כל החודש האחרון דיברנו ואנו מדברים על חזרה בתשובה, שצריך לחזור בתשובה שלמה ומלאה ושכולם צריכים לחזור בתשובה וזה הזמן להתחזק.
השאלה היא מה זה בדיוק לחזור בתשובה? אני נמצא פה כבר חודש אין לי מאיפה לחזור? לחזור בתשובה? מזאת אומרת? מה נקרא לחזור בתשובה? להיות חסיד של סאטמר? לעבור לגור במאה שערים? לישון בלילה עם כיפה? להתפלל כל היום בלי הפסקה?
לחזור בתשובה ביום הקדוש הזה , זה לדעת לתת תשובות על כל המעשים שלנו, והיה לנו חודש שלם להכין תשובות לכל השאלות שאנו נישאל היום ומי שהכין תשובות הוא זה שחזר בתשובה.
שמתקילים אדם ושואלים אותו שאלות ואין לו תשובות הוא מתחיל לגמגם, במקרה שלנו השאלות לא באו בהפתעה אלא נשאלו לפני כחודש.מה בדיוק השאלות שעליהם צריך לתת תשובה ? אז ככה: אנו נשאלים: "משה מה עשייתה כל השנה? משה למה לא הגעת לתפילת שחרית? למה בירכת ברכת המזון במהירות של נהג מרוצים?למה אתה לא מדבר בכבוד לאשתך? למה לקחת כל כך הרבה עטים מהעבודה? ולאחר השאלות הללו אנו מתחילים לתת תשובות מגמגמות. לחזור בתשובה זה לשמוע את השאלות ולהשיב כך:
אמת לא קמתי לתפילה , ב"ה אני חוזר בתשובה ואקום בזמן בכל יום. אמת ברכת המזון אצלי זה דבר מהיר ,ב"ה אני אברך לאט ובכוונה. אמת אני לא מדבר יפה כלפי אשתי וגם על חמותי אני לא בדיוק חוסך ב"מילים טובות", ב"ה אני אכבד את אשתי ואת חמותי כמו שאני מצווה לכבד את הורי. אמת זה גזל גמור לקחת דברים מהעבודה גם עם מדובר בדברים קטנים, ב"ה אני לא אחזור על כך....
וזה רק חלק מהשאלות שמופנות למשה , ומה איתך? גם אותך יש הרבה מה לשאול! אל תדאג אם תחשוב טוב מה עשתה לא בסדר כלפי שמיים ותתנהג כמו משה ותשוב בתשובה לפני הקב"ה על כל המעשים מובטח לך שתצליח לעמוד ולזכות בדין .
כמו שנאמר בגמרא במסכת יומא אמר רבי לוי: גדולה תשובה, שמגעת עד כסא הכבוד, שנאמר : "שובה ישראל עד ה' אלוהיך" (הושע יד, ב) אבא שבשמיים תעזור לנו לשוב אליך ושנזכה לשנה טובה ומבורכת ושכל משאלות ליבנו יתגשמו לטובה ורק "למענך אלוקי חיים".
מהחבר ברי עוז
לתגובות [email protected]