| נשלח ב-3/11/2009 17:27 |
|
| |
זו רק אני או שגם אתם תמיד רואים את הסוף?
מישהו בשם גוסטב פלובר כתב את הדבר הבא:
למן הפעם הראשונה שבה אמרנו זה לזה את אהבתנו, את שואלת את עצמך מדוע אני נזהר מלומר שאוהב אותך לעולם. מדוע? כי אני מנחש את העתיד. כי לעולם מתייצבת מול עיני האנטיתזה. מעולם לא ראיתי ילד מבלי לחשוב שסופו להיות זקן, ומעולם לא ראיתי עריסה מבלי לחשוב על קבר. ולכן מראות שמחים מעציבים אותי, ומראות עצובים מותירים בי רושם מועט. אני בוכה יותר מדי כלפי פנים, מכדי שאזיל דמעות החוצה - משהו שאני קורא בספר מרגש אותי יותר מאסון אמיתי.
* הציטוט מכאן
גמני, איכשהו, כשמשהו מתקדם לקראת גמר טוב
תמיד נוטה לחשוב שזה לא, שבסוף הכל איכשהו יגמר רע
שכל האושר הזה הוא רגעי, שעוד רגע הוא יחלוף וישאיר אותי כואבת
זו רק אני או ש..?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 10:51 |
|
| |
| עץ_השדה_1 כתב: |  | תמי, נכון , ההחלטות גורליות מאד לכל החיים ואין "פתרון קסם" או "נוסחאות פלא" , שיכולות לפתור לנו ולהחליט עבורנו.
צריך לנסות לא להסתכל על רק הרגע, האם השיחה שלי איתו נעימה , זורמת ומושכת, כי למרות שזה חשוב, זה יכול להיות זמני, ויכול בעוד שנה להשתנות. צריך להסתכל הרבה יותר על המידות של האדם, ובעיקר את ההתחשבות שלו בזולת, טוב לב, היכולת שלו לוותר ולא להתעקש סתם על דברים שאינם חשובים. בפגישות המידות והתכונות האלה מתבטאות אולי רק בפרטים קטנים, אבל חשוב לדעת להסתכל על הפרטים הקטנים האלה כי אחרי כן , במשך החיים, תהיה להם משמעות הרבה יותר גדולה.
צריך לדעת לבדוק, לשים לב לדברים קטנים, לא להתעלם מהם, אך יחד עם זה להסתכל באופטימיות , לא לחשוש יותר מדי. |
|
ואני חושבת שאם את, יקירה, חוששת מסיום לא מוצלח\התחרטות על החלטה שתעשי בהמשך, אז דעי לך:
אין לאף אחד הבטחה שהוא יצליח וגם אין הרבה סיכויים, למרות שלפעמים הנתונים ממש טובים.
אלא איך יצליח??? לדוג' שהבית שתבני יהיה בנין עדי עד?
בזכות השכינה שתשרה בו.
רק עם הקב"ה אפשר לבנות בית מאושר, כי בדרך הטבע יש מליון סיבות לא להסתדר בבית, להתחרט על הבחירה וכו', אך בזכות השכינה ששרויה בבית יש ס"ד מיוחדת להצליח בכל מקרה, ולחיות בשלום.
ומה שנותר לך כעת זה להתפלל לס"ד, לצפות , ולהתפלל.
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 09:45 |
|
| |
הקפצה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2009 12:34 |
|
| |
תמייייי
מאוהבת זה סוג של דיכאון , אולי יותר סוג של אופוריה,
לא התכוונתי לאוהבת.
נראה שכאן זוהי אהבה שלא ככ ממומשת..
לא נכנס לזה כאן ובפורום הזה.
אך צדקת מאד לגבי אומץ.
אם קראת את הספר "הנזיר שמכר את הפרארי שלו" (ספר מדהים ומומלץ כשלעצמו)
אז האיש החכם (כותב הספר) אומר שאומץ זה עניין של תרגול.
כככל שתתרגלי יותר את האומץ שלך, תגלי כי התכונה הזו (המדוברת למעלה) משתנה אצלך.
בהצלחה יקירתי.
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 13:26 |
|
| |
אוה, כן
ותודה לכולם על התגובות
מחכים לקרוא (מלש' חכמה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 13:25 |
|
| |
ובכן, אחת מאלף אני לא ממש בדיכאון :) ב"ה
במיוחד לא בזמן האחרון (באשכול השירים שלי דווקא טענת שאני מאוהבת / מסנוורת.. אה?)
רק מה,
בכלל אופן כללי טוענים כלפי שאני בנאדם נורא ביקורתי. סוג של ראיה מנתחת על כל מה שקורה או יכול לקרות. ו-כן, בדר"כ אני חושבת לכיון השלילי.
אמנם זו חשיבה הגיונית, חשוב לקחת בחשבון את כל הרע שיכול לקרות. אבל מה?
בשלב בו את צריכה לקבל החלטות חשובות בחיים זה תוקע אותך בטירוף
עם כזו חשיבה אפשר להמשיך לעמוד באותו מקום ולהתבכיין עד 120
מזל גם שנוסף לכל יש בי קצת אומץ, אז זה מתאזן
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 13:08 |
|
| |
אחת מאלף
אמרתי לך כבר פעם,
אני חוזרת ואומרת שוב:
את הרבה יותר מאלף!
כל מילה שלך בסלע!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 10:51 |
|
| |
אני רוצה לומר משהו שונה מכל מה שאמרו כאן:
את חושבת את זה כי זה הכי קל -
כי זה בעצם לחשוב בלי לחשוב.
העולם של הילדים הוא עולם של מחשבות טובות וחיוכים,
ושל המבוגרים אוטומט הופך להיות הפוך, כי הם רואים יותר חסר מאשר מציאות.
(זה תורה ארוכה ואני מנסה להסביר לך אותה על רגל אחת)
זה פשוט הכי קל, לא להתאמץ - תמיד ללכת על - מה יהיה הסוף - או - מה הכי גרוע שיכול להיות,
זה כאילו (שוב, כאילו) מחשל אותנו לרגל הרוע שהולך להיות-
כביכול את אומרת לעצמך - הכנתי את עצמי כבר להכי גרוע, ומה שיהיה יהיה.
(יש את ההמשך שלא בא לי לפרט עכשיו - מה יהיה אם כן תחשבי טוב, וכל זה - אפילו אם לא יצא באמת כך,
ומה האנרגיה החיובית הזו עושה לנפש... אבל עזבי...)
ו-תמי-
אפשר לומר לך משהו אישי?
בזמן האחרון הדיכאון הזה מדעיך אותך.
זה לא כיף לראות אותך ככה.
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 11:12 |
|
| |
תמי, נכון , ההחלטות גורליות מאד לכל החיים ואין "פתרון קסם" או "נוסחאות פלא" , שיכולות לפתור לנו ולהחליט עבורנו.
צריך לנסות לא להסתכל על רק הרגע, האם השיחה שלי איתו נעימה , זורמת ומושכת, כי למרות שזה חשוב, זה יכול להיות זמני, ויכול בעוד שנה להשתנות. צריך להסתכל הרבה יותר על המידות של האדם, ובעיקר את ההתחשבות שלו בזולת, טוב לב, היכולת שלו לוותר ולא להתעקש סתם על דברים שאינם חשובים. בפגישות המידות והתכונות האלה מתבטאות אולי רק בפרטים קטנים, אבל חשוב לדעת להסתכל על הפרטים הקטנים האלה כי אחרי כן , במשך החיים, תהיה להם משמעות הרבה יותר גדולה.
צריך לדעת לבדוק, לשים לב לדברים קטנים, לא להתעלם מהם, אך יחד עם זה להסתכל באופטימיות , לא לחשוש יותר מדי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 10:16 |
|
| |
משהו שיכול להיות טוב עומד, נתקע ונעצר..
ומה אם בעוד שנתיים אקלל את עצמי שנתתי לו להמשיך ולא להתקע?
זה החלטות ככ גורליות בחיים שאפשר להשתגע.
מצד אחד- אוקיי, נהדר, הכל נראה מושלם
מצד שני- אבל לא הכל מושלם! ומה יהיה בעוד שנה, שנתיים, שלוש.. עשר?
........
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 08:53 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | אוקיי,
אז אין לזה שום קשר לאמונה, כי אני בטוחה במלא מאת האחוזים שכל מה שיקרה לי יהיה טוב, גם אם אני אסבול או לוידעת מה- זה טוב, וזה מאלוקים ויש לזה סיבה.
מה שאני התכוונתי אליו היה באמת החשש להפתח שוב למשהו שעלול להסתיים כמו הקודמים,
להכניס את עצמך למצב שממילא בסוף יגמר.. ויש מצב שהוא יגמר בצורה עגומה
ובקשר לסופרים הגויים והכל..
חכמה בגויים תאמין |
|
תמי, את בכלל לא לבד בכיוון המחשבה הזה. הרבה מאיתנו כשרואים התפתחות טובה, חוששים מה יהיה ההמשך - האם באמת יהיה טוב או שאני סתם תולה תקוות שוא ומחשבוות של עתיד ורוד.
אבל הבעיה היא שדרך המחשבה הזאת לא מביאה אותנו לשום דבר, כי אז דוקא כאשר באמת אפשר להתקדם , להתחיל לבנות , באותו רגע את עוצרת את עצמך מתוך החשש שההמשך יביא אכזבה. וכך, גם משהו שבאמת יכול להיות טוב, עומד, נתקע ונעצר.
מה עושים ?? צריך להשתדל להסתכל על הכל בצורה יותר אופטימית, עם יותר בטחון חיובי. זה לא קל לשנות את דרך החשיבה, (ובמיוחד שיש גם ממה להזהר ולחשוש - לא הכל ורוד) , אבל כדי להצליח צריכים לעבור למבט יותר חיובי ואופטימי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2009 07:03 |
|
| |
לראות את הסוף כולנו יכולים
וגם לקבוע אותו
ממש כמו שמפיק סרט יחליט אם לסיים אותו בטוב או ברע
אז אם רק נאמין שיש לנו שליטה על חיינו גם את סופנו נוכל לקבוע
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2009 16:22 |
|
| |
אוקיי,
אז אין לזה שום קשר לאמונה, כי אני בטוחה במלא מאת האחוזים שכל מה שיקרה לי יהיה טוב, גם אם אני אסבול או לוידעת מה- זה טוב, וזה מאלוקים ויש לזה סיבה.
מה שאני התכוונתי אליו היה באמת החשש להפתח שוב למשהו שעלול להסתיים כמו הקודמים,
להכניס את עצמך למצב שממילא בסוף יגמר.. ויש מצב שהוא יגמר בצורה עגומה
ובקשר לסופרים הגויים והכל..
חכמה בגויים תאמין
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2009 15:47 |
|
| |
| תרי_זוזי כתב: |  | רק בשביל הסדר הטוב: האימרה שציטטה תמי היא לא אימרה פסימית (למרות שתמי קישרה אותו לעניין הפסימיות) לא צריך להיות פסימי כדי לדעת שכולם מתים בסוף. זה מדבר על עניין אחר: איך אפשר לשמוח וליהנות בידיעה שהחיים הם ברי חלוף. זו לא מחשבה פילוסופית עקומה (וגם לא צריל להתרגש מזה שגוי אמר את זה) - ספר קהלת מלא מזה: "הבל הבלים הכל הבל", "לשחוק אמרתי מהולל, ולשמחה מה זו עושה" - זה דווקא תוצאה של מחשבה עמוקה יותר וחיפוש תכלית בחיים. אלא שכמו שאמרו ליאור ורס"ן ועוד לפני, אם אין את ההכרה בתכלית האמיתית, הרוחנית, אז באמת נגיע למסקנות העגומות שבציטוט של תמי.
|
|
אני מוכרחה לומר שאתה כותב לעניין בגדול!
בקשר אלי ולדעותי---
האמת כשקראתי את כותרת אשכול הייתי בטוחה שהכוונה זה גם אתם או שרק אני רואה את הסוף שהנה עוד מעט אני מתחתנת... ובנתיים אני מעבירה תחיים' (שגם זו גישה מוטעית ואני לוקה בה במקצת...)
אבל לחשוב שהרוע יבעט בי בפרצוף? מה, תמיד תמיד? אני לא מאמינה!
לא אני! אף פעם!
תמיד ידעתי שאני אופטימית אבל לא ידעתי שהפסימיות כזו מוזרה...
אם זה כמו שתריי פרש העניין אחר.
אבל אם הבנתי את תמי כראוי אני לא מבינה איך היא חיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2009 10:12 |
|
| |
אשראיהיא כתבה את זה לי. ליאור ברור שזה הסתכלות שגויה אבל את זה אתה רואה רק כשאתה מנסה לקום לא ברגע של הנפילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2009 23:20 |
|
| |
הא? בשביל מה כל החוכמות האלה לחקור לחפש
מוטעית וזהו כל אדם שיש לו אמונה מינימלית יבין שזו ראיה מוטעית
לא צריך חוכמות! לזרוק תשכל!!! ללכת בתמימות עם ה' !
|
|
|
|
|