אלי וחבר מרעיו, שתחת כל זית רענן ועשב יבש יספרו לכולם על היותם ה'חרדים היפים' ה'חרדים החדשים' ה'חרדים המתורבתים' ה'מגשרים' ה'פייסנים' ועוד שלל התייפיפויות, עיינו גליון ארץ אחרת מס' 50ומשהו. איך העזת להצביע בעד החרדים שלא יודעים לקיים הסכמים? איך הרמת את ידך להצביע בעד הרס ההסכמים? איך נכנסת איתם לקואלציה בעד שבירת הסכם חתום? איך אתה, בעל השקפות 'צו הפיוס' מוכן למכור אג'נדה (אעלק) שאומרת להיות 'טוב עם כולם' ולחתוך לכיוון הפנים חרדי? איך אתה שיושב לא מעט בזכות אנשים שהצביעו לך, והיום נלחמים כלשונם על הבית, אתה הולך ובמחיר דייסה מצטרף לקואליציה של חרדים אוכלי הערינג גם בלי פרסומת ב'ודברת בם'? איך אתה שבעבר הלא רחוק צהלת לראש העיר והנה הציטוט:
תנועת טוב
מברכת את ראש העיר על המהלך שבו הצדדים הגיעו לפשרה צודקת והוגנת
אשר תאפשר בניה ברמת בית שמש ג1
כמו כן תנועת טוב מודה לראש העיר על הכנסת סעיף מפורש בהחלטת מועצת העיר
לבל יוקמו ועדות איכלוס למיניהם תוך התחשבות בכל הציבור החרדי
בברכה
אלי פרידמן
איך אתה שטוען לפשרה הוגנת וצודקת כלשונך, מוכן היום להיכנס לקואליציה שמפירה את הצידקות וההגינות? והרי אתה דוגל ביושר לא של חרדים אלא יושר אמיתי, אתה דוגל בצדק עד הסוף, צדק שמצדיק לעבור על דעת גדולי ישראל. ואיך? איך פתאום אתה מתכחש לכל הגינות לכל הסכם?
איך עשית להם את זה? איך ימשיכו להסתובב בוחריך השאבב עם חבריהם הדלי"ם ומטה אחרי שאתה בקואלציה והם מפוטרים ו'נלחמים על הבית'? הם לא ירגישו בנוח להיות כשאר החרדים. הם הרי יותר 'נאורים' הם לא קיצוניים. ובאיווחת הצבעה הפכת אותם לחרדים רגילים, למפירי הסכמים, למסתגרים בתוך עצמם ודואגים רק לעצמם.. איך תסביר להם את היותך כמעט ככל חרדי? איך תסביר את היותך מיפר הסכמים כמו כל החרדים? איך עשית את זה??
נשלח ב-6/11/2009 02:44
דולה אתה מי ביוב ומשקה את מי המדמנה העכורים שלך לכולם.
זורע אתה מחלוקת ושנאה, וקוצר פירות באושים של רפש ושנאת אחים.
לוקח פירות טובים של אחרים, מרקיב אותם באדמתך ואז מפיץ את סרחונך ברבים.
אל תנסה להשקותנו מים דלוחים אלו, כי מאסנו בהם.
נשלח ב-6/11/2009 03:03
לא היית צריך להזכיר לי.. לא עברו הרבה ימים מאותם ימים שניסו לפלג את הציבור, שקראו לאנשים לא להישמע לרבני העיר, שבחוצות העיר קראו לפילוג לשנאה ולשינוי.
אכן צודק אתה שיש פירות באושים של רפש ושנאה, אבל הזורעים אלו אנשי טוב, שהסבירו לכולם איך החרדים פנאטיים, איך החרדים קיצוניים, איך החרדים רצים כמו עדר אחרי דעת תורה, איך אין לחרדים דעה משלהם, איך הם לא מתורבתים, איך הם ישנים וגלותיים כאלה.
בפרט עכשיו, בזמן שאנשים אולי יחשבו שהנה טוב הוכשרו לבוא בקהל, חשוב לזכור את מה שהם עוללו ואת השקפתם הקלוקלה, את היותם מייצגי מפא"י הזכורה לרעה, ואת היותם מחריבי הדת..
נשלח ב-6/11/2009 03:17
אני זוכר טוב מאד את התקופה ואת הפירסומים.
בשום מקום וצורה הם לא תקפו את הציבור על ההליכה אחרי הרבנים וכו'.
מה שהם עשו, הקימו מפלגה שתדאג גם להם. כשהם הותקפו על כך שאינם שומעים לרבנים - הם התגוננו בטענות הללו שהזכרת.
וזה הבדל ענק.
כל אחד לעצמו ולחבורתו, יאמין במה שהוא מאמין וישמע למי שהוא שומע. שלא יחליט לאחרים.
אבל הרפש והשנאה הוטחו רק בכיוון אחד.
נשלח ב-6/11/2009 04:23
למרות השאלה הקנטרנית שנשאלה ע"י דולה שאינו ידוע כאיש "טוב"
חלק מהשאלה צריכה ביאור ולכן אשיב עליה
מאוד היה לי קשה להחליט ולכן התיעצתי עם רבותי שאמרו לי אכן זהו חילול ה' ועלי למחות על כך (אחד מרבותי אף ציתת את ספר החינוך "שיעשה איש מפורסם בגמילות חסדים ומעשים טובים מעשה אחד שיראה לרבים שהוא עבירה, וכגון המעשה הוא אינו ראוי לכמו האיש החסיד ההוא שיעשהו, אף על פי שהוא מעשה היתר, חילל השם." ועוד הוסיף ואמר שיראה לרבים זה מדובר על כל איש מישראל וכיון שכך מרגישים חלק מהציבורים בעיר הרי זה חילול השם)
אך במצב שבו אני עלול לסכן את התנועה או את משפחתי ופרנסתי שכן יריבי לא יבחלו בשום אמצעים כדי לרדוף ולקבור את התנועה או אותי במידה ואצביע עם החילונים והדבר עלול לגרום לכך שכל הפעילויות הטובות שעוד נכונו לנו עלולים ליפול לצמיתות כי החשיבות של הפיעלות שלנו היא צורך קיומי חשוב לכן אין כל צורך למסור על כך את הנפש כדי שלא להפסיד את הכל ובאם נתמיד לומר את האמת ללא מורא הגם שלא נצביע כך עוד יגיעו ימים אשר בהם הציבור שלנו כולו יקיים באופן מלא הסכמים עליהם הוא מתחייב ועל ידי זה עוד יפסקו מקרים כאלו של חילול השם. .
כך אמרו לי וכך עשיתי
נשלח ב-6/11/2009 07:16
ב"ה
אלי,
חזק ואמץ!
אל תספור את המשמיצים למיניהם, תעשה את שליחותך נאמנה ותסתכל למעלה.
אתה יודע מי אני עוד לא ראיתי בפוליטיקה איש כנה כמוך שהרי חשפת את חולשתך במה שכתבת ובכל זאת כתבת זאת לכן אני מעריך אותך כי אתה איש אמיתי וישר
גם אני חושב שלעבוד על החילונים ולכבוש את הרמה בכל מיני תרוצים של כוחות השוק זהו חילול השם שהרי אם הרבנים היו מוציאים כרוז שלא יקנו באיזורים הלא חרדיים שום קבלן לא היה ניגש ושם את כספו על קרן הצבי לכן ההיתממות של אנשי דגל התורה היא חילול השם. הייתי רוצה שתתנגד לראש העיר בהצבעה אבל אנני יכול לדרוש את זה ממך כי אני אפי' לא מעיז לעשות את מה שכן עשית עד עכשיו