אלא אם כן נמאס להם מהמוסכמות הטיפשיות של הציבור החרדי
אבל אז הם ייאלצו להסכים עם "קדושת" המדינה, אידאל טפשי שבגלל גאווה לא מסוגלים להודות שטעו בו. וזה קצת קשה.
אגב, חב"ד וברסלב חרדים לגמרי בדיעות ובשמירה על הלכה, אבל אין להם את המוסכמות של חרדים. כגון מגורים במקום חרדי וכל שאר ההתבדלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2009 09:35 לינק ישיר 

דינוזאורוס,

"הכפירה החרדית"?! הרב ליכטנשטיין?! באיזה רב ליכטנשטיין מדובר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 10:47 לינק ישיר 

צירקוס כתב:

בע"ת דת"ל או חרד"ל יש דבר כזה ?

אני מכיר לא מעט אנשים שפעם לא הקפידו כל כך על שמירת תומ"צ, ואף לא הלכו עם כיסוי ראש, וכיום היו מודרים על ידי החברה כדת"ל או כרחד"ל - ולא מעט.

יש לפחות ישיבה אחת שאני מכיר שרוב לומדיה הם בוגרי זרם החינוך הממלכתי שאינו דתי, והישיבה "סרוגה" בעליל.

לא כל מי שחוזר בתשובה חייב להקצין, לא כולם חייבים לעשות מהפך מוחלט בכל חייהם הקודמים. לא תמיד כדי לייצר כלי חדש צריך לשבור ולנתץ את הקודם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 10:12 לינק ישיר 

צירקוס,
שאלת "בע"ת דת"ל או חרד"ל יש דבר כזה ?"
עניתי "בטח ולא מעט"

מה יכול להיחשב בעיניך כתשובה לשאלה הזו, אם לא זה ?

אה, מן הסתם רק תשובה שמתאימה למה שחשבת.
טוב אז עכשיו אענה תשובה "לענין"
1. מה פתאום אין אף בעל תשובה דת"ל או חרד"ל 
2. אלא שכן הם לא רציניים מספיק
3. וזה פשוט כי הרי כל מי שאינו חרדי אינו רציני. (עיין בלשונו הזהב של אחד היצורים הקדמוניים המצויים בפורומינו הפעוט) 
  מ.ש.ל.
       אני שמח שעכשיו סוףסוף קיבלת תשובה "עניינית" ואפילו מנומקת :-)
 בברכה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 09:13 לינק ישיר 

מקסוול
מי שיש לו בטחון עצמי, יכול להציע את האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 23:35 לינק ישיר 

צירקוס, אם נשפוט הצלחה של מגזר מסויים לפי נתוני הגירה, הרי שלדידכון לפני מאתיים שנה כל עם ישראל היה חרדי, והיום נשארתם עשירית האיפה...

האם יהודי שחוזר בתשובה ומתחרד בגלל איומיו וגימטריותיו של הרב אמנון יצחק, הוא אות כבוד למחנה החרדי? האם אחד שמתחרד כי הוא מאמין שהכוללים והרשכבה"גים וה'דעת תורה' קיימים ועומדים מימות משה רבינו והם-הם היהדות האותנטית (ע"ע אברהם חזן - יואל אלחנן ) , בגינו המחנה הדת"ל צריך לערוך חשבון נפש? אלה נמשכים לחרדיות לא בגלל האור הבוקע ממנה ולא בגלל מחסורו אצל הד"לים, אלא בגלל רגשי נחיתות שמוצאים מענה בהשתייכות לאליטה מורמת מעם, שאצלה כל שאלות החיים מצטמצמות לכדי חופן משוואות וסיסמאות.

ציטוט של הרב סולובייצ'יק :

All extremism, fanaticism and obscurantism come from a lack of security. A person who is secure cannot be an extremist

אין לסרוגים מה להציע לחילונים, כמו שלחרדים לא היה מה להציע אם היו מניחים לשקר שהם ההמשך של היהדות ההיסטורית. הרי אי אפשר לפתות חילוני ששמח בחלקו - שזה הרוב - בהטפה שהיהדות היא הדרך אל האושר. לא נשאר אלא לנסות ולהעשיר את עולמו הרוחני של הזולת. יותר מזה וחטאת בשחצנות והתנשאות, כי איך עוד אפשר לכנות את הגישה של המחב"תים, שהאחר הוא מסכן וחייו אומללים והוא רק מחכה שיבואו להושיע אותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 21:40 לינק ישיר 

צירקוס
שמות כבקשתך:
אפי איתם
הרב אבי רונצקי

ויש עוד קרובי משפחה וידידים שמטעמי אאוטינג שלי ושלהם אני נמנע מלהזכיר את שמם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 21:12 לינק ישיר 

בעלי תשובה במגזר הדתי לאומי נטמעים בציבור ואיש לא מזכיר להם את עברם או נמנע מלהתחתן עימם. לכן לא רואים אותם.  אותם הנוטים להשקפה החרדית נאלצים להקים זרם עצמאי, וזוהי תעודת עניות לחרדים.
לגופו של אשכול - ההשקפה הדתית לאומית (לפחות בגירסה עליה התחנכתי) הינה פלורליסטית במידה. על אף שהתפיסה החרדית נתפסת כשגויה, היא עדיין בתוך תחום הטעות הלגיטימית. אין זו דרך המלך אבל גם לא טעות שמוציאה מחוץ לגדר. ממילא, המוטיבציה לצאת למלחמת ג'יהאד או להקים מסיון להסרגת חרדים לא מרקיעה שחקים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כיצד לא נוצרה תנועת "הסרגה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext