| נשלח ב-31/10/2009 18:58 |
|
| |
בעל שישב וילמד! מדוע??
מה הסיבה שבחורה מוכנה לוותר על חיי העוה"ז במידה מסוימת, ולרוצות בחור ישיבה???
זה לא בא לקנטר או ללעג ח"ו, כי אני רוצה בחורה כזאת.
אבל אני שואל מה נותן לה את הרצון? הרי פעם התמימות היתה א' ב' של כל בת ישראל, היא למדה תפירה אצל אמא שלה, ומעבר לזה כל כולה בת מלך פנימה, היום בחורה עובדת בחוץ גולשת באינטרנט, ועדיין נשאר תמימות יהודית, אבל עד כדי לוותר על כל העה"ז? הרי זה הרבה יותר קשה שיודעים איך ניראה העולם הגדול!!!
ואל תענו לי הרי יש בחורי ישיבה שלומדים ולא עושים את זה באמת, כי הרי זה העבודה יום יומית, אבל יש להם סיכוי לנצח, הם בתוך המסגרת הישיבתית.
כנראה אשה שונה ויכולת האמונה הם עד כדי כך!!!
תוקן על ידי barbrav ב- 31/10/2009 19:30:11
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 14:37 |
|
| |
בס"ד חחחחחחחחחחחחח כן על עצם היוולדה לעולם הזה בכלל....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 13:51 |
|
| |
אכן מאשה יותר קל לקבל התנצלות כי היא צריכה הרבה יותר להתנצל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 13:37 |
|
| |
בס"ד
נו לקבל התנצלות מגבר,זה כבר הישג
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 13:32 |
|
| |
מתנצל
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 13:30 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד למה?כי כך חינכו אותן והן הולכות אחרי זה....נו כל הכבוד,הן בטוח יקבלו שכר.......יותר מהגבר שלהן בטוח... (שמתעסק עם הפלאפון ומחמם כיסא בכולל,לא כולם,אבל יש כאלה....) |
|
זה הכללה?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/01/2013 13:32:20
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 12:49 |
|
| |
בבקשה לא להכליל, נכון שיש הרבה אברכים שקורעים את הגמרא מרוב שינה,אבל יש גם הרבה אברכים שקורעים את עצמם על התורה והעבודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2013 13:14 |
|
| |
בס"ד למה?כי כך חינכו אותן והן הולכות אחרי זה....נו כל הכבוד,הן בטוח יקבלו שכר.......יותר מהגבר שלהן בטוח... (שמתעסק עם הפלאפון ומחמם כיסא בכולל,לא כולם,אבל יש כאלה....)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 21:59 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | פתחתי את האשכול הזה שלוש שנים אחורה, כיוון שהקפצתם אני התייחס.
עומק שאלתי הייתה האם בחורה שרוצה בחור שיושב ולומד היא מאמינה באופן פשוט בדרך, בגלל האמונה.
או הבנה אמיתית, כמו שוורוד זה ורוד וים זה ים.
ולהבין שים זה ים, אפשר כי אפשר לגעת בו, איך אפשר לגעת באמונה, ע"י הבנה בעומק האמונה, ובדיקת מקורות האמונה.
(יותר קל להאמין שיש אלוקים מהמציאות, אפילו שאני מאמין בכל מקרה אבל לדעת שהמדע גם הרגיש את זה..)
מתמזגת זו דוגמא לאמונה ללא עמקות, שהתמוגגה.
כדי שאמונה לא תתפוגג צריך להרגיש אותה.
תוקן על ידי barbrav ב- 27/12/2012 19:52:14 |
|
מסכימה עם כל מילה. כולל הכל...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 19:51 |
|
| |
פתחתי את האשכול הזה שלוש שנים אחורה, כיוון שהקפצתם אני התייחס.
עומק שאלתי הייתה האם בחורה שרוצה בחור שיושב ולומד היא מאמינה באופן פשוט בדרך, בגלל האמונה. או הבנה אמיתית, כמו שוורוד זה ורוד וים זה ים. ולהבין שים זה ים, אפשר כי אפשר לגעת בו, איך אפשר לגעת באמונה, ע"י הבנה בעומק האמונה, ובדיקת מקורות האמונה. (יותר קל להאמין שיש אלוקים מהמציאות, אפילו שאני מאמין בכל מקרה אבל לדעת שהמדע גם הרגיש את זה..)
מתמזגת זו דוגמא לאמונה ללא עמקות, שהתמוגגה. כדי שאמונה לא תתפוגג צריך להרגיש אותה.
תוקן על ידי barbrav ב- 27/12/2012 19:52:14
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 12:47 |
|
| |
הזמן הזה שחיכיתי....מאז שסיימתי את הסמינר....כל הזמן הזה שהחתן לא הגיע... גרם ללב שלי להתקרר....
אני לא יודעת למה אבל אני מתחילה להרגיש אנטיות למה שרציתי פעם.... פעם זה היה החלום שלי ( בתקופת הסמינר) ןפתאום עורבא פרח... לא יודעת מה קרה לי.... אבל הלב שלי מתחיל לדחות את כל מה שחונכתי ורציתי פעם... איך זה קורה לי? אני לא יודעת איך להתגבר על זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 12:41 |
|
| |
בסדר, מתמזגת, אנחנו סולחים לך ומאפשרים לך לשנות את דעתך..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 12:31 |
|
| |
יש מצב שכתבתי דברים לא לענייןן. סליחה מכולם....
אני ממש רוצה לשנות את דעתי בעניין אבל כבר הושפעתי מדיי מהעולם ....
כי חיכיתי הרבה מידייי.......
והוא לא בא....
תוקן על ידי מתמזגת ב- 26/12/2012 12:36:36
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 23:00 |
|
| |
מזמזגת לפי דברייך נראה שאת לא מחפשת מישהו חרדי במיוחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 21:12 |
|
| |
וזאת הסיבה שאני חשה עכשיו קושי גדול להתחברר לבחור ישיבה סטנדרטי...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 21:11 |
|
| |
אני יגיד לך מה הבעיה שלי, בעצם ישבתי וחשבתי עם עצמי והבנתי.
זהו שההרגשה הטבעית שלי היא שאני ירגיש דווקא יותר בטוחה עם בחור שיש לו ראש על הכתפיים
ושהוא גם עובד. שהוא יודע לנהל עניינים, שיש לו שכל להצליח בעבודה ולהתקדם בעולם .......
בחור כזה נתפס יותר חזק בעיניי, יותר גבר.... ואני נוטה להרגיש שיש על מי לסמוך......
לעומת זאת,
בחור שלומד נתפס בעיניי כבחור ילדותי, לא בוגר, שרוצה להישען על אשתו, לא מתחשק לו להשקיע בחיים , להתעייף, הרבה יותר נוח לשבת עם ספר גמרא פתוח ולפעמים כן ללמוד ממנו ולפעמים לא ללמוד ממנו מאשר ללמוד מקצוע עריכת דין למשל , לקרוע את הצורה , לעמוד בלחצים של בחינות באונברסיטה, לעמוד בלחצים בשטח בשעת העבודה בבית הדין.. לא יודעת כאילו , חננה כזה... זה הרושם שקיבלתי מכללל הבחורים הלומדי תורה שהכרתי. או שהם היו חננות שאין לי על מי להישען ולא נתנו לי הרגשה של איש שמוביל אותי.....
או שהם היו נראים נצלנים.... שרוצים לחיות על חשבוני....
סתם ככה יוצא לי לראות זוגות חילונים, לא שאני אומרת שצריך להיות כמוהם כן? אני רק אומרת שיש משו מאוד מאוד יפה
בבן זוג שלוקח את אשתו לקניון למשל והוא הולך איתה לקניות והיא קונה בגדים והוא חופשי מפרגן ועוזר לה והוא נותן לה להרגיש ממש טוב , היא כולה מבסוטה עם הקניות וזה... והוא לידה מחייך , כולו מאושר.....
לעומת זאת, אם בחור חרדי טיפוסי ילך בקניון עם אשתו - אז הוא לא ירשה לה לקנות כמעט כלום, רק מה שזול , וגם הבחור לא ירגיש חופשי בקניון כי אסור לו להסתכל על נשים ( ודווקא זה מוצא חן בעייני שבעלי לא יסתכל) והוא מרגיש כל הזמן כאילו מישהו רודף אחריו, הוא ירגיש אומלל בקניון וגם אשתו תרגיש לא נוח...כי בעלה לא מסתכל מה היא מודדת , ורוצה כבר לצאת מהקניון כי יש המון בנות...
תוקן על ידי מתמזגת ב- 25/12/2012 21:19:10
 |
|
|
|
|
|