בית פורומים שידוכי חרדים

קפידה - חוסר בגרות משווע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/10/2009 10:46 לינק ישיר 
קפידה - חוסר בגרות משווע

עכשיו מתקשרת אלי חברה, לומר לי שחברה אחרת מתחתנת עוד שבוע - אני כמובן לא מוזמנת...

החברה שמתחתנת הייתה בת כיתתי וחברה טובה מאד שלי בסמינר... עד שהרגשתי שזה נהיה תלותי (מצידה) ואפילו מעבר לזה... זה נהיה משהו חולני , חברות לא רגילה ודרישות מוגזמות, דרישות שחברה לא בדיוק יכולה לספק.
אני בהתחלה הייתי מדברת איתה על זה, היא מצידה חסמה אוזניים ורק הייתה מתרגזת שלא הייתי עונה לה על כל הדרישות... שראיתי שאני לא יכולה להתמודד עם זה לבד כמובן שעירבתי את הצוות של הסמינר - הצוות שהיה לצידי אמר לי להפסיק לדבר איתה, הפסקתי לדבר איתה והיא הייתה שולחת לי כל פעם מכתבים ושליחים לומר לי שהיא תשתנה ושאני אמשיך להיות חברה שלה, שהיינו מדברות על חתונה למשל היא ישר הייתה בוכה אם אני אתחתן לפניה ושהיא תישנא את החתן שלי וכו' וכו'...למשל: אני הייתי מאד מקובלת בכיתה.. והיא הייתה מאד מקנאה שכולן חברות שלי ופשוט לא מסכימה לי להסתובב עם בנות אחרות מלבדה  ממש חולני...
יש לציין שהיו מקרים שהיא הייתה בוכה לי מול כל הכיתה ולא  הייתי יכולה לסבול את זה... וזה שלא הייתי עושה את רצונה ויוצאת לדבר איתה בחוץ היא הייתה קוראת לזה הלבנת פנים ברבים (אני אמרתי לה לבכות מול כולן?!?!)

בקיצור זה נשמע סיפורי סבתא...
אבל האמת...

שעכשיו חברה מתקשרת ואומרת לי, תשמעי את יודעת שעוד שבוע זאת וזאת מתחתנת... והיא לא רוצה שיהיה כעס אחת על השניה וכו'... היא רוצה לשכוח מהעבר... (לפני שנתיים) אז היא ביקשה שתתקשרי אליה ותבקשי סליחה כי היא אמרה שהיא מקפידה עלי (יש לציין שכבר לפני שנתיים היא אמרה לי שהיא מקפידה עלי, מתי שלא רציתי להמשיך את הקשר איתה, והצוות שלי בסמינר אמר שהקפידה הזו לא תופסת בכלל)
אמרתי לחברה שלי שכמובן אני כבר ב"ה שכחתי מזה ואני סולחת לה וגם לא כועסת - הכעס עבר... הכל מאחורי, זאת לא בחורה שאני רואה יום יום אז זהו התבגרנו ובאמת כבר עברו  כמה ימי כיפור מאז, וודאי שסלחתי.
אז החברה אומרת שמצד הבחורה ההיא יש קפידה והיא מקפידה עלי וכו'...

היא גם מקפידה עלי על כלום וגם רוצה שאני אתקשר אליה....
יום הכיפורים (החתונה) הוא שלה, לא שלי... היא צריכה לעשות את החשבון נפש ואת התשובה.

מה אתם אומרים?

אני אמורה לפחד מזה??
בחורה גועלית שכל הקפידה שלה הוא על דבר חולני - זה הגיוני?
האם מחובתי להתקשר אליה?

אני מתחילה לרחם על בעלה...

תוקן על ידי missmile ב- 26/10/2009 10:46:58

והדמעות -
דמעות של אהבה,
דמעות של דאגה,
דמעות ששוטפות את החיוך שבלב.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/10/2009 13:05 לינק ישיר 

מיסי, לדעתי כן תתקשרי..
בטח לא תיכנסי למערבולת חדשה כי היא תיכנס למסגרת הנישואין.

אם יש לך מצפון שלא סובל גם גרגירי אבק, תתקשרי.
תעשי טובה לעצמך..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 23:58 לינק ישיר 

אם כבר מדברים על קפידות שלא לכתחילה... וזה לא להפחיד..
אני מכיר מי שעשה שידוך, וע"פ מנהג המשתדכים לא נותנים כסף אלא מתנה. וע"פ שאלת רב נתנו מתנה.
לא היה להם ילדים מספר שנים, השדכנית אמרה להם תנו לי אלף דולר יהיה ילד אני אחזיר, הגיע ילד.
 והם לא רצו את האלף דולר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 22:33 לינק ישיר 

איזה מין בן אנוש היא שלפני הדבר החשוב ביותר בחיים, החתונה שלה מה שמענין אותה
זה סיפור שקרה לפני שנתיים איזה סיכסוך עם חברה? 
אין לה במה להתעסק חוץ מזה, בד"כ בנים/בנות אחרי שמתארסים הם הופכים לאנשים הכי מקסימים שיש וכאן זה נשמע מוזר מאוד,

ולענינו כל ענין הקפידות הוא מורכב מאוד וא"א אפשר לדעת מי יכול להקפיד ומי לא 
מצינו בגמ' (ולא שאני משווה) שהיו קפידות לא מוצדקות וגרמו לאסונות,
לעניות דעתי את צריכה להתקשר ולא בגלל הקפידה שלה, אלא בשביל השקט הנפשי שלך.   

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 16:23 לינק ישיר 
תודה והערכה

תודה רבה לכולם על כל העצות וההכוונה - יש לציין שאתם ממש מקסימים/ות
התייחסתם לעניין בצורה מאד בוגרת ומאד אכפתית.

לאחר התלבטויות ביני ובין עצמי ולאחר שקראתי את כל דברי החוכמה שכתבתם
והכי חשוב: לאחר התייעצות עם אמי המקסימה והחכמה - הוחלט שאני לא מתקשרת אליה, יום הכיפורים הוא שלה, היא זו שגרמה לי לעוגמת נפש במשך שנה וחצי של סמינר והיא צריכה לבקש מחילה כדי שיכופר לה ביום כיפור הפרטי שלה.

ושוב תודה לכולם - באמת חיממתם את ליבי מאד בהשתתפות שלכם בלבטים שלי - זה היה לי נורא חשוב.

סתם ככה שאתם הראשונים ששיתפתי אתכם בזה.. וגם היחידים - חוץ מאמא שלי.. קחו כמחמאה.

ואני באמת חושבת שיש פה קבוצת בחורים ובחורות בוגרים בעלי רמה אינטלקטואלית גבוהה, לפחות רובכם

מעריכה המון.
אני.

תחשוב טוב יהיה טוב, תאמין בעצמך!
אלוקים אוהב אותך!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 16:10 לינק ישיר 
קיבלתי באישי - תגובה

אני נשואה באושר עם בעל מתוק, בחור מצויין. לפניי הוא נפגש עם מטומטמת אחת שחשבה שפגישות זה עניין רומנטי, ואילצה את בעלי (בחור עדין שלא פוגע בזבוב) להגיד לה את ה"לא" בפנים, והיא עוד בכתה לו "מה, אחרי כל מה שהיה בינינו?" כשזה בסך הכל ארבע פגישות. הבחורה נשברה נורא. האמת היא שהאשמה האמיתית בסיפור הייתה השדכנית, שנתנה את המספר של בעלי בלי רשות לבחורה, וכך הבחורה התקשרה לקבוע עוד פגישה ובעלי העדין לא ידע איך לסרב לה בפנים וכך זה נגרר לארבע פגישות...
בקיצור, עוגמת נפש גדולה, שבעקבותיה נאלץ בעלי לומר "לא" בפנים. כשהוא נהיה חתן איתי, הוא כתב מכתב בקשת סליחה, וסיים אותו במילים "מצטער על העוגמת נפש שנגרמה לך" והיא ענתה "מוחלת על העוגמת נפש שגרמת לי". כל תקופת האירוסין היא עקבה אחרי בסמינר ונעצה מבטים רושפים, לא אמרה לי מזל טוב, וחיפשה את בעלי מאחורי המחיצה בחתונות (כשכבר היינו נשואים!)
היום היא נשואה עם ילד, אין לי מושג אם היא עדיין מקפידה,,,
עד היום אני מפחדת מהקפידה שלה, ואין לנו ילדים... חבר'ה, תפסיקו להקפיד! אנשים רוצים ילדים ואושר!

תחשוב טוב יהיה טוב, תאמין בעצמך!
אלוקים אוהב אותך!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 11:30 לינק ישיר 

יש קפידא, שזה או עם סיבה רצינית או בנאדם רציני שמקפיד, ויש אנשים עם כל מיני בעיות כפי שהזכירו כבר...

תעשי את החשבון באיזו אחת מהשתיים מדובר, אם זו לא האופציה הראשונה, אז תעשי לעצמך טוב אם תתרחקי מכאלה בלב שקט...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 10:00 לינק ישיר 

מיס הקשיבי לאחת! אין חכם כבעל הניסיון!

כשה' סוגר דלת...הוא פותח חלון...!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 09:18 לינק ישיר 
לא לא לא

אל תתקשרי אליה!

זה משהו מניפולטיבי, היא תראה בזה הכנעה מצידך, וכך התחיל המשחק מחדש!
בחיים לא!

בתור אחת שמכירה הרבה את הקטעים הללו, ככה כל עוד היא כאילו מקפידה עליך - העניין עדיין איכשהו סגור, בשניה, אבל ממש בשניה שתתקשרי ותראי טיפה הכנעה - המשחק מתחיל שוב.

אני מצרפת לך פסוק שירגיע אותך:
משלי כו2: " כצפור לנוד, כדרור לעוף - כן קללת חנם לו/לא תבא":
לפי הקרי "לו": כציפור לנוד... - כן קללת חנם לו תבוא: ציפורים נודדות הן משל לחזרת דבר אל מוצאו: כמו ציפור, שנודדת מהארץ בחורף אך חוזרת אליה באביב - כך גם קללת חנם - קללה שאינה מוצדקת - תחזור בסופו של דבר אל המקלל עצמו, ותבוא לו על ראשו (ע"פ רש"י); גם אם הדבר ייקח זמן רב - בסופו של דבר המקלל ייפגע מהקללה של עצמו. וכן נאמר, בפרט, על עם ישראל:

• בראשית כז29: "יעבדוך עמים וישתחו לך לאמים, הוה גביר לאחיך וישתחוו לך בני אמך, ארריך ארור ומברכיך ברוך".
  • במדבר כד9: "כרע שכב כארי וכלביא מי יקימנו, מברכיך ברוך וארריך ארור".

2. לפי הכתיב "לא": ... כדרור לעוף - כן קללת חנם לא תבוא: דרור היא ציפור חופשיה שאי אפשר לשלוט בה: כמו דרור, שעפה בחופשיות, כך גם קללת חנם - קללה שאינה מוצדקת - אי-אפשר לכוון ולהפנות אותה אל מטרתה, כי היא לא תבוא ולא תפגע במי שרוצים לקלל. לדיון במקרים שבהם, לכאורה, קללה שאינה מוצדקת כן גרמה נזק.

אוקיי? היא היחידה שתסבול מהעזות מצח והחוצפה שלה שהיא דורשת ממך לבקש את סליחתה,
ותסלחי לי אם אומר שאין לה הרבה שכל, ויש לה הרבה חסר.

ואם כולכם תשאלו מה המצב רוח הלוחמני הזה שחטפתי - הבינו לבד כי ראיתי כזה סיפור מקרוב וזה חורה לי מאד.

לחיות הוא אחד הדברים הנדירים ביותר, רוב האנשים פשוט קיימים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2009 23:16 לינק ישיר 

במקרה שבן אדם לא עשה לזולת משהו רע, איום בקפידא הוא כקליפת האגוז ואין לייחס לו חשיבות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2009 15:16 לינק ישיר 

אויייי, סיפורי תיסבוכים.. מוכר למדי..

לעניות דעתי, תתקשרי אליה.
מקסימום..
היא תתחיל הכל שוב, כנראה, אבל מתישהו הבחורה הזו תקלוט מה זה חתונה ומה זה בעל והיא תעזוב אותך לנפשך.
היא תתחיל להציק לבעלה, לא לך.
נקווה בשביל שניהם ולמען הזוגית שתהיה להם שהוא אחד כזה שיהנה מזה.
כמו שיש תלותיות , יש כאלה שאוהבים שנתלים בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2009 13:58 לינק ישיר 

מכירה סיפור דומה
רק הרבה יותר מורכב

מסכימה עם זאב
אבל בכולופן
הפחד הלא הגיוני
אומר לבקש סליחה

אבל זהו!
מבחינתי
לא עוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2009 13:45 לינק ישיר 

את לא צריכה לחשוש מהקפידא שלה, כי קפידא פוגעת רק אם היא נכונה מבחינה הלכתית ובמקרה הזה נראה שהבעיה היא שלה וממש לא שלך
אבל כמו שאני מכיר את העולם המסובך של ימינו את צריכה לחשוש מאיך    את     תרגישי בואי נאמר אחרי עוד תקופה מייאשת של שידוכים או משהו דומה, האם לא יהיו לך רגשות אשם שבכל זאת היית צריכה לפייס אותה, ולכן העיצה הטובה מבחינתך זה פשוט לסגור את הפינה הזו [אלא אם כן את טיפוס רציונלי ולא נוטה להכנע לשטויות שמצויות כל כך בדורינו העני בדעת]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2009 12:10 לינק ישיר 

missmile כתב:
תרי,
עכשיו שאני חושבת על זה.. אני באמת לא צריכה שאם אתקשר עכשיו, אז היא תתחיל לחדש את הקשר איתי בתור נשואה, והיא מסוגלת.

לא בטוח.
יתכן שהיא תלותית בצורה חולנית ועכשיו בעלה הוא ה'קרבן' התורן...

אגב, שמעתי על תלותיות חולנית כזאת, וממש נדהמתי. אז זה קיים עוד, שלונדע.
לדעתי, עשי את חלקך, תבקשי סליחה, בצורה תמציתית, תאחלי מזל"ט וזהו.

אחרי החגים-
שמח תשמח רעים אהובים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2009 12:04 לינק ישיר 

תרי,
עכשיו שאני חושבת על זה.. אני באמת לא צריכה שאם אתקשר עכשיו, אז היא תתחיל לחדש את הקשר איתי בתור נשואה, והיא מסוגלת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2009 11:46 לינק ישיר 

אם השיקול שלא להתקשר הוא מצד גאוה, אז כמו שאמרה מיש, עדיף להתקשר.
ברור שזה לא קל, אבל זה כבר עניין אחר. (אולי ע"י מכתב?)

השאלה היא, האם בזה ייגמר הסיפור? היא נשמעת כמו בן אדם מניפולטיבי ושתלטני שניסה בעבר לנהל לך את החיים, בין היתר ע"י משחק במצפונך. אולי גם עכשיו היא מנסה להמשיך, ואז אם לא תשתפי פעולה היא רק "תקפיד" עלייך יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > קפידה - חוסר בגרות משווע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext