| נשלח ב-14/10/2009 13:26 |
|
| |
מסע הקדש של עצכח
מיימוני בחר אישית את המועמדים למסע. הנוסעים נמנו על סולתה ושמנה של חבורת החושבים, וכולם הבינו את גודל המעמד והשעה. מטרת המסע היתה להשתטח על קבריהם של חכמי ישראל שהטיפו להפצת אור החכמה בישראל ולהתחנן על מצבו האינטלקטואלי הירוד של הדור. על פי הוראה מפורשת של מועצת חכמי עצכח, עזבו הנבחרים את עבודתם ומשפחותיהם, וגם מרביצי התורה שבהם צייתו לדעתו הרמה של מארגן המסע והפסיקו את אמירת השיעורים למספר ימים.
חלק מהנבחרים חששו להופיע בצבור ולכן הגיעו להסכם עם הנהלת נמל התעופה וחברות התעופה שיותר להם לעלות על המטוס כשהם רעולי פנים. מי שלא ראה רעול פנים ענוב עניבה ולבוש פראק, לא ראה מחזה נאה מימיו.
כהכנה למסע עלו הנוסעים על קברו של הרמב"ם בטבריה. הם באו לבקש מחילה ממנו שלמרות שדעתו לא היתה נוחה מהשתטחות על קברים, הרי עת לעשות לחוכמה, הפרו תורתך. אין דרך אחרת להעביר את המסר להמונים אלא אם כן ישתמשו בשיטות המקובלות על ההמון.
מטבריה נסעו הנבחרים לנתב"ג ועלו על המטוס לגרמניה. תחילה הם עלו על קברו של משה נהדלסון בבית העלמין הישן בברלין. בבית העלמין קראו קטעים נבחרים מספריו על השארות הנפש וקראו קוויטלך שהצבור שלח לבקשות עבור חכמה ותבונה. לאחר לינת לילה במלון מקומי המשיכו הנוסעים לבית העלמין הספרדי באלטונה, למקום מנוחתו של ר' נפתלי הירץ ויזל. במקום נערכה תפילה מיוחדת לשיפור החינוך של נערי ישראל והוקראו פתקאות שנכתבו בנושא. ניתן היה לחוש את ההתרגשות באוויר ואת הרגשת האחריות הכבדה לחינוך דור העתיד.
בניגוד למיתוס הרווח, רודפי חכמה ודעת היו גם במזרח אירופה ולא רק במערבה. נוסעינו נסעו לטרנפול לקברו של מנחם מנדל לפין, מחבר ספר חשבון הנפש (כמה מהם אף עלו לקברו של המנחת חינוך). על קברו נערכה תפילה מיוחדת לשלמותם המוסרית של בני ישראל והוקראו פתקאות מרגשות ביותר שהעידו של חפץ בני ישראל להשתלם בתורה המידות. לסיום הוקראו יג המידות (שלקחם מבנג'מין פרנקלין וקבל האמת ממי שאמרה) שרי"ס אימצם כידוע וסיימו בתפילה נרגשת לשיפור ההתנהגות המוסרית.
עם חזרתם ארצה, טרם שיבתם הביתה, עלו הנוסעים לקברו של פרופ' לייבוביץ בירושלים לבקשת מחילה.
כל הנוסעים ציינו את אווירת ההתרגשות העילאית שחפפה על מסעם, וכפי שסיכם זאת אחד מהם, הרגשנו הדבקות אמתית בשכל הפועל.
איני צריך לפרט מהיכן קבלתי את ההשראה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/10/2009 13:29:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 05:17 |
|
| |
כבר עלתה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 00:30 |
|
| |
וכשהיו בטארנופול לא עלו על קברו של יוסף פרל, בתמיה!? אלא מאי חושבים המה לפנים ולהרע לא ידעו, תחת הפראק יעלה רעזעוולקע ותחת ההאמבורג כיפה קטיפה וגם שם יד העליונה של רבי ר' בער תנחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 15:09 |
|
| |
כנראה שהתפללת טוב על\ אל- הקברים
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 14:08 |
|
| |
נראה לי שלא נותר לי אלא לשאול את הקוראים מנין ההשראה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 13:40 |
|
| |
מה שתגיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 12:17 |
|
| |
מי שמזיד- הוא זה שלאחר שקרא מה שכתבתי- הוא ממשיך לעבוד עבודה זרה!
אתה יודע שאיסור ע"ז הוא האיסור היחיד- שעוברים עליו- אפילו במחשבה!
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 12:13 |
|
| |
אני את שלי אמרתי. רק חבל לי שעכשיו אתה קרוב יותר לגדר מזיד...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 12:11 |
|
| |
לפני אלף וחמש שנה למדו את הגמרא הזו.
סנהדרין דף קב:
אמר ליה: מאחר דחכימתו כולי האי, מאי טעמא קא פלחיתו לעבודה זרה? אמר ליה: אי הות התם - הות נקיטנא בשיפולי גלימא ורהטת אבתראי
בעוד כמה שנים ילמדו כך!
הרי אתה כל כך חכם למה עבדת ע"ז זו של המתים?- וישיבו אם היית גם אתה שם בימנו. היית נוסע במכונית ומטוס גם אתה לקברי המתים!
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 12:03 |
|
| |
כך סברו גם רבבות עובדי- הבעל והאשתורת ודומיהם, באלפי שנות קיומו של עם ישראל, זה לא חדש.
אני לא מתימר להיות צדיק במשמעותו היום, אני צדיק במשמעותו המקראית =צודק
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 11:45 |
|
| |
ירוחם, זה דבר ששנוי במחלוקת, אם אתה חושב שזו צדיקות גדולה להפוך רבבות יהודים שנוהגים מנהג שמופיע כלגיטימי ואף רצוי אצל רבים מהפוסקים, לעובדי ע"ז, אין לי אלא לגלות לך שלענ"ד אין בכך שום צדיקות.
אם היית ממליץ להיזהר ולחשוש מכל מיני בעיות וסרך איסור שסביר שיש שם, לא הייתי מתנגד לכך, ואולי אפילו הייתי מצטרף לדבריך או לחלק מהם (תלוי איך היית כותב אותם) , היות ובחרת להציג את התופעה כע"ז נטו , אין לי אלא להעמיד אותך על טעותך ולמחות על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 11:35 |
|
| |
איש
אני לא בוחן כליות- רק בעיני אני מביט- המוני בית ישראל העולים להתפלל לר' שמעון במירון, המוני בית ישראל הבאים שבוע לפני ההילולה, על נשותיהם ואוהלים ומתמקמים סביב הציון, ושם מקיימים מצות עונתה, שברכת הצדיק יתן להם פרי בטן או בן זכר. על רבבות רווקות ורווקי בני ישראל העולים להתפלל לזיווגעל קברו של ר' בן עוזיאל, על האלפים הנוהרים כל ר"ח לבית העלמין בחיפה וכל לילה בגבעתיים, להתפלל לצדיק שיושיע. על רבבות אחינו בני ישראל הנוסעים לאומן- בראש השנה וכל השנה- שהצדיק יושיע את נשמתם וכשיגיע זמנם- יוציאם בציציות ראשם מהגהנום ,כפי שהבטיח, על הרבבות המתפללים בבית העלמים בברוקלין, ויסלחו לי מאות הצדיקים והקברים והציונים שלא ציינתי מקוצר הזמן.
הקבר הוא מקום טמא כל קבר!!! אסור לכהן להתקרב ארבע אמות אליו, וזאת לא מקדושה יתירה,של טומאת ידיים.
הלכות לא נקבעות לפי אגדתות וסיפורים דמיוניים- ואפילו אם רש"י מביא את האגדה,
הלכה נקבעה על ידי פוסקי ההלכה כמו הרמב"ם למשל- או אם תסלח לי גם מהתורה, שבה נאמר בפרוש אל תדרשו אל המתים,
בתוך עמי אני יושבת- ואני מכיר את כל התרוצים המופרכים, שאנו מבקשים בעצם מאלוקים דרך הצדיק , והוא בעצם השליח רק, ולא אליו מתפללים, ולכן הקדים דוד בתהילים- והמתים אינם יודעים מאומה.
רמב"ם הלכות עבודת כוכבים פרק א
---נתנם במרום וחלק להם כבוד והם שמשים המשמשים לפניו ראויין הם לשבחם ולפארם ולחלוק להם כבוד, וזהו רצון האל ברוך הוא לגדל ולכבד מי שגדלו וכבדו, כמו שהמלך רוצה לכבד העומדים לפניו וזהו כבודו של מלך, כיון שעלה דבר זה על לבם התחילו לבנות לכוכבים היכלות ולהקריב להן קרבנות ולשבחם ולפארם בדברים ולהשתחוות למולם כדי להשיג רצון הבורא בדעתם הרעה, וזה היה עיקר עבודת כוכבים,
וראה איך מתיחסים חז"ל למתים -חשובים מאד מאד!!
שבת דף ל:
שלח שלמה לבי מדרשא: אבא מת ומוטל בחמה, וכלבים של בית אבא רעבים, מה אעשה? שלחו ליה: חתוך נבלה והנח לפני הכלבים, ואביך - הנח עליו ככר או תינוק וטלטלו.
קודם הכלבים הרעבים!!!
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 09:57 |
|
| |
ירוחם, שמגובה הארץ , אתה מצליח לבחון כליות של כל מאות אלפי האנשים (או יותר) שמתפללים מדי פעם בקברי צדיקים, אני לצערי על אף מעוף הציפור לא ניחנתי בכישרון כזה (מסתבר שאפילו שמואל הנביא לא, ואפילו הקב"ה בכבודו טעה כשאמר שרק הוא יראה ללבב, שהרי עיננו רואות את מרן הרב ירוחם, שזכרה במעלה זו...) כך שקשה לי לאמר שכל מי שהתפלל/מתפלל שם אכן מתפלל למתים, אני מקוה שתמחל לי שדברי חז"ל נאמנים עלי יותר מדבריך למשל בנוגע לכלב בן יפונה שלטענתם הלך להתפלל על קברות האבות, והם (ונראה שגם הקב"ה, שוב טעה ...) החזיקו ממנו לצדיק ואף תלו את הצלתו מעצת המרגלים בכך, וכן עוד דוגמאות. כולל עבדך הקטן, שעד כמה שדעתו הקצרה משגת , (בודאי הרבה פחות ממה שיכולתך המופלאה לחקור כליות ולב כל בריה) , לא התפלל למתים מעולם, אך התפלל כמה וכמה פעמים במסוך לקברי צדיקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 08:58 |
|
| |
ר"ג ככל הנראה לא הפליק לשוטר ואין זה אלא דרך גוזמא כעין אגדתות דבגמרא.
באותן הפגנות עצרו כל מי שהסתובב באיזור [בין היתר נעצר באותם ימים גם הרבי מסלאנים], ובין היתר עצרו את ר"ג. ר"ג ניסה לאיים על השוטר, ואמר לו "אני רב".
השוטר שככל הנראה לא היה מחכמי עצכ"ח ולא הכיר ברבנותו של ר"ג, לא התרשם והעלה אותו לניידת.
ר"ג הגיע גם להשתתף בהפגנה שהתקיימה באותם ימים בככר מלכי ישראל בתל אביב.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 00:15 |
|
| |
לא יתכן.
אין זה עצכ"ח כי אם עצכ"מ.
עצור כאן משתטחים (או משתטים)
|
|