לפני כשבועיים נגש אלי אחד האנשים הקרובים ביותר לאלי ולחש באוזניי על כך שאלי פרידמן מצטער על חלק גדול מהמהלכים שעשה בשנה האחרונה, הוא מנה את החרם שעשו עליו כזמר הוא מנה את התרחקותו מהרבנים ומהאנשים שאיתם היה בקשר במשך השנים, הוא הבין שאם ימשיך כך הוא יהיה מעבר לגדר, עכשיו הוא ניצב בפני פרשת דרכים.
נכנסת לקואליציה, יפה!
עכשיו בכוחך לקנות את עולמך ולשנות מכל הדברים שעשית עד כה ולהוכיח שחזרת בך ממה שהיית עד היום.
והדרך השניה העומדת לפהיך להאבק בקואליציה מבפנים לחפש כותרות כאילו אתה חלק מהאופוזיציה, ולפעול כנגד דעת התורה. ולהשאר מוחרם, ומצורע בלי שום יכולת לשנות זאת לעתיד.
ובחרת בחיים!
הרב שטיינמן אמר להכניס אותך לא בגלל מי שאתה אלא ובעיקר לטובת הבניה של הציבור החרדי, אם תפעל נגד זה ולו במעט בגלל שטח לפלוני ואלמוני או בגלל חשבונות אישיים אחרים קח בחשבון שבזה תסיים את הפרק הציבורי שלך.
בהצלחה.
נשלח ב-5/11/2009 08:17
מקוה כרגיל אתה משקר
ב"ה בפועל לא הוחרמתי מעולם למרות הנסיונות שהיו בדבר מעולם לא התרחקתי מהרבנים עימם אני בקשר כבר שנים ארוכות
אני משתתף בצערך ובשמחתך כאחד
נשלח ב-5/11/2009 09:15
אלי - אתה יודע שאנחנו ידידים כבר הרבה שנים ואני אוהב אותך, אבל כאב לי לראות מה שעשית אתמול. אני לא נגד הבנייה, ואני לא נגד הצטרפות לקואליציה מראש.
אבל אחרי שהשמיצו אותך ועשו לך חרם פוליטי והכל, ועכשיו שצריכים אותך אתה קופץ לעזור להם. בא נראה אם בהמשך יתייחסו אליך בצורה מכובדת ושוויוני ואם זה היה שווה או לא. אני מקווה שאתה לא מציל אותם סתם.
נשלח ב-5/11/2009 09:38
נשלח ב-5/11/2009 10:29
מקווה
מי שמך להחליט איפה החיים ואיפה המוות?
האינטרנט שאתה גולש ממנו?
השנאה ממך לכל השונה ואינו חושב כמוך?
ידידיך המושחתים מוסרית הנקראים "פוליטיקאים"?
הפטרונות שלך נמאסה על כולם תבין את זה!
נשלח ב-5/11/2009 10:56
יהודי פשוט ויקר
מה היתה הברירה ? לא להגיע להצבעה ו היא תעבור ולצאת בלי כלום ביד?
בכל מקרה ראש העיר לא היה מפסיד כי היה תיקו !
לפחות למצביעינו יהיה תוצאות משמעותיות מהמהלך.
גם אני מבין את צערך ואני בטוח שאלי עשה את זה בלב כבד .
נשלח ב-5/11/2009 11:00
להצביע נגד זה נקמנות אבל לפעמים זה מוצדק. אני חושב שזה מצב שהוא לא היה צריך להציל אותם אלא להצביע נגד. אבל אולי אני מבים פוליטיקה פחות טוב ממנו.
נשלח ב-5/11/2009 13:18
כל מתלהמי טוב, שוו בנפשכם שאלי לא מגיע, ויותר מכך שאלי מצביע נגד. וכי זה היה טוב לכם? לכם היושבים בבית אולי. היה נוצר לכם תחושת הנקמנות המתוקה (עיינו מסילת ישרים), היה גואה בכם תחושת הגאווה שהנה כולם רואים שיש לנו כוח. היה לכם הרבה מה ל'התפאר'.. זה אתם היושבים מובטלים..
אבל אלי וסובביו הקרובים (אלו שיתקוטטו איתו על הרוטציה) מבינים על בשרם מה כוחם ואיך ידיהם סגורות.. הלא ביום שהוא היה מצביע נגד, זה היה יומו האחרון בחתונות ישיבתיות, כן ממש כך, ואל תשאלו איך. אלו דברים ברורים ומוכנים לביצוע. אלי יודע שאם היה נמנע וגורם לסאגה נוספת ומותחת הוא היה נשאר עם לשון בחוץ לנצח, היו הורגים אותו משיעמום וחוסר עשיה, כל בקשה שלו הייתה נסחבת ונלעגת. אפס מאופס הוא היה מביא לכם הבוחרים.. אלי ידע שלו יצביע נגד, אתם היושבים בבית אמנם לא תסמיקו, אבל הוא יצטרך ללכת ברחוב כמו אמא טליבן, כדי שלא ירקו עליו בבוז. אלי ידע שאם יצביע נגד, לעולם, אבל לעולם לא יוכל עוד לטעון שהוא 'חרדי'. אלי ידע ששוה נזיד העדשים, מאשר הדייסה המקולקלת שהיו מאכילים אותו בכוח..
אלי, לפעמים אתה מזכיר לנו שפעם הייתה חכם גדול.. תמשיך..
נשלח ב-5/11/2009 14:36
אלי,
תענה לי על שאלה אחת, בכמה אחוז ירד לך האירועים שהופעת לאחרונה? כמה פעמים ביטלו לך את האירוע בגלל איפה שאתה? לכמה בתי כנסת בשכונה לא הרגשת בנח להיות? לאיזה רב הרגשת בנח להכנס? כמה אנשים עברו לידך ברחוב ועברו את האחוב כשעברת?
כמו שדולה אמר אתה יודע טוב "טוב" שלא היה לך שום אופציה אחרת!!!!!!
אלפי אברכים בכל הארץ מחכים לדירות האלה, כל גדולי התורה מחכים לדירות האלה, ובעצם אין אחד שלא רוצה את הבניה לציבור החרדי. שוו בעצמכם מה היה קורה לו היה מעיז להצביע נגד. הרי בו ברגע פכטר מביתר היה חוטף התקפת לב, ואלי פרידמן היה נהפך באחת לרשע, והמפלגה שלו למפלגת "שינוי" ואת זה גם אתה יודע!!! יש גבול כמה שאתה יכול לפעול נגד הציבור החרדי.
אבל במקום שתודה בעובדה שטעית לכל אורך הדרך, אתה ממשיך להוביל קו שכאילו כך צריך לעשות וכו', ובשבל להוכיח לכמה מדרי הפורום השונאים בנפשם את החרדים אתה תמשיך ללכת בקו של שנאה. דע לך, יש לך הזדמנות שלא תחזור, אל תביא את עצמך מהפח לפחת, משם אין דרך חזור.
צריך לומר עם יד על הלב בלי להכנס לשמות כאלו ואחרים שמזלו של פרידמן שהוא אחרי הכל התכחך עם הציבור החרדי בכל מיני אירועים וכדומה, הוא בהחלט ידע שאם יפעל נגד היחיד שיאמר לו שלום יהיה "מחשבות" אבל אילו היה במקום שלו אחד האחרים מתנועת הבלונים אין ספק שהיה פועל נגד הציבור החרדי, ואז,לא רק שהיו קוברים את המפלגה הזאת אלא היו שמים מצבה עם הכיתוב
פה נטמנה לה מפלגה אנטי חרדית צבועה שנלחמת בכל חרדי באשר הוא
נשלח ב-5/11/2009 15:37
בקיצור, כמו כותרת האשכול, הוא בחר בעולם הזה - ארועים לנגן, כבוד וחניפות ממקוה ושאר העסקנים
אולי החלטתו היתה נכונה, אולי לא - אבל בוודאי לא מהסיבות שאתה כתבת
אני מניח שהוא ראה שזה יעזור לציבור שהוא מיצג
ורק חסר לנו ההבנה איך הוא חושב באמת שיעזור
נשלח ב-5/11/2009 16:52
מקווה : הרבה זמן לא כתבתי אבל שתדע בגלל אדיוטים שכמותך אלי היה צריך להצביע נגד.
האברכים כנראה יותר חשובים ובצדק ולכן הוא הצביע בעד . מה זה יתן ימים יגידו.....
כמו כן כולי תקווה שאם זה יהיה שכונה קיצונית תעבור לגור שם .
נשלח ב-5/11/2009 19:47
מקוה-לא הבנתי. אתה כתבת בפורום הזה שעל ראש העיר לפטר את נציגי המפד"ל. הוא עשה כן ונשאר עם קואלציה של 10-11 (אינני יודע איפה פרס, וגם כמדומני שיש קצת צביעות איך הוא עדיין שם והמפ"דל לא) כולל פרידמן. והדבר הראשון שאתה עושה הוא לצאת למסע רדיפות אישיות (שהם אף פעם לא במקום) נגד השותף החדש של ראש העיר שיש לו היום קואליציה די רעוע איתו (ואולי אין בכלל בלעדיו)
נשלח ב-5/11/2009 20:20
מקוה היקר
בלי קשר לנושא זה או אחר אבל...
מהקנאות/התבטאות/עקיצות....
יש ריח של חוסר יראת שמים
קצת עדינות של "ישיבש" אמיתי
נשלח ב-6/11/2009 02:51
אהבה רבה, טעות אחת בידיך.
מה שכתבת נכון, אבל במילה אחת טעית.
"היקר"...
נשלח ב-7/11/2009 22:16
בסופו של יום אבוטבול ישאר עם קואלציה של שמונה נציגים . זה שאלה של זמן אבל הכתובת על הקיר .