|
|
| נשלח ב-15/10/2009 12:39 |
|
| |
מחשבות,
שלמה בהחלט הציג את הנושא כבעיה של חרדים לצערי אתה נוטה לשכוח מתגובה אחת לשניה אני הייתי מציע לך לקרא את תחילת האשכול לפני שאתה יורה את הסיפורים שלך מהישיבה קטנה.
לא הבנתי את הקשר בין אי התשלום לוועד הבית לבין אי תשלום מיסים. מה זה קשור? כאן הכסף הולך לחינוך ממלכתי וכאן הכסף הולך לנקיון הבנין שכל אחד בבנין חייב בו.
בנוגע לדינא דמלכותא כבר פסקו גדולי האחרונים שמדינת ישראל אינו בכלל דינא דמלכותא. החזו"א מאריך בנידון.
מוישעאמס,
מה הכנסת כאן את אלוקים? מה זה קשור לסדר את אלוקים? מדינת ישראל זה אלוקים?
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 14:06 |
|
| |
מקוה,
מילא אני "נוטה לשכוח מתגובה אחת לשניה", אבל אתה אפילו תגובה אחת לא הצלחת להבין.
לא חלקתי עם שלמה שהעלמת מיסים מאפיינת במיוחד את הציבור החרדי, לצערי זה באמת מאפיין חלק מהציבור החרדי, ועל הסייעתא שלך מנהגי מוניות כבר הגבתי...
וועד הבית זה רק ניקיון? מה קורה כאשר וועד הבית מחליט לטפח גינה ואחד הדיירים מחליט שהוא לא נהנה מזה ולכן הוא לא צריך לשלם?
בניהול מדינה יהיו תמיד הוצאות שלא יהיו מקובלים כל מגזר זה או אחר, האם אתה חושב שאזרח חילוני מרוצה כשהכסף שלו הולך לישיבות? עדיין האליטה של הציבור החילוני לא קורא להעלמת מיסים, ושוב, תעשה לי טובה אל תביא ראיות מנהגי המוניות (עם כל הכבוד), החרדים בני התורה הם אמורים להיות האליטה של הציבור שומר תורה ומצוות ולא להידמות לכל נהג מונית מצוי...
העלמת מיסים קשורה אומנם ל"דינא דמלכותא" אך יש לה עוד צדדים בהלכה.
אינני יודע על איזה גדולי אחרונים אתה מדבר, אשמח לקרוא ציטטות מספרים שהם כתבו ולהבין את טעמיהם, לא בציניות אלא באמת, אם אתה מכיר ציטטות בעניין העלמת מיסים אשמח אם תעלה אותם לפורום (בעבר כשזה היה חשוב לך העלית ספרים שלמים...).
משום מה אע"פ שהסכמנו שהאשכול הזה הוא לא אשכול פוליטי אתה מתעקש לעלות את חתימתך, כך שאתה לא משאיר לי ברירה אלא לעלות עם חתימתי
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 14:29 |
|
| |
רק למען סבר את האוזן, שמעתי בשם הגרי"ש, ממקומות מוסמכים ואפילו יד ראשונה, שזה גזל גמור לזייף מסמכים ולקבל הנחה בארנונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 14:38 |
|
| |
עכשיו אתה כבר בילבלת אותי לגמרי, בוא ואסביר לך לאט לאט.
שלמה כתב וז"ל
אצא מתוך נקודת הנחה שכן!!! ואתה יודע היטב מדוע.
ולכן אשאל, מדוע לדעתך צריך להזהיר ולהתריע על ביקור מס הכנסה? האם תושבי רמב"ש חשודים בהעלמת מיסים?
האם לדעתך העלמת מיסים הנהוגה ע"י חלקים במגזר החרדי היא לגיטימית?
האם יש היגיון שחלק מהאוכלוסיה ישלם מיסים וחלק אחר לא?
עניתי לו וז"ל בתמצית.
ובכן, עובדתית אומר לך שלא מצאתי מעולם כמעט נהג מונית שלא שואל רוצה מונה? ולא מצאתי קבלן שלא אומר בשחור או בלבן. וכהנה וכהנה רבים וטובים חילונים למהדרין חלקם כאלו שלא אמרו שמע ישראל מעולם אז אל תבלבל אותנו עם עובדות ההבדל היחיד שאצל החרדים אין צבועים ואומרים את זה מפורשות ואצלכם החילוניים רבים צבועים ושקרנים לצערי.
אבל ברצוני להבהיר נקודה נוספת, מה המדינה עושה עם המיסים האלו שאנחנו משלמים? חלק הארי של המיסים האלו חוזרים לאזרח בצורות שהממשלה קבעה, אבל מה לעשות שרוב רובם של המיסים אינם ניתנים לאנשים כמונו, אנחנו לא מקבלים כסף לחינוך כמו אצל הממלכתי, אנחנו לא מקבלים אלף ואחד דברים שהחילונים מקבלים, אז לבוא ולטעון למה אנחנו מעלימים מיסים קודם תנו לנו כמו שאתם מקבלים אח"כ תבואו בטענות אוקיי?
עכ"ל הקדו'
האם בדברים אלו עניתי על שאלותיו? נדמה לי שכן!
וע"ז כתבת אתה "מחשבות" [כנראה שכחת לחשוב] וז"ל
כרגיל טעונתיך קנטרניות, ומזכירות את הויכוחים שהיו לי עם חברי בישיבה קטנה, שם כל אחד היה מביא טענות סרק בלי לחשוב, העיקר שידו תהיה על העליונה.
מישהוא אמר שחילונים לא מעלימים מס? אבל מחרדים בני תורה מצופה התנהגות קצת יותר מוסרית מאשר נהג מונית או קבלן ממוצע, וגם הם לפחות לא מתגאים בכך שהם מעלימים מיסים.
התרבות שלא "מעניין אותי מהכלל" היא קלוקלת, זה בא לידי ביטוי בבית הכנסת שם לא כולם משלמים דמי חבר, בא לידי ביטוי בתשלומים בוועד בית שם יש דיירים שעושים דין לעצמם ולא משלמים בארנונה ובמיסים
עכ"ל הקדו'
ובזה הסברתי את דבריי ניתן לקרא אותם שוב בראשית הדף הזה. ואני חוזר על דבריי אצל החילונים תרבות העלמת מיסים קיימת גם קיימת, לא מצאתי איש בעל מלאכה שוכר או משכיר או כל בן אדם אחר מאנשי החילוני שלא מסכים להעלים מיסים ובכמויות, כך שלבא ולהצהיר שזו בעיה חרדית זה שקר במקרה הטוב ושמאלנות הנפש במקרה הרע [שמלאנות הנפש זה הלקאה עצמית אובדנית, עדיין לא מצאו למחלה זו תרופה השם ירחם]
אני לא מכיר עוד צדדים בהלכה חוץ מדינא דמלכותא דינא, אולי תחכים אותי! בכל אופן הטענה שלי שיש ענין להעלים מיסים לא נאמרה על ידי אבל אסביר לך את זה האם היית תורם למוסד של מסיון שמטביל יהודים לנצרות? הייתי רוצה לקוות שלא נכון? אז למה אתה תורם למדינה שהרבה מאוד מהכסף [לא חלק שולי בכלל] הולך לדברים שהם נגד התורה? למשל משחקי ספורט בשבת, פעילויות של עריות לרוב, חינוך ילדים לשמד!!!!!! [לחנך ילדים נגד התורה זה חינוך לשמד] ועוד אלפי דברים שנוגדים את היהדות!! אם המדינה הייתה נותנת את החלק של החרדים חזרה לחרדים מילא! יכלת לומר שאני נותן לקבל חזרה, אבל מה לעשות שאנחנו מקבלים פירורים קטנים מאוד מהעוגה של המיסים.
גם זה קשור בעיניך לישיבה קטנה שלך? תגיד היית בישיבה גדולה גם או שגמרת שם?
נושא דינא דמלכותא דינא נידון בהרחבה על ידי גדולי הפוסקים אם יהיה זמן בידי אביא לך את כל המקורות, אבל רק זאת אומר שהחזו"א כבר כתב שבארץ ישראל כלל וכלל אין דינא דמלכותא לשום דבר וענין.
לא הבנתי למה אתה מקשר את החתימה שלי לנושא פוליטי, החתימה שלי היא שטיקל מוסר לכל פורקי העל שעשו כנגד גדולי התורה.
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 14:39 |
|
| |
דולה,
עיריה זה סיפור אחר, והגרי"ש גם הסביר מדוע.
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 16:47 |
|
| |
מקוה יקר,
א. שלמה טען שהעלמת מיסים מקובל על חלק מהציבור החרדי, אתה לעומת זאת לקחת את זה רחוק יותר וכתבת: "ההבדל היחיד שאצל החרדים אין צבועים ואומרים את זה מפורשות" (ועל זה נאמר על ראש הגנב...),
ב. לא אתה לא ענית לו על טענותיו, הוא טען לתופעה כוללת שאתה אפילו מרחיב וטוען שאין מה להתבייש בה, הסייעתא שמצאת אצל נהגי המוניות והקבלנים מגוחכת, האם אתה רוצה להידמות (מצטער על ההכללה) לנהגי מוניות וקבלנים אולי גם לבסטיונרים בהמחנה יהודה (ושוב מצטער על ההכללה)?
ג. ההשואה בין תשלום מס לבין תרומה אף היא מגוחכת, מס זה לא תרומה אלא תשלום על שירותים. בוא נצא מתוך הנחה שאתה צודק והציבור החרדי מקופח, עדיין גם לטענתך יש שירותים שאתה מקבל מהמדינה (ביטחון, חינוך, כבישים וכו'), מדוע שלא תשתתף בהוצאות אלו? למה אתה מתיר להעלים מיסים לגמרי? תקבע סכום מינימום שגם לדעתך אתה מחוייב לשלם.
ד. כתבת: "אני לא מכיר עוד צדדים בהלכה חוץ מדינא דמלכותא דינא, אולי תחכים אותי", ובכן אם תעיין במה שכתבתי בס' ג' תגלה שאם אתה נהנה מחינוך ואינך משלם עליו אתה אולי עובר על גזל, לא?
ה. כתבת: גם זה קשור בעיניך לישיבה קטנה שלך? תגיד היית בישיבה גדולה גם או שגמרת שם?
בוא נחשוב... ישיבה קטנה למדתי? כן (למה משום מה יש לי הרגשה שאתה תיכוניסט לשעבר?).
ישיבה גדולה? כפי שכתבתי בעבר למדתי בישיבת חברון הרבה שנים ואני גאה בכך, תתפלא גם ישיבות שלא זורקים ספסלים ועגבניות על ראשי הישיבות נחשבים כישיבה...
ו. כתבת: "לא הבנתי למה אתה מקשר את החתימה שלי לנושא פוליטי, החתימה שלי היא שטיקל מוסר לכל פורקי העל שעשו כנגד גדולי התורה", שיכנעת אותי עוד יותר "תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים".
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 17:01 |
|
| |
אתחיל מסעיף ו
טוב לדעת שגם אתה צריך שיכנוע להצביע למפלגת המרדנים בתורה. תשמע אני מעריך אותך קצת אחרת.
א. אני לא מתבייש בכך בכלל. [לא סובל ממחלת הנפש הנ"ל]
ב. אמרתי ואני חוזר ואומר אין מקצוע שאין בו העלמות מס אצל החילונים! מחנות מכולת ועד לחשמלאי מתקין מזגנים שרברב וכל מקצוע אחר הקיים במדינה [משום מה אתה לא אוהב את המוניות דווקא חבר'ה נחמדים]
ג. למה אתה אוהב לענות בלי להתיחס למה שאני כתבתי, אני חוזר ואומר כתבתי לך שבזה שאני משלם מיסים אני משלם עבור צרכים של הציבור החילוני בעיקר, ולכן אני לא רואה ענין שחייבים לעשות כן. [וזה על אף שאני משלם את מיסיי תמיד עד הפרוטה האחרונה, אבל זה לא קשור לעצם הנושא]
ד. ממש ממש לא, גם אם כדבריך שהמדינה משלמת לחינוך ילדיי יותר כסף ממיסי "הקניה" בו אני משלם מיסים במכולת אם ארצה או לא, אזי כיון שהמדינה כלל לא התנתה את קבלת הכסף ע"י המוסד בו לומדים ילדיי בעובדה אם אני משלם מיסים אין בכך משום גזל כלל וכלל. וזאת מבלי להתיחס אם יש גזל בלקיחה מהמדינה.
ה. יש לך ענין בכוונה לבייש את הישיבה שבו למדת?
תוקן על ידי מקוה_נייעס ב- 15/10/2009 17:19:12
אנשי טוב, אולי תואילו לגלות לנו מי הם הרבנים שלכם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 17:58 |
|
| |
א. לא הבנתי על איזה מחלה אתה מדבר, אבל אתה כל הזמן מרגיש מקופח אין איזו שהיא מחלה שתתאים?
ב. בכל מקצוע יש גם גנבים אז אולי תתחיל לגנוב?
ג. הבנתי עדיין לא ענית לשאלה הרי חלק (גם לטענתך) מתשלומי המיסים הם עבורך מדוע שלא תשלם עבורם?
ד. לא הבנתי פתאום חוקי המדינה קובעים? תחליט דינא דמכותא או לא?
ה. מצטער לא הבנתי את השנינות.
ו. אני צריך שכנוע לכל דבר מה לעשות אני משתדל לכלכל את מעשי במחשבה...
ד.א אני יודע שאתה חס על זהותך, אך האם תוכל לאשר/להכחיש האם למדת בישיבה תיכונית? זה יסביר לי הרבה דברים...
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 18:49 |
|
| |
א. כתבתי לעיל [שמלאנות הנפש זה הלקאה עצמית אובדנית, עדיין לא מצאו למחלה זו תרופה השם ירחם]
ב. לא אמרתי שבכל מקצוע יש אמרתי שכל אנשי המקצוע כמעט ללא יוצא מהכלל הם כאלה, ולא התיחסתי לנושא מהפן אם הוא ראוי, התיחסתי לנושא שזה לא ענין חרדי כלל וכלל הוא קיים בענק אצל כל איש מקצוע חילוני ואצל רוב רובם.
תשאל את מבט אם הוא קיים אצל בעלי הדפוס, אצל בלבעת אם הוא קיים בחנויות ואצל כל אחד אחר כאן שעובד למחייתו.
ג. אמרתי מכיון שאני משלם עליהם במיסי הקניה שזה לא שייך למס על משכורות וכדומה.
ד. זה הטענה הכי אוילית ששמעתי, אתה טענת שזה גזל עניתי לך שזה לא גזל משום שלמדינה אין כזו התנייה, מה אתה שואל עכשיו למה אני מאמין במדינה? מה זה קשור? התשובה שלי היתה על כך שזה לא גזל ותו לא מידי.
ה. לפי הערה ד' כאן תבין את תשובתי בהערה ה' לעיל.
אני לא נוהג לדבר על זהותי בשום ענין ואני מתכוון להשאר בצורה זו כרגע עד להודעה חדשה.
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 19:00 |
|
| |
מקוה מי דיבר על זהותך, שאלתי שאלה פשוטה האם אתה תיכוניסט לשעבר, משתיקתך ומאופי תשובתיך בדרך כלל, ומהקיצוניות שלך אני למד שהתשובה חיובית
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 19:35 |
|
| |
| מקוה_נייעס כתב: |  | דולה,
עיריה זה סיפור אחר, והגרי"ש גם הסביר מדוע.
אכן כתבתי, סיברתי את האוזן למלעיזים על גניבת ארנונה. לאמור שכבר נפסק מהגרי"ש שזהו גזל לזייף. ללא קשר לויכוח על המס..
|
|
|
|
|