בית פורומים חרדים מתוקים

האם אפשר לשנות כמות האינסולין לבד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/10/2009 13:35 לינק ישיר 
האם אפשר לשנות כמות האינסולין לבד

תמיד אומרים לנו שחייבים התיעצות עם רופא לפני כל שינוי במנון האינסולין הנזרקת לגוף אבל נפגש כל שלשה חודשים עם הרופא סכרת שלי האם רק אז אני יכול לשנות ?  קיים מקרים שאני מרגיש צורך בשינוי מנון ומאחרשאני לצערי יש לי המון  ניסון למה אני לא יכןל לעשות לבד ? מה דעתכם

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2009 21:36 לינק ישיר 

אני משנה בד"כ לבד את הבזל במשאבה ,אבל לא מורידה או מעלה בהרבה ,אני משנה בהדרגה )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2009 22:14 לינק ישיר 

את צודקת וזה מה שאני רוצה להעביר, אין רופא כמו החולה עצמו הוא יודע הכי טוב איפה הבעיה ולכן גם יכול לתת פתרון בזמן אמת, אבל ואבל גדול, לא לפני שלומדים טוב את החומר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2009 22:03 לינק ישיר 

אם כך השגת את המטרה.

אני חושבת שכל סוכרתי צריך ללמוד כיצד להיות המטפל הראשי של עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 21:42 לינק ישיר 

יקירתי אז נובו ראפיד עוד לא יצא, אני כבר מכירה את כל התעלולים של הרופאים, הפסקתי להתרגש מהם והיום אני עושה מה שאני חושבת לנכון. אני לוקחת רק מרשמים אומרת להם שלום אני חיה והולכת לדרכי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2009 21:39 לינק ישיר 

תסבירו את זה ל3 רופאים שהחליטו כך, זה ממש לא החלטה שלי, גם אני טענתי שזה שיגעון, אבל מה לעשות, זה מה שהיה. לפחות יצא מכל הטירוף הזה ילד מתוק (לא מסוכר) וחביב .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2009 21:37 לינק ישיר 

ברור שאפשר להכניס למשאבה מה שרוצים, אפילו מרק ירקות, השאלה היא לשם מה? איך זה עוזר להתאזן? אני מוכנה להתערב שכיכר כסף לא השתמשה בACTRAPID במשאבה, אלא בנובורפיד, שהוא כמובן קצר טווח, ומאוד מוצלח במשאבה.
בכל מקרה, המשאבה אמורה להיות גמישה יותר לשימוש, וקל מאוד לשנות בה מינונים, זמנית או קבוע, אם מכירים אותה טוב, ולא מערבבים בה חומרים שונים שלדעתי ממש לא אמורים להיות בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 21:26 לינק ישיר 

זהו העיניין שאי אפשר ולכן ההנחיות הם להשתמש רק באינסולין מהיר במשאבה.

טכנית את יכולה לערבב, לשאוב מכאן ולשאוב מכאן ולהחדיר לבוכנת המשאבה.
אבל הפעולה הזו לא נכונה.
בדיוק כמו שהסברתי למעלה וכמו שאבטיח טענה בהמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 21:20 לינק ישיר 

כיכר, אולי תסבירי איך אפשר בכלל לערבב אינסולין מהיר עם איטי במשאבה? מה הרעיון? או שמדובר על משאבה+זריקות? זה נשמע קצת סותר את כל ענין המשאבה, שאמורה לחקות את פעילות הגוף ולטפטף כמות זעירה של אינסולין מהיר ברצף, עם בולוסים לארוחות. איך אפשר להשתלט גם על אינסולין ארוך טווח וגם על משאבה? זה תרתי דסתרי. אנא הסבירי, אני סקרנית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 21:13 לינק ישיר 

אם אתה מטופל במשאבה אתה יכול ללמוד את כמות הבאזל-האינסולין הקבוע, ורק אחרי שאתה יודע היטב את המינונים אתה יכול לשנות אותם בעצמך. יש משאבות שאפשר לשנות מינון ע"י אחוזים, וזה מקל. למשל אחרי יום עם פעילות גופנית מרובה מהרגיל תוכל להוריד את הבאזל הלילי ב-20% , ולראות אם זה עוזר לך להשאר יציב. אולי אתה צריך להוריד רק מחצות עד 6 בבוקר. זה כל הרעיון של המשאבה, שאתה שולט בה ומתאים אותה אליך, ולא כבול לאורח חיים נוקשה. רק שמוכרחים להכיר את המשאבה טוב וללמוד את כל הפטנטים והשטיקים שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 20:51 לינק ישיר 

כן, רוחל אני יודעת וזו היתה המטרה הייתי הרה אז והייתי צריכה להוריד את רמות הסוכר מ700-800 ל200-150 , זה היה כתקופה של 3 חדשים ולאחר שהתאזנתי אכן עברתי לסוג אחד לAct Rapid ואחרי הלידה היה לי סיפור של דלקת בגלל המחטים ולכן הפסקתי. רציתי לחזור והתחלתי אבל זה לא בשבילי אני היום מעדיפה זריקות.
 אבל ידוע לי על כאלה שעם משאבה יש להן את הנובו רפיד(קצר) + אינסולטרד (ארוך) שהם מערבבים יחד, למה? תשאלי את הרופא שלהם.

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 15/10/2009 20:53:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2009 20:46 לינק ישיר 

באיזה אינסולין? מותר לעשות את זה רק במהיר אחרת אתה לא יכול לדעת מה ההשפעה של האינסולין על פרוק הסוכרים. את ארוך הטווח יש לשנות רק אחרי שבוע ויותר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2009 20:46 לינק ישיר 

אני חושבת שאת טועה.
חיזרי ובדקי שוב מה סוג האינסולין בו השתמשת.
במידה ותגלי שהשתמשת באינסולין מעורב כדאי לך לשקול תביעה של מי שטיפל בך.
כמו כן אולי תביני מדוע לא הסתדרת עם המשאבה והחלטת להיפטר ממנה.

הרעיון שבמשאבה הינו הזלפה מתמדת של אינסולין לפי דרישות הגוף.
חשבי על כך שאת מזריקה ארוך טווח וקצר את גורמת לפעילות כפולה ברגע שארוך הטווח מתחיל לעבוד מצטרף אליו קצר הטווח שמוזלף כל הזמן והמינון המשפיע עולה. כיצד ניתן להתאזן בצורה זו?

כמו כן, הומולוג הינו אינסולין קצר טווח(ליספרו)
הומולוג מיקס הינו אינסולין מעורב וכך הוא נקרא "הומולוג מיקס"

דוגמאות לתערובות של אינסולין:
Humulin 70/30 (הומולין 70/30) - תערובת המכילה 30 אחוזים אינסולין בעל טווח פעולה קצר ו - 70 אחוזים אינסולין בעל טווח פעולה בינוני.
30/70 Mixtard (מיקסטארד 30/70) - תערובת המכילה 30 אחוזים אינסולין בעל טווח פעולה קצר ו - 70 אחוזים אינסולין בעל טווח פעולה בינוני.
25 Humalog Mix (הומולוג מיקס 25) - תערובת המכילה 25 אחוזים . אינסולין בעל טווח פעולה קצר מאוד ו - 75 אחוזים אינסולין בעל טווח פעולה בינוני. ניתן בהתאם לקריטריונים שנקבעו בסל הבריאות לאינסולינים קצרי הטווח.
Humalog Mix 50 (הומולוג איקס 50) - תערובת המכילה 50 אחוזים אינסולין בעל טווח פעולה קצר מאוד ו- 50  אחוזים אינסולין בעלי טווח פעולה בינוני. 
30 Novomix (נובומיקס 30) - תערובת המכילה 30 אחוזים אינסולין בעל טווח פעולה קצר מאוד ו - 70 אחוזים אינסולין בעל טווח פעולה בינוני. 

ישנם נוספים באחוזים שונים אבל זה הרעיון....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 20:38 לינק ישיר 

הרופא שלי אמר לי להעלות ולהוריד המינון לפי הצורך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 20:22 לינק ישיר 

למה, לי במשאבה שהיתה לי היה לי אינסולין מעורב, והומלוג זה שם האינסולין ויש גם מעורב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2009 17:33 לינק ישיר 

הומולוג הינו אינסולין מהיר  ולא מעורב. 
  חשוב לציין שבמשאבות  ניתן להשתמש רק באינסולין מהיר לא באיטי  ולא במעורב.
כל רעיון המשאבה הינו הזלפה תמידית של אינסולין הפועל מידי. 
לפעולת  אינסולין מושהה בגוף ניתן להזריק פעם ביום ולא להיות מחוברים למשאבה. 

תוקן על ידי רוחל1 ב- 15/10/2009 17:36:55

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > האם אפשר לשנות כמות האינסולין לבד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext