| נשלח ב-26/10/2009 11:57 |
|
| |
ששון ושמחה--> חתן וכלה (:
מתוך הדיסק "מעלת השמחה" של הרב יוסף מוגרבי שליט"א
"הקב"ה ברא בריאה מיוחדת, אשר ברא ששון ושמחה חתן וכלה, לפני חתן וכלה אש ברא ששו ושמחה כי אם החתן והכלה לא הולכים ליהיות בששון ושמחה שלא יהיו לא חתן ולא כלה ושלא יעשו טובות ובנוסף כדי לזכות ליהיות וחתן וכלה חיבים ליהיות בששון ושמחה. יש בחור לא הולך לו בשידוכים ואף אחת לא רצתה אותו ויש בחורה שאף אחד לא רוצה אותה והגיל עולה ושערות לבנות והגבר מסכן נשירה בשיער והוא אומר מה יהיה.. ומתהלכים במרירות ובדכאון אני יכול להבטיח לכם בהטחה גמורה שבשם התורה הקדושה שכל החתנים והכלות שהולכים במרמור בגלל השידוכים לא יזכו לחתנים ולא לכלות אלא אם כן יהיו בשמחה"
בנוסף שמעתי גם באיזה שיעור לא זוכרת בדיוק איזה
שלמה דווקא נאמר ששון ושמחה חתן וכלה
ולא חתן וכלה ששון ושמחה?
כי לפי מה ששמתי לב הרבה אנשים חושבים שרק כשהם יתחתנו תבוא השמחה
אבל זו טענה שגויה! כי נאמר ששון ושמחה חתן וכלה
הששון והשמחה חייבים לבוא לפני החתן וכלה וכמו שאמר הרב מוגרבי שליט"א שמי שלא יהיה בששון ושמחה לא יהיה חתן וכלה
כי מהששון והשמחה מגיעים החתן והכלה ולא להפך.
וכשאדם עסוק כל היום בהתבכיינות
אני רוצה להתחתן לבד לי רע לי מר לי
זו כפירה שאין כדוגמתא!
כי מי כמו הבורא יתברך יודע מה טוב בשבילנו ומתי אנו צריכים להתחתן
ואם אנחנו לא נשואים עכשיו זאת אומרת שזה עדין לא טוב שניהיה נשואים
כי אם זה היה טוב עבורינו ה' היה מפגיש אותנו עם המיועד/ת
ואני בטוחה שאין כאן אדם אחד או אחת שיחלקו על זה
"שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד"
מזה אחד??
ה' הוא אחד ויחיד, וכמו שהוא אחד ככה היא הנהגתו ודרכו
ומהי הנהגתו ודרכו של ה'?
-טוב!-
כל כולו טוב אחד גדול , אין מציאות של רע בעולם !
-מפי עליון לא תצא רעה-
אז איך אנו יכולים להתעצב? לכעוס, להתעצבן
למה ולמה ולמה
למה יאמרו הגויים!
אשרי העם שככה לו
אם אני לא נשואה עכשיו, אם אני לא נשוי עכשיו
אז שיהיה ככה, וככה הכי טוב
כשאדם מתעצבן ומתרעם על מידותיו של הקב"ה והוא עצוב שהוא עדין לא נשוי
מה הוא במילים אחרות אומר?
ה' יכולתי לעשות כמה דברים בעולם הזה יותר טוב ממך, אתה קצת טועה פה אני אמור ליהיות נשוי עכשיו
נשמע קצת מלחיץ להגיד את זה לה' יתברך נכון?
אבל כשאדם עצוב זה בעצם מה שהוא חושב, כי אם הוא באמת היה מאמין שה' עושה הכל לטובה הוא היה מסתובב כל היום עם חיוך רחב מאוזן לאוזן
כי אם אני לא נשוי עכשיו זה אומר שככה טוב לי.
ועד שאדם לא יצא מההתבכינות למה ולמה ולמה ה' לא יראה לו ישועה!
נאמר שקשה זיווגו של האדם כקריעת ים סוף.
ומתי ים סוף נבקע ? כשהגיעו מיים עד נפש, כשהמיים הגיעו לאף אז נבקע הים .
וככה זה גם בשידוכים, ככל שאדם מרים את האף שלו יותר, ככה ישועתו מאחרת לבוא כי לוקח למים יותר זמן להגיע עד לאף שלו כי הוא מרים אותו
וכשאדם מתרעם ומתעצב זו גאווה! כי הוא חושב שהוא יכול לפעול יותר טוב מה' יתברך
אבל כשאדם מוריד את האף שלו ואומר לה'
"ה' יתברך אני אפס מאופס ואני לא יכול לעשות כלום בחיים בלעדיך ומי אני בכלל שאדע מה טוב עבורי, כל מה שאתה עושה איתי זה לטובה ואני שמח בכל מה שאתה עושה איתי כי אין עוד מלבדך"
והוא מוריד את האף אז ישועתו ממהרת להגיע!
אז אחי ואחיותי היקרים
בבקשה מספיק עם כל הדכאון שמציף את הפורום
די לבכות די להתבכיין
יש מנהיג לעולם שיודע יותר טוב מכולנו מה טוב עבורינו
תנו חיוך רחב רחב תרפו מהלחצים
ותנו לה' לפעול בשבילכם
"השלך על ה' יהבך והוא יכלכלך"
אל תסתבכו יותר מידי סתם כאבי ראש,
תרפו, ה' כבר יסובב את כל העולם בשבילכם "הבוטח בה' חסד יסובבנו"
רק תבטחו בו, ואתם תראו ישועות.
נו אז מי הראשונ/ה שנותנ/ת חיוך?
(:
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 15:05 |
|
| |
ליאור, את חזקה ומעניינת..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 10:41 |
|
| |
באמת אשכול חזק! ליאור, אין עליך!!  אפילו שקראתי את זה בזמנו, כיף לקרוא את זה שוב! האופטימיות קיימת, הבחירה בידינו!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 15:50 |
|
| |
אשכול יפה,
וזה מזכיר לי את השיר "בענין השמחה" של מ.ב.ד., הרעיון דומה,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 13:38 |
|
| |
טוב וגם יפה!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 13:30 |
|
| |
| ליאורר1234 כתב: |  | ירדת לסוף דעתי?(:
עליתי
|
|
''עין במר בוכה ולב שמח''
כ"כ נכון במצבים מסויימים..
עלי והצליחי, המשיכי לשמחנו;)
תוקן על ידי חנושנוש ב- 26/10/2009 13:37:36
אחרי החגים- שמח תשמח רעים אהובים 
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 13:24 |
|
| |
חנושנוש הבנתי בדיוק את מה שאת אומרת ואת צודקת במיליון אחוז
אבל לעולם ה' לא יתן לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו, וזה קשה רצח אבל בן אדם שעבר כל כך הרבה שידוכים ונסיונות זתומרת שבתוכו יש לו כוחות נפש אדירים לעבור הכל בשמחה הוא פשוט לא מנצל את זה
ואני לא באה לאף אחד בטענות והטפות חס ושלום אלא אך ורק באמת לנסות לעודד את הענין של השמחה. וככל שהאדם גדול יותר ככה הניסיונות שלו חזקים יותר ומי שיש לו כאלה ניסיונות זתומרת שה' החדיר בו כאלה כוחות אדירים ועצומים אבל הוא לא שם לב שהם קימים בכלל ואם הוא רק יפקח את עיניו הוא יתגבר על הכל בע"ה.
ושוב זה לא פשוט, אבל ה' נותן כוחות אדירים רק האדם צריך לשים לב ולכך ואז בע"ה בטוח תבוא הישועה כי להתמרמר לא יעזור לו אלא ידכא אותו יותר. גם השידוכים זה לא פשוט ומצד שני גם להוסיף על עצמו עצבות? זה סיוט.
ירדת לסוף דעתי?(:
וחסויה, מספיק לי שתתני חיוך ותרקדי בעצמך אני לא צריכה שברסלבים ירקדו לי פה חחחחח
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:51 |
|
| |
ונחתום בשיר: "מצווה גדולה להיות בשמחה"........... (אם היה לי זמן הייתי מורידה מהאינט' תמונה של ברסלבים רוקדים...)

|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:43 |
|
| |
בס"ד
מקווה שירדת לסוף דעתי
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:43 |
|
| |
בס"ד
לא חולקת עליך בגרם
ובכולופן חושבת על אלו שאחרי שנפגשו עם 1000 בחורים, אחרי 10 שנים בשידוכים..קשה להם. אין מה להגיד..
עם כל החיזוק והאמונה והתפילה לשמחה. יש קושי. אנחנו בנ"א. עם כל הרצון הטוב לשמוח ולהרגיש את התקווה החמה בלב.
אני לא באה כאן לעודד את העצב, את הדמעות,
אני חושבת שאנחנו חייבים להתחזק!וכל מה שליאורי החמודה אמרה..
אבל אני מגבה גם את אלו שקשה להם ולעיתים נופלים לעצבות(נורמלית, לא טראגית כפי שלעיתים בנות בנות 18מציגות כאן...שלדעתי יש להן איזו בעיה) נכון-זה לא טוב ואפילו אסור, אבל הקושי לפע' בלתי נמנע וחיבים לפרוק.
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:33 |
|
| |
| חנושנוש כתב: |  | בס"ד
גב' ליאור, משהו קטן.
לדעתי כשחברים כאן בפורום משחררים אנחת עצב, מזילים דמעה, זה משהו זמני, בר חלוף..
כי הייתה להם עוד פגישה מאכזבת, כי כי..בקיצור כל המצבים המעציבים של תקופת שידוכים נמרחת.
ברור שחייבים להיות בשמחה ולהתחזק! אבל---מותר גם לדמוע, זה לא אומר שמתרעמים בכך על מידותיו של קוב"ה וכו'..
זה יעבור, סוג של פורקן קצר שינוקה ויעבור.
מסתומא שמי שיותר חזק באמונה, טיפוס יותר שמח, אולי יותר קל לו.
זהו, זה בתמציתי-תמצית.
וכמובן--------
|
יקרה שלי, אני לא חולקת על מה שאמרת ואני לא מתיימרת להגיד שאני בשמחה תמיד הלוואי וה' יזכני תמיד ליהיות בשמחה בלי טיפה של עצבות, אבל חנושחנוש אחותי, עצבות השורש שלה בגאווה וגאווה השורש שלו בחוסר אמונה וחוסר אמונה זה כפירה גם אם זה לא בממדים של אפיקורסים ה' ירחם ויציל אבל זו סוג של כפירה כי אדם עצוב זה אדם שחולק על הקב"ה כי אם הוא באמת היה מפנים שזה לטובתו איזו סיבה יש לאדם ליהיות עצוב אם משמיים פועלים שלא יקרה שום דבר לרעתו .
ולא באתי להטיף לאף אדם חס ושלום על זה שהיה עצוב שנכשל עוד שידוך אלא להפך, לחזק אותו שיהיה שמח לשידוכים הבאים
שכשיהיה חס ושלום עוד שידוך כושל אז הוא ידע או היא תדע לחזור הביתה עם חיוך ולהגיד ה' תודה שזימנת לי את האדם הזה לתקן את מה שהייתי צריכה
ושלא חיתנת אותי איתו כי הוא לא בן זוגי וכו'.
מטרתי היחידה היא כדי שבע"ה נזכה להתחזק במידת השמחה, ואז נזכה באמת להינשא במהרה וגם לקבל את כל הדרך לחופה באהבה ובשמחה
כי מה יעזור לאדם שיהיה בעצבות אם עדין לא התחתן?
ונכון מה שאת אומרת שזה פורקן שיעבור, אבל מצווה גוררת מצווה ועבירה גוררת עבירה
ועצבות גוררת אחריה עוד עצבות ועוד להכנס לדכאון ולבכות ובאסה ואיכסה אבל שימחה גוררת אחריה עוד שמחה ועוד שמחה
במקום שאדם ישב עם דמעות ושאלות של למה ולמה ולמה
שיתן בכח חיוך שישמח את עצמו שישים מוזיקה שמחה במקום מדכאת ויתחיל לרקוד ולהגיד תודה והוא יראה איך הוא באמת הופך ליהיות שמח
ואני מדברת מניסיון!
ושלא תחשבו שאני איזו משהו שאני כל היום בשמחה, יש לי נטייה חזקה מאוד מאוד לעצבות אבל עובדים על זה ומתפללים על זה
כי עצבות זה סיוט, מי אוהב עצבות בכלל?
ברור שיש את אלה שכביכול נהנים מזה, אבל הם "נהנים" מזה כי זה הכי קל להם, הכי קל ונוח לשקוע לעצבות
אבל קשה יותר לשמוח ולשמח את עצמך, אבל כשאדם שמח הוא לא רוצה שההרגשה הזו תחלוף למרות שלא פשוט להגיע אליה
זה כמו שאדם רץ במהירות בירידה, והכל קל לו וסבבה לו והריצה מהירה ונוחה, אבל הוא בירידה, אבל מאידך כשהוא רץ בעליה אז הריצה קשה עליו
וזו אפילו ריצה איטית ואפילו הליכה קשה ומייגעת, אבל בסוף הוא יגיע לפסגה וזה יהיה הסיפוק הכי גדול שלו.
ואני בטוחה שאף אחד פה לא רוצה ליהיות בירידה אלא רק למעלה בפסגה, ובשביל להגיע לשם צריך לעבוד וזה צורך הרבה תפילות כי שמחה לא מגיעה מעצמה
אדם חייב להתפלל על מידת השמחה שלו כי בלי תפילה לבדו הוא לא יצליח לשמוח כי הוא מעצמו נמשך אל העפר אל העצבות, ורק אם הוא יתחבר לה' על ידי התפילה
והדבקות אז הוא יתחבר אל מקור השמחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:20 |
|
| |
| ליאורר1234 כתב: |  | |
כי לפי מה ששמתי לב הרבה אנשים חושבים שרק כשהם יתחתנו תבוא השמחה
אבל זו טענה שגויה! כי נאמר ששון ושמחה חתן וכלה
הששון והשמחה חייבים לבוא לפני החתן וכלה וכמו שאמר הרב מוגרבי שליט"א שמי שלא יהיה בששון ושמחה לא יהיה חתן וכלה
כי מהששון והשמחה מגיעים החתן והכלה ולא להפך.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:20 |
|
| |
עם חברה כמו ליאור מישהו נשאר עצוב??
ליאור זה חיוך אחד גדול!
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:18 |
|
| |
ליאור... חח.. אני ממש מעריצה... היום בערב אני יקרא אתזה, נראה אם זה ישפיע עליי..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:07 |
|
| |
בס"ד
גב' ליאור, משהו קטן.
לדעתי כשחברים כאן בפורום משחררים אנחת עצב, מזילים דמעה, זה משהו זמני, בר חלוף..
כי הייתה להם עוד פגישה מאכזבת, כי כי..בקיצור כל המצבים המעציבים של תקופת שידוכים נמרחת.
ברור שחייבים להיות בשמחה ולהתחזק! אבל---מותר גם לדמוע, זה לא אומר שמתרעמים בכך על מידותיו של קוב"ה וכו'..
זה יעבור, סוג של פורקן קצר שינוקה ויעבור.
מסתומא שמי שיותר חזק באמונה, טיפוס יותר שמח, אולי יותר קל לו.
זהו, זה בתמציתי-תמצית.
וכמובן--------
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:03 |
|
| |
אין עליך ליאור!!!
|
|
|
|