בית פורומים שידוכי חרדים

מצב הגבר בימינו.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2009 17:24 לינק ישיר 
מצב הגבר בימינו.

ידוע שבמשך שנים גברים לא היו צריכים להיות יפים חתיכים וכו'..

במשך דורות תפקידו של הגבר היה ברור להיות "הגבר" האיש הדומיננטי המוביל המכריע המנהיג המקל (בשיטת הגזר)

הקשוח העובד הפוסק. בקיצור גבר

אך נראה שבמגמת ה30 שנה האחרונות דברים ישתנו הנשים אינם אותם נשים כמו שהכרנו שקטות ביתיות דואגות וכנות

והנה צצים להם הנשים הפמניסטיות שמחפשות את הגשמתן העצמית את השתלטותן בכל מערכות החיים המרכזיות

וכך הפכו להם הגברים למין שגם הוא מחוייב לדאוג לדברים הנשיים שבו החיצוניות הפכה למרכיב מרכזי פתאום  עינינו ראות

גברים ש"מטפחים" את עצמם.. 

אין ספק שבמגזר החילוני זאת מגמה ברורה אך האם המגזר החרדי טועם לאט לאט את התרבות הזאת?

אשמח לשמוע את דעתם של בנות הפורום..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 20:30 לינק ישיר 
תפקיד האשה

תגידו!
מי אמר לכם שלאשה צריך להיות אישיות או משהו כזה?

ככה!
עד חדר"ג על איסור נשיאת שתי נשים, היה מעמד האשה נחות (בדומה לערבים הדתיים בימינו), כיון שהיא תלויה בבעלה יותר ממה שהוא תלוי בה, (האמת שגם לאיסור לגרש אשה בעל כרחה יש השפעה על השינוי), ז"א שהיא כבולה אליו
והוא חופשי ממנה, (מלבד החיובים ההדדיים שיש בנישואין), במידה מסוימת עד לתקופה זו החיזור היה הפוך ,,בנות ישראל יוצאות לכרמים נאות שבהן היו אומרות וכו' מיוחסות שבהן וכו''' סוף ציטוט (לא מדויק), ז"א שהבנות הפצירו בבנים לקחת אותם לנשים, (המילה להנשא אינה מדויקת, וגם היא שייכת לשינוי זה, במקור האיש נושא והאשה נשאת).
מתקופת רגמ"ה ואילך הפך מעמד האשה שוה במידה מסוימת למעמד האיש, כיון שאינו יכול לקחת אשה נוספת, וגם הוא תלוי בה, וזה יצר שינוי משמעותי בבית היהודי ובחיי הנישואין, אך בתקופת השמרנות של ימי הביניים, היה דבר זה יכול להתקיים, מכיון שמעמד האשה באופן כללי היה נחות.
עם הקידמה ולאחמ"כ הפלורליזם והבוהמה, התחילו הדברים להשתנות, ומעמד האשה הלך והתקדם בהדרגה, עד שבימינו מעמד האשה (במדה מסוימת) שווה לאיש, וכן יצר ביקוש לנשים... , עי"ז השתנה לחלוטין החיזור, והאשה החלה לבחור.. נראה לי שזה הסיבה לשינוי פני הדברים, ודבר זה גם נתן לאשה הרגשת שליטה וחשיבות, וכו' שגם זהו גורם חשוב בשינוי פני העולם בתחום זה
כיון שכך אין ספק ואין אפשרות כלל, שהדבר לא יכנס גם לציבור החרדי, מי יותר ומי פחות (תלוי במידת שמרנותו), נראה לי שברור לכולם שבקרב הירושלמים ה,,פנאטים'' לא קיים דבר זה,ושם הקידמה השפיע רק בכך שאסור (לגבר) לחפש יופי ברעיתו, ודבר זה נעשה ע"י אחיותיו ואמו.
בכל זאת אל לנו לשכוח מהו תפקיד של האשה בבית ובמשפחה!!!!

נ. ב. נראה לי שהציטוט ,,קחו מקחכם לשם שמים'' אינו נוגע ליראת השמים של האשה כלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 21:29 לינק ישיר 

:-)

אני מוכן להעמיד את זה לבדיקה...(זה שאני לא שקרן...)

ראי פה:

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1948693&whichpage=2726#R_11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 15:37 לינק ישיר 

2 אפשרויות:

א. אתה לא גבר
ב. אתה שקרן

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2009 15:29 לינק ישיר 

תפוזינה19 כתב:
לדעתי אנגלה צודקת, ומציאות היא שכשמבררים על בחורה שואלים קודם איך היא נראית לפני ששואלים אם היא חכמה ומוכשרת, מניסיון!

משום מה הניסיון שלי מורה אחרת. אתמהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 15:16 לינק ישיר 

לדעתי אנגלה צודקת, ומציאות היא שכשמבררים על בחורה שואלים קודם איך היא נראית לפני ששואלים אם היא חכמה ומוכשרת, מניסיון!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2009 13:48 לינק ישיר 

לא צריך להקצין..
זוהי תופעה רווחת מאוד שבחור "מוריד" בחורה כי היא לא מספיק חכמה, כן, גם אם היא יפה ואפילו מאוד מאוד..
כל היופי הזה הופך ללא שווה בעיניו.
אומרים שיופי זה הרבה אפסים, צריך את האחד בהתחלה ואז הוא משדרג למליונים..
אבל צריך את האחד, אפסים לבד זה כלום..

אני מדברת מנקודת מבט של אח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2009 13:42 לינק ישיר 

זאב, אין זה מענייני, אך כבת, ומנקודת מבטי, לי נדמה שכן פגעת בתהילה...
שמחה לשמוע שזה היה בהומור =)

ואגב לך וגם למיש,
יש בנות גם מאוד מאוד יפות וגם מאוד אינטלקטואליות. לא מופרך. קיים בהחלט ובעליל.
וגם במקרה הזה, באופן בדוק ומנוסה, מסתבר שמה שמביא להן את רוב רובן של ההצעות, ומה שגורם לבחורים להתעניין בהן, הוא ללא ספק יופיין....היא גם חכמה?נו טוב...

החוכמה כתכונה חשובה לבחורים (גם מאוד מוכשרים!) באופן משני, תוספת נחמדה שניתנת לוויתור במקרה הצורך. (אינני מדברת על בנות שהן ממש מוגבלות שכלית)

ולא נדבר בכלל על בחורים עבורם חוכמת הבחורה היא בכלל חיסרון ומהווה לה לרועץ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 12:30 לינק ישיר 

העולם מדבר על הכלל :)
והבחור ההוא... מחכה לי והבחורה ההיא... מחכה לך.

סטינו מנושא האשכול. סליחה ומחילה.
הדיון הוא בענין ההתעסקות של הגבר ביופי החיצוני שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2009 12:24 לינק ישיר 

יש צדק בתיאור שלך לבחור סטנדרטי שהמכנה המשותף שלו נמצא אי שם באיזור הנמוך,השטחי, ושם קל לחטוף יופי, כסף, וכאלה, אבל, אוף, לבחור לא לגמרי סטנדרטי? לבחור שלצערו יש לו קצת יותר אינטלקטואל? הוא חייב לחפש מישהי שתהיה קצת דומה לו, אחרת אין לו בית, ואין לו אשה.
הבחור הזה [כמו כל בחור אחר] לעולם לא יוכל לוותר על המשהו המהותי הזה.

תוקן על ידי זאב1 ב- 01/10/2009 12:25:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 12:16 לינק ישיר 

אכן.
 ובחתך אורך כללי, רוב רובם של הבנים חוטפים לפי יופי+כסף+ייחוס.
בוודאי שיש להם שיחה משותפת ואם אין מתפחת כזו. ועם השנים
או שמטפחים את הקשר או שהורסים אותו.
הבעיה היא עם אלו שחושבים יותר מדי רחוק על יותר מדי פרטים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2009 12:05 לינק ישיר 

מיש, חייבת להיות התאמה מסויימת [גם אחרי ויתורים] הרי אין מצב להתחתן עם משהו שלא תוכל לשוחח על כלום,
זה כל כך אינדיבדואלי, וזה מה שהופך את העסק לקשה כל כך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 11:59 לינק ישיר 

זאב, ממרום גילי אספר לך שהמציאות עגומה מכפי שהיא מובעת בכתיבתך.
אלטערס אין הרבה. אז אולי כדאי להסתנוור ולהסתכן.

ההצמדות הזו לעומק ולאיכות -
בינינו היא לא במקום אלא גם עם "בלי לוותר בקלות על דברים נוספים ..."
וביניהם יופי. (אנחנו מנהלים בינינו לבין עצמינו משא ומתן.)
אז אולי אתה לא תסתכן בבלונד מתנופף אבל אני בטוחה שאתה גם לא מסתכן
בכשרון גדול ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2009 11:04 לינק ישיר 

אנגלה, ההודעות המפוחדות שייכות לשד ההומור,
אני ממש לא חושב שפגעתי במישהי, השאלה שלי לתהילה היתה ריטורית, בפירוש לא פוגענית, כבר הגבתי שרק רציתי לחדד את הנושא בכיוון שאת עצמך חושבת.
לעצם הנושא, יופי מדבר אלינו מאד מאד, [גם לנשים] אני רק טענתי שכשזה מגיע לשאלה עם מי לבלות את כל חייך העניין הופך להיות משני אצל רוב הבחורים, כי שום אדם לא יסכן את חייו למען בלונד מתנופף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 23:09 לינק ישיר 

יפה אמרת אנגלה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/9/2009 23:03 לינק ישיר 

זאב, זו ההודעה השלישית המפוחדת שלך שאני מוצאת...

לא התכוונתי לפגוע או להעליב חלילה, פשוט הצטיירת בעינינו כבחור עדין, ערכי ונחמדה ולאחרונה פיתחת נטייה לא ממש חביבה להעליב ללא כוונה תחילה ניקים, אז מצאתי לנכון להעיר את תשומת ליבך. אל תיקח את זה באופן אישי...

לגופו של עניין, אתה בעצמך הודית שבחורים מעריכים/מעריצים/סוגדים ליופי נשי ברמה זו אחרת. אתה חוזר בך?

ואתה אומר את הדברים כאחד שראה הרבה, אבל אני אומרת את הדברים מנסיונה של בחורה.

קל לסנוור אתכם עם יופי. קל מדי אפילו.
אני לא אומרת שאתם מתעוורים לגמרי, אבל העיניים נעצמות למחצה, ודרך זה הכול נראה פתאום אחרת. תסכים איתי או לא, במודע או לא (כי זה באמת לא חכם מבחינה ראציונאלית..) אבל זה המצב.

ודאי שיש בחורים יותר ערכיים, וכאלו יותר שטחיים, כאלו שיודעים להבחין במבט אם היא מידה 36 או 38 וכאלו שחמש קילו מיותרים לא יעשו להם הבדל, כאלו שזקוקים גם לאשת שיחה, ואחרים שמסתפקים בבובת שעווה לתצוגה, כאלו שיודעים להסתיר יותר טוב את המבטים וכאלו שבוהים בחוסר טקט, אבל גברים ככלל כמו שאמרנו-רואים את אשר לעיניהם, והם רוצים לראות שם בחורה יפה...כל בחור.

כל הגברים מתייחסים אחרת לבחורות יפות.
מי יותר ומי פחות.

כל הגברים חושקים ביופי ומייקרים אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מצב הגבר בימינו.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext