מאנטריאלער שוחטים בעטן זיך ביי ר' הלל וויינבערגער
א שטוינדגיער בריוו ווי א מאנטריאלער שוחט פין מארוויד בעט זיך ביי ר' הלל וויינבערגער שוין דריי וואכן צוריק ער זאל טאן עפעס וועגן צומת וגידין ווייל מען טרעפט גרויסע פראצנטען ביי די עופות מיט צומת וגידין .
אבער ווי פארשטענדליך איז התאחדות הרבנים ארויס געקומען מיט א קאווער אפ אז ביי זיי איז גארנישט דא.
פרייע איבערזעצנוג.
אמע"כ הרהגה"צ חו"פ רבי הלל וויינבערגער שליט"א
אחדשה"ט באה"ר באתי בזה אני הק' לבקש מכמ"ע שליט"א למען כשרות הבשר שמע"כ עוסק בזה רבות בשנים.
היות שאני הק' החו"מ שו"ב זה כמה שנים בבית השחיטה המהודרת מארוויד, פה מאנטרעאל יע"א, שעומדת תחת השגחת התאחה"ר, וכאשר נתגלה שיש חששות בצומת הגידין באיזה בתי השחיטה, נטלתי ע"ע ועוד כמה שו"ב לבדוק בעצמנו מספר קטן מהעופות וכן עשינו, ובשבוע שעעל"ט בדקנו בערך ג' ימים ומצאנו שממספר מאה ועשרים עופות בערך מצאנו כחמשה או ששה עופות שיש בהם חששות הללו.
והגם שחמשה וששה אחוזים יש לסמוך על גדולי האחרונים ובראשם בעל משכנות יעקב ועוד, ואין בשביל זה להצריך בבדיקת לכל העופות ובודאי אין לאוסרם, עכ"ז האיך אפשר לומר שהם בלי פקפוק כלל – והיאך הותר לכתוב דברים שאינם, שאינם בנמצא בו בזמן שנמצא.
וכבר ידוע שאין יום אחד דומה לחבירו, וכל יום משונה, ומי יודע אם לא נמצא יותר מו' אחוז, ומי יאמר זכיתי לבי וכו'.
והיות שדברתי עם הגה"צ רבי משה מנחם טירנויער שליט"א דומ"ץ סאטמאר אודות ענין זה , ואמר לי שידבר עם מע"כ. לכן הננו בזה לחלות פני הדרה"ג שליט"א, נא ונא למען כשרות הבשר יתקן שיבדקו כל העופות ע"י מומחים מובהקים שיהי' בתכלית הכשרות ובלי פקפוק, שבלאו הכי לבנו נוקף שמא חלילה יצא מת"י דבר שאינו מתוקן.
ותקוותינו חזקה שבודאי יעשה כהדרה"ג שליט"א הצדק והנכון, והנני בזה לאחלו בברכת כחו"ט ושנת גאולה וישועה בב"א.
הק'..........
* http-equiv="x-dns-prefetch-control" content="on">
 |
|
|