בית פורומים בחדרי חרדים בני ברק

עירית בני ברק משתוללת ללא רחמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/9/2009 22:57 לינק ישיר 
עירית בני ברק משתוללת ללא רחמים

בס"ד                                                                                                                                                                                 

כ" ז אלול תשס"ט

אל:

מערכת בחדרי חדרים / פורם בני ברק

צעקת הדל

הנני לפה לאלפי תושבי העיר בני-ברק,

התעוררנו לנושא הכאוב עקב עובדה שהי'ה כותב השורות עד לה. באחד מלילות השבוע, אחרי אמירת הסליחות, נפגשנו עם איש יקר רוח, תלמוד חכם מפורסם, ובעל מחבר ספרים רבים המפורסמים בכל קצוי תבל, ואנו רואים כי האיש מוטרד ביותר, שאלנו אותו אם נוכל אולי לעזור לו במשהו ? והלה מתחמק מאתנו, ולנו הדברים היו מובנים, הלא הוא אינו רגיל לשוחח כמעט בכלל עם אנשים, ומה עוד עם אנשי מסחר ופרסום, מה לו ולכל העניינים האלו ? הצער היתה שפוכה על פניו של אותו י'הודי יקר, ואנו לא יכולנו להשלים  עם כך, כי נלך לישון, ולא הצלחנו אפילו לנסות לעזור לאותו י-הודי יקר. לחצנו עליו, ואמרנו לו, הלא כתוב, "דאגה בלב איש ישחנה" ואמרו חז"ל "ישחנה לאחרים" ואפילו אם לא נצליח לעזור לכב' אבל לפחות יוקל לכב' עול המשא, אחרי רוב הפצרות הסכים הי'הודי לספר לנו את הלוחץ עליו. כמעט בדמעות, (ללא הגזמה) הוא מספר לנו כי העירי'ה עיקלה את חשבון הבנק שלו, עקב חוב של ארנונה, וכל השיקים והו"ק שלו חזרו, דבר שלא קרה לו מאודו, והוא מתבייש כמעט להוציא את אפו החוצה, ומה הוא יעשה כעת ימים ספורים לפני החג? מה נאמר לכם ? כמעט התחלנו לבכות עם אותו י-הודי יקר. ניסינו לעזור לו בעצה מסוימת, עד כמה שידנו הקט משגת. אבל אמרנו לעצמנו, החלטנו שצריכים לעשות מזה "קול רעש גדול"

כידוע החל מ-1.1.09 נותקה גביית המים מהארנונה העירונית, והחל מתאריך זה הוקמה תאגיד המים העירונית. וגביית המים מתנהלת במערכת נפרדת, ללא שום קשר (לכאורה) עם העירי'ה.

מתאריך זה איבדה העיריה את השוט (שהי'ה דרך אגב לא כל כך חוקי) נגד התושבים בדבר ניתוק המים עבור ארנונה . והעיריה עמדה במצב של חוסר אונים, בהקשר לגבי'ה מהתושבים. לאחרונה התחילה העירי'ה בעיקולי חשבונות בנקים לאלפי חייבי ארנונה.

בכדי לקדם את פני העליהום שהי'ה צפוי שיקרא, בזמן שאלפי משפחות קשיי-יום עומדות בערבי החגים  עם חשבון בנק מעוקל, נקטה העירי'ה  בתכסיס יחצנו"ת,  ובשבוע שעבר אנו רואים את הדובר החרוץ מר אברמל'ה טננבוים (דרך אגב, אצלו, העירי'ה אף פעם עוד לא טעתה – וזה במעקב של 40 שנה) מתייצב בעיתון "קול העיר", ומתפלפל כמו "ישיבה בוחר" ומסביר ב-ק"ן טעמים את צעדי העירי'ה, ואיך שהם עוד עושים טובה גדולה עם זה שהם מעקלים את חשבון הבנק, ולא מגישים נגד החייבים תביעות משפטיות.

באם הדבר לא הי'ה עצוב היינו צוחקים מהבדיחה, ואנו ברשותכם נצטט קטעים נבחרים, מתוך הכתבה. והנה הם לפניכם :

(הציטוטים של הכתבה הם במרכאות)  אר"עיריית בני ברק מפעילה עיקולי בנקים על אי תשלום ארנונה, רק על חוב מ-1000 ₪ ומעלה" יופי אברמל'ה, תראה לנו משפחה של 8-10-12 נפשות הגרה בדירת 4 חדרים שאינה מגיע בתקופה של חשבון וחצי לסכום זה ? .

ואנו ממשיכים הלאה,  "הדובר הבהיר, כי במשך שנים רבות.................  אם חשבונות הארנונה והמים היו מאוחדים והתושב לא ביקש הפרדתם, בוצע גם ניתוק מים" אנו רוצים לדעת למי מהתושבים היו חשבונות לא מאוחדים ? הדובר החרוץ יודע יותר טוב מאתנו, כמה וויכוחים הי'ה צריך התושב שעמד לפני ניתוק מים, וביקש שהוא רוצה בנתיים לשלם רק את המים, ובכמה טרדות וריצות זה הי'ה כרוך, שזה הי'ה דרך אגב לא חוקי לחלוטין.

"מאז משלוח ההתראה מחכה העירי'ה רשמית, 25 יום עד לנקיטת הליכים, אך בפועל, מדובר, ב- 4-5 חודשים."  ובוא ונראה באם אמת בפי דובר העירי'ה,  אנו מחזיקים ביד העתק (זה סיפור נוסף, של אזרח נוסף על אותו שהזכרנו לעיל)  מהתראה שהודבקה על דלת של חייב ב-23.6.09, וב-28.8.09 עוקלה החשבון של אותו חייב, תאריך של השליחה מטעם העיריה לבנק, היתה עוד בערך שבועיים קודם לכך, ושאותו י'הודי (החייב) לא הי'ה בארץ בשעת ההדבקה, ובחלק גדול מהתקופה.  אז אנו שואלים איפה ה-4-5 חודשים, שהדובר מבהיר לנו ? . יתרה מזאת – החייב הספציפי ידוע ב-עב"ב כבר מספר שנים, כזכאי מקסימלי עקב מצבו ה-סוציו-אקונומי, ורק עקב רשלנות וחוסר תשומת לב, לא הוגשה ע"י אותו אזרח הבקשה להנחה.  אז אנו שואלים, צריכים לנתק את החמצן ל-יהודי בערבי החגים. ? , יכולתם לחכות 8 חודשים, ואיזה אסון יקרה לכם עם תחכו עוד חודש או חודש וחצי עד עבור תקופת החגים. אולי הסיבה כי נותקתם מהמעטפות ? וד"ל.

עקב חוסר התחשבות קיצונית מאלו שיושבים שם למעלה בעיריה, ומרוויחים שמה משכורות חודשיות, של אברכי כולל מרוויחים אולי בשנה וחצי אין אפשרות יותר לשתוק. וצריך לקום תהודה ציבורית שינועו אמות הסיפים, בכדי להוריד אותם קצת לקרקע המציאות.

עם ישראל עובר זמנים קשים מבחינה כלכלית, והשבע אינו מרגיש את הרעב. תלכו לשאול את "קופת העיר" ואת כל קופות וועדות הצדקה, הם קורסות מעומס הבקשות, ובעירי'ה ישבו אנשים מתוכנו, ללא טיפ טיפה שמץ של רחמים וחמלה ?

בברכת / כוח"ט

מערכת העלון "גלאט-ניוז" מנסה לטפל בעניין זה, באם יש למישהו רעיון מסויים , נא לשלוח אליהם ב-מייל [email protected]

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 21:31 לינק ישיר 

בס"ד
אני לא מדבר על מים, שגם על זה אפשר להתווכח, ובמיוחד אחרי חוק הבוצרת, מ-זה המים התייקר להם לאוצר, פשוט מצאו פטנט לרוקן את כיסי האזרחים, ו-מזה , אם לא שוד לאור היום ולמה , כי הם חזקים מאתנו, אז אנו האזרחים יכולים קצת להתחכם נעשה זאת.

אבל הטענה העיקרית הוא נגד המיסים. מי זה שקבע שצריכים לשלם כך וכך , הרי הם אנשים בו"ד כמוני וכמוך, והרי כבר אמר בן גוריון בשעתו מזה חוק מה שאנשים כותבים, נו אז הם שמה למעלה , נערי האוצר החליטו שאנחנו צריכים לשלם כך וכך, נו אז מה אם הם החליטו, אז הם פשוט שודדים אותנו, ומכיון שאין לנו כוח להלחם נגדם אנחנו בולעים את הרוק ושותקים. אז שאפשר לסדר אותם אז נסדר אותם,

אבל רציתי רק לדעת "חי100" כתבת שהחרדים התרגלו לחיות כפרזיטים, תאמין לי יש לי עסק כבר 37 שנה ואני מעורה בציבור החילוני מבחינה עיסקית יותר ממה שאני מעורה בציבור החרדי, ואני אומר לך במחילת כבודך, את הפרזיטים אתה יכול למצוא יותר בקלות שם בציבור החלוני.

אז אחד מהשניהם: או שאתה לא שייך לציבור החרדי ואינו מכיר אותו, או לחליפין אתה כן שייך לציבור החרדי, ואתה הוא מי שנמנה על המיעוט הקטן שבציבור החרדי שהם הפרזיטים.

והס לך מלקרוא "פרזיטים" לציבור שכל החילוניים יש להם את כל הכבוד עליהם מבחינת מוסריות

וכו' "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2009 20:45 לינק ישיר 

למה כשמשתמשים בחשמל או קונים ביצים מבינים כולם שצריך לשלם, ומיד, אחרתץ לא יקבלו יותר?

ואילו כשזה מגיע למים או ארנונה מתחמקים, חברה, אתם מקבלים שירות - תשלמו!
'אף אחד לא עובד בחינם'
החרדים התרגלו לחיות כפרזיטים על חשבון אחרים'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2009 08:15 לינק ישיר 

dkl עצתך היא טובה רק למחצה, משום שהעירייה במידה ולא צלח יכולה להמשיך כנגד החייב בהליכי גבייה אחרים כגון עיקול בביתו, עיקול רכב, ואף פקודת מאסר. לידיעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2009 05:32 לינק ישיר 

Mוזיקלי כתב:

אתה צריך להבין שבעיר כמו בני ברק שלחצי מהתושבים יש הנחה בארנונה אז העיריה חייבת לנקוט באמצעים אלו, וגם לי שלחו התראה בגלל שלא שילמתי בזמן שהם יעקלו את החשבון בנק ולכן שילמתי מהר (אע"פ שהיתה לי סיבה בפעם הזאת לא לשלם, הנחה שמגיעה)
וכמו שחברת חשמל או בזק או סלולרי מעקלים חשבונות כך גם עיריית בני ברק נוהגת,
ולכן כל אדם ישלם בזמן את חובותיו לעיריה, שעל פי ההלכה מאיפה לך ההלכה הזאת ? יש בין הרבנים בעיר מחלוקת על כך, ולמה . כי כמו שכבר פסקו כי את העירי'ה אי אפשר לתבוע ל-דין תורה, כך הוא גם לא מחייבת מ-דין תורה. מיסיה הם חובה כמו בשבעת טובי העיר שמחליטים, וודאי שזה על פי דעת גדולי הדור..

אבל דרך אגב יש לי עצה מאד פשוטה לכל תושבי עירנו כדלקמן:
באם יש למישהו חשש כי הוא עומד לפני עיקול ואפילו מ-בית המשפט, יש לו עצה, לרוקן את החשבון, ולהעמיד את החשבון ביתרת חוב, (כולל כמובן את החסכונות), ואז הוא פטור מכל החיבוט הקבר הזה, וחשבונו יכול להתנהג הלאה כאילו לא קרה כלום, והבנק ימשיך לשלם את כל השיקים שלו והו"ק , כי הבנק לא חייב להעביר לטובת המעקל רק חשבון שעומד ביתרת זכות, ורק הסכום שהוא בזכות ועד לגובה החוב בלבד. אבל ביתרת חוב, הבנק יכול לומר כי ל-הוא אני רוצה לתת אשראי חובה ואילו לך המעקל אינני רוצה לשלם לך ביתרת חובה. " זהו החוק " (חוץ מ-מס הכנסה) יש לי כבר ניסיון בכך, וגם הלכתי אצל הבנקאי שלי , באם לא השתנה החוק.

רבותי האזרחים !

אם עירית בני-ברק מתנהגת כמו ברברים
ולא מתחשבת בערבי החגים, בואו נהי'ה גם אנחנו אובער חכמים ונשאיר אותם עם הלשון בחוץ.

ואז אולי הם יצטרכו ללכת בחזרה לחפפש את המעטפות המפורסמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2009 09:16 לינק ישיר 

אתה צריך להבין שבעיר כמו בני ברק שלחצי מהתושבים יש הנחה בארנונה אז העיריה חייבת לנקוט באמצעים אלו, וגם לי שלחו התראה בגלל שלא שילמתי בזמן שהם יעקלו את החשבון בנק ולכן שילמתי מהר (אע"פ שהיתה לי סיבה בפעם הזאת לא לשלם, הנחה שמגיעה)
וכמו שחברת חשמל או בזק או סלולרי מעקלים חשבונות כך גם עיריית בני ברק נוהגת,
ולכן כל אדם ישלם בזמן את חובותיו לעיריה, שעל פי ההלכה מיסיה הם חובה כמו בשבעת טובי העיר שמחליטים, וודאי שזה על פי דעת גדולי הדור..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים בני ברק > עירית בני ברק משתוללת ללא רחמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext