חלק מאיבחון הסכרתי נעשית כאשר הוא נמצא אצל הפודיאטר, שינוי בצבע, פצעים שלא מצליחים להרפא, פטריה שלא עוברת וכו.
הרגל הבריאה היא רגל חלקה, צבעה וורוד בהיר והצפורניים שלמות וורודות.
כאשר ישנה סכרת סימנים ראשונים הם (לא אצל כולם יש את כל התופעות):
1. פטריה בצפורניים ובין האצבעות שלא עוברת עם שום טיפול ומתגברת למרות כל הטיפולים.
2. הרגל מתחילה לאבד מעט מתחושתה, (כבר לא מרגישים כל גרגיר חול ולפעמים גם לא אבן קטנה)
3. שיער הרגל (באצבעות הרגליים וסמוך לקרסול) נושר - מראה על חוסר בסירקולציה של הדם לכיוון כף הרגל.
4. מופיעה כאילו אגזמה ונראים חתכים מדממים.
5. פצעים שלא מתרפאים ולא נגלדים לפעמים עד כדי נמק.
לרוב פודיאטור בעל ידע ישלח לרופא לעשות בדיקות סוכר. ואז יש לגשת מיידית לטיפול בשביל לא להגיע למצב של נמק וכריתת רגליים ל"ע.
איזון טוב של סכרת מונע או לפחות דוחה בד"כ את הנזקים העתידיים.
הוראות שמירה על כף הרגל:
1. יש ללכת מדי יום כשעה וזאת בשביל להפעיל את כלי הדם שעיבדו כפי שצריך, בדרך זה גם מוריד משקל למנוע עומס על הברכיים וכפות הרגליים,
2. יש לרחוץ פעמיים ביום לפחות את כף הרגל לייבש היטב בעיקר בין האצבעות, ולאוורר כמה שיותר למנוע פטריות (שכמובן אוהבות חום לחות וסוכר).
3. יש למרוח משחה לא שומנית על הרגל לפחות פעמיים ביום גם בין האצבעות.
4. יש לגרוב גרבי כותנה לבנות, בכדי לראות אם אין פציעה או דימום.
5. החשוב מכל אין ללכת יחפים! בכדי למנוע פציעות מיותרות.
6. אחת לחצי שנה יש לעשות בדיקת כף רגל אצל אחות מוסמכת לכך במרפאות השונות.
שאלות ותגובות יתקבלו בברכה.
נשלח ב-27/3/2011 01:40
בגלל הסוכרת עד שהפצע מתרפא לוקח יותר זמן אז זה יכול לגרום יותר מהר לזיהום
נשלח ב-26/3/2011 21:30
פצעים בכף הרגל אינם נגרמים ישירות מסוכרת. אלא, הסוכר הגבוה בדם יכול לגרום לנזקים בקצות העצבים והתוצאה היא חוסר תחושה ברגליים. נזק נוסף מסוכרים גבוהים הוא הרס של נימי הדם הקטנים ולכן אין אספקת דם טובה לקצות הגוף. חוסר התחושה עלול להוביל לפציעה ברגל, כמו דריכה על חפצים חדים, וכדומה. אם אין תחושה לא מרגישים מספיק את הכאב ועלולים להזניח את הפצע. סוכר גבוה מדי מקשה על ריפוי הפצע, ואם יש נזק לנימים אין גם אספקת חמצן טובה לפצע. כל זה יחד מוביל לכיבים הסוכרתיים המפורסמים. במצב קשה ממש, ורק במצב של סוכרת לא מאוזנת, עלול כיב כזה להוביל לקטיעת רגל (או יד, אבל מכיוון שפצע ביד נראה יותר לעין נדיר יותר מצב של הזנחה והתדרדרות.)
בקיצור, זה לא צחוק, מוכרחים לבדוק היטב את כפות הרגליים.
נשלח ב-25/3/2011 15:08
רציתי להבין משהו, הפצעים האלה באים בגלל מחלת הסוכר או שכל בעיות בורידים יכולים לגרום לבעיות אלו.
נשלח ב-24/3/2011 20:37
חברים יקרים
תשמרו טוב על הרגליים
קיבלתי איזה סריטה פחות מ72 שעות בצד הרגל היום בבוקר אני רואה כבר אדום מסביב אז הלכתי לאחות שיבדוק היא ניקה את המקום כמו שצריך שלח אותי דחוף לרופאה והרופאה נתן לי כדורים ומשחה ואני צריך לחזור בעוד עשרה ימים
אני יכול להגיד כמעט לא הירגשתי שום דבר
הרופאה היסביר לי שחולי סוכרת הסיבוכים לזיהום בכל הגוף הרבה יותר מהר מבנאדם רגיל המזל שלי שאני בודק כמעט כל יום את כל הרגל הרופאה נתן לי ראיון בחלק של כף רגליים בפרט בין האצבעות לבדוק מול מראה זה יעזור לראות יותר טוב
נשלח ב-11/11/2010 00:15
הרופאה אמר לי היום ששמן זית אמיתי למרוח כל יום עוזר יותר טוב מכל המשחות שיש היום בשוק
הרופאה נתן את העיצה להרבה אנשים והם אמרו לו אחרי תקופה שרגליים נראה אחרת לגמרה
נשלח ב-10/11/2010 20:41
אצלי אפשר למצוא משחות שונות מעולות (למי שאוהב ריח צמחים) של מס חברות העוזרות בבעיות שונות של עור
נשלח ב-10/11/2010 18:03
אני מבקש מהחברים שנמצעים בקופת חולים מכבי אפילו שלא משתמשים במשחה לטובות אחרים
לשלוח להם אימייל למה אצל דר' פישר אפשר לקנות את המשחה ב14 ש"ח בלי כרטיס בלי טובות ובקופה זה עולה 25.10
תודה בשם אילו שמשתמשים
נשלח ב-10/11/2010 01:32
בקופת חולים אני משלם 25 ש"ח
* method="post" name="frmProduct" action="">
דר פישר יולקטין פורטה - קרם לטיפול בעור יבש
DR. FISCHER U-LACTIN FORTE
*--tr>
ד"ר פישר יו-לקטין לעור הכי יבש שיש - הסדרה המובילה לטיפול אינטנסיבי בעור יבש, סדוק ומחוספס. טיפול אינטנסיבי לעור יבש במיוחד ד"ר פישר יו-לקטין, הסדרה המקיפה ביותר לטיפול אינטנסיבי ביובש עור, פותחה במעבדות המחקר של ד"ר פישר. הסדרה הינה פרי פיתוח מדעי, ניסיון עשיר ומומחיות דרמטולוגית רבת שנים.
סדרת יו-לקטין פותחה על מנת לתת מענה לצורכי עור יבש במיוחד, מכף רגל ועד ראש. תכשירי הסדרה מבוססים על נוסחאות עשירות, המשלבות מרכיבי לחות פעילים לשיפור מיידי במצב עור יבש, מחוספס ומגורה. טיפול קבוע בתכשירי יו-לקטין תורם לבריאות העור גם בטווח המיידי וגם בהשפעה מצטברת, התורמת למראה עור בריא וצעיר יותר בעתיד.
ד"ר פישר יולקטין הינה הסדרה המתקדמת והמובילה בתחומה והמומלצת ביותר ע"י רופאי העור בישראל.
תכשירי סדרת יו-לקטין מיוצרים ע"פי תקני האיכות הגבוהים ביותר, תחת ביקורת קפדנית כמקובל בתחום התרופות.
יו-לקטין מתאים גם כתוספת לטיפול במחלות המתבטאות ביובש עור ואדמומיות.
תכשירי הסדרה מומלצים ע"י אי"ל - אגודה ישראלית לסוכרת.
ד"ר פישר יו-לקטין, יעילות מוכחת מדעית
>
:אזהרות
במקרים נדירים בהם מופיעה רגישות יש להפסיק את השימוש.
זוהי מחלה תורשתית שקפלי העור לא מחוברים ולכן הם נראים לפעמים כמו שלפוחיות של כוויות או פצעים מלאים נוזל. אין מה להבהל מזה והטיפול היחיד לזה הוא מריחת משחות.
נשלח ב-17/10/2010 13:49
אשמח אם יש למישהו מידע על המחלת עור אפידרמוליזיס בולוזה סימפלקס שמופיע אצל ילדי בכפות הרגליים
נשלח ב-16/10/2010 22:21
במקרה זה זה נשמע יותר כמו פטריה ולא קשור לסוכר (מצטערת שכחתי להעתיק את הקטע שיש גם סכרת ברקע), במקרה זה הייתי מציעה לפנות לרופא עור לקבלת משחה אנטיביוטית לטיפול מהיר ויעיל לפני שיתפתח ליותר גרוע. ויתר על כן לדאוג לנעל מאווררת היטב (רצוי עור שנושם) גרבי כותנה 100% (רצוי גרבי ספורט לבנים מאיכות טובה ולא ב10 ש"ח 5 זוגות) לשטוף את הרגל לפחות פעמיים ביום לייבש היטב היטב ולמרוח עם משחה לא שומנית מדי.
נשלח ב-16/10/2010 22:16
קיבלתי באישי (עדיין יש כאלה שמפחדים שיגלו אותם): הכף הרגל הימנית נראית כמו רגל של ילד קטן, אבל הכף הרגל השמאלית בעייתי - יש לי כל הזמן כעין פיצוצים וקילופים, ובין האצבעות בחודש אחרון העור מתקלף ונוזל קצת דם (אני משתדל לא לגרד את הרגל). איש לציין שאני מורח משחה לרגליים וזה לא עוזר. לאיזה רופא את ממליצה לגשת.
נשלח ב-10/10/2010 17:31
מריחת משחה מתאימה לכף רגל, באם לא עוזא לאחר מס' ימים יש לפנות לרופא פודיאטור. (יש אצלי מס' סוגי משחות מתאימים וכ"כ יש בבתי המרקחת.) ונא לא להזניח!
נשלח ב-10/10/2010 16:47
בכמה ימים אחרונים יש לי בין העצבעות רק ברגל אחד פיצוצים קטנים מה אתם ממליצים שאני יעשה
נשלח ב-13/5/2010 16:35
והנה משהוא קטן שיכול בעתיד להועיל לנפגעים ברגליים: