בית פורומים הנה ימים באים

העולם החרדי נגד הקרן לידידות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2009 07:40 לינק ישיר 
העולם החרדי נגד הקרן לידידות

הרב יוסף שלום אלישיב אוסר על הציבור לקחת כספים מהקרן לידידות בראשות הרב אקשטיין. "זהו מסמך היסטורי וחשוב".

פרסום ראשון: 21/10/09, 16:40עוזי ברוך

הרב אליישיב
המקומות הקדושיםהרב יוסף שלום אלישיב, מהפוסקים הגדולים בציבור החרדי, אוסר על הציבור לקחת כספים מהקרן לידידות בראשות הרב יחיאל אקשטיין.
בפסק הדין נכתב כי ארגונים שמקבלים כספים מהקרן עוברים על איסור עבודה זרה, מסייעים ומכשירים פעולות מיסיונריות בעתיד, "לדאבוננו נודע לנו שכמה מוסדות וארגונים ומפעלי חסד כבר נכשלו בזה", נכתב בפסק הדין עליו חתומים גדולי הרבנים.

מקורביו מסבירים כי בעבר התבקש הרב אלישיב להשיב לשאלה האם מותר לקחת כספים מקרן זו והשיב בע"פ כי מדובר בחילול השם, "זו טומאה", אמר אז.

בפסיקה זו מצטרף הרב אליישיב לרב שמואל אוירבך, הרב ניסים קרליץ, הרב עובדיה יוסף, הרב מרדכי אליהו, הרב אברם שפירא זצ"ל , הרב יעקב שפירא שליט"א ורבנים נוספים.

הקרן לידידות נוסדה בשנת 1983 בשיקגו על-ידי הרב יחיאל אקשטיין המכהן כנשיאה. באתר האינטרנט שלה נכתב כי הקרן עוסקת זה 25 שנה בגישור בין העולם הלא-יהודי לבין ישראל והעם היהודי ובגיוס תמיכה פוליטית וחומרית ממיליוני נוצרים אוהבי ישראל בכל העולם.

קישור לערוץ 7
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/195618

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/10/2009 16:50 לינק ישיר 

אז תכל'ס מה אתה רוצה לומר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2009 15:17 לינק ישיר 

המון בתים ומוסדות ספריות וכדומה בהתנחלויות בנויים מכספי מיסיונערים התומכים את הציונות בממונם היות ומאמינים בכפירתם שכל היהודים צריכים להתקבץ בארץ הקודש באחרית הימים ואז יבוא משיחם השקר יש"ו מחדש ומי שישתמד יחיה (חיי שעה) ומי שלא - ימות, עפרא לפומייהו.

אפשר לעשות חיפוש על המילה, אוונגליסטים. אגב תמיד בכל הדברים האלה יש הרבה יותר חומר באנגלית מאשר בעיוורית.  אולי אביא איזה לינק.

הם עשרות מיליונים באמעריקע, והם אלו שתומכים את המיסיונערים הציונים והלובי הציוני.

הוי אומר, המדינה הציונית הבנויה על כפירה ומינות, בנויה גם על נצרות.

ולעומת כופרים ציונים ונוצרים אלו הרוצים לקבצנו קיבוץ גלויות מלאכותי ומסוכן בגוף ובנפש, צווחת הגמרא הקדושה (פסחים פ"ז) צדקה עשה הקב"ה לישראל שפיזרן לבין האומות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2009 14:06 לינק ישיר 

אני לא מכירה את הקרן שבראשה עומד הרב אקשטיין. אבל כפי שהמשקיף כתב, הוא עוזר בלי שום תמורה ובקשה.

בעניין הפסיקות של הרבנים בכל מיני תחומים, איסורים וכו', הרי הרבנים לומדים תורה וזה עיסוקם העיקרי. כשצריך לפסוק הלכה בעניני כשרות, אישות וכו' בודקים בספרים, אבל כשצריך לפסוק הלכה בעניני דיומא, פוסקים לפי משמובא לפניהם. והרבה פעמים מקבלים דיווח לא מלא, מסולף, ומגמתי  וכו' וע"פ זה פוסקים. וחבל.

הנה, המשקיף ספר שנעזר בקרן בלי שום התחיבות.
 אשמח לשמוע את דעתכם

תוקן על ידי המשקיף ב- 22/10/2009 14:33:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2009 09:15 לינק ישיר 

תסלחו לי אבל פה אני חולק על כל הרבנים לצערי

הלוואי ויקומו עוד כמה עמותות כמו של הרב אקשטיין

אני מבין שהחרדים הם חרדים

אבל די בתור אחד שקיבל כסף מהרב אקשטיין לא פנה אליי לא ביקש ממני כלום

ולא ניסה לנצר אותי קיבלתי את הכסף עם מכתב וזהו סטו נגמר ודי

חרדים שימשיכו להיות חרדים אבל יש גבול גם לחששות

אלפי משפחות זוכות לעשות שבת ולקנות בגדים ולעשות טיפולים רפואיים

רק בזכות האגודה הזו