| נשלח ב-18/10/2009 08:11 |
|
| |
וידוי של בן 14: אני שותה אלכוהול כל יום
33% מהנערים הודו שהשתכרו לפחות פעם אחת - י' מהדרום הוא אחד מהם: "אהבתי את זה, כי פתאום הייתי שמח. לאט לאט התחלתי לשתות יותר". יש גם נערים שנושאים את צלקות השתייה על גופם. כדי לנסות לעשות סוף לתופעה, ידונו השרים בהחמרת העונשים למי שמוכר להם אלכוהול
"אני יכול לשתות כמעט חצי בקבוק וודקה ולא להרגיש כלום. יש כל מיני אנשים שמוכרים לנו אלכוהול וגם בקיוסקים אנחנו יוכלים לרכוש משקאות. בשנה האחרונה אני שותה בכל יום ולא ממש מצליח להפסיק". לא, לא מדובר בדברים של אלכוהוליסט מבוגר, אלא בווידוי של נער בן 14 מדרום הארץ. היום (יום א'), אולי ייעשה צעד כדי למנוע את התופעה הזו, כאשר ועדת השרים לענייני חקיקה תדון בהצעות חוק המחמירות את הענישה למי שמגיש אלכוהול לקטינים.
י', בן ה-14, סיפר כיצד הגיע למצב הזה: "ההורים שלי עובדים קשה. אני לא רואה אותם הרבה. אז כשמשעמם לי אני יוצא להסתובב. לפני שנתיים, כשהייתי בן 12, הכרתי חברים בפארק שנתנו
לי לשתות אלכוהול בפעם הראשונה. אהבתי את זה, כי פתאום הייתי שמח ולא היה אכפת לי מכלום. לאט לאט התחלתי לשתות יותר".
על הדרך שבה הוא משיג את האלכוהול, סיפר י': "ההורים שלי נותנים לי דמי כיס, ככה שכמעט תמיד יש לי כסף אם אני רוצה לקנות אלכוהול. יש הרבה כאלה שלהורים שלהם אין, אז הם גונבים טלפונים ניידים או דברים אחרים". י' מודע לכך שמצבו חריג, אך מסרב לקבל טיפול: "אני לא רוצה שההורים שלי יידעו שאני שותה כמו אלכוהוליסט".
מצבה של א', כיום בת 20, היה קשה יותר. היא עלתה לארץ מאחת ממדינות ברית המועצות לשעבר, לפני כ-10 שנים. "עוד לפני שעלינו ארצה אבא שלי היה משתכר, צועק ומרביץ לאמא ולנו", היא סיפרה. "כשהגענו לארץ המצב הידרדר. התחלתי לברוח מהבית, פגשתי חבר'ה שעישנו ושתו, אז גם אני ניסיתי. הסתובבתי עם גברים מבוגרים ממני והייתי צריכה לשכב איתם כדי שיתנו לי לשתות".
מצבה הבריאותי של א' הידרדר והיא לא גויסה לצבא בשל בעיית כבד חמורה, שנבעה כתוצאה משתיית אלכוהול בגיל צעיר. "הייתי שותה כדי לשכוח את הצרות שהיו לי בבית. החברות שלי ניתקו איתי את הקשר. הייתי מסתובבת וישנה בגנים ציבוריים. לא סבלתי את החיים שלי וניסיתי להתאבד". למרבה המזל היא הצליחה לצאת מהמעגל המסוכן: "אני לא שותה כבר חצי שנה והייתי רוצה להעביר מסר לכל הילדים ששותים עכשיו: התוצאות מאוד קשות, תראו לאן החיים שלי הידרדרו".
כל נער שלישי השתכר
בשנים האחרונות תופעת שתיית אלכוהול בקרב ילדים ובני נוער הולכת ומתפשטת. מהנתונים של הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול עולה כי כ-33% מבני 12-18 הודו שהשתכרו לפחות פעם אחת בשנה. מדובר בעלייה של כ-8 אחוזים בשלוש השנים האחרונות.
רקפת בן-גיא, סגנית מנהלת השירות לטיפול בהתמכרויות במשרד הרווחה, הסבירה בשיחה עם ynet כי תופעת שתיית האלכוהול בשנים האחרונות מתרחבת וחוצה את כל המגזרים: "אם עוד לפני חמש שנים הייתי מגדירה את הנוער הצורך אלכוהול כנוער בסיכון, היום גם בני טובים ממשפחות עשירות בשכונות מבוססות שותים. הבעיה המרכזית בטיפול בנושא, היא בעיית הענישה. שתיית אלכוהול, בניגוד לצריכת הסמים, זה לא בניגוד לחוק. למשטרה אין מה לעשות עם ילד בן 10 ששותה. יחפשו את המוכר, אך הילדים ובני נוער ימשיכו לשתות. בני נוער שותים ולא מודעים לאיך לשתות, רמת המודעות לסכנות בריאותיות נמוכה מאוד. בניגוד לסטיגמה, יותר קשה להיגמל מאלכוהול מאשר מהירואין".
המשרד לא עושה הפרדה מבחינת המסגרות הטיפוליות בין בני נוער שצרכו סמים לאלו ששותים. "בני נוער שמגיעים אלינו לטיפול, התחילו עם האלכוהול ועברו לסמים", היא אומרת. למשרד הרווחה 60 יחידות לטיפול בנוער מכור, המטפל בכ-1,500 בני נוער. משרד הרווחה מפעיל גם יחד עם משרדי החינוך והבריאות תוכניות מניעה.
החמרת הענישה תצליח?
ועדת השרים לענייני חקיקה תדון בהצעת החוק של ח"כ יריב לוין (ליכוד) האומרת כי קטין הנמצא במקום ציבורי לא ישתה משקה משכר ולא יחזיק ברשותו וכי העובר על הוראות סעיף זה צפוי לקנס. בנוסף קובעת הצעת החוק כי שוטר או פקח של רשות מקומית שהוסמך בכתב לעניין זה - רשאי לתפוס ולהחרים משקה משכר אשר קטין שותה או מחזיק בניגוד לחוק. השרים גם ידונו בהצעת החוק של יוחנן פלסנר (קדימה) ובה מוצע כי השותה משקה משכר במקום פתוח או במקום בילוי ולא מלאו לו 18 שנים - דינו קנס
לקראת הדיון, שמעון סבג, מנהל העמותה "יד עזר לחבר", ופרופסור ביל פרידמן, נשיא העמותה, שיגרו לשרים מכתב שבו צויין כי בפעילות הם נתקלים בילדים ובני נוער, בני 10-15, שצורכים אלכוהול עד אובדן הכרה. רובם נהיו מכורים לאלכוהול.
"אנו מציעים לבחון את האפשרות להחמיר הענישה לגבי מוכרי האלכוהול לבני נוער,
כולל צד שלישי", הם כתבו לשרים. "ובבני נוער שהתמכרו לאלכוהול לבצע גמילה מידית לאותם נערים. כמו כן, יש להכניס לתוכנית הלימודים החל מכיתות ד' שעות לימוד אשר יסבירו על הסיכון המיידי אשר האלכוהול גורם, הן גופני והן נפשי".
ומה עושים כדי להזהיר את בני הנוער ולחשוף אותם לסכנות שבשתיית אלכוהול? מנכ"ל הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול, יאיר גלר, אמר: "בימים הקרובים נצא במסע הסברה - קמפיין שיתמקד בלב הבעייה, שתיית משקאות חריפים בכמות מופרזת על ידי בני נוער וצעירים, שתייה הגורמת בין היתר לאלימות קשה".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3791329,00.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2009 14:02 |
|
| |
חחחח.... ממש הצחיקו אותי!!!
הממשלה אישרה: תוגבל מכירת אלכוהול בלילותמאת: פנחס וולף, מערכת וואלה! חדשות יום ראשון, 20 בדצמבר 2009, 13:14 השרים אישרו תכנית מקיפה לצמצום צריכת האלכוהול. בשלב הראשון, תקודם חקיקה להגבלת שעות המכירה של משקאות משכרים. השר אהרונוביץ': "זה יום חשוב במאבק באלימות"הממשלה אישרה היום (ראשון) את התוכנית הלאומית לצמצום צריכת האלכוהול. לפי התוכנית שהציג השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ', בשלב הראשון יוגבלו שעות מכירת משקה משכר בשעות הלילה, תיאסר אספקת משקה משכר לקטין שלא נמצא עם האחראי עליו (הורה או מורה), קצין משטרה יוכל לסגור בתי עסק שיפרו את החוקים הללו, ושוטר יוכל להחרים או להשמיד משקה משכר במקום ציבורי. לאחר אישור התוכנית אמר השר אהרונוביץ': "זהו יום חשוב במאבק באלימות".
בשלב השני, המשרד לביטחון הפנים ומשרד המשפטים ייבחנו הצעות חוק נוספות המבקשות להחמיר את הפעילות שסביב האלכוהול. הממשלה החליטה להעביר את ההצעות השונות להמשך דיון בוועדות השרים הרלבנטיות. בין היתר תיבחן האפשרות לאסור על פרסום משקאות משכרים בכלי התקשורת, להרחיב את שעות איסור מכירת האלכוהול מעבר לשעות הלילה, לאשר מכירת אלכוהול רק בחנויות שיקבלו היתר מיוחד לכך, ולהעלות את הגיל המותר למכירת אלכוהול לגיל 21, במקום 18 הנהוג היום.
התוכנית תעלה בשנת 2010 שמונה מליון שקל. מחצית מהסכום יגיע מתקציב מיוחד שמשרד האוצר יעביר, רבע יהיה על חשבון המשרד לביטחון הפנים ושני מליון יהיו על חשבון משרדי הקליטה, הרווחה, החינוך, הבריאות. בשנת 2011 מחיר התכנית יהיה 15 מליון שקל, שישה מליון באמצעות תקציב מיוחד של האוצר ותשעה מליון יגיע מתקציב משרדי הממשלה השונים. הסכום הגדול ביותר יושקע בהסברה (שלושה מליון שקל בכל שנה), ולאחריו הפעלת תוכניות חינוך ומניעה (מליון ורבע שקל ב- 2010 ושלושה מליון ב- 2011).
מודל "סיירות הורים"
בנוסף, לפי התכנית הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול תוביל קמפיין הסברה נגד השימוש המופרז באלכוהול ותפיק ערכות הדרכה בנושא, בין היתר גם למערכת החינוך, וכי עד סוף ינואר 2010 תוקם ועדת היגוי לליווי הקמפיין ולמימוש התכנים ההסברתיים.
התוכנית שאושרה בממשלה מפרטת גם את דרכי המלחמה באלכוהול בתחום האכיפה, הפיקוח האזרחי, בתחום הטיפול ובתחום החינוך. באכיפה, תתווה מדיניות אכיפה כלל ארצית לטיפול בעבירות מכירת אלכוהול לקטינים, כאשר יחידות הנוער בתחנות המשטרה יתמקדו בנושא, ויוצבו מצלמות שהפעלתן תמוקד לזירות שקיימת בהן תופעת צריכה מוגברת של אלכוהול.
המשרד לביטחון הפנים מגבש בימים אלה מודל שמטרתו הגברת מעורבות ההורים בתרבות הפנאי של ילדיהם, בסיוע "סיירות הורים", והימצאות מבוגר בסיטואציות שמוגדרות כ"בעלות פוטנציאל נפיץ". "ניסיון העבר מלמד שהמרכיב החסר במודל סיירות ההורים הוא יכולת האכיפה המוגבלת", נכתב בתוכנית. "לשם כך, המשרד לביטחון הפנים מפתח מודל בו יבוסס ויחוזק מרכיב זה".
בנוסף, ועדת ההיגוי תבחר שש ערים שנמצאות בסיכון גבוה ויתקיים בהן מודל לטיפול בבעיית האלכוהול. באותן ערים תוקם נקודת טיפול שתכלול עובד סוציאלי ופסיכיאטר, ותפקידה יהיה לתת טיפל לילדים, נוער וצעירים נפגעי אלכוהול ולפעול בשילוב "סיירות ההורים" לאיתור מוקדם של בעיית אלכוהול ומניעה. בתחום החינוך, תבוצע פעילות שתחנך להפחתת השימוש באלכוהול.
בתוך כך, השר אהרונוביץ' יציג היום בוועדת השרים לחקיקה מספר הצעות חוק למאבק באלכוהול. גורם בלשכת השר אמר הערב כי, "אנו נכנסים לישורת האחרונה. כאן ועכשיו יתחילו המעשים האקטיביים למאבק בתופעת האלכוהול, רגע לפני שאנחנו מאבדים חלק מהנוער שלנו".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 08:40 |
|
| |
המורים מצאו אלכוהול, כל השכבה הוחזרה מהטיול
| |
לפני הטיול השנתי הוחתמו ההורים על טפסים שאם יימצא בקבוק שתייה אצל תלמיד אחד, כל השכבה תוחזר. הורים, מורים ותלמידים נדהמו מהחלטת המנכ"ל, ולצד תמיכה במעשה נמתחה ביקורת על עונש קולקטיבי לא מידתי
נדב מאיוסט ודורית גרוס פורסם: 19.11.09, 07:59
תדהמה בקרב הורים, מורים ותלמידים מתיכון רודמן בקרית ים. במהלך הטיול השנתי, שבו נתפסו בקבוקי אלכוהול בידי התלמידים, קיבל מנהל התיכון, איתי לוי, החלטה מיידית וחריגה, כאשר הורה שכל שכבת י"ב תשוב באופן מיידי הביתה, למרות שנותרו עוד שלושה ימים לטיול השנתי. לוי מימש בכך
את ההודעה שהעביר לתלמידים ולהוריהם לפני הטיול, בה הבהיר כי מי שייתפס עם אלכוהול, יישלח לביתו ללא שיהוי.
ביום ראשון השבוע יצאו תלמידי שכבת י"ב בבית הספר רודמן לטיול שנתי לרמת הגולן. לפני הטיול הבהיר מנהל בית הספר לתלמידים ולהוריהם כי בכוונתו להחזיר מיידית הביתה כל תלמיד שיימצא ברשותו אלכוהול. לוי ערך לתלמידיו הרצאה בנושא הסכנות שבשתיית אלכוהול, וההורים אף הוחתמו על מסמך שמאשר שהם מודעים לחשיבות הנושא וכי במקרה שכזה לא יהיו להם טענות נגד בית הספר.
למרות כל זאת גילו המורים המלווים כבר בערב הראשון לטיול בקבוקי אלכוהול באחד החדרים של התלמידים. כתגובה טענו התלמידים כי מדובר בדבר מקובל ועל פי התכנון המקורי. השתייה אמורה היתה להישמר ליום הטיול האחרון על מנת שיוכלו לשתות לשוכרה ומבלי שהמורים יוכלו לבטל את הטיול או להענישם בדרך אחרת.
לאחר שעורב לוי בנושא, התברר שהאלכוהול הובא לטיול בסתר, עבור חבריהם שהינם תלמידים מכל השכבה. לוי מיהר להגיע לאכסניית הנוער שבה לנו התלמידים, ושם נמסר להם כי בעקבות הפרשה החמורה מבוטל הטיול לאלתר ולוי הורה להם לעלות על האוטובוסים שיחזירו אותם הביתה.
בבירור שנעשה מאוחר יותר, אותרו כל המעורבים בהבאת האלכוהול לטיול והם הורחקו מהלימודים לשבוע. לוי סיפר השבוע כי עם שובו זכה לקבל טלפונים נרגשים מהורי התלמידים אשר ביקשו לחזק את ידיו ולהודות לו על התנהגותו חסרת הפשרות ואף הבטיחו להתגייס למאבק הבית ספרי למיגור נגע השימוש באלכוהול בקרב בני הנוער.
לוי, שנכנס לתפקידו לפני כשנתיים, ידוע כאחד מהמנהלים שלא מתפשרים ונוקטים ביד קשה נגד תופעות של אלימות ואלכוהול. מאז שנכנס לתפקידו ירד תיכון רודמן מהכותרות השליליות והשבוע הוכיח לוי שאפילו אם המהלכים שברצונו לבצע אינם פופוליסטיים, בלשון המעטה, הוא עומד על שלו ואינו מתפשר בענייני חינוך.
בקרב הורים ותלמידים שלא היו מעורבים בתקרית ניתן היה לשמוע השבוע זעם על ההחלטה לעונש קולקטיבי של לוי. "אנחנו סבורים שאפשר היה להסתפק בטיפול נקודתי בתלמידים הבעייתיים ולא להטיל את העונש על השכבה כולה. זה לא הוגן כלפי הילדים הטובים", אמר אחד ההורים.
גורם בהנהלת בית הספר אמר לאחר המקרה כי ייתכן שנענשו מביטול הטיול גם תלמידים שכלל לא היו מעורבים, וברור כי אלו יביעו את מחאתם ואת זעמם, אולם ההחלטה הייתה בשל כך שאין מנוס מאשר להפעיל יד ברזל כדי להילחם בנגע האלכוהול בקרב בני הנוער.
"אין דרך שהיא בוודאות הטובה והנכונה. התקבלה החלטה שמטרתה לזעזע את התלמידים ולמנוע מקרים כאלה בעתיד. ייתכן שניתן היה לבחור בפתרון קל יותר, אך בוודאי שזו לא החלטה קיצונית מדי".
בעקבות המקרה, ציטט לוי מדבריו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אשר הגדיר את תופעת שתיית האלכוהול בקרב בני נוער כמגפה. "ובמגפה כמו במגפה צריך לטפל במלא המרץ וללא הנחות לאף אחד", אמר לוי והוסיף: "גם אם רק קומץ תלמידים היו מעורבים בכך אני רואה בכלל התלמידים אחראים לכך ולכן החלטנו על עונש גורף. במקביל אנחנו מתכוונים לערוך בשבוע הבא סדנאות בנושא הסכנות שבשתיית אלכוהול בהשתתפות ההורים, בהם אני רואה שותפים חשובים בהצלחת המאבק הזה".
לוי הדגיש כי הוא נחוש לממש את מדיניותו ולגלות אפס סובלנות ויד קשה נגד כל מקרה של חריגה מנהלי בית ספר - אם זה תלבושת אחידה, בריונות או שימוש באלכוהול. "לתלמידים יש אמנם זכויות אך כדי לזכות בהן עליהם לעמוד קודם כל בחובות".
מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3807393,00.html
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2009 19:34 |
|
| |
בס"ד
לעדן רן...
מחול... מחול.... מחול ....
לשאלתך ...
אבל מעניין למה תמיד אתה זורק דברים סתומים ומחכה שנשאל למה התכוונת?
לא יותר פשוט להסביר לכתחילה...
תשובתי....
אני משתדל ככל יכולתי להשקיע זמן במענה בגדול למי שרוצה "להגדיל ראש"
ואם העניין מסובך מדי
אז אני כמו במקרה הזה...
מפרט את העיקר וכמובן לא נשכח שהכל ב"ה יתברך בחסדו הגדול של מי שאמר והיה עולם יתברך ....
שנאמר:
ג,ח [ז] רבי אלעזר בן יהודה איש ברתותא אומר, תן לו משלו, שאת ושלך שלו; וכן הוא אומר בדויד "כי ממך הכול, ומידך נתנו לך" (דברי הימים א כט,יד).
ועל הפסוק ...
מכבדי אכבד ובוזיי ייקלו = נדגיש שזה נאמר ממי שאמר והיה העולם
ואני הקטן מכולם פה רק לשרת את את יוצרי יתברך ....
ועל זה תמיד אני מבקש ...
שלא אבוש ולא אכלם ולא אכשל לעולם ועד ....
כן יהי רצון .....
ולסליחתך ולסליחתי נאמר....
מודה ועוזב ירוחם ...
כן יהי רצון
שא ברכה ידידי ....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2009 19:06 |
|
| |
הסבר יפה מאוד, אל תפגע אני צחקתי, כי זה קצת מצחיק אותי...אל נא יחר אפך בעבדך... אבל מעניין למה תמיד אתה זורק דברים סתומים ומחכה שנשאל למה התכוונת? לא יותר פשוט להסביר לכתחילה... נדמה לי שכבר בקשתי ממך פה לא לבוא ולזרוק סתם ציטוטים בלי קשר לנושא האשכול בקשתי או לא בקשתי?! למה זה הזלזול שלך ? אני יכול לראות זאת גם כזלזול אלא שאני מוריד עצמי לראש הקטן שאיתו אתה מחליט להתנהל... כמו שאתה מצטט: "איזהו המכובד - המכבד את הבריות"... בדיל ויעבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2009 18:56 |
|
| |
בס"ד
לתגובתך ידידי...
יבי תסלח לי אבל מה הקשר בין הדברים שלך לנושא האשכול
סתם בא להכניס כל פעם קטעים ופסוקים מה נסגר איתך
תגובתי....
המטרה לזכות הרבים ולראות את המציאות מתוך הדמיון
ולדעת למה קואים המקרים המזעזעים האלה כמו בכתבות שלפנינו
ולכן אני מגיב כפי ידיעתי והבנתי במשל או בפסוקי תורה שיש להם קשר לכתבות בפורום
וביקשתי שאם תהיה אי הבנה בתגובתי ...
תבקשו שאסביר
וב"ה יתברך ובחסדיו אסביר למה דווקא אותו פסוק או משל מצוטט לעניין הכתבה ....
ונתחיל כאן מה הקשר...
הקשר....
כי המזיקים כמו הזבובים וייתושים הבאים לינוק מאותה הבאר בגלל הזיהום הם המשל לאותם מטרידים שמטרידים את בעל הבאר והבאר שהם הבעל והאישה
ומצב זה מאיים על המשך קיום הבאר וכן על בעל הבאר שנדרש לשלם בהמשך "קנסות" והוצאות מיותרות בגלל הרשלנות באחזקת הבאר וכן גם נתבע בהמשך על תוצר הבאר שמכר או נתן או שימש בהם אחרים כתוצאה ממחלה שנגרם להם כתוצאה מהמים המזוהמים שישתמשו ממנו
בדומה לבעלי דין שבאים לתבוע מהאבא ומהאמא את הנזק שילדיהם גרמו
או להיפך אם הבאר מושקעת ומתוחזקת טוב אז גם התוצר של המים טוב ומרבה שימחה גם לבעל הבאר וגם הבאר עצמה מניבה וגורמת לאושר ועושר לבעלה וגם הילדים שגדלים הם מבוקשים בקרב הציבור והצלחתם הם בעצם הוכחה לחינוך הנכון של הוריהם בהם ובזה גורמים גם לאביהם ולאימם שמחה
והם עצמם סיפור הצלחה בפני עצמו כתוצאה ממקור הברכה שיצאו ממנו כלומר מהזיווג של הבעל והאישה
והנה לפניכם ההסבר של חלק מהמשל...
כי המזיקים כמו הזבובים וייתושים הבאים לינוק מאותה הבאר בגלל הזיהום = הם המטרידים ופורעי חוק בגלל עבירות פלליות כתוצאה מהתרחקות מלימוד התורה ועשיית מצוותיה
ומצב זה מאיים על המשך קיום הבאר וכן על בעל הבאר שנדרש לשלם בהמשך "קנסות" והוצאות מיותרות בגלל הרשלנות באחזקת הבאר = הבאר = אשת האיש = השכינה = עם ישראל שומרי תורה ומצוות שכפופים לנשיאי העם וחכמי הדור = וכתוצאה מרשלנות התחייבות הנשואין והאחריות שכרוכה בהן יוצא שהיא מוכה או נבגדת או כל דבר שלא עומצד בהתחיבותו לאישה בין בכיסה בין בכסותה או בעונתה (למביני הלכות כתובה ונשואין)
בעל הבאר = האיש = הבעל = מנהיגי הדור = חכמי הדור= הקב"ה
ומצב זה מאיים על המשך קיום הבאר וכן על בעל הבאר = האיש = האבא = שנדרש לשלם בהמשך "קנסות" והוצאות מיותרות בגלל הרשלנות = הקנסות = הייסורים = אלימות במשפחה = שנאה = נקמה = תאווה = דברים שמוציאים את האדם מהעולם (רחמנא ליצלן)
שנאמר בכתבה ...
בה תקף אב באכזריות צעיר בן 17, רק בגלל שהאחרון העיר לבנו בן ה-13 על השתייה המוגזמת =
ולכן הקנסות = הייסורים = כלומר תחילתם רחמנא ליצלן
המכה, אלי זריהן, שמיוצג ע"י עורכי הדין דורון נוי ויהלי שפרלינג - מכחיש את המיוחס לו. לאחר התקיפה הוא ירד למחתרת ונמלט לדרום. לראש מחלק החקירות בחיפה, סנ"צ שמואל בוקר, לקח חודש עד שהצליח סוף סוף ללכוד אותו, וגם אז טען האב החשוד: "לא ידעתי שמחפשים אותי". היום האירך בית המשפט את מעצרו ביומיים.
זריהן מוכר למשטרה ומוגדר על ידה כ"עבריין סוג ג", לאחר שנעצר בעבר מספר פעמים בגין גניבה ופריצה. מהמשטרה נמסר כי בחקירתו טען כי הוא ובנו הרגישו מאויימים על ידי נ', ולכן פעל כפי שפעל.
למה נתתי משל של באר ?
כי ידוע כאשר יש מפגע תברואתי שמביא מזיקים לסביבה באים אנשי החוק להתריע על המפגע בכדי לתקנו לתקנו = שהם
הנסיונות ואנשי חסד שבאים להזהירו ממעשיו = ואם ההזנחה או האלימות נמשכת אז יש קנסות = שהם הייסורים = השכרת עורכי דין = הארכת מעצר = דין בפני שופט (להבדיל משופט כל הארץ כמובן)
וכאשר מקבלים קנס אז מיד עולה במחשבה לנקום = שזה מוביל לשנאה ולצאת מכלל שומרי תורה ומצוות = וכן הלאה עד שמתרבים הפשעים של אותו עבריין שבסופו של דבר אם לא חוזר בתשובה אז הפשעים שלו מובילים אותו לצאת מהעולם רחמנא ליצלן...
שנאמר בכתבה ...
בה תקף אב באכזריות צעיר בן 17, רק בגלל שהאחרון העיר לבנו בן ה-13 על השתייה המוגזמת = הנקמה שמובילה לשנאה וליציאה מכלל שומרי התורה ומצוותיה
ולפסוק הבא מה הקשר?
שנאמר :
משלי י"ד
"חכמת נשים בנה ביתה" "ואיוולת תהרסנה"
נשים = נשמות
ביתה = גוף = מעשה = התנהגות = צורת חיים להתקיים או להיפך ...(רחמנא ליצלן)
כלומר פירש של פסוק זה מלמד....
אם האדם חכם יברח ויתרחק ממקום פורענות
ואילו אדם לא משכיל = ימשך למקומות סכנה ומריבה כמו פרפר אל האש בשפה הפשוטה...
כמו הנער נ' (בכתבה) שבא להוכיח את מי שלא צריך להוכיח (למרות כוונותיו הטובות) = שנאמר אל תוכיח לץ פן ישנאך = לץ = בין היתר שתיינים ושיכורים וכו'...
לסיכום ידידי עם תגובתי זו כבדה מדי להבנה או קשה לתפיסת המחשבה וההבנה....
למרות השקעתי בנושא אוכל לקבל בהבנה את "גניזתה"
והעיקר בואו ונמשיך לשמור על דרך ארץ ביננו
ולא לבזות אדם שכוונותיו טהורות (שזה אני לשמחתי) למען קידוש שמו יתברך ולזיכוי הרבים שנכשלים ויכולים להיעזר לתקן אשר פגמו .... ורוצים לחזור בתשובה...
וכמובן רק כאשר יבחרו במידה וזכו להבין
בין כחברה בכלל
ובין כאדם לאדם בפרט
וזאת אני מוסיף בגלל הביזוי של ...
הנה תגובתו...
עדנרן = "ועל זה נאמר "דך מוחי" חחחחח
והמשכילים יזהירו.....חחח"
כן יהי רצון...
שזה לא תורם לדעתי לשיתוף פעולה בונה ביננו לצערי ...
והמשכילים יזהירו... = מי שזוכה להבין זאת ...
כן יהי רצון = אם תבחרו באמת לכבד את רצונו = שנאמר בטל רצונך מפני רצונו שיבטל רצון אחרים מפני רצונך...
והמשכילים יזהירו...
כן יהי רצון ....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2009 16:45 |
|
| |
| המשקיף כתב: |  | יבי תסלח לי אבל מה הקשר בין הדברים שלך לנושא האשכול
|
|
ועל זה נאמר "דך מוחי" חחחחח
והמשכילים יזהירו.....חחח
כן יהי רצון...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2009 14:10 |
|
| |
יבי תסלח לי אבל מה הקשר בין הדברים שלך לנושא האשכול
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2009 10:14 |
|
| |
בס"ד
ברשותכם....
כתבתי בעבר משל שמזכיר איך מצבים מזעזעים כאלה יכולים לקרות .....
ורחוק מאיתנו ....
כן יהי רצון....
והנה לפניכם המשל עם קצת נמשל
(כפי הבנתי כמובן)
בס"ד
בעיה קשה שיש בדורינו בתהליך חזרה בתשובה
האשה שחזרה בתשובה לאחר זמו רב שהורגלה בעברה מהרגלים מהעולם החילוני וחשוך מידיעת האור של התורה וכן אותה אישה אח"כ נישאה לבעל חילוני ואח"כ זכתה ללדת ולגדל ילדים חילוניים
לדעתי זה מצב קשה שבו דרושים לאשה הזאת כוחות נפשיים עצומים לעמוד בתהליך התשובה
ואשתדל לעזור ככל יכולתי בכמה עיצות ידידותיות לשם שמים
א. קודם כל אישה צריכה לדעת מה זה אישה
ב. ואח"כ לדעת מה תפקידה של אישה
א. אישה על פי הקבלה היא כמו באר או כמו האדמה או הארץ ואסביר בהמשך מה הכוונה...
כפי שהבאר שיש בה מים ומשמשת את בעליה כך האישה משולה לאותה באר שתמיד צריכה לשמש קודם את בעלה שהוא בעל "הבאר" ואח"כ את ילדיה שהם המשולים לתוצר של "בעל הבאר והבאר"
הבאר צריכה תמיד להיות בהשגחה תחת בעל הבאר בכדי לשמור על איכות המים בתוך הבאר הזאת
ובעל הבאר צריך תמיד לפקח ולהשקיע מאמצים בכדי שלא יהיה זיהום של המים בתוך הבאר שישפיע על בריאותו וכן אם הוא סוחר במים האלה במידה והמים לא נקיים ואיכותיים אז אותה הבאר תגרום לו להפסדים או להשקעה מתמדת בכדי להתקיים מהבאר הזו במידה ולא ידאג לטיפול ראוי בבאר כשצריך
המים שבבאר כפי שנאמר מקודם במשל הם הילדים וכפי שהילדים יוצאים ומתנהגים בחוץ או בבית הם ההוכחה לטיפול בבאר או באישה כאמור כי הילדים מתנהגים בצורה מופרעת ולא נעימה הם גורמים לכל מי שבא בסביבתם להקניט אותם ואת הבאר ממנה יצאו ובעל הבאר מקבל תלונות שהוא בעצם הבעל של האישה ושכתוצאה מהרשלנות שלו המים בבאר מזוהמים ומסריחים וגורמים למפגע תברואתי באיזור שלו
וכתוצאה מכך יש הרבה מזיקים שמגיעים לסביבה ופוגעים בשכניו כאשר המזיקים הם משל לחברים של הילדים והאישה כמו עבריינים מדברי לשון הרע ורכילויות פורעי חוק או סתם גובים שבאים לפרוע את חובם ומשפיעם מאד על המשך חייו של בעל הבאר והבאר כלומר על הבעל ועל האישה
כי המזיקים כמו הזבובים וייתושים הבאים לינוק מאותה הבאר בגלל הזיהום הם המשל לאותם מטרידים שמטרידים את בעל הבאר והבאר שהם הבעל והאישה
ומצב זה מאיים על המשך קיום הבאר וכן על בעל הבאר שנדרש לשלם בהמשך "קנסות" והוצאות מיותרות בגלל הרשלנות באחזקת הבאר וכן גם נתבע בהמשך על תוצר הבאר שמכר או נתן או שימש בהם אחרים כתוצאה ממחלה שנגרם להם כתוצאה מהמים המזוהמים שישתמשו ממנו
בדומה לבעלי דין שבאים לתבוע מהאבא ומהאמא את הנזק שילדיהם גרמו
או להיפך אם הבאר מושקעת ומתוחזקת טוב אז גם התוצר של המים טוב ומרבה שימחה גם לבעל הבאר וגם הבאר עצמה מניבה וגורמת לאושר ועושר לבעלה וגם הילדים שגדלים הם מבוקשים בקרב הציבור והצלחתם הם בעצם הוכחה לחינוך הנכון של הוריהם בהם ובזה גורמים גם לאביהם ולאימם שמחה
והם עצמם סיפור הצלחה בפני עצמו כתוצאה ממקור הברכה שיצאו ממנו כלומר מהזיווג של הבעל והאישה
אותו דבר אישה שחוזרת בתשובה למרות שבעבר היתה חילונית או יותר נכון חולנית בידיעת התורה וכתוצאה מזאת "התוצר" מקולקל (כלומר הילדים מקולקלים) יכולה עם הזמן להשפיע על בעלה לעבור שיפוץ הבאר וביחד יוכלו להשפיע על הילדים
כלומר תיקון ההתנהגות וההרגלים של העבר ולהפוך אותה למציאות חדשה ובריאה יותר במערכת היחסים תוך כדי היצמדות להוראות היצרן
(תורת משה שקיבל מהבורא יתברך ובהם עיצות לחיים ולעושר שנאמר :אורך חיים בימינה ובשמאלה עושר וכבוד)
ואם יש בעיה בהבנת ההוראות לא להתבייש לבקש סיוע ועזרה מרב אחד או מכמה רבנים יראי שמים המבינים בהלכות התורה שיכולה לתת להם עיצה או עיצות לתקן את אשר מכשיל או שובר אותם בדרך בתהליך התשובה
או אפילו כמה רבנים יראי שמים המבינים בהלכות התורה לפי הצורך
ולפנות לכל רב שמבין בתחום ששובר אותם מלהמשיך הלאה לפי הצורך
כמו אם היתה בעיית ניאוף בעיקר לבעל אז יש רב המבין בהלכות שלום בית ובמסכת הורות ואם בנוסף יש עוד משבר של חובות שמקשים על חיזוק היחסים יש רב המבין בהלכות גיטין וכן מסכת בבא מציעא שבהם יש הלכות שיכולות לעזור בפתרון הוגן לפתרון או הקלת הבעיה וכן הלאה בהתאם למצב ולכח רצון שעומד בפני בני הזוג בדרך ובנכונותם לחזק את הקשר המשפחתי ולתיקון ההתנהגות שפגעה במערכת היחסים וכו'
ולא הייתי ממליץ ללכת ליועצים לעניני זוגיות מהעולם החילוני שהעיצות מהם לדעתי מכשילות ולא מועילות והפגישות איתם גורמות לזוג ,"השבור" או שעובר משבר בעתיד לשלם מחיר כואב הן מבחינה כלכלית והן מבחינה רוחנית ואולי גרוע מכך חס ושלום
והמון זוגות בדורינו שרוצים לחזור לדרך המלך ולחזור בתשובה יעידו על כך .....
מלבד זאת הייתי ממליץ לאשה לעודד את הבעל בלימוד הלכות מוסר בהתחלה בעיקר
(ואפילו עם הוא מתקשה ללמוד בחברה בהתחלה אז שיקבע לעצמו בכל יום בין חצי שעה או יותר זמן לפי יכולתו והעיקר שילמד בעיון רב ובהשקעת מחשבה עמוקה בכל שיעור שהקציב לעצמו ואפילו לכמה משפטי מוסר בודדים בכל יום עם הפירושים שלהם
( בספרי מוסר כמו פרקי אבות וספרי מוסר של הרא"ש)
(שכתובות בתחילת הספרים של חק לישראל ויש בהם גם פירושים)
וכן להמשיך בזו הדרך ולזכור תמיד לקרוא קצת וללמוד את מה שקרא הרבה עד להבנה
שיעזרו לו לעצב אישיות והתנהגות חדשה בהתאם לבחירתו וכח הרצון שתלוי בו
ואם הוא ישב בסבלנות ויעשה לו בבית פינת לימוד שקטה ומבודדת עם הזמן לדעתי ובמידה וכוונותיו יהיו טהורות בנושא הבראת המשפחה ותהליך התשובה
ולשם שמים יעזור ה' יתברך לבעל להתגבר על המחשבות המטרידות ולטהר אותם בעיצות בריאות שיעזרו לו ללמוד לפתור אותם וגם את המכשולים העומדים לפניו כפרט וכבן זוג ובכלל כאדם בריא גם עם הוא חי בסביבה "חולה"
שנאמר כל הבא להיטהר מסייעין לו
ואח"כ להמשיך ולהתקדם
ולכן האישה היא מקור הברכה או לא עלינו מקור הקללה של הבעל בהתאם להתנהגות של הבעל עם האישה וכן בהתאם להשפעת האהבה התמיכה וההקרבה שהוא מוכן להשקיע באישה ולמענה
ואם עכשיו יהיו טענות להגיד שלא כל אישה היא סיפור הצלחה אז בהתאם צריך לדעת הבעל שגם לא כל איש הוא סיפור הצלחה
ובשביל שיצליח הזווג צריכים הבעל והאישה להתגבר ביחד על המכשולים שעומדים לפניהם כי טובים השניים מהאחד כי כאשר האחד נופל השני סומך אותו וכו'
ואם למרות כל מה שכתוב פה אין השפעה לחיזוק הבעל לשתף פעולה עם האישה
אז על האישה לא להתייאש מהפורענות ולהתחזק בתהליך התשובה ובאמת לא לצפות מאחרים שיעשו כמוך
אלא תמיד קודם כל את תצפי מעצמך לעמוד בדרישות של התורה בתהליך התשובה וכך בעזרת השם תשיגי את היעד בדרך למטרה ותתגברי על המכשולים הרבים ותוך כדי תביני שגם הנסיונות מקשים ומכשילים שהם עיקר התשובה במידה ואת מתגברת עליהם ואם למרות הכל לא תישברי ולא תתייאשי למרות הקושי אז תדעי ששכרך גדול ובהתאם תוכלי להשפיע על הסובבים אותך כי טבע האדם לראות את האחר עובר בדרך קשה לפני שהוא נכנס לאותה דרך ואם הצלחת אז השפעתך מרובה לסייע לסובבים אותך להצליח ולסייע להם לעבור את הדרך ביחד ושכרך יהיה רב
כי את זו שסוללת להם את הדרך לאמת ולהכרת רצון הבורא יתברך ודרכיו
ולדעתי כל אישה שרוצה לחזור בתשובה חייבת לקרוא את מגילת רות עם הפירוש של רש"י בכדי להכיר את המחיר של אישה החוזרת בתשובה בלב שלם
ולהבדיל להכיר תהליך בתשובה שנאמר בדיבור ולא נעשה בלב שלם כמו עורפה שהיא אחת הדמויות במגילת רות ....
ובכדי להבין צריך לקרוא....
בהצלחה
והנה משל ליצר המדמה = היצר הרע = המחשבות ההרסניות כנגד המחשבות הבונות...
בס"ד
מה זה הקליפות של היצר הרע שכל הזמן מזהירים אותנו להינצל מהם?
עשיתי תרשים למענכם למען תשובו מדרככם הטועה...
(קליפות) גילוי עריות ועבודה זרה
עצלנות וביטול תורה
סטיה מחשבה טובה מחשבה רעה (קליפה) פגם הברית ( קליפה) ניאוף
(קליפה) מחשבת זדון
לשון הרע
וכן הלאה....
תרשים הקליפות מפורט יותר לפי מצוות:
שותף לעבירה = קליפה
קליפה = הרג ורצח לא תגנוב שקר = קליפה
קליפה = חמדנות
וכן הלאה.....
ולכן הקליפות שלנו רבות והדרך שלנו לנצח אותם היא דרך תלמוד תורה שעוזרת לנו לטהר את המחשבות "הלא בריאות" ובכדי להגיע לטיהור המחשבות והרחבת אופקי המחשבה צריך להרבות בתפילה וחרטה ולימוד מוסר כמו של הרא"ש ופרקי אבות עם הפירושים ובכלל לימוד תורה בעיקר של פרשיות השבור עם פירש רש"י בהתחלה וכן שישה סדרי משנה עם הפירושים וכן לימוד הזוהר עם חכם ומבין בסודות שמסייעים מאוד בטיהור המחשבה
בהצלחה
שנאמר :
משלי י"ד
"חכמת נשים בנה ביתה" "ואיוולת תהרסנה"
נשים = נשמות
ביתה = גוף = מעשה = התנהגות = צורת חיים להתקיים או להיפך ...(רחמנא ליצלן)
והמשכילים יזהירו.....
כן יהי רצון......
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2009 08:35 |
|
| |
עכשיו התיעוד: העיר לנער שיכור - והותקף ע''י אביו
| |
מצלמות האבטחה תיעדו את הרגעים שלפני ואחרי התקרית הקשה בספטמבר בה תקף אב באכזריות צעיר בן 17, רק בגלל שהאחרון העיר לבנו בן ה-13 על השתייה המוגזמת. בתמונות ניתן לראות את האב והבן בדרך לתקיפה, את ההמולה, ואת השוטרים והחובשים מסייעים למותקף שפחד לצאת מתחנת מוניות סמוכה
יוסי מזרחי | חדשות 2 | פורסם 08/11/09 17:03
כולנו הזדעזענו כששמענו על האירוע שבו נער בן 17 ניסה לעזור לנער אחר ששתה יותר מדי - וחטף מכות רצח מהאב. עכשיו, גם מגיעות התמונות של הרגעים לפני ואחרי התקרית.
בתמונות ניתן לראות את האב אלי זריהן ובנו בן ה-13 חולפים על פני המצלמות בדרכם לתקוף את את נ' בן ה-17. שניות אחר כך ניתן לראות את ההמולה: סקרנים ועוברי אורח רצים לעבר המקום בו אירעה התקרית.
בהמשך, ניתן לראות את המותקף עצמו, כשהוא פצוע וחבול נכנס לתוך תחנת מוניות - שם קיבל טיפול רפואי. עדי ראייה מספרים, שהנער סירב במשך דקות ארוכות לצאת מהתחנה מפני שחשש כי מסע האלימות לא נפסק - זאת למרות תחנוני השוטר והחובש.
"זו התנהגות של חיות"
"הוא בא לשבור לי את הצנצנת על הראש והצלחתי לזוז הצידה", שיחזר הנער נ' בשיחה עם חדשות 2. "הוא שבר לי אותה על הצוואר ונפלתי על הרצפה, כנראה כתוצאה מהנפילה נשבר לי גם האף. זו לא התנהגות נורמטיבית של בן אדם. זו התנהגות של חיות".
כתוצאה מהתקיפה, טופל נ' בבית החולים רמב"ם, עבר סדרה של ניתוחים כתוצאה מהפגיעות הקשות בכל פלג גופו העליון, ונזקק ללא פחות מ-80 תפרים.
נמלט לדרום וכשנלכד אמר: "לא ידעתי שמחפשים אותי"
צלקות בכל הגוף - צילום׃ חדשות 2
המכה, אלי זריהן, שמיוצג ע"י עורכי הדין דורון נוי ויהלי שפרלינג - מכחיש את המיוחס לו. לאחר התקיפה הוא ירד למחתרת ונמלט לדרום. לראש מחלק החקירות בחיפה, סנ"צ שמואל בוקר, לקח חודש עד שהצליח סוף סוף ללכוד אותו, וגם אז טען האב החשוד: "לא ידעתי שמחפשים אותי". היום האירך בית המשפט את מעצרו ביומיים.
זריהן מוכר למשטרה ומוגדר על ידה כ"עבריין סוג ג", לאחר שנעצר בעבר מספר פעמים בגין גניבה ופריצה. מהמשטרה נמסר כי בחקירתו טען כי הוא ובנו הרגישו מאויימים על ידי נ', ולכן פעל כפי שפעל.
לצפיה בסרטון כנסו למקור: http://www.mako.co.il/news-law/crime/Article-54a59c12224d421004.htm&sCh=31750a2610f26110&pId=1950692751
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 12:09 |
|
| |
בס"ד
בהמשך לדברי :
נאמר:
א,ז ניתאי הארבלי אומר, הרחק משכן רע, ואל תתחבר לרשע; ואל תתייאש מן הפורענות. = שנאמר : בטל רצונך מרצונו שיבטל רצון אחרים מפני רצונך...
א,ח יהודה בן טבאי ושמעון בן שטח קיבלו מהם. יהודה בן טבאי אומר, אל תעש עצמך כעורכי הדיינים. וכשיהיו בעלי הדין עומדין לפניך, יהיו בעיניך כרשעים; וכשנפטרים מלפניך, יהיו בעיניך כזכאים, שקיבלו עליהן את הדין. = שנאמר בדרך שאדם בוחר ללכת מוליכים אותו...
שנאמר:
א,ט שמעון בן שטח אומר, הוי מרבה לחקור את העדים; והוי זהיר בדבריך, שמא מתוכן ילמדו לשקר.
כי נאמר:
א,יא אבטליון אומר, חכמים, היזהרו בדבריכם--שמא תחובו חובת גלות, ותגלו למקום המים הרעים, וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו, ונמצא שם שמיים מתחלל
ולהזהירכם נאמר:
ב,א רבי אומר, איזו היא דרך ישרה שיבור לו האדם--כל שהיא תפארת לעושיה, ותפארת לו מן האדם. והוי זהיר במצוה קלה כמצוה חמורה, שאין אתה יודע מתן שכרן של מצוות; והוי מחשב הפסד מצוה כנגד שכרה, ושכר עבירה כנגד הפסדה. והסתכל בשלושה דברים ואין אתה בא לידי עבירה, דע מה למעלה ממך--עין רואה, ואוזן שומעת, וכל מעשיך בספר נכתבין.
ולהזכירכם אנו לא שופטים כי.....
ב,ה הלל אומר, אל תפרוש מן הציבור, ואל תאמין בעצמך עד יום מותך, ואל תדון את חברך עד שתגיע למקומו, ואל תאמר דבר שאי אפשר לשמוע וסופו להישמע. ואל תאמר לכשאפנה אשנה, שמא לא תפנה
ד,ג הוא היה אומר, אל תהי בז לכל אדם, ואל תהי מפליג לכל דבר, שאין לך אדם שאין לו שעה, ואין לך דבר שאין לו מקום
ד,י [ח] הוא היה אומר, אל תהי דן יחידי, שאין דן יחידי אלא אחד; ואל תאמר קבלו דעתי, שהן רשאין ולא אתה.
והמשכילים יזהירו.......
כן יהי רצון ........
שנאמר....
ה,יט [כא] בן בגבג אומר, הפוך בה והפך בה, והגי בה דכולא בה, ובה תחזי, סיב ובלי בה; ומינה לא תזוז, שאין לך מידה טובה יותר ממנה. בן האהא אומר, לפום צערא אגרא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 11:55 |
|
| |
בס"ד
סיפור מיני רבים ומזעזע.....
ונאמר:
בדרך בה אדם רוצה ללכת מוליכים אותו
וכמו כן נאמר הבא להיטהר מסייעין לו
ומנגד הבא להיטמא פותחין לו
מסייעין = בודקים את רצונו ומסוכנותו לסביבתו וכן ללקיחת עצמאות ואחריות על מעשיו...וכו'
פותחים לו = להיכנס לעולם חשוך ולגשש באפלה שבו חוקים של .... וטורף ונטרף וכו....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 08:39 |
|
| |
וצאות של פירות החינוך
שרון היא רק בת 15 שהסמים והאלכוהול הם חלק עיקרי בחייה. שנים שהיא נמצאת במערבולת שאיש לא מצליח לעצור. היא מסתבכת עם החוק וממתינה כבר חודשים לאבחון במוסד לנערות… אבל למדינה שלנו יש את הזמן שלה, ובינתיים שרון מסכנת בכל יום את חייה ברחוב. כתב "המגזין אשדוד" מצליח לדובב את הנערה, ולמרות השריון שהיא שמה על עצמה, הוא מצליח לגלות נערה ביישנית שזועקת "תוציאו אותי מפה אני זקוקה לעזרה"
את שרון (שם בדוי- השם המלא שמור במערכת) אני פוגש לגמרי במקרה. קבוצת צעירים "מתודלקים" היטב משכה את תשומת ליבי בשבוע שעבר. בקבוק הוודקה המרוקן עמד כעדות אילמת למרגלות קבוצת הצעירים. שרון ניגשת אלי ומבקשת סיגריה. אני שואל לגילה ונדהם כשהיא אומרת שהיא רק בת 15. אני מתיישב עם חבורת הצעירים שמתקשים לנהל שיחה רצינית… ריח האלכוהול נודף מהם היטב. לא כולם בחבורה קטינים, יש שם גם חייל אחד ואפילו אם חד הורית. אני מתיישב עם שרון על שפת המדרכה ומנסה להבין מה עושה נערה צעירה, שיכורה כלוט שמעשנת כקטר, מחוץ לבית בשעה כל- כך מאוחרת בלילה. איך תלכי לבית הספר? אני שואל, והיא, מבלי להתבלבל עונה: "אני לא לומדת". כמה זמן את לא לומדת? אני שואל: "יותר משנה", היא עונה. לפתע היא פונה אלי ובצורה הכי ישירה בעולם ושואלת: "אתה יכול לעזור לי? אני לא רוצה להמשיך לחיות ככה, אני רוצה עזרה".
אין מציאות אחרת
שרון נולדה לזוג הורים ממדינות חבר העמים. היא עולה לארץ ביחד עם הוריה כשהיא רק בת שנתיים. המשפחה נקלטת באשדוד, ברובע ב' בעיר והאימא והאבא מתמודדים עם קשיי השפה וקשיי הפרנסה בארץ. האב עובד במפעל בכל יום עד השעה 19:00 בערב, וכמעט שאינו רואה את בנותיו. האימא, אף היא עובדת במפעל, מהשעה 6:00 בבוקר עד 17:00, אז היא מגיעה לביתה ומנסה למצוא את הזמן לחנך את בנותיה. "אימא תמיד לימדה אותנו לכבד את הזולת, לעזור לאחר, לדבר בנימוס. אבל לא תמיד הם ידעו מה באמת קורה איתי והיכן אני מסתובבת", מספרת שרון על ילדותה.
בגיל 10 מתחילה הנפילה הגדולה של שרון. היא גרה בשכונה ברובע ב' ורואה נערים מעשנים. היא מצטרפת לחבורה ומבקשת לנסות את הסיגריה הראשונה בחייה. היא מתחילה לחקות את הנערים עימם היא מסתובבת וגונבת כסף וסיגריות מהוריה: "הייתי הולכת לבית הספר היסודי עם קופסת סיגריות. בכיתה ד' כבר הייתי מעשנת בבית הספר". ההורים שמים לב לכסף שנעלם ולקופסאות הסיגריות ש"הולכות" לאיבוד, אך מלבד לשאול אותה אם היא לקחה- דבר לא נעשה, ככול הנראה בגלל סוג של הכחשה. "אימא ידעה מההתחלה שאני מעשנת, עוד כשהייתי בת 10. הבטחתי לה שאני אפסיק כדי שהיא לא תספר לאבא. כמובן שלא הפסקתי", מספרת שרון.
לאחר העישון בבית הספר וכשהיא רק בכיתה ד', מגיעה גם האלימות. לאחר אירועי אלימות חוזרים ונשנים בבית הספר היא עוברת לפנימיית "נווה גלים" באשדוד. "בפנימייה הייתי מתנהגת לפי החוקים שלהם", מספרת שרון, אך העישון, הקטטות והשוטטות ברחובות ממשיכים מחוץ לכותלי הפנימייה. החוקים הנוקשים בפנימייה, אינם לרוחה של שרון ובסיום כיתה ו' היא מודיעה להוריה ולעו"ס שלה שהיא אינה מעוניינת להמשיך בפנימייה. ככה, פשוט וללא הסבר מיוחד, היא עוזבת את הפנימייה מבלי שאיש יבין ששרון בדרך לתהום.
"אף אחד לא עצר אותי"
בניסיון להשתלב במקיף רגיל הולכת שרון ללמוד במקיף ה'. שבועיים היא מספיקה ללמוד לפני שהיא מסולקת מהמקיף. על נסיבות סילוקה מספרת שרון: "בחופשת ראש השנה קיימתי יחסי מין עם החבר שלי. שנינו בני שיכבה ז'. אחת מהבנות בבית הספר שמעה על כך ודיווחה למנהל ולמרות שזה לא קרה בבית הספר, המנהל סילק אותי ואת החבר שלי". אחרי סילוקה מבית הספר היא חוזרת לרחובות, ל"חבר'ה" בשכונה, להסתבכויות ולסמים. במשך חצי שנה היא נמצאת ללא כל מסגרת, כך היא מספרת. בשלב מסוים נכנסת קצינת ביקור סדיר לתמונה ולשרון מוצמדת מורה פרטית. המורה הייתה מגיעה לביתה ללמד אותה וכך זה נמשך במשך כחצי שנה, עד אשר נמצאת לשרון מסגרת שתקלוט אותה – פנימיית "עלומים" בכפ"ס. היא מצליחה ללמוד ב"עלומים" עד כיתה ח', אבל אז היא שוב מרימה ידיים: "לקחתי את הדברים בתחילת כיתה ט' ופשוט עזבתי. ניסו לשכנע אותי לחזור, אך לא רציתי", היא מספרת.
היא מנסה את מזלה בפנימייה נוספת בעכו, אך שוב, אחרי חודש היא מרימה ידיים ועוזבת, מבלי שאיש יעצור בעדה. בניסיון אחרון למצוא מסגרת ראויה לשרון, היא נשלחת לפנימיית קדמה, אך שם, לאחר יומיים היא נכשלת בבדיקות סמים בשתן. היא נשלחת להתנקות בבית וחוזרת לקדמה לאחר "שהתנקתה" אך שוב היא נופלת בבדיקות הסמים. בפעם השלישית היא כבר לא חוזרת לקדמה.
כבר יותר משנה ששרון לא לומדת וללא כל מסגרת. השנה היא ניסתה ללכת ללמוד ב"עמל" באשדוד. לטענתה, גורמים שמנסים לסייע לה, סיפרו על הוסטל שנמצא מחוץ לעיר ויכול לסייע לה. "נסעתי למקום להתרשמות ומאוד אהבתי את המקום", אומרת שרון. היא מגיעה להוסטל ונקבע לה לו"ז לכל אורך היום. היא מוצאת את עצמה עסוקה בכל היום והחנק מתחיל לתת את אותותיו – שרון עוזבת גם את ההוסטל הזה וחוזרת לחיי הרחוב, אליהם התרגלה.
לפני קצת יותר משנה, בערב יום הכיפורים, שרון שוכלת את אימה. מחלת הסרטן מתפשטת אצל אימה ומכריעה אותה. שרון נשברת ומקבלת את זה קשה. למרות שתקופה ארוכה הייתה מנותקת ממנה, ליבה נשבר באותו היום. שנה חלפה מאז הלכה אימה לעולמה, ולטענתה של שרון, אף אחד לא דיבר איתה על המוות שלה. מאביה היא מנותקת. לטענתה, למרות שהם גרים באותו הבית-הם אינם מדברים. אבא יודע שאת מעשנת סמים? אני שואל את שרון. והיא בטבעיות עונה: "כן, הוא יודע שאני עישנתי סמים. אחרי שסילקו אותי מהפנימייה בגלל הסמים, הייתי חייבת לומר לו. הוא יודע שאני מעשנת והוא גם משאיר לי כסף לסיגריות".
"בגיל 13 התחלתי עם הסמים"
"ישבתי בשכונה באשדוד וראיתי את החברה מעשנים גראס. ביקשתי לנסות, הייתי רק בת 13 אבל הם נתנו לי. מאז אני מעשנת בכל הזדמנות שאני יכולה", מספרת שרון על הפעם הראשונה בה התחילה לעשן סמים. אבל זה לא נעצר רק בגראס. בגיל 14 יוצאת שרון למסיבה עם חברה בת"א. החבר'ה איתם הן יוצאות קונים בדרך "חגיגת"- קפסולה עם חומר פעיל. הקפסולה נפתחת, מחולקת למנות וכולם מסניפים, גם שרון. במשך תקופה ארוכה היא מסניפה "חגיגת" ולא מצליחה לעצור. "לפעמים זה היה מכניס אותי לפרנויה והרגשתי מאוד רע. רציתי להפסיק אבל זה נורא קשה", היא מספרת. אותה החברה שהכניסה אותה לעולם הסמים להסנפה, גדולה משרון בסה"כ בשבועיים. היא מכירה לה ידיד נוסף שבדירתו מתחילה שרון להסניף קוקאין. היא מסניפה מעל לחודש ביחד עם חבריה החדשים, אך בשלב מסוים היא חשה ברע ומפסיקה עם הסנפת הקוקאין.
בנוסף לסמים היא גם נדבקת במגיפת האלכוהול. היא רק בת 15, אבל לבעלי פיצוציות אין בעיה למכור לה. באזור מגוריה כולם מכירים אותה, כולם יודעים מה גילה, אך ממשיכים למכור. ואם מישהו לא מוכר, אז תמיד היא מוצאת את המבוגר שייקנה לא איזה בקבוק. "אני רוצה להפסיק עם הסמים. לפעמים אני מצליחה לעצור את עצמי ואז שוב אני נשאבת לעולם הזה. אני צריכה להיות רחוקה מכל זה, אולי אז אני אשתקם", אומרת הנערה בת ה-15 שאיבדה את ילדותה.
ונדליזם, סחיטה ואיומים, גניבות
גם במשטרה מכירים את שרון היטב. כמה תיקים שאפילו שרון לא זוכרת את מספרם המדויק, נפתחו לה בשנים האחרונות. באחת הפעמים הראשונות שנפתח לה תיק זה היה על הצתה של חדר האחות בביה"ס בו למדה. למה ששרון תרצה לשרוף את ביה"ס? "תמיד בביה"ס הזה, מי שהרביץ לשרון, אף אחד לא ראה. אבל אם אני הרבצתי, מיד כולם ראו ומיד היו מסלקים אותי מביה"ס. אז שרפתי את חדר האחות", מספרת שרון.
גם כששהתה בפנימייה בכפ"ס היא מצליחה ליצור חבר'ה שביחד עימם היא גונבת מפיצוציות. גם על גניבות אלה נפתחו לה תיקים רבים. אחת הפעמים שהיא נעצרה ע"י המשטרה הייתה בגלל סחיטה של ילדה שלטענתה של שרון הבטיחה לה סיגריות ואלכוהול, אך לא סיפקה אותם. שרון ואחד החברים שלה מכים את הילדה נמרצות ונעצרים ע"י המשטרה. אבל התיקים שנפתחים, מעצרי הבית והדיונים אצל שופטים, אינם מרתיעים אותה. התיקים נערמים ושרון בשלה. אולי זו צעקה וקריאה לעזרה, כדי שמישהו יתייחס אליה ויעצור בעדה. שרון לא מכירה דרך אחרת.
ממתינה בציפייה ל"צופיה"
היום, בגיל 15 ומספר חודשים, לאחר שאיבדה את ילדותה ואת תמימות הנעורים, שרון ממתינה לדיון בבית המשפט בעניינה. "אני ממתינה לדעת מה יעשו עם החיים שלי", היא אומרת ולא בטוחה על מה הדיון, אם על התיקים במשטרה או שהמדינה סוף סוף רוצה לקחת אחריות וחסות על חייה. מעל לחצי שנה שהיא נמצאת ברשימת ההמתנה למעון "צופיה", שם היא אמורה לעבור אבחון מקצועי שיסייע באיתור מקום שמתאים לה. בכל הזמן הזה היא ממשיכה להיות בעולם הסמים והאלכוהול. אבל שרון כבר מבינה ומתחילה לבקש את העזרה. "אם מישהו היה במקומי, מה הוא היה עושה? אני לא יודעת מה לעשות עם החיים שלי, אני אבודה. לא טוב לי ככה, אני רוצה שינוי אבל לא מצליחה לעשות אותו".
איפה טעינו כחברה? אני שואל את שרון. "אף אחד לא בא ואמר לנו שזה לא בסדר מה שאנחנו עושים. מה שראינו בילדות זה רק סמים , פשע ואלכוהול. אף פעם לא ראיתי דברים טובים. אין לי זכרונות יפים, רק מה שראיתי ברחוב, אלו היו חיי. חסרו לי האנשים הטובים בחברה שיעצרו אותנו, הילדים, מהמעשים שלנו ויציבו לנו את הגבולות" .
חלום של נערה
"הייתי רוצה שמזמן ייקחו אותי לחיים אחרים, טובים יותר. הייתי רוצה לראות את עצמי מסיימת לימודים ומסיימת את הבגרות. הייתי מעדיפה שהחיים יהיו אחרים, לא טוב לי, אני רק נערה אבל מרגישה אחרת. אם היו לוקחים אותי בגיל צעיר, היום החיים שלי היו טובים יותר, ללא ספק", מסכמת שרון את חלומה הצנוע לנעורים טובים יותר.
ממינהל הרווחה בעיריית אשדוד נמסר:
המשפחה מוכרת מזה מס' שנים לרווחה. הנערה מטופלת מאז ספטמבר 2008 במח' נוער, ומבחינתנו אמורה היא להיכנס למעון "צופיה" שהוא הפתרון הנכון לנערה במצבה. הבעיה בהמתנה ארוכה למסגרות מאין זו אינה תלויה בנו אלא באחריות משרד הרווחה ולמרות התראתנו טרם נפתרה בעיה זו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2009 12:16 |
|
| |
בס"ד
נאמר:
ג,יג רבי דוסא בן הרכינס אומר, שינה של שחרית, ויין של צוהריים, ושיחת הילדים, וישיבת כנסייות של עמי הארץ--מוציאין את האדם מן העולם
ד,ב בן עזאי אומר, הוי רץ למצוה קלה, וברח מן העבירה: שמצוה גוררת מצוה, ועבירה גוררת עבירה; ששכר מצוה מצוה, ושכר עבירה עבירה
ד,א בן זומא אומר, איזה הוא חכם--הלמד מכל אדם, שנאמר "מכל מלמדיי, השכלתי" (תהילים קיט,צט). איזה הוא גיבור--הכובש את יצרו, שנאמר "טוב ארך אפיים, מגיבור" (משלי טז,לב). איזה הוא עשיר--השמח בחלקו, שנאמר "יגיע כפיך, כי תאכל; אשריך, וטוב לך" (תהילים קכח,ב): "אשריך", בעולם הזה; "וטוב לך", לעולם הבא. איזה הוא מכובד--המכבד את הברייות, שנאמר "כי מכבדיי אכבד ובוזיי ייקלו" (שמואל א ב,ל).
שנאמר:
כ וַיָּחֶל נֹחַ אִישׁ הָאֲדָמָה וַיִּטַּע כָּרֶם. כא וַיֵּשְׁתְּ מִן-הַיַּיִן וַיִּשְׁכָּר וַיִּתְגַּל בְּתוֹךְ אָהֳלֹה. כב וַיַּרְא חָם אֲבִי כְנַעַן אֵת עֶרְוַת אָבִיו וַיַּגֵּד לִשְׁנֵי-אֶחָיו בַּחוּץ. כג וַיִּקַּח שֵׁם וָיֶפֶת אֶת-הַשִּׂמְלָה וַיָּשִׂימוּ עַל-שְׁכֶם שְׁנֵיהֶם וַיֵּלְכוּ אֲחֹרַנִּית וַיְכַסּוּ אֵת עֶרְוַת אֲבִיהֶם וּפְנֵיהֶם אֲחֹרַנִּית וְעֶרְוַת אֲבִיהֶם לֹא רָאוּ. כד וַיִּיקֶץ נֹחַ מִיֵּינוֹ וַיֵּדַע אֵת אֲשֶׁר-עָשָׂה לוֹ בְּנוֹ הַקָּטָן. כה וַיֹּאמֶר אָרוּר כְּנָעַן עֶבֶד עֲבָדִים יִהְיֶה לְאֶחָיו. כו וַיֹּאמֶר בָּרוּךְ יְהוָה אֱלֹהֵי שֵׁם וִיהִי כְנַעַן עֶבֶד לָמוֹ
כ וַיָּחֶל נֹחַ אִישׁ הָאֲדָמָה וַיִּטַּע כָּרֶם. כא וַיֵּשְׁתְּ מִן-הַיַּיִן וַיִּשְׁכָּר וַיִּתְגַּל בְּתוֹךְ אָהֳלֹה. = ויחל = נהיה חולה משעמום, מהפורענות, מהייסורים, וכו'
וַיַּרְא חָם אֲבִי כְנַעַן אֵת עֶרְוַת אָבִיו וַיַּגֵּד לִשְׁנֵי-אֶחָיו בַּחוּץ = חם = היצר הרע = וביערת הרע מקרבך =
ויגד = ויבגוד ויסור מדרכי אביו = ממנו יצא נמרוד = מורד בשמו ובתורתו רחמנא ליצלן = שנאמר : הישמרו לכם פן יפתה לבבכם....
וַיִּקַּח שֵׁם וָיֶפֶת אֶת-הַשִּׂמְלָה וַיָּשִׂימוּ עַל-שְׁכֶם שְׁנֵיהֶם וַיֵּלְכוּ אֲחֹרַנִּית וַיְכַסּוּ אֵת עֶרְוַת אֲבִיהֶם וּפְנֵיהֶם אֲחֹרַנִּית וְעֶרְוַת אֲבִיהֶם לֹא רָאוּ. = האח ש= = עבודת השם = האח יפת = עבודה זרה והרדיפה לחומר = שנאמר: ובחרת בטוב או ברע .... ובחרת בחיים
וַיִּיקֶץ נֹחַ מִיֵּינוֹ וַיֵּדַע אֵת אֲשֶׁר-עָשָׂה לוֹ בְּנוֹ הַקָּטָן. = שנאמר שובו אליי ואשובה אליכם = שנאמר = קומי אורי עורי עורי = לחזור בתשובה = ועוד נאמר: אז היינו כחולמים ....
וַיֹּאמֶר אָרוּר כְּנָעַן עֶבֶד עֲבָדִים יִהְיֶה לְאֶחָיו. כו וַיֹּאמֶר בָּרוּךְ יְהוָה אֱלֹהֵי שֵׁם וִיהִי כְנַעַן עֶבֶד לָמוֹ = שנאמר: שנאמר אני ה' .... אשר הוצאת אתכם מארץ מצרים להיות לכם ....
ועוד נאמר = ביום היו יהיה ה' אחד ושמו אחד = ועוד נאמר: וידעו כל העמים שם כבודך = ברוך ה' לעולם אמן ואמן
ועוד נאמר:
ג,טז [יג] רבי עקיבה אומר, שחוק וקלות ראש, מרגילין לערווה. הוא היה אומר, מסורת סייג לתורה, נדרים סייג לפרישות; סייג לחכמה, שתיקה
א,ז ניתאי הארבלי אומר, הרחק משכן רע, ואל תתחבר לרשע; ואל תתייאש מן הפורענות.
ב,ו [ה] הוא היה אומר, אין בור ירא חטא, ולא עם הארץ חסיד. ולא הביישן למד, ולא הקפדן מלמד. ולא כל המרבה בסחורה, מחכים. ובמקום שאין אנשים, השתדל להיות איש
ואני לא שופט חס ושלום....
שנאמר...
ב,ה הלל אומר, אל תפרוש מן הציבור, ואל תאמין בעצמך עד יום מותך, ואל תדון את חברך עד שתגיע למקומו, ואל תאמר דבר שאי אפשר לשמוע וסופו להישמע. ואל תאמר לכשאפנה אשנה, שמא לא תפנה
ד,ג הוא היה אומר, אל תהי בז לכל אדם, ואל תהי מפליג לכל דבר, שאין לך אדם שאין לו שעה, ואין לך דבר שאין לו מקום
ד,י [ח] הוא היה אומר, אל תהי דן יחידי, שאין דן יחידי אלא אחד; ואל תאמר קבלו דעתי, שהן רשאין ולא אתה.
למה ? ....
ג,יז [יד] הוא היה אומר, חביב אדם שנברא בצלם; חיבה יתרה נודעת לו שנברא בצלם, שנאמר "כי בצלם אלוהים, עשה את האדם" (בראשית ט,ו). חביבין ישראל שנקראו בנים למקום; חיבה יתרה נודעת להם שנקראו בנים למקום, שנאמר "בנים אתם, לה' אלוהיכם" (דברים יד,א). חביבין ישראל, שניתן להם כלי שבו נברא העולם; חיבה יתרה נודעת להם שניתן להם כדי שבו נברא העולם, שנאמר "כי לקח טוב, נתתי לכם; תורתי, אל תעזובו" (משלי ד,ב).
שנאמר:
ה,יט [כא] בן בגבג אומר, הפוך בה והפך בה, והגי בה דכולא בה, ובה תחזי, סיב ובלי בה; ומינה לא תזוז, שאין לך מידה טובה יותר ממנה. בן האהא אומר, לפום צערא אגרא.
והמשכילים יזהירו......
כן יהי רצון.....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2009 10:30 |
|
| |
חולון: חגיגת אלכוהול בחגיגת בת המצווה
| |
מסיבת בת מצווה של אחת מתלמידות כיתה ו' באחד המועדונים בראשון לציון, כללה גם לגימת אלכוהול מצד תלמידים מהכיתה. אחד ההורים שנכח במסיבה: הזדעזעתי לראות שפחית אלכוהול הועברה מילד לילד". אחד הילדים: "זה עושה לי טוב בראש". ראש מינהל החינוך בעיריה: הנושא מטופל בדרכי הסברה
לימור סימון פורסם: 05.11.09, 07:55
הפתעה ובקבוק: הורים מחולון הופתעו לגלות, שילדיהן בילו במסיבת בת מצווה שכבתית ונחשפו לשתיית אלכוהול. לפני כשבועיים חגגה ילדה בת שתיים עשרה בת מצווה עם כל ילדי השכבה במועדון בראשון לציון. הילדים הגיעו במטרה לשמח את החוגגת בהגיעה למצוות, ההורים מלאי הכוונות הטובות, טרחו בהכנת האירוע כפי הנדרש.
"במהלך האירוע הבחנתי, שאחד הילדים שותה משקה מפחית, זה היה לי מוזר כי כל השתייה מוגשת בכוסות חד פעמיים, החלה התגודדות סביב הילד והפחית החלה לעבור מילד ילד, ניגשתי למקום והזדעזעתי לראות שהילד שותה פחית של בירה. כששאלתי מאיפה זה הגיע אליו הוא אמר מזה מהבית ושהוא נוהג לשתות". בשלב יותר מאוחר הבינה האם שזו לא הפעם הראשונה שהילדים נחשפו לבירה ושיש לא מעט ילדים שביציאות כיתה שותים משקי אנרגיה שונים, "ויש כאלה שאפילו מערבבים עם אלכוהול".
האם הנסערת פנתה למחנכת הכיתה ומנהלת בית הספר, כל ההורים זומנו
לישיבת חירום בה דנו בנושא בכובד ראש, תיבת הפנדורה ושמה אלכוהול נפתחה וממנה יצאו שרצים רבים. "הסתבר לנו שזו בעיה כלל ארצית ולא קשורה דווקא לבית הספר שלנו. רוב ההורים היו מופתעים, היו כאלה שידעו שהילדים טעמו אבל לא שיערו שהילדים שותים בדרך קבע.
תוך כדי שיחה גילנו שבאחד האירועים היו הורים שרצו להיות מגניבים בעיני הילדים ונתנו להם את האפשרות לשתות משקה אנרגיה כלשהו. זה החריד אותי. היום זה משקה כזה ללא אלכוהול, מחר זה כבר לא מספיק להם והם מוסיפים וודקה, ובגיל 14 הם שותים את הוודקה נקייה לגמרי. קיבלנו החלטה כללית שלא מגישים לילדים משקה אלכוהולי באירועים ולא מאשרים להם להיכנס גם אם זה יגבה מחיר של ביטול האירוע.
"אני לא רגועה, מלבד אירועי בת מצווה, שבהם נמצאים ההורים, מטרידה אותי המחשבה מה הם עושים ביציאת כיתה, כשהם מסתובבים בגינות ציבוריות או נפגשים באחד הבתים בלי השגחת מבוגר".
רון, תלמיד כיתה ו' מבית ספר אחר מופתע מעצם השאלה אם הם נחשפו לאלכוהול ביציאות כיתה או בבת מצוות."ברור", הוא אומר לי. "יש ילדים ששותים כבר מכיתה ד', הם קונים בקיוסק ומחביאים את זה בחולצה וכשאנחנו מגיעים לבת מצווה הם שותים והם חושבים שזה הופך אותם לקולים". אחד הילדים מעיד על עצמו: "אני שותה בירה כל הזמן וזה בכלל כבר לא מזיז לי, ההורים שלי לא מרשים לי, אבל אני שותה שהם לא בבית או כשאני מסתובב ברחוב".
ואתה יודע שזה לא בריא ואיזה נזקים זה עושה.
"לא מפריע לי, אני שותה גם וודקה לפעמים".
מה זה עושה לך?
"מצב רוח טוב, מרגיש עם זה טוב וגדול".
אחת ממנהלות בתי הספר בעיר ציינה השבוע, שהתופעה ידועה לה "בכל תחילת שנה מחנכות כיתה ו' קיבלו ממני הוראה מפורשת להזהיר את ההורים מהתופעה הזו ולהסב את תשומת לבם על מה שהם מגישים במסיבות בת המצווה, צריך להיות עירוניים מאוד לאיך שהילדים חוזרים הביתה מיציאות כיתה ואם מרגישים שלא סומכים על הילד, רצוי לאסור עליו לצאת או שאחד ההורים יהיה הורה תורן על הילד.
לנו במערכת הבית ספרית יש הכלים המחנכים נגד הדברים הללו אך אין באפשרותנו להימצא בתוך מסיבות הבת מצווה או יציאות הכיתה. אנחנו רואים את הנושא הזה כחמור ובעל חשיבות עליונה".
ראש מינהל החינוך אבינועם גרנות: "לאחר שקיבלנו נתונים ארציים ועולמיים שהבהירו לנו שהגיל האלכוהול הולך ויורד וזאת בזמן שיש ירידה בהיקף השימוש בסמים, הנושא מדובר ומטופל".
מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3800226,00.html
|
 |
|
|
|
|
|