בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול השאלות על הליטאיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/9/2009 08:51 לינק ישיר 
אשכול השאלות על הליטאיות

כאן יוכלו המשתתפים להעלות שאלות ותמיהות בקשר לציבור המכונה ליטאי [הכוונה בעיקר לשלושים השנה האחרונות שלו]
ניתן להעלות שאלות בנוגע לאורח החיים, האמונות, ההתנהלות, והחזון.

נשמח אם אחד הליטאים בפורום יתנדב לענות על השאלות וליישב את התמיהות בכנות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2009 00:59 לינק ישיר 

למה "מהדלת האחורית"? זה רשמי, וכבר מוסבר ע"ע המשגיח שליט"א על פי דרך הסוד שלכל שבט בעם ישראל יש שורש בעליונים ובקדושה. וכן שמע מהמשגיח זצ"ל ששמע מהמשגיח עוד יותר זצ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 19:14 לינק ישיר 

האם כיום ניתן בהחלט לומר כי הליטאים קיבלו על עצמם מהדלת האחורית הנהגות חסידיות.

כמו למשל: גינוני כבוד רבים, ועוד דברים שכלפי חוץ אמנם נראים שוליים אך בפועל אין הבדל ממשי.

שמעתי גם על אחד מגדולי דור הילטאים שתלמידיו לקחו שיירים מבלי ידיעתו בסעודת פורים.

תוקן על ידי נישט_אזiי ב- 19/11/2009 19:14:23

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2009 11:56 לינק ישיר 

,וכבר נאמר "והלכת בדרכיו מה הוא רחום "ודו"ק, מה הוא חנון וגו' מה הוא בקדושיו לא יאמין- אף אני כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 01:39 לינק ישיר 

וכבר נאמר "והלכת בדרכיו מה הוא רחום "ודו"ק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 01:34 לינק ישיר 

עד כמה שידוע לי כאשר לומדים את ר' חיים בדרך כלל הוא מסביר את הרמב"ם, וכן הלאה בכל ספרות האחרונים הוא ניסיון להבין את הראשונים וכן הראשונים ניסו להבין את האמוראים והאמוראים את התנאים וכן הלאה.ממתי הליכה זה דווקא קדימה זה יכול להיות הליכה מלשון כיוון ודרך ולא במשמעות של להתקדם הלאה,וודאי שבתחום ההלכה של שמירת מצוות לכך הייתה הכוונה  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 13:02 לינק ישיר 

הלכה- משורש- הליכה קדימה עם הזמן והנסיבות, פשטות-  מתחדשות כל יום, וודאי וודאי דרשות ורעיונות,
הרי לפי רעיון זה כל ספר  ורעיון חדש והבנה חדשה, ראוי היה שלא תתפרסם, ר' חיים מוולוזין- לא היה מבין בספרי ר' חיים מבריסק,

יכול להיות  שאי הליכה קדימה נחשבת כמחמאה, בעייני תלמידי פונוביץ קלאסיים( אני לא סובר כך)- אבל  אני חושב -שגם בעייני רבים אחרים , זו לא מחמאה כלל וכלל - ההפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 11:00 לינק ישיר 

זה נצחון עצום למי שחושב שהדרך שבה הוא חי היא הנכונה ואין שום צורך לשינוי ואם כבר יש רק ירידת הדורות ולא התקדמות.אני יכול להסכים אתך באופן אישי אולי, ולזה גם התכוונתי בסוף ,אולם אני דיברתי על נצחון של המייסדים  ובעלי השיטה .לך לבחור קלאסי מפונוביז והוא יראה בזה מחמאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 10:39 לינק ישיר 

מה הנצחון בזה -שאדם לא מתקדם? והוא נשאר באותו דפוס מחשבה כמו לפני 200 שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 10:34 לינק ישיר 
הניצחון הליטאי

אני סבור שדווקא יש חכמה גדולה בליטאיות והיא זו שניצחה, הדגש הגדול על לימוד תורה  תופס מאוד אנשים ומשייך אותם.קשה מאוד לחנך  ציבור שלם לפי רגש ורוחניות וסופו של דבר שזה נעלם,ואין זה פלא שמלבד חסידות אמשינוב וכיוצא בו אין  הבדל גדול בשימת הדגש כיום דווקא על לימוד התורה גם אצל חסידים. נראה לי שאם תיקח חכם ליטאי לפני 200 שנה לא יהיה הרבה הבדל בינו לבין בחור מפוניבז והם יוכלו לנהל שיחה על הקצות בקלות, לעומת זאת לגבי חסיד מסופקני מאוד.השאילה היא האם זהו ניצחון דתי או ניצחון סוציולוגי ומה הטעם בכזה ניצחון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 09:47 לינק ישיר 

קראתי כאן וגם ידוע פסקו של הרב אלישיב הפוסק העליון להרבה מק"ק הנקרא "ליטאים" נגד חבישת פאות. איך זה שלענין זה "פסקה" חסידותם?

זו שאלה ע"מ ללמוד ולא לקנטר ח"ו וגם לא לנקוט בצד בענין הפאות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/10/2009 10:10 לינק ישיר 

נישטאיך. לפי תיזה זו גם חסידות סלונים שישבה בברנוביץ' נחשבת חסידות ליטאית. ואיך תגדיר את יהודי רוסיה יהודי רוסיה שהחבדניקים מספרים שהם היו חסידי חב"ד (כולל ליטאים בוכרים וכל מי שעבד את ה' ולא שמע על חב"ד מעולם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2009 13:01 לינק ישיר 

לי נראה שהרבנים הליטאיים לוקחים קוויטלך כי הסטייפלר זצ"ל היה כבד שמיעה והעדיף שיכתבו לו את הבעייה או השאלה שהציגו בפניו. ממנו ראו וכן עשו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2009 14:13 לינק ישיר 

"חסידישע עבירעס"
מי מכיר מי יודע?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/10/2009 18:33 לינק ישיר 

<השם המתאים: חסידות ליטא>

החסידות הליטאית:

http://www.bialik-publishing.co.il/product_info.php?products_id=401f

תוקן על ידי נישטאיך ב- 04/10/2009 18:48:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2009 12:18 לינק ישיר 

הרי זו בדיוק הנקודה.
ההגדרה הצינית של הרב שך כאדמור מפוניבז' באה להגחיך את המצב הקיים היום שהליטאיות הופכת בעצם להיות זרם של חסידות (השם המתאים:חסידות ליטא) עם הקוויטלך וכל השאר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול השאלות על הליטאיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext