להתעודד! אבא משגיח..
בס"ד
סיפור מדהים שסיפר הרב יצחק פנגר על הרב יהודה יוספי
לפני מס' שנים, לאחר שהסתיים אחד השיעורים של הרב יוספי בבני ברק ביום חמישי, ניגש בחור צעיר לרב ושאל אותו אם הוא יוכל להיתלוות
אליו החוצה לחברו שנמצא שם וינסה להשפיע עליו לחזור בתשובה וכו'
הרב הסכים כמובן ויצא עם הבחור מחוץ לבית הכנסת אל הרחוב, שם חנתה מכונית ספורט מאובזרת היטב, ממנה בקעה מוסיקה רעשנית.
הרב נכנס לתוך המכונית וישב ליד הבחור הצעיר ( חברו של הבחור שניגש לרב ), הבחור פנה אל הרב ואמר לו: " כבוד הרב, אם תוכיח לי שיש אלוקים, אני אולי אהיה מוכן להאמין בו.."
הרב פתח ואמר לו: " אתה מכיר את משה רבנו?" ענה לו הבחור: " בוודאי", המשיך הרב: " אתה יודע שהוא גדל בבית פרעה כנסיך מצריים, כבנה המאומץ של בתו של פרעה?"
ענה הבחור: " כן, אני יודע", והרב ממשיך: " שמעת על כך שמשה בהיותו נסיך מצרים צעיר, לא שכח את עמו- אחיו העבריים המסכנים, והיה יוצא אליהם לראותם בצערם, והיה עוזר להם ומנסה
להקל במעט את סיבלם?" ענה לו הבחור קצרות כשסקרנות מתחילה לכרסם בו פנימה והוא כבר מחכה לשורה התחתונה: " כן".
והרב ממשיך בשאלה נוספת:" אתה זוכר שפעם אחת, ראה משה מצרי מכה עברי ומתוך רחמיו על אחיו העברי המוכה והמסכן, הרג את המצרי?"
ענה הבחור כשסבלנותו כבר כמעט פוקעת: " כן, כן, זוכר". המשיך הרב: " אז שתדע שמשה נתפס, ופרעה הכין לו משפט שדה, ותוך כדי, הושכב משה על מיטת שיש, כשהוא כפות בידיו וברגליו.
במשפט הוא כמובן הורשע בדין והוטל עליו עונש מוות! "
הרב המשיך: "המוציא להורג הגיע עם סכין ארוכה מאוד, מעין חרב עתיקה, הניף אותה כלפי מעלה והוריד אותה באחת, לכיוון צווארוו של משה רבנו... ברגע שפגעה החרב בצווארו של משה,
נעשה לו נס וצווארו הפך לשיש!! החרב מיד "קפצה" חזרה בתנופה עזה עד שפגעה בפניו של המוציא להורג, והוא נהרג במקום!!!!
משה ניצל את ההזדמנות וברח למדיין..."
הרב יוספי פנה לבחור החילוני שישב לצידו ואמר לו בהתפעלות: " ראית איזה נס אדיר ועצום עשה הקודש ברוך הוא למשה???!!!! פשוט נס מופלא ומדהים!! איזה יופי"
הבחור הצעיר נעץ עיניים תמהות ברב ואמר: " סיפור באמת נחמד.. אבל.. אה.. כבוד הרב.. אני לא חושב שאתה בעצמך מאמין בסיפור הזה, נכון?...ממש לא נראה לי שזה סיפור אמיתי"
הרב קפץ כנשוך נחש, הזדעק ואמר: "בטח שזה אמיתי, זה סיפור אמיתי!! ה' עשה למשה רבנו נס!! זה היה נס גדול ומופלא !! "
הבחור נפרד הרב, מעט מאוכזב מהסיפור, הוא ציפה לדברי תוכחות ומוסר שהרי הרב יוספי ידוע ומפורסם בדברי התוכחות שלו ובשיעורי המוסר המתובלים באמירות אמיתיות, ישירות מאוד
ומרעידות את הלב...
עברו שנתיים מאז האירוע הזה, והנה משהסתיים השיעור ( אותו שיעור ביום חמישי ), ניגש הבחור ( הראשון ) לרב יוספי ושואל אותו: "הרב , אתה זוכר אותי ? מלפני שנתיים עם החבר ?"
ענה לו הרב: " בוודאי שאני זוכר" , ביקש הבחור מאת הרב שישיג לו תפילין וכיפה עבור חברו ( החבר שהרב שוחח איתו במכונית בחוץ לפני שנתיים )
התפעל הרב ושאל: " מה קרה לו?" הוא הרי זכר שהבחור לא ממש התרשם מהסיפור על משה רבנו ולא שינה את דרכיו לאחר ששמע אותו מפי הרב...
ענה הבחור ואמר: " לפני שנתיים, החבר שלי, החליט לנסוע ליפן ולנסות שם את מזלו, להרוויח שם כסף מהיר ורב ואז לחזור ארצה.. הוא התחיל לעבוד כ"בלדר" בין כנופיות של העולם התחתון
ביפן, שאלה בעצם לוחמי "נינג'ות" אכזריים שאין להם לא דין ולא דיין.. והיה מעביר ביניהם כספים ... יום אחד, כשהוא בדרך לאחת הכנופיות עם סכום עצום של כסף באמתחתו, עלתה במוחו
לפתע מחשבה טורדנית ומפתה: "הרי יש בידי עכשיו סכום כסף עצום מאוד, שגם אם אעבוד 20 שנה רצופות פה ביפן, לא אצליח לאגור את סכום כזה... אולי, פשוט אקח אותו לעצמי... במקום לתת
אותו לרוצחים השפלים האלה... אסטה מהדרך, ואסע לשדה התעופה, אעלה על כל מטוס שיוצא מיפן, לא משנה לאיזה יעד ומשם, כבר אסתדר ואגיע לישראל.." עוד הוא חושב וסוטה מדרכו, רק
מס' צעדים.. וכבר מתנפלים עליו כמה לוחמי נינג'ה יפנים, רעולי פנים, הם חוטפים אותו לתוך רכב, מכסים את פניו, קושרים את ידיו ורגליו ונוסעים אל יעד לא נודע...
מיוצר לציין, שמיודענו, משותק מפחד ואימה ולא מצליח לחשוב בבהירות.. הרכב נעצר, הוא מובל בפראות אל מקום תת-קרקעי, ושם בחדר פנימי, הוא מוטח בחוזקה על משטח אבן חלק וקשה,
כשהוא כפות בידיו ורגליו... הוא שומע את היפנים צועקים סביבו, כועסים מאוד על כי כמעט ואיבדו הון עתק בגלל "הישראלי החצוף" שהעז למעול בכספם ואמונם, והוא משותק מאימה לקראת הבאות..
לאחר דין ודברים, קצר ומפחיד, בין ראשי הכנופיה, הוא מבין כי הוא בעצם נתון למשפט בגין בגידתו ולמרות שלא ניתנת לו כל זכות דיבור, משפטו מסתיים במהירות בהרשעה ובגזר דין מוות!
הוא רועד מפחד ויודע שבשניות הקרובות, זה יקרה.. אחד מהלוחמים האכזריים, נוטל חרב ארוכה וחדה, מניף אותה אל על במטרה לשחוט את הבחור.. בשניות האלה, כשהוא שוכב על המשטח
הקר והקשה, רחוק מארץ מולדתו, ממשפחתו ומכריו, שניות לפני המוות האכזרי שנגזר עליו בין רוצחים צמאי דם, כשאין לו זכות ערעור ואולי אף אחד לעולם לא ידע מה עלה בגורלו..
הוא נזכר לו פתאום בסיפורו של הרב יוספי, שם בבני ברק היקרה, בין אחיו היהודים הרחמנים, בסיפור על הנס שנעשה למשה רבנו ושהוא לא האמין שאכן קרה...
ואז הוא חושב לעצמו: 'הי, אני בעצם כמו משה רבנו!!! גם אני שוכב פה, קשור, גם לי עשו משפט שדה וגם עלי נגזר למות בחרב שמונפת על צווארי..'
לפתע, הוא מוצא את עצמו בפעם הראשונה בחייו "מדבר" עם אלוקים ( בו הוא לא האמין עד לרגע זה...): " אלוהים, אם אתה קיים, זה הרגע להוכיח לי... בבקשה אלוהים, אם אתה קיים, בבקשה
תציל אותי ואני מבטיח להיות בסדר, להאמין בך, בבקשה.." עוד הוא "מדבר" בינו לבין אלוקיו... החרב מתחילה לרדת לכיוון צווארו ואז, לפתע, נפתחת הדלת בחוזקה, ולחדר מתפרצת אישה
שצועקת: " לא! לא! אל תהרגו אותו!!"
כולם מפנים את הראש לעברה, החרב נעצרת באמצע הדרך, והאישה ממשיכה בזעקותיה: " אל תהרגו אותו! הוא הציל את הבן שלי! הוא הציל את הבן שלי לפני חמש שנים, בבקשה אל תהרגו אותו"
הלוחמים התדיינו קצרות והחליטו לשחררו, אחד מהם התקרב אל הבחור ואיים עליו, שיעוף מיד מיפן ושלא יחזור לעולם ושבמידה וכף רגלו תדרוך על אדמת יפן, הוא ימות!...
הבחור ברח כל עוד נפשו בו... עלה על הטיסה הראשונה לישראל... על מנת שלא לחזור ליפן לעולם...
כשהגיע לארץ הקודש, הוא רץ לחברו לספר לו את הנס שקרה לו וביקש ממנו שישיג לו תפילין וכיפה.. לדבריו, קרו לו מס' ניסים; לא רק שנעשה לו נס בכך שלא הוצא להורג כשהיה ברור שהוא עומד בפני מוות בטוח
אלא ש....
הוא לא מכיר את האישה שהתפרצה לחדר (!), הוא מעולם לא ראה אותה (!) ולא יודע מי היא.. ולא רק זה, אלא שמעולם הוא לא הציל ילד ביפן ואיך יכול להיות שהוא הוא הציל את בנה
לפני חמש שנים, כשהוא נמצא ביפן רק שנתיים!!!!!!!!
ניסים גלויים, אחד אחרי השני...הבחור חזר בתשובה והתחזק..
והדבר המדהים הנוסף הוא:
שהרב הצדיק ראה בעיני רוחו שהיהודי הצעיר החילוני עתיד לעמוד בניסיון של מוות והוא בחר לספר לו דווקא את סיפור הנס של משה רבנו למען לא יתייאש וברגע שלפני המוות
יזעק לה' על מנת שיושיעו.. זה היה מוזר שהרב בחר לספר דווקא את הסיפור הזה ליהודי חילוני שלא מאמין אפילו שאלוקים קיים.. והרב הזה כל כך רצניונלי שאכןלא היה ברור למה בחר דווקא
בסיפור הניסי הזה ולא בתוכחות רציונליות ולוגיות...להחזיר את היהודי בתשובה!
אם הוא חלילה לא היה מספר לו את הסיפור, הבחור היה בוודאות מתייאש ולא זועק לעזרה מבורא עולם שנמצא בכל מקום בעולם והיכן שנמצא יהודי, שם נמצא הקדוש ברוך הוא איתו
או כמו שהבעל שם טוב הצדיק היה אומר: " יהודי אף פעם לא לבד, בכל מקום שהוא נמצא, הקדוש ברוך הוא תמיד איתו!"
 |
|
|