| נשלח ב-21/10/2009 11:47 |
|
| |
תפסיקו להתקשר למועצה בנושא הריח
אני בטוח שראש המועצה מר אלי אסקוזידו מנסה לעשות ככל יכולתו אבל בעיות הריח לא תלויות בראש המועצה, מועצת נחל שורק בעלים בס"ה על 11% ממתקן הטיהור, גדרה בעלים על 58% אבל לטענתם אין להם מפעלי תעשיה או רפתות וכדומה, לטענתם כל הסירחון מגיע מהמפעלים או מהרפתות של נחל שורק שהמועצה נותנת להם רשיונות, בדף שפירסמתי לפני הבחירות מתברר שמפעלים עקפו את המערכת והזרימו דברים אסורים למפעל הטיהור, וככל הנראה המצב ממשיך עד היום, (כמעט כל עודפי השמן של המסעדות בארץ מגיעים למפעל בחפץ חיים והם מתפארים שיש להם מחירים הכי זולים ושהם המפעל היחיד בארץ עם רשיון) והמועצה שלנו מעלימה עין, (מבדיקה שעשיתי עם המשרד לאיכות הסביבה בחלק מהפעלים המזהמים הם מעולם לא ביקרו).
מכיוון שאת רוב עלות ההשקעות בתיקון הבעיה תצטרך להשקיע מועצה מקומית גדרה לכן במצב היום אין שום סיכוי שימצא פתרון לבעיה גם לא בעוד עשר שנים.
לטענת המשרד לאיכות הסביבה זה המקום היחיד בארץ עם בעיות כ"כ חמורות, אומנם מערכת כמו משגב יש רק בעוד מקום בארץ אבל שם זה עובד מצויין, לטענתם המערכת אמורה לעבוד בסדר גמור עם פסולת ביתית והבעיה ככל הנראה היא מהמפעלים.
לצערי יש רק פיתרון אחד, להגיש תביעה אישית נגד כל ראשי המועצות השותפות, גדרות, ברנר, נחל שורק, בני עייש ובראשם ראש מועצת גדרה, העבירה היא פלילית ובתי המשפט בד"כ הולכים בנושא לטובת האזרח.
עצם הגשת התביעה תריץ את ראשי המועצות לפתור את הבעיה.
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?cat_id=22&topic_id=2561105&forum_id=18001
תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 24/10/2009 19:05:46
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 20:46 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2011 20:04 |
|
| |
האם מישהו יודע על איזה הליך משפטי כותב ראש המועצה למר זיו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2011 20:00 |
|
| |
תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 17/02/2011 00:27:37
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2011 19:52 |
|
| |
תוקן
תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 17/02/2011 00:14:34
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2011 19:47 |
|
| |
אסקוזידו טעה בנושא הריחות מהרגע הראשון, בכל המפגשים והמכתבים הוא נתן הרגשה מוטעית שהוא שולט במצב ויכול לשנותו לכן ניתן לו קרדיט של כל כך הרבה שנים, לצערי היום גם הוא מבין שמועצה ששותפה בכ 12% בלבד לא יכולה לחייב את גדרה ששותפה ב 58% להשקיע כספים במשהו שכמעט ולא מטריד אותה.
הצעתי לאסקוזידו ולמועצה לתבוע את עצמם כחברי הדריקטוריון של המט"ש ולאלץ את כל השותפים להשקיע, כיום הכל מתפוצץ ולצערי אלי מוציא את עצביו על תושב שנחנק וחושש לבריאות משפחתו.
אני מודה ליוסי גולדשטין שלקח על עצמו את הטיפול בנושא, מחזק את ידיו ומקווה שהוא לא מתרגש מהמכתב.
הדרך היחידה לטיפול אמיתי בבעיה עוברת רק דרך בית המשפט, התחום הירוק ממש פופולרי היום ובתי המשפט מטילים קנסות גדולים ביותר ואישיים על ראשי רשויות (בקרית גת חטף ראש עיריה לשעבר שנתיים אחרי שעזב את תפקידו, קנס ענק ועבודות שירות בגלל מט"ש שגלש פעם אחת בזמן היותו ראש עיר), רק בזמן האחרון הסכים בית משפח לקבל תביעה בגין ריחות כתביעה ייצוגית.
תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 17/02/2011 00:08:10
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 22:05 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2009 09:22 |
|
| |
מכתבו של ראש המועצה
אני יכול לחתום כמעט על כל שורה במכתב והוא אשר אמרתי הנושא גדול על המועצה ומבלי לזלזל ח"ו ביכולותיו וברצונותיו של ראש המועצה, אלא שמפגישות במשרד הבריאות, המשרד לאיכות הסביבה וראש מועצת גדרה העובדות הם קצת שונות, נכון ש 70% מהביוב מגיע מגדרה אבל רק ביוב בייתי, רוב הביוב התעשייתי והכימי שמחסל את הבקטריות שעושות את העבודה מגיעות ככל הנראה מנחל שורק, המועצה לא עושה את המוטל עליה ואני רוצה להאמין שזה לא בגלל ניגוד אינטרסים, המועצה נותנת רשיונות למפעלים שלא קיבלו היתר בשום רשות אחרת בארץ, יש מט"ש דומה (אם אני לא טועה בחדרה) שלטענת הרשויות עובד מצויין כי קולט רק ביוב בייתי, לטענת הרשויות הם לא ניתקלו בבעיות כמו כאן בשום מקום במחוז.
החלופות ככל הנראה לא ממש פשוטות כפי שזה משתמע מהכתב, אף אחד לא רץ להיות המזבלה שלנו, אף אחד לא מבטיח שחברה אחרת כן תפתור את הבעיה ובפרט שאף אחד כאן לא מגלה איזה חומרים כימיים מוזרמים כי זו עבירה פלילית על החוק ולכן התכנון מראש לא מיועד למה שמוזרם, אנחנו עדיין לא ירושלים (למי שלא יודע אנחנו המועצה האזורית הקטנה ביותר בארץ ועל הגבול לזכות בתואר של רשות מקומית שלטונית הקטנה ביותר בארץ).
ולכן הפיתרון האמיתי והיחיד לדעתי הוא פניה לבית המשפט עם בקשה לחיובים אישיים של ראשי המועצות.
אני בטוח שעצם הפעלת התהליך ישנה את כל הגישה, אין לי מושג איזה נזק בריאותי נוצר אבל טיפול כושל של הרשויות במשך שנים רבות הוא פשוט שערוריה.
תודה לאבי רוזנפלד על ההשקעה העצומה שלו בנושא ועל המכתב
תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 24/10/2009 19:08:59
 |
|
|
|
|
|