בית פורומים הנה ימים באים

צבי יחזקאלי: ''אני רוצה את השבת לחיים שלי''

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2009 16:11 לינק ישיר 
צבי יחזקאלי: ''אני רוצה את השבת לחיים שלי''

ראש הדסק לענייני ערבים בערוץ 10 התראיין לאתר אינטרנט של חסידי ברסלב וסיפר בגילוי לב על התקרבותו לדת
יצחק טסלר | 11/10/2009 14:09

בראיון כן ומפתיע מספר צבי יחזקאלי, ראש הדסק לענייני ערבים בערוץ 10, על התקרבותו לדת בכלל, ולחסידות ברסלב בפרט. את יחזקאלי ראיין הוא הרב ארז משה דורון, בעצמו חוזר בתשובה וחסיד ברסלב, אשר קירב את יחזקאלי לתורתו של רבי נחמן מאומן.

צבי יחזקאלי ואשתו מיטל בייגל

יצוין כי יחזקאלי התוודה בעבר באתר nrg על הקשר שלו לברסלב ולרב דורון, אולם מאחר והראיון שאורכו כשעה נערך עבור אתר "לב הדברים" של חסידי ברסלב, ומול קהל אוהד, יחזקאלי הרשה לעצמו גלוי לב. כאשר שנשאל מה גרם לו להתקרב אל היהדות, הוא ציטט את הפתגם בערבית "אתה רוצה את האמת או את האח שלו" והוסיף: "אני אומר את זה כי הערבים בדרך כלל מעדיפים את האח שלו".

בהמשך סיפר יחזקאלי: "כשהתחלתי להיכנס לתקשורת ראיתי איך המערכות עובדות. עד כמה עניין האגו קשור לאינדיבידואל. האינדיבידואל נקשר באגו - אני עצמי מול כולם, למרפק, ולהגיע הכי יפה לצמרת. ולאו דווקא ברע - זה שם המשחק. אמרתי לעצמי אני מתמודד עם הכלים האלו, הצלחתי במערכת הזו, אבל אני לא רוצה שהילדים שלי יהיו במגרש הזה".

יחזקאלי גם סיפר כי הפעם הראשונה שהוא חווה חוויה יהודית היתה בהודו, במסגרת קבלת שבת וזאת אחרי שהוא כבר למד לעומק קוראן וכן חלק מהתורות המזרחיות. יחזקאלי סיפר בראיון לרב דורון: "כשראיתי את קבלת השבת אמרתי - את זה אני רוצה לחיים שלי. היה שם שלום. ראיתי שם שמחה של אמונה".

מקור: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/951/859.html

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/10/2009 16:14 לינק ישיר 

חס וחלילה אני לא כועס פשוט לא חשבתי שראיתי את הכתבה שהוא יזכה להכיר
כי צריך זכות ומקבלים את זה בדרך כלל לפי המעשים אבל אני מקבל אותו בשמחה וריקודים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/10/2009 15:14 לינק ישיר 

כל אחד עובר מסלול לפני שמגיע לתשובה....לא לכעוס עליו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2009 07:01 לינק ישיר 

אותי זה הפתיע מכיוון שלפני שנה בערך הוא שידר כתבה ממסגדים בהודו בהתלהבות
על האיסלם שיבח את הדת הזו והצטלם במסגד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2009 16:47 לינק ישיר 

יפה יפה!

"אתה רוצה את האמת או את האח שלו" אהבתי! לצערי, גם בנינו רוצים את "האח שלו..."

מסכן, בטח איך התקשורת עכשיו תשפד אותו....

עוד אחד מתקלקל להם... מסכנים, מה יעשו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > צבי יחזקאלי: ''אני רוצה את השבת לחיים שלי''
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext